Alleen naar Bangkok vliegen, ik zie er tegenop

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
10 september 2018

Beste lezers,

Ik ga begin 2019 naar Phnom Penh maar moet via Bangkok omdat ik daar de laatste paar dagen nog zal verblijven. Ik vlieg dus weer via Bangkok terug naar Nederland.

Ik reis de heenweg alleen en ik heb al meer dan 20 jaar niet meer gevlogen en heb ik dit nog nooit alleen hoeven doen. Bovendien is mijn Engels niet erg goed. Dus zie ik hier wel tegenop.

Wie kan mij zeggen hoe zoiets gaat?

Groet,

EMT

16 reacties op “Alleen naar Bangkok vliegen, ik zie er tegenop”

 1. Walter de Jong zegt op

  Ik ga waarschijnlijk 2de week januari weer naar Bangkok
  De laatste keer vloog ik met Eva Air prima service en nonstop
  Dit jaar moet ik nog even kijken wat het meest gunstig is
  Ik vlieg ook alleen .
  je hoeft nergens over in te zitten volgens mij
  Inchecken ..visum in orde en het briefje wat je onderweg krijg voor entree en retour invullen
  Er gaan veel Nederlanders naar Thailand in deze maand dus ik verwacht altijd wel een Nederlander in mijn nabije omgeving in het Vliegtuig .Mocht je nu toch zeggen ik vind het wel gezellig dan moet je me maar even laten weten wanneer en met welke maatschappij je vliegt
  Wie weet kunnen we dat op elkaar afstemmen

  Walter de Jong

 2. Sander zegt op

  Op weg naar Thailand en later op weg naar Cambodja krijg je in het vliegtuig een zgn. ‘Immigration’-formulier, oftewel je moet invullen wie je bent, waar je heen gaat en voor hoe lang. Voor de statistieken. Vul het in het vliegtuig in, zorg dat het compleet is. Als je op Suvarnabhumi aankomt, volg je de route ‘Baggage claim’. Je komt dan eerst bij de douane, levert je Immigration-formulier in en je krijgt een gratis Visa on arrival stempel in je paspoort. Hiermee mag je maximaal 30 dagen blijven. Daarna kun je je bagage ophalen.
  Ga je naar Cambodja, check goed vanaf welk vliegveld – Suvarnabhumi, of Don Meuang, je wilt er niet pas op het vliegveld achterkomen dat je op het verkeerde bent. Je geeft bij de douanebeambte het ‘Departure’-gedeelte van de Immigration-kaart en je wordt ‘uitgestempeld’. Voor Cambodja geldt dit papieren circus opnieuw, maar je hebt echter een betaald visum nodig. Kun je ter plekke kopen, maar makkelijker is dat vantevoren online te regelen. Kost ca. US$ 35. Phnom Penh is een overzichtelijk airport.
  Ga je weer terug naar Thailand, dan ook in Cambodja ‘uitstempelen’ en in Thailand weer ‘binnenstempelen’ als je daar nog een paar dagen verblijft.

  Probeer ook online in te checken indien mogelijk; bij sommige incheckbalies zijn die rijen korter (let dan op de ‘Baggage drop’ of ‘Online/mobile check-in’ borden. Maak je niet druk, zorg voor voldoende tijd (liever een uur langer gewacht dan gestressed te moeten haasten voor een aansluiting) en het komt goed.

  • Cornelis zegt op

   Vraagsteller reist kennelijk direct door naar de Cambodjaanse hoofdstad en verblijft alleen op de terugweg in Bangkok. Wanneer zijn bagage op Schiphol al naar Phnom Penh gelabeld wordt – wat o.a. afhankelijk is van zijn ticket(s) – hoeft hij op Suvarnabhumi natuurlijk niet door de paspoortencontrole en de douane.

  • Daniel VL zegt op

   Je komt dan eerst bij de douane,NEEN je komt eerst bij Imigration waar je je arivel/departmentkaart afgeeft. De douane zit nadat je de bagage oppikt n voor dat je buiten gaat, Iets aantegeven of niet.

 3. Stefaan zegt op

  Vooral rustig blijven !

  Probeer bij het boarden, of in het vliegtuig, of bij het uitstappen op bestemming een Nederlandstalige aan te spreken. Leg hem je probleem uit, en vraag of je samen met hem/haar tot de uitgang mag volgen. Als je met KLM vliegt kan je ook een stewardess hierover aanspreken.

  Bij het boeken in een reisbureau kon je vroeger vragen om begeleiding. Ik weet niet of dit nog kan. Bij online-boeking denk ik dat dit niet mogelijk is.

 4. Ko zegt op

  Wil je helemaal zeker zijn van een goede begeleiding schakel dan VIP services Survarnabumi in. Het kost wel wat , maar je weet zeker dat alles geregeld is, van uitstappen tot instappen. Er is vast iemand die je nu nog kan helpen met hun Engelse site.

 5. John Chiang rai zegt op

  Als ik het goed gelezen heb,dan gaat het uitsluitend om heenweg omdat hij op de terugweg waar hij de laatste dagen in Bangkok verblijven wil,reeds in gezelschap van iemand anders vliegt.
  Zo hoeft hij op de heenweg na de tussenlanding in Bangkok helemaal niet in richting ,,Baggage claim” laat staan dat hij überhaupt,zo Sander dit in zijn bovenstaande reactie schrijft,bij de Douane komt.
  Als hij de heenweg in Bangkok land,en alleen maar een tussenlanding maakt,moet of wordt hij zelfs vaak automatisch door gewezen naar zijn CONNECTING FLIGHT waar hij het flight nummer reeds op zijn ticket , Boarding Card en de aanwijzingen op de Airport BKK lezen kan.
  Bij het inchecken is het afhankelijk van de vliegmaatschappij mogelijk,dat de baggage meteen naar zijn eindbestemming gaat,zodat de goede man op Suvarnabhumi Airport niets anders hoeft te doen,als alleen zijn connecting flight te zoeken,die overigens overal duidelijk vermeld staat .
  Alle bovenstaande aanwijzingen van reageerders die menen dat hij Immigration formulieren moet invullen, baggage moet claimen,en een Douane bezoek moet afleggen,zijn dan in het geheel onjuist,en maken het alleen maar onnodig moeilijk voor hem.
  Deze laatstgenoemde procedure krijgt hij hoogstens na de Landing in Phnom Penh, en op zijn terugvlucht naar Bangkok waar hij reeds in gezelschap is te volbrengen.

 6. erik zegt op

  Vraag rolstoelhulp aan; dan word je op ieder vliegveld geduwd naar de volgende gate of naar immigration en bagagebanden. Je gaat veel sneller de procedures door; uit fatsoen geef je een tip, neem ik aan? Ik doe dit al jaren, uit noodzaak, en ben er tevreden over. Dit aanvragen doe je na het boeken en betalen bij het reisburo.

  De arrivalcard is in het Engels maar die vul je in het vliegtuig in en er zit vast wel een NL-er of Vlaming in de buurt van je. Veel succes gewenst.

  • Chander zegt op

   Een betere oplossing bestaat gewoon niet. Zelf aan den lijve ondervonden. Gewoon doen alsof je nauwelijks kan lopen.

   • Rob V. zegt op

    De waarheid duurt vaak het langst. Geef gewoon aan waar je mee zit en dan zijn er vast wel mensen (personeel of reizigers) die je op weg zullen helpen. Een vriendelijk “Pardon, ik heb een vraag… ik heb al ruim 20 jaar niet gevlogen en nu voor het eerst alleen, kunt u mij helpen? 🙂 ” bijvoorbeeld…

 7. Frank zegt op

  er zijn misschien velen vragen die er in je opkomen, maar wat echt van belang is, je bent niet alleen, er zitten allemaal Nederlanders in het vliegtuig, en kunnen je makkelijk helpen met iets aan boord hoor.

 8. Rob zegt op

  Ik weet van EVA air, dat als je dat aangeeft bij het inchecken dat je hulp nodig hebt ze je naar het vliegtuig brengen en dat er bij aankomst ook weer iemand op je staat te wachten en je verder helpt.

  Dit was althans bij mijn vriendin zo die 3 jaar geleden voor het eerst naar Nederland kwam en nog nooit had gevlogen, zij werd op Schiphol keurig bij mij in de aankomst hal gebracht, terwijl ze eerst door weersomstandigheden in Brussel waren geland dus pas met een vertraging van 3 uur uiteindelijk op Schiphol aankwam, ze had een zgn. MAAS sticker op haar kleding gekregen en dat schijnt heel de luchtvaart wereld te weten wat dat betekent.

  Op de terugvlucht op Schiphol ook weer aangemeld bij het inchecken en ze kreeg te horen dat ze zich tussen 20.30 en 20.45 weer moest melden terwijl de vlucht om 21.45 vertrok dus konden wij nog een uurtje samen op Schiphol doorbrengen, daarna werd zij razendsnel door de paspoort en securitycheck geloodst.

  • Cornelis zegt op

   Even gegoogled: MAAS is inderdaad een internationale luchtvaartcode en staat voor ‘Meet and Assist Service’.

 9. bernold zegt op

  hallo,

  Heel begrijpelijk dat u er tegenop ziet.. Had ik ook toen ik voor het eerst in het vliegtuig ging. Alleen en naar Bangkok met overstap in Qatar.
  Maar het was super relaxed, er stond duidelijk aangegeven.
  Volg ook in Bangkok de borden “transfer” of “connecting flights” , ga door security, en geniet van de reis.

 10. jan scheys zegt op

  ik heb dit al meer dan 30 keer gedaan en altijd alleen;
  bereid je goed voor door een boek of muziek mee te nemen en zoals bij mezelf, wanneer ik instap begint voor mij de vakantie. als je daarbij nogal gemakkelijk kan inslapen dan is er zeker geen probleem en wat je probleem met je beperkt spreken van het Engels is, als je vanuit Amsterdam vertrekt dan zitten er waarschijnlijk genoeg nederlands sprekende mensen ook op die vlucht. trouwens een goed moment om je kennis van het Engels bij te schaven!
  je moet niet beschaamd zijn als je fouten maakt; als ze het beter kunnen dan is dat meer zo!
  sukses en ik hoop dat ik je hiermee geholpen zou hebben.

 11. JanT zegt op

  Er zijn veel YouTube filmpjes over de luchthaven Survarnabumi. Die kun je nu al bestuderen en eventuele vertalingen maken voor jezelf. Ik heb van de belangrijkste aanwijzingen foto’s gemaakt en wandel gewoon van de ene foto naar de andere.
  Een prettige vakantie gewenst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website