Lezersvraag: Van Bangkok doorvliegen naar Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 juni 2015

Beste lezers,

Wij komen aan op 13 juli in Bangkok en willen graag ineens doorvliegen naar Chiang Mai. Boek ik deze vlucht best op voorhand of pas ter plaatse op de luchthaven als we landen? Kwestie van vertraging ed…

We vliegen met KLM en Air France, waarschijnlijk vliegen die best stipt. Hoeveel tijd moet ik rekenen tussen de landing in bangkok en vertrek naar Chiang Mai?

Met vriendelijke groet,

Sylvie

15 reacties op “Lezersvraag: Van Bangkok doorvliegen naar Chiang Mai”

 1. Cornelis zegt op

  Ik zou tevoren boeken bij Bangkok Airways. KLM heeft daarmee een overeenkomst waardoor je je koffer direct naar Chiang Mai kunt laten labelen bij het inchecken op Schiphol. Je gaat dan ook pas in Chiang Mai door de paspoorten- en douanecontrole. Spaart tijd. Wanneer je bij aankomst in Bangkok nog op zoek moet voor een ticket voor de eerstvolgende vlucht naar Chiang Mai kun je voor verrassingen komen te staan – niet alleen ben je dan duurder uit maar je moet ook maar afwachten of er plek is. De vluchten tussen Bangkok en Chiang Mai hebben een hoge bezettingsgraad.

 2. Christina zegt op

  Cornelis heeft helemaal gelijk. Het is heel goed te doen en de service van Bangkok Airways is top.
  Als je nog nooit met hun hebt gevlogen neem dan ook de frequent flyer pas geeft ook toegang tot business lounge top. Mocht er iemand tussen zitten die rookt dan even voor de toegang in de rokers ruimte roken.
  Bij de domestic vertrek is geen rokers lounge. Veel plezier

 3. gjp zegt op

  Niet onbelangrijk, maar als je een binnenlandse vlucht neemt zul je in elk geval naar Dong Muang moeten terwijl je op Suvarnabhumi Airport aankomt.

  • fons zegt op

   BESTE dit is niet altijd waar,
   als je met thai airwais vliegt ,
   die vertrekken van suvarnabhumi naar alle grote bestemmingen Thailand.
   als je buuiten asia boekt tussen stop niet dong muang .
   goede reis .

  • mr. Thailand zegt op

   Don Mueang (DMK) is de luchthaven voor lagekostenmaatschapijen (voornamelijk AirAsia, Nok Air, Lion Air, Thai Smile, Eurowings, Scoot en Oriënt Thai). Van deze luchthaven worden zowel binnenlandse als buitenlandse vluchten uitgevoerd. (Zelfs een vlucht naar Keulen vanaf €199)
   Vanaf Suvarnabhumi (BKK) vliegen alle andere maatschappijen. Het is op zich wel zo dat er minder binnenlandse vluchten zijn.

 4. Mr. Thailand zegt op

  Bangkok Airways is inderdaad de enige Thaise maatschappij die een codeshare-overeenkomst heeft met KLM. (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Luchtvaart_Maatschappij#Codeshare-overeenkomsten)
  Zoals Cornelis zegt zal vermoedelijk je bagage doorgelabeld worden in AMS (als je hierom vraagt). In dit geval moet 2 uur overstaptijd genoeg zijn.
  Wanneer je echter vliegt met een andere maatschappij tussen BKK en CNX (dat is in principe enkel Thai Airways), zou ik wel 3-4 uur overstaptijd rekenen. In dit geval zal je eerst je bagage moeten oppikken in BKK.
  Indien je met de lagekostenmaatschapijen (Thai AirAsia, Thai Smile, Thai Lion Air, Nok Air) uit DMK (Bangkok Don Mueang) wil vliegen (kan je veel geld uitsparen), kan je gebruik maken van de gratis shuttlebus tussen de twee luchthavens (zie http://www.suvarnabhumiairport.com/en/122-transfer-bus-between-suvarnabhumi-don-muaeng). In dit geval zou ik minstens 4 uur overstaptijd rekenen.

  Ik raad je aan in de toekomst om voordien je vluchten van Amsterdam naar Chiang Mai in één keer te boeken. Dan ben je helemaal zeker dat overstappen perfect zal verlopen. Wanneer je dit doet ben je niet beperkt tot overstappen in Bangkok, maar kan je ook via Singapore (Singapore Airlines), Kuala Lumpur (Malaysian Airlines), Hong Kong (Cathay Pacific) enz. gaan. Dat kan je best wat tijd, geld en moeite besparen.

  • Sandra koenderink zegt op

   Wij vliegen elk jaar met KLM naar Bangkok en vliegen dan met Thai Airways vanaf Suvarnabhumi door naar Chiangmai.
   Thai airways is iets goedkoper dan Bangkok Air, en wachten moet je bij beide vluchten want je komt met KLM om 09.30 ongeveer aan en de vlucht van rond 11 uur haal je niet meer, dus vlieg je rond 13.00 uur verder.
   KLM is bij ons nog nooit later gearriveerd. Het enige voordeel van Bangkok Air is inderdaad het doorlabelen van je koffer, maar je hebt tijd genoeg om via douane je koffer op te pikken en dan door naar 4e verdieping om daar dan weer in te checken.

   Veel succes maar vooral heel veel plezier in Chiangmai.

   Sandra

 5. Thaimo zegt op

  Wij houden altijd 3 uur overstaptijd aan dat lukt altijd ruimschoots.
  Ook een keer met KLM-Air France gevlogen en ook bij Bangkok Airways geboekt omdat ze partners zijn.

  Voorheen altijd bij Air Asia omdat deze goedkoper is maar…deze vliegen dus niet meer vanaf Suvarnabhumi en moet je eerst weer met de bus naar Don Muang vliegveld.

  Dus let hier heel goed op bij vooraf boeken in Nederland

 6. Rob & Caroline zegt op

  Beste Sylvie,

  Mogelijk kun je nog je ticket kosteloos wijzigen en gelijk je aansluitende vlucht boeken bij KLM. Je bagage wordt dan gelijk vanaf Schiphol doorgelabeld naar Chiang Mai en dan hoef je ook niet door Immigrations op Bangkok. Als je vlucht van Amsterdam naar Bangkok vertraging op loopt wordt je kosteloos omgeboekt naar de volgende vlucht naar Chiang Mai. Als dat niet gaat kun je misschien je aansluitende vlucht wel laten registreren bij KLM. Dan op Schiphol vragen of je bagage doorgelabeld kan worden.

  Succes.

 7. TH.NL zegt op

  Een paar keer beweert men dat de paspoortcontrole in Chiang Mai is. Dit is pertinent onjuist! Jaren geleden was dat wel zo maar nu allang niet meer. De paspoortcontrole is op de luchthaven in Bangkok en daarna komt U in het gebied voor binnenlandse vluchten. Gewoon de borden volgen en U komt er vanzelf. De koffer gaat echter wel rechtstreeks naar Chiang Mai. Bij het uitstappen in Chiang Mai gaat U niet zoals de meeste naar links maar U gaat naar rechts. Men geeft U aanwijzingen. U komt dan in de internationale aankomsthal waar U de koffer(s) ontvangt. Daarna loopt U langs de douane.
  Als U vanuit Chiang Mai weer naar Nederland zou willen vliegen is de paspoortcontrole wel in Chiang Mai en krijgt U een sticker op en komt dan in Bangkok gelijk in de internationale vertrekhal terecht.
  Dit is al een hele tijd zo en mij laatste vlucht Amsterdam-Bangkok-Chiang Mai was begin vorige maand.

 8. Peter zegt op

  Beste Sylvie,

  Kan je met gemak daar boeken er gaan zoveel vluchten naar het noorden.
  Alleen effe kijken of er geen belangrijke feestdag is in Thailand rond die tijd anders zit alles vol.
  Normaal veel mogelijk en goedkoper dan hier boeken thuis.

  Mvg

 9. Wim van Doorn zegt op

  Ik heb ook vliegproblemen. Ik wil van BKK (Bangkok) naar MYT (Myitktyina, als de spelling niet anders is) in Myanmar. Ik zal via een grote stad moeten vliegen (Mandale of Rangoon) want er is geen direkte verbinding. Volgens de reisbureaux hier in Pattaya heeft MYT zefs geen vliegveld (maar dus wel de code MYT). Volgens wat ze me op de airport van Bangkok (BKK) wisten te vertellen is er maar een vlucht per week (op zondag), en wel van Mandale naar MYT, en geen enkele andere vlucht naar of van MYT. Dat kan ik me niet voorstellen: een vliegveld met maar eens per week een vlucht.
  Dan dat internet, praat er niet van. Op internet zoeken ze altijd voor je de goedkoopste vlucht (en is het overigens een choas om er wat voor zinnigs dan ook er op te vinden) en bleek die goedkoopste vlucht meer dan 1000 euro (ja, euro) te kosten! (van MYT via Mandale naar BKK was dat).
  Verder: het schijnt dat ik als Nederlander voor het voormalige Birma een visum nodig heb, en vervolgens ook nog een re-enty permissie -ik wil wel in Thailand bljiven wonen- maar dan moet ik eerst precies weten met welke vlucht ik ga (en met welke vluch ik terugvlieg).
  Is het altijd zo moeilijk om Thiland tijdelijk te verlaten? (En na het verlaten te hebben er weer in terug te komen?) Een beetje Zuidoost Azie te verkennen vanuit Thailand, dat moet ik me maar uit het hoofd zetten?

  • Mr. Thailand zegt op

   Ik heb voor u even de routes opgezocht via Airline Route Mapper.
   Van MYT zijn er vluchten naar MDL (Mandalay) met Air Bagan en Asian Wings Airways en Golden Myanmar Airlines. Naar Rangoon (RGN) met Air Bagan en naar Putao (PBU) met Air Bagan.

   Er zijn geen opties om met één luchtvaartmaatschappij van Bangkok naar MYT te vliegen. Om deze reden raad ik u aan om dit met 2 boekingen te regelen.
   Het lijkt mij het best om gewoon te kijken op bijvoorbeeld de website van AirAsia voor een vlucht Bangkok-Mandalay en hierna voor Mandalay-MYT bij een van de voordien genoemde maatschapijen.

   Voor een eventuele andere, gemakkelijke oplossing, kunt u proberen deze link te openen en de data aan te passen. Er wordt automatisch gezocht naar vluchten.
   http://www.kayak.co.uk/flights/BKK,DMK,nearby-MYT/2015-08-20
   Hier krijg ik telkens een prijs van minder dan €200 voor een enkele vlucht.

   Als u eventueel een datum geeft, kan ik dit voor u nakijken.

   Een visum voor Myanmar kun je aanvragen via http://evisa.moip.gov.mm/

   Thailand verlaten is zeker niet moeilijk, maar de bestemming die u gekozen heeft is dat wel. Voor bijvoorbeeld Maleisië en Singapore hebt u geen visum nodig. Voor Cambodia krijg je die op de luchthaven. Zo ook voor Vietnam.

   • Cornelis zegt op

    Bij het gebruiken van de Airline Route Mapper even in de gaten houden dat de meest recente update van het programma dateert van juni vorig jaar.

 10. Johan zegt op

  Wat Mr. Thailand (en mogelijk ook al wat anderen) al aanroerde;
  Het is heel belangrijk om alles bij 1 internationale vliegmaatschapij te boeken.
  Alleen dan ben je er zeker van dat je bagage doorgelabeld wordt (dit bij inchecken goed controleren)
  KLM werkt samen met Bangkok Airways en bij het boeken wordt dan ook gekeken of de overstaptijd voldoende is. Loopt het eventueel fout door te late aankomst in BKK, dan kom je op de volgende Bangkok Airways vlucht.
  Als je separaat een aansluitende vlucht boekt bij Bangkok Airways, zal KLM weigeren om je bagage door te labelen. KLM kan dan geen verantwoording nemen voor de bagage voor het gehele traject.
  Veel plezier in Chiang Mai en vergeet ChiangRai niet!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website