Beste lezers,

Ik verblijf ongeveer 6 maanden per jaar in Thailand. Sinds een jaar gebruik ik extra vitamine B12 door middel van injecties, ik heb daar baat bij. Nu wil ik een paar ampullen meenemen zodat ik om de 2 maanden deze zelf kan toedienen. Vraag is, mag ik die wel meenemen?

Mijn huisarts zegt, nee dat mag niet. Ik kan het misschien wel overbruggen met tabletjes voorgeschreven door de huisarts maar deze zijn minder effectief. Heeft iemand hier ervaring mee of misschien vermelden in een medicijnenpaspoort?

Groet,

Johanna


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Mag ik ampullen met vitamine B12 meenemen naar Thailand?”

 1. Ton zegt op

  Ik woon in Thailand en als ik naar Europa ga (een keer per jaar voor een paar maanden) neem ik mijn ampullen en injeciespuiten gewoon in mijn bagage mee naar Europa. Geen probleem tot nu to. Ik neem ze ook mee terug. Heb nooit gevraagd of het “mag”. In Thailand B12 ampullen kopen is overigens veel en veel goedkoper. En in elke kliniek kun je binnenlopen en vragen of ze je een injectie willen geven kost 2-3 euro.. Op de plaatsen die ik frequenteer is dat zeker geen probleem (Bangkok, Chiang Mai,) maar voor de zekerheid lijkt het me handig een brief van een arts bij U te hebben voor het geval dat. (Engelstalig!)

 2. Eveline van Ee-de Man zegt op

  Beste Johanna,

  onze zoon is afgelopen jaar 2x naar Thailand geweest met ampullen B12 en injectienaalden. De ampullen houdt hij in zijn handbagage en de naalden gaan apart mee in het luchtruim. Hij neemt een medicijnpaspoort van de apotheek mee in het engels en heel belangrijk voor jou, tot nu toe hij heeft geen enkel probleem er mee gehad.

  Groetjes

  Eveline

 3. Pieter zegt op

  Ik neem deze ampullen al jaren mee geen last
  En jou dokter heb net als zoveel huis dokters geen verstand van b12
  Als je namelijk met een injectie je b12 op pijl moet houden dan werken pillen namelijk niet je been stijf houde of zelf in Duitsland bestellen kosten heel weinig

 4. Frank zegt op

  Hallo Johanna,

  ik heb iedere 7 weken een injectie nodig. Ik verblijf doorgaans 4 maanden in Thailand per keer. Kocht de dure ampullen (3) in Nederland, liet het in mijn medisch paspoort bijschrijven. Ik neem nooit injectienaalden mee (zou onnodig aandacht kunnen trekken bij de bagagecheck op de luchthaven). ik ga naar een medische kliniek (huisarts), waar de arts altijd als service ook even mijn bloeddruk checkt en mijn hart en longen beluisterd. Ik betaal daarvoor, inclusief het zetten van de injectie, steeds € 2,50. Nu weet ik inmiddels dat het zelfde medicijn, van de zelfde producent (Bayer) in Thailand beduidend minder kost. Kan mij, in mijn specifieke geval, per keer ongeveer € 45 besparen per injectie. Dus volgende keer…
  Als ik jou was zou ik via internet checken of zelfde ampul, zelfde inhoud, zelfde fabrikant in Thailand te verkrijgen is. En waarom niet? Maar als je ampullen meeneemt zou ik ze door een simpele huisarts laten zetten. geen injectienaalden meenemen.

  Buiten dat, goeie reis!

 5. Rembrand zegt op

  Ik kan u niet raden over vitamine capsules meenemen naar Thailand, maar in augustus ga ik zelf naar Nederland en zal bij een apotheek in Duitsland Hydroxo-cobalamine kopen en die meenemen naar Thailand. Injectiespullen zoals naalden zijn bij de Thaise apotheek eenvoudig en goedkoop aan te schaffen dus neem ik die niet mee naar Thailand omdat dat alleen maar aandacht zal trekken..

  Een jaar geleden stond op Thailandblog een uitgebreide posting over vitamine B12 en ik raad u aan deze te lezen: https://www.thailandblog.nl/gezondheid-2/herken-gevolgen-b12-tekort/

  In Thailand kunt u ook vitamine B12 ampullen kopen, maar dat zijn waarschijnlijk Ciano-cobalamine ampullen (Ampavit B12; 10 ampullen voor 200 Baht). Goedkoop en ze behoren mijns inziens in de vuilnisbak. In Nederland wordt voornamelijk Hydroxo-cobalamine gebruikt omdat bij Methyl-cobalamine de lange termijn effecten niet bekend zijn. In dit filmpje worden de verschillende soorten vitamine B12 besproken: https://www.drbenlynch.com/resource/4-forms-of-vitamin-b12/

  Zelf heb ik een jaar geleden Hydroxo-cobalamine bij een Belgische apotheek besteld en dat ging uitstekend. Voor 10 ampullen betaalde ik Eur 20 plus Eur 25 aan verzendingskosten. Snel geleverd, maar vergeet niet de apotheker te instrueren de pakketwaarde beneden de 25 USD te vermelden.
  De adresgegevens van de apotheek zijn:
  Apotheek Venneborglaan-Deurne
  Apr. Frank Logghe APB 111712
  Venneborglaan 174, 2100 Deurne
  Tel. 03/324.07.27
  BE 0473.232.316
  apotheek.venneborg@telenet.be

  Veel succes!

 6. DrKim zegt op

  Precies, lees wat Ton schrijft. Overigens houdt u na een injectie een heel lange tijd een hoge B12 waarde.
  Dus langer dan 2 maanden. Maar goed, laat maar ter plaatse een injectie geven

 7. Harry Romijn zegt op

  Meegenomen hebben en geen problemen gekregen betekent niet: toegestaan, doch enkel: niet gesnapt.
  Waarom niet de Thaise ambassade vragen ? Hun e-mail of schriftelijk antwoord is mij meer waard dan 1000 antwoorden op deze site,.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website