Bagage inchecken in transitzone Suvarnabhumi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
16 maart 2019

Beste lezers,

Wij reizen met alleen handbagage met KLM naar Bangkok, om daar over te stappen op Bangkok Air naar Mandalay. Aangezien de handbagage-eisen van Bangkok Air strenger zijn dan die v d KLM, moeten we onze handbagage voor Mandalay alsnog inchecken.

Vraag: kun je in de transit-zone bagage inchecken? Of moet je dan toch eerst via de (tijdrovende) douane naar de vertrekhal? Wij hebben maar 2 uur tussen aankomst en vertrek…

Groet,

Jeroen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Bagage inchecken in transitzone Suvarnabhumi?”

 1. Rene Chiangmai zegt op

  Mij lijkt dat eigenlijk geen probleem.
  Je gaat gewoon de transit-route volgen.
  Wordt je handbagage gecontroleerd dan is het goed. Wordt die niet gecontroleerd, dan is het toch ook goed?

  • Rene Chiangmai zegt op

   Ik denk dat ik de vraag niet goed begrepen had.
   Je neemt dus handbagage mee met KLM maar die moet je als ruimbagage inchecken in BKK.
   Dan denk ik dat je inderdaad via de vertrekhal moet gaan.

 2. hugo zegt op

  Bij aankomst in bangkok hebt ge aan beide einden van de middengang een veiligheidscontrole voor passagiers die een vliegverbinding hebben naar een andere bestemming.
  Daar hebt ge de gewone passagierscontrole alsook die van de handbagage.

 3. Any zegt op

  Ik denk dat je beter die vraag aan Bangkok Airways zelf kan stellen. En als je inderdaad langs de douane moet is 2 uur wel heel erg kort. En houdt er rekening dat de gate ook eerder dicht gaat dan de vlucht gaat.

  Succes Any.

 4. Cornelis zegt op

  Wanneer je één ticket Amsterdam – Mandalay hebt, gelden de KLM bagageregels óók voor dat laatste traject. KLM is in dat geval de ‘principal carrier’. Dat maakt onderdeel uit van de overeenkomst tussen Bangkok Airways en – o.a. – de KLM. In dat geval zul je op Schiphol ook je boarding pass voor het laatste traject krijgen.

 5. Kareltje zegt op

  net gelezen,

  De gate sluit 20 minuten voor de vertrektijd

 6. Erik zegt op

  Blijf in transit, ga naar de gate voor de vlucht naar Myanmar en als ze lastig doen dan kunnen ze aan de gate het teveel aan kilo’s labellen en in het ruim stoppen; ik heb dat wel eens gezien. Je laat je eerste ticket zien (van amsterdam naar bangkok) en vaak is het dan goed. Je weigeren doen ze niet want jouw bagage ligt al in het ruim en er uit halen kost tijd en dus geld.

  Wat ik in Thailand heb gezien bij Lion Air: we zitten al in het vliegtuig, dat is overvol, en wij worden verzocht tassen af te staan voor in het ruim. Als het vliegtuig het ‘slot’ dreigt te missen is er wat meer mogelijk dan anders.

 7. Henry zegt op

  Hallo Jeroen, ik heb het zelfde gedaan , maar de je gaat gewoon via de transit controle, en de handbagage neem je gewoon aanboord, want ze controleren dat voor je instap, totaal geen probleem.

 8. pjotrpatong zegt op

  Als je bij KLM een ticket Amsterdam – Bangkok – Mandalay hebt geboekt kun je op Schiphol je “handbagage” als ruimbagage inchecken en door laten labellen naar Mandalay, je hebt er dan geen omkijken meer naar en blijft in Bangkok gewoon in transit. Heb je het tweede traject los geboekt bij BKK Air dan gaat dit niet.
  Goeie reis. Pjotr.

  • Cornelis zegt op

   Als hij dat heeft gedaan – zie mijn eerdere reactie – kan hij de handbagage ook gewoon meenemen, ook bij het overstappen naar Bangkok Airways. Ik vermoed dat de vraagsteller juist ruimbagage heeft willen mijden dus waarom zou hij dan zijn handbagage op Schiphol inchecken………..

 9. jeroen zegt op

  dank voor jullie reacties!
  Waar het dus precies om gaat: 1) we hebben geen doorgeboekte ticket Amsterdam-Mandalay – het zijn 2 losse tickets. 2) Vanuit Amsterdam hebben we alleen handbagage. 3) Maar die moet voor Bangkok air naar Mandalay het ruim in, omdat je daar maar 5 kg aan handbagage mee mag nemen (KLM veel meer)

  De KLM handbagage dient dus Bangkok-air ruimbagage te worden. Als dat in de transitzone geregeld kan worden scheelt dat een boel tijd/stress.

  Maar als Rene Chiang Mai gelijk heeft kan dat dus niet. Dan maar hopen dat we snel door de paspoortcontrole komen. Bagage ophalen hoeft i.i.g. niet, dus dat scheelt weer…

  • jeroen zegt op

   Eindelijk reactie van Bangkok Air, en uit het ietwat kreupele Engels begrijp ik dat ik de klm-handbagage als Bangkok ruimbagage kan inchecken in de transit-zone:

   With reference to your email, we would like to inform you that if your carry on baggage exceeds than the allowance on Bangkok Airways flights, you need to contact Bangkok Airways check-in counter transfer desk in transit area to do the process directly.

   If you are just only the transit passenger , you can do the process in transit area, it is no need to go through immigration at Bangkok.

 10. Rene Chiangmai zegt op

  Dankjewel voor de update.
  En een fijne vakantie toegewenst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website