Lezersvraag: Zijn er antislip badkamertegels te krijgen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 november 2015

Beste lezers,

Ik lees vaak op diverse fora dat farang zich bezeren of zelfs soms in het ziekenhuis belanden of zelfs overlijden na een val in de badkamer doordat ze uitglijden.

Wij zijn al op leeftijd en als mij vrouw of ikzelf kom te vallen dan kunnen wij een heup breken of erger.

Het lijkt er op dat men in Thailand niet verplicht is om ruwe vloertegels te gebruiken in de badkamer en dat is levensgevaarlijk.

Vandaar mijn vraag: zijn er antislip vloertegels te krijgen in Thailand. Of hoe lossen andere expats dat op?

Vriendelijke groet,

Ernst

14 reacties op “Lezersvraag: Zijn er antislip badkamertegels te krijgen in Thailand?”

 1. Geertg zegt op

  Anyislip tegels kun je kopen oa bij Homepro, IQhouse, global home.

 2. Henk van't Slot zegt op

  Home Pro op North Pattaya road naast de Makro,en Thai Watsadu op de Shukumvit,dit is de grootste doe het zelf zaak van Pattaya,hebben alles wat je kan verzinnen,kan je een dag rond lopen en dan heb je nog niet alles gezien,en alles op voorraad.

 3. nico zegt op

  Ik kan er over mee praten en dus ook een keer hard onderuitgegaan in een hotelkamer.
  Sinds die tijd, leg ik altijd een natte handoek op de grond van de badkamer in het hotel,
  vloer glad of niet, gewoon uit voorzorg.

 4. John Chiang rai zegt op

  Het probleem begint reeds bij de constructie van een Thaise badkamer,die in de Thai spraak ,,Hong naam” genoemd wordt. Vrij vertaald in het nederlands ,,water kamer”,een woord dat na het douchen,en het meestal ontbreken van een scheidingswand steeds meer duidelijkheid krijgt,omdat de badkamer na het gebruik vaak onder water staat,en spiegelglad wordt. Wij hebben dit in het huis van mijn vrouw de eerste jaren opgelost met een rubbermat,die van profiel zodanig was,dat uitglijden eigenlijk onmogelijk was. Later hebben wij de douche voorzien van een scheidingswand,zodat de douche buiten het werkelijke douche gedeelte droog blijft,en bovendien met een gebruikelijke badmat afgedekt is.

 5. jani careni zegt op

  ja natuurlijk je kan dat overal vinden in Thailand en ook antislip douche sandalen,sommige hotels hebben geen antislip vloertegels en zeker sandalen gebruiken voor hygiëne(schimmel)!!!

 6. Loe zegt op

  Overal in Thailand zijn goede stroeve tegels te krijgen even zoeken bij de bouwmarkten.

 7. Tom Korat zegt op

  Bij mij in het dorp zijn al meerdere oude mensen na een val in de badruimte overleden. Die badruimte bestaat meestal uit een grote waterbak en daarnaast een hurktoilet. Het “douchen” bestaat uit het met een bakje water over je heen gooien. De hele ruimte is dus altijd kletsnat. De oudjes die ‘s nachts naar het toilet gaan, vaak nog zonder licht, glijden uit op de spekgladde vloer.
  In vele resorts die we bezochten had men een moderne versie van de badruimte gemaakt: helaas bijna altijd met de douche vooraan en het zittoilet achter, zodat ook hier alles kletsnet was.
  In mijn huis heb ik de doucheruimte achterin de badkamer. Voor de vloertegels heb ik de meest stroeve
  tegels laten leggen, Maar toch, als ze nat zijn, blijven ze redelijk glad. Het verdient dan ook aanbeveling voor oudere mensen stevige muurbeugels te plaatsen en gebruik te maken van een speciale douchekruk.

 8. Edvato zegt op

  wij hebben een grindvloer (sailaan) in de badkamers en rond het zwembad aangelegd.

 9. DE GREVE MARC zegt op

  voor die anti slip ik heb gewoon 1m3 antislip matten gekocht in den big c die moet je ineen klikken en dit plaats je op je vloer onder je douche heel eficient en je koopt wat je nodig hebt. DE VLOER IN DE BADKAMER IS LEVENSGEVAARLIG ZEKER ALS HIJ NAT IS
  grts uit tan sum

 10. ser kokke zegt op

  Bij de bouw van ons huis wilde ik stroeve vloertegels in de badkamer.
  “No have in Thailand”! was het antwoord.
  Dus liggen er vloertegels die spekglad zijn, dat is opgelost met een douchematten en handdoeken, maar iedere dag nog is het behelpen.
  En wat schets mijn verbazing: in het nieuwe huis van de buren liggen in de badkamer tegels met een deklaag die lijkt op schuurpapier, de echte dus.
  Ik verander het niet meer, maar sta er op dat ze deze tegels toepassen: ze bestaan in gemakzuchtig Thailand echt wel.

  • BenH zegt op

   Die stroeve matte vloertegels voor de badkamer en eventueel voor de rest van het huis zijn echt wel te koop in Thailand, zelfs in de Isaan. Na wat zoeken had ik ze vrij snel gevonden. Die gladde hoogglans vloertegels die de Thai zo graag gebruiken zijn als ze nat zijn spiegelglad, nog veel gladder als ijs. Echt levensgevaarlijk. Voordat je het beseft ben je al met een flinke smakkert onderuit gegaan.

 11. Wallie zegt op

  Dit probleem speelt ook in Nederland. In ons huurhuis is een douche en bij het douchen moet je in de (gladde) badkuip staan en die badkuip is wel erg glad. Oplossing? Goede muurbeugels en rubbermatten in het bad, het blijft een hachelijke onderdeming!

 12. bob zegt op

  Begrijp het gedoe met matjes en handdoeken niet zo, voor een dagloon en 1000 bth liggen er goede stroeve tegels op de gladde tegels. Gewoon tegel op tegel is de oplossing, scheelt blauwe plekken en ziekenhuis kosten

 13. Dutchjohn zegt op

  Bij mij in de badkamer liggen trotoirtegels


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website