Beste lezers,

Stel je bent als Nederlander eigenaar van een huis/appartement. Vaak genoeg zie ik dat deze te huur worden aangeboden door de eigenaar. Wij mogen echter niet werken in Thailand (afhankelijk van permit). Eigenlijk zijn dit dus inkomsten.

Wat is de ervaring? Hoe moet je hier mee omgaan richting aangifte in Thailand en qua working permit? Visa status is “Tourist” or “Foreigners who are permanent residents in Thailand without work permit”.

Groet,

HansG


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Mag ik een appartement verhuren in Thailand zonder werkvergunning?”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Je doet gewoon niets en verhuurt.
  Heb ik jarenlang gedaan in Pattaya.
  Condo’s op eigen naam, huizen op company.
  Nooit problemen gehad.

  • Erik zegt op

   Moet je huurinkomsten eigenlijk aangeven in Thailand ? Of is dit officieel niet nodig of “glipt” dit door de mazen van het net ?

 2. wim zegt op

  Gewoon verhuren. Ik ben nog wel zo netjes geweest aangifte te doen. De mensen in de tax office waren hoogst verbaasd dat ik daarvoor kwam. Zal dus meestal wel niet gedaan worden.

 3. Renévan zegt op

  Het verhuren van één huis of appartement is toegestaan. Gaat het om meerdere dan is het bedrijfsmatig en is een werkvergunning vereist. U kan dat ook navragen bij een advocaten kantoor. Of zoeken met Google dan komt u bij diverse advocaten kantoren dit ook tegen. Dus geen illegale actie.

 4. Peter zegt op

  Ja geen slapende honden wakker maken….gewoon doen !

  MR-X

 5. Marc zegt op

  Nou als je daar zelf een WP voor zou moeten hebben, is het einde zoek. Als je in NL een kamer verhuurt aan een student ga je je toch ook niet inschrijven bij KvK. Breng ze toch niet op het idee.
  Op deze wijze kunnen we allemaal wel vragen verzinnen in het bestaand grijze circuit.
  Formeel denk dat je via een agent zou moeten werken (die heeft werk permit) en inkomsten behoor je feitelijk aan te geven. Maar bijna niet toe te passen. Bij registreren van een “condo-ganger” bij immigratie wordt er verder ook niet naar omgezien.
  Dan zouden er ook duizenden overtreders zijn die via AirBNB werken ………….. en niet alleen in Thailand.

  • David H. zegt op

   Denk dat dit de enige volledig juiste wijze is , je mag wel het verhuren , maar moet de werkwijze daarvoor (adverteren …, rondleidingen e.d. bvb..) uit handen geven aan agent of Thai , onthoud dat beroep van real estate niet is toegestaan aan buitenlanders ….. wordt omzeilt om zich consultant te registreren voor de werk permit ….. consultants mogen geen contratcen afsluiten ofgelden ontvangen , …..alleen maar consult geven …..met de gebruikele korreltje zout toegepast …. totdat ….!

 6. Sommeil zegt op

  Niet vergeten je huurders te registreren. Is jouw taak als eigenaar dat dit gebeurt.

 7. erik zegt op

  Je kunt eens hier kijken en lees dan vooral goed nummer 31….
  http://www.expat.com/forum/viewtopic.php?id=143921

 8. jochen zegt op

  voor de Inquisiteur
  huizen op company kan niet meer. Er is een nieuwe wet en het Land department zou dit niet meer accepteren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website