Alternatief voor Argenta als je in Thailand woont?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
20 mei 2022

Beste lezers,

Belgen en Nederbelgen die officieel in Thailand wonen en een bankrekening bij Argenta hebben, raken die kwijt per 1 sept. a.s. Wie kent banken die wel een rekening accepteren ook al woon je in Thailand dus buiten de zogenaamde SEPA-zone?

Groet,

Niek

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Alternatief voor Argenta als je in Thailand woont?”

 1. Marc zegt op

  Bij KBC zou het moeten lukken. Je moet het wel in een kantoor in BE gaan regelen

  • niek zegt op

   Ik betwijfel zeer dat een Belgische bank aan een niet ingezetene die in een niet-Sepa land Thailand woont een rekening toestaat. Maar het is het proberen waard.
   Meerdere banken willen geen zaken meer hebben met Thailand, dus geen internetbankieren en daar is dus nu bijgekomen dat zelfs rekeningen worden afgesloten van mensen die in Thailand wonen.

   • Mike Jordan zegt op

    @niek
    Al meer dan 10 jaar bij Axa & Keytrade bank met rekening als uitgeschreven Belg zonder enig probleem bankkaart wordt netjes opgestuurd naar mijn Thais adres .

    Verschilt blijkbaar van bank tot bank ….en soms van persoon tot persoon.

 2. Stefaan zegt op

  Is een online bankrekening (in België of Nederland) een alternatief?

 3. Luc zegt op

  BNP Paris Bas Fortis lukt ook. Wel je persoonlijk aanmelden in kantoor van je keuze. Uiteraard is het een trip H/T Brussel – Bangkok. Ik had alles voorbereid met kantoor voor ik naar Belgie ben afgereisd. Peace of cake . Zeer goed geholpen , geweldige service ( kantoor Rotselaar )

 4. Mark zegt op

  Dag Niek,
  Heb je misschien een bronvermelding om jou opmerking te bevestigen?
  Lees met regelmaat dit soort berichten maar de laatste officiële dateert van augustus 2021.

  En dat je uitgeschreven bent uit België wilt niet direct zeggen dat je je rekening moet opzeggen. (ING bv nog altijd klant met adres in Thailand)

  Met vriendelijke greot,
  Mark

  • Niek zegt op

   Dag Mark,
   Ongeveer 2 jaar geleden weigerde KBC Kouter te Gent mij als klant te aanvaarden.
   Een heel vriendelijk gesprek,maar eigenlijk kwam het er op neer dat ze niets aan mij verdienen.
   Groet van Niek.

 5. john zegt op

  WISE in brussel is niet alleen een geldtransport bedrijf maar je kunt er ook bankieren en zonder kosten. Makkelijk en goedkoop als je toch geld wilt overmaken. Let op dat je een eigen IBAN code krijgt, aanvraagt

 6. Giani zegt op

  Persoonlijk ook bij argenta, fortis en kbc, 2 laatsgenoemde gecontacteerd voor emigratie en zij vermelden dat er geen probleem was en er in de​nabije toekomst ook niets zou veranderen , enkel argenta dus en enkele nl banken

 7. Marcel zegt op

  als je enkel je pensioen op jouw bankrekening krijgt en dat ook weer vlug naar Thailand overmaakt heeft de bank aan jouw als klant niets te verdienen .Paribas/Fortis al jaren mijn bank zonder poblemen,maar is bij mij niet enkel een doorgeefluik.

 8. Marc zegt op

  Idd. Als je alleen je pensioen op je bankrekening komt hebben ze niets aan jou , daarom kan je je pensioen rechtstreeks van de pensioendienst op je rekening laten storten, gemakkelijk en je hoeft alleen je rekeningnummer in Thailand door te geven met certificaat dat je een rekening hebt op die bank , van danaf worden de stortingen van je pensioen automatisch elke maand op die rekening gezonden , je moet niets meer doen , kan het nog gemakkelijker?
  Nadeel is als je naar Belgie op vakantie gaat je de VISA kaart zult moeten gebruiken in Belgie en dus een duurdere wisselkoers hebt, maar dat is ook zo met Belgen die op vakantie naar Thailand gaan!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website