Advies over 4G home internet gewenst

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 april 2022

Beste lezers,

Wij wonen sinds kort in ons huis in Mae Chan, zo’n 30 kilometer boven ChiangRai. Wij zoeken naar de beste optie om thuis van het internet gebruik te kunnen maken. Wij wonen vrij afgelegen, dus vast internet is geen optie. Dus zal het “4G home internet” moeten worden. Ik moet dan een goede 4G provider zoeken, een 4G Wifi router/receiver moeten aanschaffen en waarschijnlijk een 4G versterker/booster.

Wat betreft de provider, voor onze mobiele telefoon gebruiken we DTAC, maar de ontvangst is hier niet echt super. Zeker niet in het huis, ofschoon buiten op het terras het mobiele internet nog wel te doen is. Ik heb gehoord dat AIS in het algemeen beter is (hangt misschien van de regio af), wie kan hier wat over zeggen? En wat over het abonnement. Ik schat dat we 7 tot 8 maanden in Thailand wonen. Is het verstandig om een abonnement te nemen of een prepaid SIM card?

Dan hebben we natuurlijk de 4G WiFi router/receiver nodig, kan misschien worden geleverd door de provider – met de SIM card -, maar misschien is het beter om er zelf een aan te schaffen. Wat is het advies? Wat is de beste 4G home WiFi device?

Waarschijnlijk moet ik het 4G signaal versterken. Ik heb daar geen verstand van. Ik neem aan dat er in Thailand 4G signaal versterkers/boosters te koop zijn. Wie kan mij hier advies over geven?

Alle informatie is welkom.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Rob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

7 reacties op “Advies over 4G home internet gewenst”

 1. Jos zegt op

  Indien je een versterker of extender aan je router koppelt, doe dat dan bedraad.
  Verbind je het via WIFI dan kost dat de helft van je wifi bandbreedte.

 2. Peter zegt op

  Ik kan je een tip geven AIS is over het algemeen de beste qua dekking.
  Ga in je omgeving na waar de dichtstbijzijnde mast cq ontvanger staat.
  Over het algemeen is dat de beste ontvangst voor je.
  Zo ben ik er ook achtergekomen..

  Mvg Peter

 3. willem zegt op

  Vraag eens een kennis of familie hoe het ontvangst bij jou in het huis is. Het ontvangst van iedere provider is met name afhankelijk van een zendmast in jouw buurt. Mogelijk dat AIS of TRUE wel een beter ontvangst geeft. Het voordeel van 4G internet is dat je dat zelf eventueel met behulp van iemand die je kent, vooraf kunt proberen/testen.

 4. Emiel zegt op

  Ik heb een tijdje gebruikt gemaakt van een 4G router van True. Dat werkte goed in Chiang Mai centrum, hoe dat zal werken in het buitengebied weet ik niet maar met True had ik buiten Chiang Mai wel goede ontvangst op mijn mobiele telefoon. Via de 4G router keek ik zelfs Netflix op de televisie zonder problemen, maar dat verbruikt wel een hoop data. De router heb ik gewoon bij de True winkel in airport plaza gehaald, een medewerker wist eerst niet waar ik het over had maar toen zag ik de router zelf boven op een schap staan. Het is vrij simpel, router neerzetten, sim kaart erin doen en dan start het op, dan zie je vanzelf een wifi signaal op je telefoon of laptop etc of je sluit je televisie of laptop met een UTP kabel aan op de router. Ik heb ook simkaarten van AIS erin gehad, dat werkte ook. Ik gebruikte prepaid kaarten omdat we steeds relatief kort in Chiang Mai zijn. 2,5 jaar geleden hebben we uiteindelijk toch maar een 85 meter UTP buiten kabel van mijn zwagers huis naar ons huis aangelegd, die zit dan bij mijn zwager in zijn vaste BBB modem en bij mij in de router, dat werkt uiteindelijk toch beter, maar goed, bij u is dat dan niet mogelijk en is bovenstaand een goed alternatief. Veel succes

 5. Rick zegt op

  Hoi Rob,

  Wat leuk, ik woon ook in Mae Chan. Bij ons heeft 3bb de draad volgens mij vanaf het stroomnet gelegd, meter of 10 of meer en een router eraan. Maar ik weet natuurlijk niet hoe afgelegen je woont, wij wonen in een zandstraatje met huizen aan beide kanten met stroomkabels die erlangs lopen. Lotus heeft een verkooppunt van 3bb bij de kinderspeelhal, je zou het kunnen navragen.

  Gr. Rick

 6. Nicky zegt op

  Ik zou toch 3bb raadplegen. Wij wonen ook niet direct in bewoond gebied. Je mort wel een electriciteitspaal in de buurt hebben. Zou gewoon de vraag stellen. Nee heb je. Ja kan je krijgen

 7. Sjaak S zegt op

  Hallo Rob,
  Mijn antwoord komt een beetje laat, omdat ik zat te twijfelen of ik zou reageren of niet. Je vraagt naar een 4G oplossing, maar ik weet misschien een goedkopere en betere oplossing voor je.
  Wij hadden een aantal jaren geleden een soortgelijk probleem: geen mogelijkheid tot vaste internetaansluiting.
  Maar goed, de tijd staat niet stil en gelukkig de vooruitgang ook niet. NT, vroeger heette het TOT, de Thaise staats-internetprovider had en heeft het Wi-net. Een draadloze, vaste internetoplossing die nog snel genoeg is en vrij goedkoop.
  Hier is een link naar de webpagina. Misschien heb je hier iets aan? https://totwirelessnet.com/

  Wij hebben weliswaar nog de antenne in de tuin staan, maar intussen hebben we zelfs voor 100 Baht minder van TOT een glasvezelaansluiting gekregen met 1000 Mbps….!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website