Lezersvraag: Attest van erfopvolging volgens de Thaise wet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 maart 2015

Beste lezers,

Mijn vriend is in januari overleden in Thailand. Hij woonde daar al 10 jaren had geen domicilie meer in België. Om zijn erfenis in België te kunnen regelen heeft zijn zoon een attest van erfopvolging volgens de Thaise wet nodig.

Een attest dat verklaart dat zijn Thaise echtgenote werkelijk zijn erfgenaam is plus eventuele kinderen uit dat huwelijk maar die zijn er niet.

Bestaat er zo een dergelijk document en waar moet dit aangevraagd worden in Thailand?

Hoe is het erfrecht in Thailand geregeld?

Met vriendelijke groet,

Patrick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Attest van erfopvolging volgens de Thaise wet”

 1. lung addie zegt op

  Beste Patrick,

  mijn excuses maar dit is weer een vraag waar de Thailandbloggers je geen correct antwoord op kunnen geven, tenzij een ganse boel suggesties die uiteindelijk op geen enkele wettelijke basis gefundeerd zijn. In de eerste plaats geef je veel te weinig informatie:
  is die vriend in Thailand of in Belgie gehuwd? Is zijn huwelijk in Belgie/Thailand geregistreerd? Gaat het over bezittingen in Belgie of bezittingen in Thailand? Gaat het over roerend of onroerend goed, en opnieuw waar? Heeft die vriend een testament …….. zo kunnen we doorgaan met vragen alvoor een concreet antwoord kan gegeven worden.
  Het enige en het beste wat de zoon kan doen is een notaris of een gespecialiseerde advocaat raadplegen. Dat zal dan natuurlijk wat geld kosten, doch het beoogde resultaat opleveren, gesteund op wetteksten en niet op “horen zeggens” en “ik denk dat … ” .
  Je maa

  Veel succes,
  Lung addie

 2. lung addie zegt op

  Beste Patrick,

  vergeten te vermelden: je maakt reeds een grote vergissing door te stellen dat zijn Thaise echtgenote de wettelijke erfgename zou zijn ….. Hij heeft een zoon schrijf je, geen kinderen uit het Thaise huwelijk. Dus kan gesteld worden dat deze “zoon” uit een eerder huwelijk afkomstig is… Kijk dan de Belgische erfwetgeving eens na …. de zoon is in dit geval in Belgie de erfgenaam en niet de tweede echtgenote, die kan enkel “vruchtgebruikster” zijn en de zoon wordt dan de “naakte eigenaar” … indien het om onroerend goed gaat….. raadpleeg maar een notaris of goed advocaat …

  lung addie

 3. richard walter zegt op

  onroerende goederen te thailand vallen gemeenlyk de thaise echtgenote toe.
  het thaise erfrecht heeft veel zaken gemeen met het franse.

 4. henry zegt op

  Als de vriend van de OP, was uitgeschreven in belgie, dus geen rijksinwoner meer is, valt hij onder het Thais erfrecht. Zelfs een Belgisch Testament is niet meer rechtsgeldig, omdat de zetel van zijn vermogen zich in het buitenland bevind.
  Het Thais erfrecht kent 6 statutaire erfgenamen, en zit gans anders in mekaar dan het belgische erfrecht.
  Dus best dat hij een Thais advocaat raadpleegt die tevens notaris is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website