Lezersvraag: Aankomst in Bangkok en binnenlandse vlucht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 oktober 2016

Beste lezers,

Ik vlieg binnenkort naar Bangkok vanaf Amsterdam en nu hebben we een andere vlucht erbij geboekt voor naar Phuket die op dezelfde dag vertrekt. Hoelang moeten we ongeveer tussendoor rekenen qua tijd? Zodat we niet de vlucht missen.

Het is in ieder geval fijn dat je op een vliegveld blijft maar ik weet niet hoe dat gaat en hoelang je er van te voren aanwezig moet zijn.

Groet,

Jessie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Aankomst in Bangkok en binnenlandse vlucht”

 1. leon zegt op

  Tsja die vraag had je beter voor het boeken kunnen stellen.
  Ik kom altijd s’morgens met China Airlines aan (circa 7 uur). Normaal gesproken ben ik in ongeveer 1 uur kwijt vanaf het moment van landing totdat ik met mijn koffertje door de douane ben. Ik doe dat ongeveer 7 keer per jaar en maar zelden duurt het langer. Toch zou ik altijd uitgaan van minimaal 2 uur. Het inchecken voor je vlucht naar Phuket zal minstens 1 uur voor vertrek zijn. Ook hier zou ik 2 uur aanhouden. Totaal dus vier uur.
  Weet je zeker dat je vlucht naar Phuket ook vanaf Suvarnabhumi gaat en niet vanaf Don Mueang Airport? Want tel er dan maar 2 uur extra bij.

 2. Daniël M. zegt op

  Zeer lastige vraag. Of beter geschreven: goede vraag waar het moeilijk is om op te antwoorden. Uw vlucht vanuit Amsterdam zal (zeer) waarschijnlijk aankomen in Bangkok Suvarnabhumi. Maar jouw vlucht naar Phuket kan vanop beide luchthavens vertrekken.

  Ik ben ooit vanuit Parijs met 3 uur vertraging aangekomen in Bangkok. Gelukkig voor mij was Bangkok toen voor mij de eindbestemming. Een Duitse vriend – vertrokken vanuit Düsseldorf – had eens door de vertraging van zijn eerste vlucht (2 uur als ik mij goed herinner) zijn aansluitende vlucht naar Khon Kaen gemist. Omdat hij beide vluchten zelf en afzonderlijk geboekt had, moest hij zijn ‘aansluitende’ vlucht opnieuw boeken en betalen. Het geld van zijn oorspronkelijk geboekte aansluitende vlucht was hij uiteraard kwijt.

  Om het ‘veilig te spelen’ is het verstandiger om een vlucht van Amsterdam naar Phuket te boeken (en omgekeerd), zodat de maatschappij van de eerste vlucht op de hoogte is van jouw aansluiting en er mogelijk (niet noodzakelijk) moet voor zorgen dat je je aansluiting haalt. Aangezien Bangkok 2 belangrijke luchthavens heeft, is het mogelijk dat je naar de andere luchthaven moet voor uw aansluiting. Daar moet je zelf voor zorgen. Eenvoudigst is met de (meter-)taxi.

  Jij hebt de 2 vluchten waarschijnlijk afzonderlijk geboekt. In dat geval kan je – als je heel zeker wilt zijn – best 6 uur rekenen tussen aankomst en vertrek. Tel daar nog een uur of twee bij als je naar de andere luchthaven moet voor de aansluitende vlucht. Ik weet dat 6 – 8 uur zeer lang is. De keuze is aan u.

 3. Björn zegt op

  Goedemorgen,

  U bent echt zeker dat uw aansluitende binnenlandse vlucht ook vanaf Suvarnabhumi vertrekt? Air Asia ,Nok Air en nog wat low cost carriers vertrekken allemaal vanaf Don Muang.

  Vertrekt u toch vanaf Don Muang dan kunt u op vertoon van uw ticket voor de volgende vlucht met de gratis pendelbus. Houdt u voor de zekerheid rekening met een ritje van een uur ( verkeer zit soms niet mee)

  Ik weet niet met welke maatschappijen u gaat vliegen maar zijn dit bijvoorbeeld Eva Air en Bangkok Airways dan moet u wss opnieuw inchecken. Dus eerst baggage halen en dan terug naar boven voor nieuwe check in.

  Mocht het erg druk zijn bij de paspoortcontrole kan het soms helpen om even door te lopen naar de volgende paspoortcontrole. Dan moet u wel een stukje teruglopen maar het levert wat tijd op. Nu gaat de paspoortcontrole tegenwoordig best snel dus laat u niet teveel afschrikken door de drukte ,dit is heel normaal.

  U kunt ook even op de website van de luchtvaartmaatschappijen checken of uw baggage kan worden doorgelabeld naar Phuket.

  In ieder geval verl plezier.

 4. rob zegt op

  Ls,

  4/5 uur is voldoende, voor naar het andere vliegveld.
  gr Rob

 5. Alex zegt op

  Ligt eraan welke vluchten je geboekt hebt.
  Je hebt 80% kans dat je aankomt op Suvarnabumi airport en voor je binnenlamdse vlucht helemaal de stad in moet, met al je bagage etc. om naar Dong Mueng airport te gaan voor je vlucht naar Phuket.
  Niet erg slim geboekt…

 6. Richard zegt op

  Hallo,ik zou toch minimaal 3 uur er voor uittrekken om via bangkok naar Don muang te reizen,deze busreis is gratis, maar kan lang duren,dus met douane en overstap min 3 uur.

 7. gonny zegt op

  Bij aankomst op Suvarnabhuri is er een gratis busverbinding(luxe bus) naar airport Don Muang vertrek op level 2 gate 2 en 3 vertrek ieder half uur de reistijd is ongeveer anderhalf uur, dus waarom dan een taxi nemen?
  De binnenlandse vluchten worden veelal door Air Asia of Nok Air uitgevoerd, tickets zijn te boeken met variabele vertrek tijden(in geval van vertraging de vlucht van Amsterdam naar Bangkok)kun je dat overwegen.Indien je van Suvarnaburi naar Hua Hin vliegt hoef je niet door de paspoort controle,paspoort controle vind pas in Hua Hin plaats,dus lijkt mij de tijdsponden van 4 uur wel erg lang.

 8. bromsnor zegt op

  Heb zelf vorig jaar vanuit Amsterdam met Eva Air door verrtraging mijn aansluiting met Nok Air (apart door mijn vrienden in Thailand geboekt) Heb noodgedwongen met hen in Bangkok moeten overnachten . Geen straf hoor) en toen de volgende dag alsnog vanafDon Muang naar Roi Et met Asia Air doorgevlogen.
  Nu voor volgende week via 333Travel weer geboekt met Eva Air, vervoer vanaf Suvarnabhumi met taxi naar Don MUANG voor de vlucht met Asia Air en de vlucht naar Roi Et alles geregeld door hen.
  Tussen aankomst en vertrek in Bangkok ruim 4 uur speling. Zou moeten lukken.
  mochten er echter ook dan weer enorme regenbuien vallen lees overstromende wegen, kan er alsnog een tijdsprobleem ontstaan heb ik gewoon pech en wordt het weer een nachtje overblijven. Weersomstandighe
  den of andere onvoorspelbare vertragingen kan men nu eenmaal niet voorkomen.
  zegt men dan .. mai pen rai ?

 9. Gerard Endenburg zegt op

  Er rijdt – volgens mij tweemaal per uur – een shuttlebus tussen de beide vliegvelden.
  Die bus is gratis als je kunt aantonen dat je voor je volgende vlucht van het andere vliegveld moet vertrekken.

 10. psm zegt op

  Is de vlucht naar Phuket reeds geboekt en indien ja, vertrek je dan vanuit de luchthaven van aankomst?

  Wij alvast aankomst op Suvarnabhumi, KLM en iets meer dan drie uur later met Bangkok Airways naar Chiang Rai. Lijkt ons voldoende, maar als je dan naar Don Muang zou moeten gaan, te kort in tijd vrees ik.

 11. Fransamsterdam zegt op

  Als u, zoals gesteld, op hetzelfde vliegveld blijft, kunt u de ‘tussentijd’ eenvoudig uitrekenen; die is gelijk aan het verschil tussen de aankomsttijd in Bangkok en het vertrek naar Phuket.
  Nu u de tickets al geboekt heeft valt hier weinig meer over te zeggen of aan te veranderen.

 12. george roussel zegt op

  Overweeg de volgende keer een overnachting, na aankomst in Bangkok. ( wijk heet: Lat Krabang)… Kost je ongeveer 25 euro, vaak inclusief shutlebus heen en terug naar en vanaf Suvarnabhumi… Lekker wennen aan temperatuur

 13. jan zaandam zegt op

  denk dat je hierbij een beetje mazzel moet hebben , zelf ga ik altijd met eva air en neem dan EEN nacht een airporthotel met transfer van en naar de luchthaven ( vaak gratis) en dit is wel zo relaxed, even lekker bijkomen en de volgende dag vroeg en fris verder reizen!!!

 14. MrMikie zegt op

  Normaal heb je aan 2 uur voldoende op Suvarnabhumi om je overstap te halen, wel even doorstappen naar de douane. Ik heb regelmatig mijn aansluiting gemist op BKK met Bangkok Airways, wat je dan kunt doen, neem de lift naar de 5e etage daar zit het kantoortje van BA en ze boeken met bijbetaling je vlucht om naar de eerst volgende vlucht. Let wel dit is ongeveer 50% van de normale ticketprijs pp

 15. Tony zegt op

  Wij hebben enkele jaren geleden hetzelfde gedaan. Zaventem-Bangkok (Suvarnabhumi) en Bangkok (Suvarnabhumi)-Phuket. Op Zaventem hebben ze de vluchten “aansluitend” kunnen maken, dus met bagage intern overgebracht naar de vlucht Bangkok-Phuket, en overstap in transit zone. Gelukkig, want met vertraging van 1u30 aangekomen in Bangkok, en daardoor aansluitende vlucht gemist. We hebben toen zonder bijbetaling een volgende vlucht naar Phuket gekregen.
  Stel de vraag dus bij het inchecken, en toon uw ticket Bangkok-Phuket.

 16. BA zegt op

  Normaal is 2 uur genoeg.

  Het ligt een beetje aan de afhandeling van de bagage maar je kunt je vlucht nog halen als je 45 minuten van te voren incheckt.

  Moet je naar Don Muang, moet je een uur extra rekenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website