Lezersvraag: Is het in april niet te heet in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 maart 2018

Beste lezers,

Wij zijn een ouder echtpaar en mijn man heeft wat gezondheidsproblemen, niets ernstigs maar wel om rekening mee te houden. We willen na 15 april voor drie weken naar Thailand, maar ik las op deze website dat het dan erg heet in Thailand kan zijn.

Temperaturen zo rond de 30 graden is voor ons geen probleem. Wat kunnen we het beste doen? Is het in het noorden dan koeler of moeten we juist naar het zuiden voor verkoeling? Of beter een andere bestemming kiezen?

Groetje,

Aaltje en Wim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Is het in april niet te heet in Thailand?”

 1. fred zegt op

  April en mei zijn de heetste maanden. Verwacht U aan temperaturen boven de 35 zowel in het Noorden als het Zuiden. Geen of nauwelijks afkoeling tijdens de nacht. Luchtvochtigheidsgraad van rond de 90 %.
  Wie niet tegen tropische hitte kan blijft best weg tijdens de maanden van April tot November.

 2. hetisanders zegt op

  Het is niet zozeer de hitte, als gemeten in gr. celsius, die je parten gaat spelen, maar de VOCHTigheid/benauwdheid. En die is het vervelendst zo tegen einde van de droge tijd, vlak voor de regens gaan vallen. En jawel, dat is vooral april-en ook mei, tot begin juni, al varieert dat wat per landstreek. Niet voor niets dat dan de Thaise ”zomer”schoolvakanties vallen. En dat vliegprijzen het laagst zijn-weinig belangstelling vanaf EURopa erheen te gaan. Die regens daarna komen eerder als welkome verkoeling.
  De temp. is altijd rond de 30 gr, wel met uitschieters tot tegen de 40 in bepaalde streken/hoogtes, ook al weer in die tijd.
  Het is al duizenden keren hier gemeld en in elke reisgids etc zo te lezen: de beste tijd qua weer is vanaf half/eind nov. tot zo rond eind febr. Prima voor overwinteren dus-met als nadeel wat hogere prijzen en vaker vol. ‘sNachts kan het dan in het hele land koeler zijn-tot net rond/boven de 20-dat is bibberen voor de Thai en jekkies aantrekken!

 3. erik zegt op

  In de Isaan valt die luchtvochtigheid wel mee, zeker in april, maar dan kan de meter oplopen tot ver in de 40 graden. Tijdens de regens koelt het heerlijk af maar dat duurt hooguit een uur en dan ga je de luchtvochtigheid voelen als een natte en vooral warme deken.

  Heb je last van dit hitte dan is mogelijk een klein eiland een oplossing. En anders de reis verplaatsen naar de maanden oktober tot en met februari.

 4. frans zegt op

  Beste aaltje en wim, Hier in het noordoosten (khon kaen) kan het zeer heet worden gedurende deze maanden. In april, gedurende het sonkrang feest kan het makkelijk 40 graden of hoger worden. Gelukkig vind ik dat de stank e.d. wel meevalt. In bangkok is het bijvoorbeeld geen pretje bij die hoge temperaturen qua stank en smog. Er op uitgaan tussen 11.00 uur en 16.00 uur is niet echt weggelegd gedurende de hitte. Jullie zullen de avonden moeten gebruiken voor activiteiten. Zou overwegen omstreeks juli \augustus te gaan of te wachten tot de maanden januari, februari. Mocht je toch gaan gedurende die maanden zorg voor water verkoeling. Geniet van thailand waar jullie ook naar toe gaan.

 5. Marijke. zegt op

  De temperaturen is nog wel uit te houden als je rustig aan doet.Maar de hoge vochtigheid is zeker niet prettig binnen de korste keren loopt het water langs je rug en gezicht.Wij gaan altijd in feb dan vinden wjj het aangenaam.Al hoewel het in Changmai de laatste week ook niet echt lekker meer was.We verlangde toch naar de kiu in nederland.

 6. l.lagemaat zegt op

  Waarom kiest u geen Spanje ( Andalusië) of Portugal?
  Kortere reistijd.

  Mocht u toch voor Thailand kiezen, dan is eind januari een geschikte tijd.
  ” Feestdagen voorbij” en een gunstigere temperatuur.

 7. Alex zegt op

  Ik woon al 10 jaar in Thailand, Pattaya, en wij gaan ieder jaar van m/april tot e/mei naar Nederland, omdat hier dan de temperaturen oplopen tot 42 graden, en dat met een hoge vochtigheidsgraad…
  Als wij dan eind mei terugkomen horen wij van ons vrienden hier alleen maar dat het extreem heet en benauwd geweest is..!

 8. Rob zegt op

  April en mei zijn de allerwarmste maanden. Gevoelsmatig zit je dan snel boven de 40 graden. Als je toch dan zou gaan, kies dan in elk geval voor het Noorden of een eiland,anders kan je niet buiten een hotel met airco maar wat heb je daar aan?

  • Cees1 zegt op

   Kies zeker niet voor het noorden. Hier in Chiangmai kan het in April gemakkelijk 43 c in de schaduew worden. En geen zuchtje wind. En als het tegen zit nog veel last van rook en stof. Omdat het niet geregend heeft de laatste 2 maanden.

 9. Hans Struijlaart zegt op

  Als je jong bent dan is het nog wel te doen in de maanden april en mei.
  Dan kun je meer hebben. Naarmate je ouder wordt heb je meer last van de extreem hoge temperaturen.
  Ik raad jullie af om naar Thailand te gaan in deze periode. Ook in het Noorden is het extreem heet in deze periode. Laos is dan een betere optie. Ligt hoger, dus minder heet. Gemiddelde temperatuur is wel hoog 33 graden, maar minder vochtig en s’nachts koelt het af tot 20-23 graden, wat aangenaam is. Laos is een beetje een ondergeschoven kindje. Maar de natuur daar is veel mooier gemiddeld dan in Thailand. De dorpjes zien er leuker uit en het is een stuk goedkoper.
  Maar als je naar Thailand wilt is de beste periode eind januari/februari. Dan zijn de tickets ook een stuk goedkoper. December tot 25 januari is duur. Daarna wordt het minder duur, met name de tickets. De temperatuur is dan nog steeds aangenaam en nog wel druk. maar minder. Hanoi Vietnam is ook een optie, erg mooi daar. Gemiddelde temperatuur april mei 25-30 graden en s’nachts 20-25 graden.

 10. Frans de Beer zegt op

  In 2016 zijn wij in mei in Nakhon Sawan geweest. Wij hebben daar een huis en mijn zus en zwager zijn bij ons op visite geweest. Het was inderdaad erg warm, maar niemand heeft er last van gehad door de LAGE luchtvochtigheid. Wij hebben zelfs midden op de dag nog wat gewandeld. En ‘s-avonds mijn 60ste verjaardag gevierd.

 11. Mr.Bojangles zegt op

  Als jullie na 15 april op vakantie willen ,zijn alle warme landen uit den boze. Ik ben het eens met Lodewijk, Zuid-Spanje en Zuid-Portugal zijn ook mooi en warm. Tevens eveneens redelijk goedkoop en mocht er een probleem opdoemen, ben je eerder terug in Nederland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website