AOW niet gestort naar mijn Thaise bank?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 april 2022

Beste lezers,

Heb een vreemde situatie met de AOW. Al 7 jaar elke maand stipt rond 16e van de maand ontvang ik deze. Echter deze maand april niet. SVB zegt het geld overgemaakt te hebben op 14-04-2022. En mijn Thaise bank (GSB) zegt het niet te hebben ontvangen. SVB zegt we hebben het gestort op hetzelfde nummer als altijd, en de Thaise bank zegt steeds we hebben niets ontvangen.

Beide banken wijzen naar elkaar, wat te doen?

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

11 reacties op “AOW niet gestort naar mijn Thaise bank?”

 1. Erik zegt op

  Henk, kun je niet inloggen bij Mijn SVB en het banknummer controleren? En anders heeft de SVB mogelijk een transactienummer voor je waarop de Thaise bank kan zoeken.

  Ik ben geneigd de SVB eerder te geloven dan de Thaise bank, temeer nu de transactie midden onder Songkran kwam.

 2. Ger-Korat zegt op

  De SVB maakt het over en zij zijn verantwoordelijk voor hun eigen overboekingen, lijkt mij. Stel ze dan maar in een mail aansprakelijk want als het niet is aangekomen is het hun zaak via hun bank navraag te laten doen waar het geld gebleven is. Uiteindelijk is het geld van de SVB, het is niet op jou rekening gestort en je hebt dus niets ontvangen. Laat je bankdetails aan SVB zien en wijs hen op hun zorgplicht om het geld over te maken. Desnoods doen ze het nog maar een keer. En vooral niet de ontvangende bank vragen want dat is een taak van degene die de overboeking deed, de SVB.

 3. MrM zegt op

  Had u rekening gehouden met goede vrijdag en paasdagen rond die tijd. Een verwachte bijschrijving overgemaakt op donderdag voor goede vrijdag kwam pas binnen bij mij na de paasdagen..

 4. Rolf zegt op

  Heb in het verleden een groot probleem gehad met de SVB. Heb toen de Ombudsman ingeschaked ld, met succes ! Toen hebben zij wel contact met mij gezocht.

  Groeten Rolf

 5. leen zegt op

  Met Songkran zijn de Thai banken dicht en het weekend ook dan op maandag worden de banken wakker, dus het moet nu wel gestort zijn .

 6. Ernst van Luyn zegt op

  Het is niet de eerste keer, vorig jaar ook, reden al die feestdagen in Thailand en Nederland, dus niet het probleem van de SVB of Nederlandse en Thaise banken, maar feestdagen.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja eigenlijk is dat een fabeltje, computers kennen geen vakantie maar het is wel lekker voor de banken als ze het geld langer vast kunnen houden. Je kunt dit bijvoorbeeld zien als je Wise gebruikt en dan staat het in seconden op je rekening.

   • Erik zegt op

    Ger-Korat dat is geen juiste vergelijking. Geld van Wise komt van een Thaise rekening af, en geld van de SVB komt uit het buitenland. Ik denk dat er ergens een ‘clearing’ tussen zit die met de feestdagen niet of langzamer werkt.

    • Ger-Korat zegt op

     Wise doet toch precies hetzelfde, je maakt over naar een rekening in Europa en dan sturen zij een electronische opdracht om een boeking van hun Thaise bank uit te voeren, alles volledig geautomatiseerd. Bij een clearing werkt het net zo en zorgt men bij de clearinginstituut voor voldoende tegenwaarde. Komt helemaal geen mens aan te pas en met miljoenen transacties per dag is dat ook onmogelijk, computers doen het werk.

 7. P.Bot zegt op

  Beste Henk,
  Bij iedere betaling is de zender verantwoordelijk voor de ontvangen.
  Jij kunt bewijzen dat de betaling niet is aangekomen. De zender moet bewijzen dat er betaald is.
  Het beste gewenst.
  P.Bot

 8. Erik zegt op

  Henk, hou je ons svp op de hoogte van de afloop?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website