Auto en motor in Thailand op naam laten zetten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 mei 2022

Beste lezers,

Een kleine 3 maanden geleden heb ik een auto en motor gekocht, die nu op naam van mijn vriendin staan. Graag zou ik advies ontvangen hoe ik beide (auto + motor) op mijn naam kan laten zetten?

Gaat dit via het DOT waar je ook je rijbewijs aanvraagt of zijn er nog meer handelingen nodig om bijvoorbeeld ook de verzekering om te zetten?

Ik ben al bij de auto-dealer geweest echter spreken zij geen Engels en is mijn Thais te beperkt om het goed uit te leggen. Mijn vrouw is momenteel in Japan (zij is Thais), maar die weet ook niet hoe het werkt om de auto + motor van naam te veranderen.

Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe ik de voertuigen + verzekering op mijn eigen naam kan laten zetten?

Groet,

Founding_Father

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Auto en motor in Thailand op naam laten zetten?”

 1. Sake zegt op

  Zeer simapel,
  Samen met de formele eigenaar naar het bureau waar ze ook de keuringen en belasting doen. Formuliertjes invullen op je beurt wachten en klaar. Zo gepiept als het niet druk is.
  PS je moet wel een bewijs halen van de immigratie dat je gerechtigd bent een motorvoertuig te bezitten. Met een geldige verblijfsperiode is dat geen probleem. Succes.

  • Sietse zegt op

   Dat klopt. Maar zijn vrindin is in Japan. En zij moet met haar Thaise id kaart tekenen en niet vergeten, het boek van de beide voertuigen mee te nemen. Dus nog ff geduld

 2. Lung addie zegt op

  Het overdragen van een voertuig, naar een ander persoon, gebeurt idd bij Land and Transport Office. Daar moet de ‘schriftelijke overdracht’, door de originele eigenaar gebeuren. Zonder deze schriftelijke toestemming kan het gewoonweg niet.
  Uw vrouw is nu in Japan. Ik veronderstel dat die nog zal terugkeren naar Thailand en dan kunnen jullie dat samen doen, zijn is Thais, dus zal wel verstaan wat er moet gedaan worden. En, is die overdracht zo dringend dat het reeds 3 maand ma de aankoop moet gebeuren?
  Er is ook nog de mogelijkheid, en die kennen wij niet, dat zij hoegenaamd niet zal terugkeren naar Thailand en jij dus de vrees hebt dat zij die wagen en motor zal verkopen en het geld, wat jij betaald hebt, zal opstrijken. Daar heeft zij uw toestemming totaal niet voor nodig daar zij de rechtmatige eigenaar is. Indien dit laatste het geval is, dan zal zij natuurlijk ook niet bereid zijn de overdracht te tekenen, tenzij jij de wagen van haar afkoopt. Dan heb je twee maal voor hetzelfde betaald. Les voor de toekomst: koop zoiets op uw eigen naam, dat is geen enkel probleem en voorkomt ook problemen in de toekomst.
  Een overdracht van verzekering is niet nodig daar het het voertuig is dat verzekerd is en niet de gebruiker.

 3. Eddy zegt op

  Vorig jaar een auto overgezet op ander eigenaar zonder dat de verkoper/vorige eigenaar aanwezig hoeft te zijn.

  Wat heb je nodig:

  1) getekende power of attorney van overdracht formulier [te halen bij de transport office] door verkoper. Dit moet een natte handtekening zijn, dus geen kopie. Daarnaast een kopie id en blauw huisregistratieboekje incl natte handtekening.

  2) als buitenlander/koper, heb je paspoort nodig en bewijs van vaste adres – dit kan zijn je eigen geel huisregistratie boekje, en anders bij Immigration heb je zo’n certificaat van verblijfplaats nodig.

  3) naar je lokale transport office gaan en de procedure van overdracht in gang zetten. De verplichte verzekering regel je ook ter plekke.

  Neem wel iemand mee die je kan helpen met vertalen, want bij de transport office spreken ze geen Engels. Ik zou ook een aanvullende verzekering nemen, want de standaard WA verzekerde bedragen zijn niet toereikend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website