Beste lezers,

Ik heb nog een vraag ivm aansluiting op binnenlandse vluchten in Thailand. Heb een vlucht geboekt met Thai Airways met aankomst in Bangkok, Suvarnabhumi op 7/09 om 5.35 uur.

Ik wens een aansluitende vlucht te boeken bij Bangkok Airways naar Sukhothai. Deze vlucht vertrekt echter om 7.00 uur. Is er een overeenkomst tussen Thai en Bangkok Airways om mijn bagage door te sturen naar Sukhothai. Indien dit mogelijk is kan ik die vlucht halen. Indien ik in BKK mijn bagage moet ophalen en terug moet inchecken is dit niet mogelijk. Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast dank voor antwoord.

Groeten,

Roel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Vraag ivm aansluiting binnenlandse vluchten Thailand”

 1. Cornelis zegt op

  Bangkok Airways heeft een overeenkomst met Thai Airways betreffende het doorzenden van bagage, zie http://www.bangkokair.com/pages/view/check-in-through
  Sukothai staat echter niet vermeld bij de luchthavens van bestemming waarvoor dit geldt.

  • mr. Thailand zegt op

   Zelfs dan:

   “EXCEPT SU-AEROFLOT and QF-Qantas, separate tickets cannot be checked through.”
   Misschien wel handig voor andere mensen met dezelfde vraag: boek ALTIJD je aansluitende vluchten in één keer, onder één ticket.

 2. Mr. Thailand zegt op

  Ik vrees dat er tussen Thai Airways en Bangkok Airways geen samenwerking is. Toch niet in de realiteit, want volgens https://en.wikipedia.org/wiki/Bangkok_Airways#Codeshare_agreements is er weldegelijk een codeshareovereenkomst tussen de 2. Daarom zou ik het gewoon even vragen aan Thai Airways. (als je uit België vertrekt, kun je het eens proberen via reservations@thaiairways.be)
  Indien je bagage niet kan doorgelabeled worden tot Sukhothai, vind ik 1u25 wel héél kort. In theorie moet het mogelijk zijn, maar ik raad het toch af.
  Is het niet mogelijk om je reisplanning om te keren en bijvoorbeeld eerst naar Chiang Mai te vliegen?

 3. marc de greve zegt op

  vergeet die aansluiting maar je komt nooit klaar met je aansluiting (pas controle en het lange wachten )en geen samenwerking thai air bkk air, een nachtje slapen is de beste oplossing verder nog een goed reis.

 4. Joop zegt op

  Trein is ook een optie en stukken goedkoper.

  • mr. Thailand zegt op

   Neen, dat is geen optie.
   Om de trein te nemen, moet je eerst naar het treinstation. (Dat doe je best met de airport rail link en mrt) Duurt zeker 40 minuten.
   Daarna moet je de trein nemen naar Phitsunalok. Duurt minstens 6 uur. Vervolgens nog eens een taxi naar het busstation en een bus naar Sukhothai.
   Totaal: 10 uur onderweg en waarschijnlijk duurder dan €45 voor die vlucht.

 5. peter zegt op

  Roel ,

  Tijd is veel te kort ga je niet redden.
  Soms komt het vliegtuig uit Nederland al te laat aan en dan kan je het helemaal vergeten .
  Met een tussen tijd van 4 uur is het over het algemeen wel mogelijk maar dan wel al in Nederland aangeven met inboeken bagage dat je door wil gaan als transit met je bagage, scheelt veel tijd en gesjouw met je bagage op airport in Bangkok.

 6. Roel zegt op

  Beste lezers,

  Dank voor reacties.
  Denk eveneens dat de tussentijd te kort zal zijn. Heb nog een vlucht rond 15 h.
  Zal veiliger zijn om die optie te nemen.
  Vriendelijke groet.

 7. Rob zegt op

  Je hebt te kort tijd want je moet eerst nog langs de douane. Rob

 8. Willem van der Vloet zegt op

  Welkom in Thailand.

  Doorchecken van de bagage zal niet gaan omdat Sukhothai geen internationale luchthaven is en daar dus geen douane en immigratie dienst is.

  Groeten,

  Wim

 9. TH.NL zegt op

  Willem van der Vloet is de enige met het goede antwoord. Het kan helemaal niet omdat Sukhothai geen internationale luchtaven heeft zoals bijvoorbeeld Chiang Mai waar er faciliteiten zijn voor douane en paspoortactiviteiten.
  Overigens begrijp ik niet waarom mensen als ze al zoiets willen dit niet gelijk in 1 boeking doen zodat je verzekerd bent van een goede overstap voor zowel jezelf als de bagage. Mocht je dan door vertraging een vlucht missen word alles gelijk en zonder verdere kosten naar de eerstvolgende vlucht om geboekt.

 10. ERIK zegt op

  Hallo, mijn vrouw en ik wonen in Sukhothai ,wij hebben geen problemen gehad met vlucht aankomst 05.35 en binnenlandse vlucht om 07.00 , hebben wel ticket ‘s binnenlandse vlucht via internet geboekt en als je memberkaart van Bangkokair hebt ,mag je 10 kilo bagage extra meenemen, groetjes.

 11. Arie zegt op

  Wat je ook kan doen is na aankomst op Suvarnabhumi pas een ticket boeken door bij de servicebalie of online nog een ticket te boeken met je smarttelefoon. Kan dan zijn dat de vlucht is volgeboekt maar dan is er minder stress dan als je int.vlucht iets is vertraagd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website