Lezersvraag: Auto huren in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
7 juli 2013

Beste lezers,

Wij (3 volwassenen) gaan vanaf 3 t/m 26 aug op vakantie in Thailand. We willen dit keer, graag met een huurauto rondtrekken.

We starten in Bangkok, en gaan richting het Noord-Oosten. Ik hoor van verhalen gehoord, dat het reserveren/boeken van een huurauto, ter plekke in Bangkok veel goedkoper is, mogelijk met 50% lager in prijs dan in Nederland. En is het huren per maand, ook veel goedkoper, dan bijvoorbeeld 2 of 3 weken? Klopt dit?

En welke autoverzekering in Thailand, moet ik absoluut afsluiten?

Dit is wel mijn eerste autovakantie in Thailand.

Graag ontvang ik uw advies. Alvast dank voor de medewerking.

Mvg.

Orlando

13 reacties op “Lezersvraag: Auto huren in Thailand”

 1. Eriksr zegt op

  Ha Orlando, zelf heb ik hele goede ervaringen met ThaiRentacar.
  Ik huurde daar meerdere malen.
  Ja, als je voor langere tijd huurt wordt het goedkoper.
  Je kunt gewoon via internet boeken, verzekering is all-in .
  Goede service, klantvriendelijk en mooie prijs.
  Veel succes en fijne tijd in Thailand.

  http://www.thairentacar.com/

  • Marco zegt op

   Ook ik heb goede ervaringen met Thairentacar. Inmiddels 7 of 8 jaar geleden voor de eerste keer aan auto daar gereserveerd via internet en veel goedkoper dan een Avis oid… Op de luchthaven staat een medewerker van Thairentacar je op te wachten en brengt je naar de auto. Inspecteer de auto goed op beschadigingen en laat krasjes ed.. vastleggen op papier.
   De tweede keer dat ik er een auto huurde reed ik achteruit tegen een electriciteitspaal en had aanzienlijke schade aan de Toyota Fortuner. Ik was in Isarn en geen internet in die tijd. Volgens de voorwaarden (die ik niet bij me had) moet je de schade binnen 24 uur melden, maar dit had ik niet gedaan. Een aantal dagen later bij het terugbrengen van de auto meldde ik de schade (dat viel natuurlijk ook wel op) en ik moest een eigen risico van 4.000 baht betalen. Achteraf pas de voorwaarden gelezen en dit klopte exact met de voorwaarden.
   Overigens werden we heel correct behandeld, ondanks de schade en heb ik het volgende jaar wederom een auto gereserveerd. Alleen maar positieve ervaringen bij Thairentacar.

 2. Lenthai zegt op

  Er zijn in Bangkok heel veel autoverhuurders. Kijk uit met de verzekering, want die moet echt all-risk zijn. Bij de bekende, zoals Avis, Hertz en Budget zit je altijd goed en die hebben in het laagseizoen veel aanbiedingen. Ik heb laatst bij Hertz een Toyota Altis gehuurd voor 2 weken. Kostte me hier in Pattaya omgerekend Euro 344. In die prijs zat wel een bedrag voor het afkopen van het eigen risico.
  Neem wel een internationaal rijbewijs mee, want een nederlands rijbewijs wordt niet altijd geaccepteerd en bovendien ben je dan niet verzekerd.
  Een maand huren is in verhouding goedkoper, maar als je maar 3 weken gaat kun je beter daar een prijs voor opvragen. Als je naar de Isan gaat is een GPS heel makkelijk.

 3. Harry zegt op

  Hou met een paar zaken rekening:
  – auto´s passeren je – vooral ´s NACHTS – aan de andere kant, als dat je reflexen gewoon zijn. Ook verkeer komt van de ANDERE kant als dat je gevoel zegt. ( mijn zoon heeft zijn leven te danken aan een buschauffeur, die met een enorme zwengel aan het stuur uitweek, toen hij wilde oversteken: had alleen naar zijn “gevoelskant = links”, gekeken.
  – niet alle Thais hebben een autoverzekering, dus kunnen bij een ongeval wel eens er spoorloos tussenuit willen muizen.
  – anders als in NL zijn nogal wat agenten daar onderbetaald, en zoeken “bijverdienste”, waar niet altijd een schriftelijke bekeuring tegenover staat ( bijv: ‘kon je ogen achter het zonnescherm van je motorhelm niet zien”, dus.. als blanke buitenlander.. 300 Thai Baht of een dag op het bureau. ).
  – nogal wat verkeersaanwijzingen staan – met name buiten de toeristencentra en hoofdstraten Bangkok – enkel in het Thais.
  – de Thaise autorijkunst is wat minder, als wij in Europa gewend zijn. Met name de brommertjes op de weg is iets, waar de doorsnee Europeaan wat problemen mee heeft.
  – in geval van een ongeluk: fotografeer en film zo veel mogelijk van de situatie en wacht als het even kan op de expert van de autoverzekeraar.
  – het zal niet de eerste keer zijn, dat agent en tegenpartij een deal sluiten op koste van de autorijdende buitenlander.
  – toen ik van 1993-95 voor een Europees bedrijf in Thailand werkte, was het me verboden zelf de auto te besturen, behalve in de eigen woonplaats ( Pattaya en omgeving )
  – zorg, dat je ALTIJD een kleurenkopie van je paspoort + ingangsvisum ( inlegvel afgestempeld bij immigratie op het vliegveld) + rijbewijs bij je hebt naast de originelen.
  – verlies NOOIT je geduld, wordt NOOIT kwaad, verhef NOOIT je stem. TIT -TWA ( This Is Thailand – Thailand Wins Always ! ! !)

 4. Bacchus zegt op

  Ik zou je aanraden om gewoon bij de bekende multinationale verhuurbedrijven te huren, dus Avis, Hertz, Sixt. Service altijd goed, goed onderhouden wagenpark, door heel Thailand afleverpunten, snel vervangende auto bij pech of ongeval en het belangrijkste: goede verzekeringen.

  Lokale maatschappijen zijn wellicht goedkoper, maar krijg geen problemen en al helemaal geen ongeval, want of je daadwerkelijk verzekerd bent? Let dus niet alleen op een paar euro’s, want ook hier geldt: goedkoop is niet altijd duurkoop!

 5. Fritz zegt op

  Inmiddels drie keer zelf gereden tijdens vakantie, geen probleem. Andere kant rijden wen je erg snel aan. Drie keer geboekt bij Avis vanuit Nederlnad met extra ANWB kortingscode. Wel drie keer een andere auto dan geboekt, wilde 2x een Toyota Fortuner, kreeg 2x een Honda crv en laatste keer dus een Honda crv geboekt en weer no have en wonderwel een Fortuner. Fortuner wil zwaar tegen, zware auto en lastig in de bergen. Wilde vooraf boeken, want had geen zin na lange vliegreis nog eens te moeten onderhandelen.

  • Fritz zegt op

   Nog even gekeken, maar ik boekte via Hertz met de ANWB kortingscode. Ze deden overigens weinig met mijn klacht dat ik steeds een andere auto kreeg. Wel steeds op vliegveld hetzelfde verhaal, airco kapot of aanrijding met aanbod auto de volgende dag bij hotel af te leveren. Dat ging dus niet lukken, want als je gewoon gaat rijden, weet je het hotel niet en om hiervoor een extra dag te wachten, no way…

 6. Andre Wouters zegt op

  Wees 100% zeker dat je een volledige omnium verzekering hebt.
  De Thai rijden als gek, zelfs als u in uw recht bent… leg het maar eens uit??
  Normaal geen probleem bij de grote verhuur maatschappijen, de omnium is daar normaal inbegrepen maar vraag ernaar. Als u geen vaste klant ergens bent en u krijgt ergens een veel goedkoper prijs, zou ik even nadenken.
  Belangrijker de volledige omnium dan een goedkopere prijs, tenzij u Thais spreekt of Thaise vrienden hebt??
  Naarmate u langer huurt wordt de prijs in verhouding goedkoper.
  Denk aan uw internationaal rijbewijs.
  Groeten,
  Andre

 7. maria zegt op

  Hallo

  Je kunt beter een auto met chauffeur huren , want in Thailand rijden is echt geen pretje.

  Als je b.v. op deze site kijkt: [email protected] heb je een nederlandse chauffeur waar mee je alles wat je wilt kunt bespreken als hij tenminste in die periode vrij is.

  Wij kunnen hem aanbevelen!!

 8. KhunRudolf zegt op

  Beste Orlando,

  In de jaren voordat wij ons definitief vestigden in Thailand huurden we altijd bij http://www.vrcarrent.com/ . Altijd goede service ervaren. VRCarrent brengt de auto naar de met hen afgesproken plek (vliegveld, hotel), en haalt de auto idem in de afgesproken plaats, waar ook in Thailand. Verandering van plaats gedurende de vakantie uiteraard altijd mogelijk. De huurprijzen zijn zeer billijk, en inclusief de allrisk verzekering. Bij het brengen betaal je een borg. Bij het ophalen ontvingen we altijd een fruitmand, versnaperingen, etc. Zeer attent. Reserveren ging via email en/of telefoon, in het Engels of Thai. Uiteraard wel een internationaal rijbewijs tonen.

  Let wel: het autorijden In Thailand is totaal anders dan bv en Engeland. Lees de ervaringen van menigeen elders op dit blog, en doe er je voordeel mee!

  Groet, Ruud

 9. Orlando zegt op

  Beste mensen,

  Ten eerste dank voor jullie, boeiende reacties! Leuk yo…Ik ben al aan het genieten voor ons reis.

  Van de vele autoverhuurbedrijven in Thailand, viel autobedrijf Sixt.nl bij mij erg op.
  Hun prijzen zijn erg gunstig en service is goed.

  Nu, mijn brandende vraag! Wie heeft ervaring met dit bedrijf in Thailand…?
  En is het betalen van een borg verplicht..? En wat dient het voor..?

  Graag zie ik jullie reacties.

  Thanx fooks

  Orlando

  • Bacchus zegt op

   Sixt is “Deutsche Grundlichkeit”. Jaren geleden bij Sixt gehuurd. Goed onderhouden wagenpark met recente auto’s. Uiteraard ook bmw en mercedes te huur. Bij gebruik creditcard was toen geen borg noodzakelijk. Toen alleen in Bangkok en geloof Phuket, maar inmiddels uitgewaaierd over heel Thailand. Was toen goedkoper dan Avis, die wij daarvoor altijd gebruikten. Kan overigens beide maatschappijen aanraden. Allebei gerenomeerd, goede service en geen gezeik aan het eind.

   Een keer gehuurd bij lokale maatschappij en aan het eind gezeur over km’s en beschadigingen aan bekleding! Wees wijs en kies voor kwaliteit. Wanneer lokale maatschappijen onder de prijs van deze grote spelers gaan zitten, weet je al in wat voor auto je rijdt en is de kans op gezeur aan het eind groot.

   Advies: neem de beste verzekering voor de auto. Inzittenden niet bijverzekeren, zit meestal al in je reisverzekering.

   Fijne rijvakantie!

  • KhunRudolf zegt op

   Een borg heeft in Thailand dezelfde functie als in Nederland. Als je de auto aflevert volgens voorwaarden krijg je de borg probleemloos terug. Heb je vergeten af te tanken, dan kan daar een gedeelte van de borg voor gebruikt worden. Heb je ongezien en ongemerkt een deukje overgehouden aan je autogebruik, dan valt de afhandeling ervan veelal onder de voorwaarden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website