Lezersvraag: Wat kan ik zien in 7 weken Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 oktober 2014

Beste lezers,

Ik ga 7 weken naar Thailand, samen met mijn vriendin. Ik zou graag heel het noorden zien plus ook Cambodja. Ik denk dat ik daar wel genoeg tijd voor heb maar ik vraag mij af zou ik het zuiden er ook nog bij doen? Of zou het dan te krap worden?

Ik vertrek 2 december tot 22 januari.

Wie heeft nog enkele tips? Ik zie vooral graag natuur.

Met vriendelijke groeten,

Jan

5 reacties op “Lezersvraag: Wat kan ik zien in 7 weken Thailand?”

 1. erik zegt op

  Heel het noorden zien en ook Cambodja. In 7 jaar goed te doen, in 7 maanden een beetje en in 7 weken alleen de highlights. En dan sla je de isaan over, dat stuk is ook al 7 jaar waard.

  Maar als je de reis goed uitstippelt met een behoorlijke en actuele gids als de Lonely Planet en vooral dit blog leest kun je veel natuur bezoeken. In dat kader maak ik je attent op de natuur langs de rivier de Mehkong in de provincie Nongkhai waar in dit blog over geschreven is. Gebruik de zoekfunctie maar eens naar isaan.

  Veel plezier gewenst! Voorbereiden is net zo leuk als reizen.

 2. Robert zegt op

  7 weken is erg kort maar genoeg om enkele “highlights” te bezoeken.
  Ik kom er regelmatig vanaf 1976 en ben nog steeds niet uitgekeken in dat prachtige land.
  Mijn vrouw is Thaise en ook die staat soms weer voor plezierige verrassingen.
  Wens je een prettige reis.

 3. jacqueline v z zegt op

  hallo Jan
  In Bangkok is niet veel natuur , maar als je voor de eerste keer naar Thailand gaat , is Bangkok ook zeer de moeite.
  Een dagje op de Chao phraya met de rivier expres , om o a het koninklijk paleis , wat Po , en aan de overkant met het pontje , wat Arun te bezoeken , en afstappen op Ratchawongse pier om een wandeling door China town te maken , heel makkelijk om zelf te ondernemen .
  Met de bus naar Kanchanaburi is ook gemakkelijk te doen , daar is wel mooie natuur , bv de Eran watervallen , een rit over de dodenspoorlijn , en naar een natuurpark om olifanten te verzorgen en ermee baden , de tijgertempel ,en een scootertje (of fiets) huren , het war cemetery , waar ook Nederlanders begraven liggen en het kleine museum daar naast.
  Met de slaaptrein naar Chang mai is ook een belevenis op zich .
  Rond Chang mai heb je mooie natuur , een uitstap naar Laos via Chang Rai , langs de Witte Tempel , en natuurlijk Doi Suthep een prachtige tempel op een berg met uitzicht over de stad .
  Je kunt een binnenlandse vlucht nemen naar bv Krabi of Pucket , of met de trein terug naar Bangkok .
  Op Phuket kun je rond toeren met een scootertje ( je moet wel een internationaal rijbewijs halen bij de ANWB )
  Vanaf hier , maar ook vanaf Krabi kun je een toer boeken naar James Bond eiland , het eiland stelt niet zoveel voor , maar de tocht over het water is prachtig.
  Er zijn overal reisbureautjes met hele mooi dagtrips .
  Met de ferry naar de Phi Phi eilanden , daar is het werkelijk prachtig , het eiland is heel erg op jongeren gericht , maar als toch in de buurt bent , mag je het niet missen , vooral niet een bezoek aan Maya Bay .
  Het is daar onwerkelijk mooi , dus je snapt dat je daar niet echt alleen zult zijn hahahahaha , nee met duizenden .
  Van koh Phi Phi kun je met de ferry naar koh Lanta , daar kun je op een scootertje ,naar koh Lanta Noi een mooi toeristen vrij eiland met mooie stranden waar , als je er niet alleen bent , er hooguit een Thaise familie zwemt met hun kleren aan of schelpen zoekt. .
  Met de ferry naar Krabi Ao Nang , daar kom je weer in de drukte.
  In Ao nang , kun je net voor het strand kaartjes kopen om met een longtail naar een van de eilandjes te varen , het leukste is Phra Nang Cave Beach waar ze aan rots klimmen doen en waar de penisgrot is , en waar je alles kunt kopen aan een longtail , zoals hamburgers ,ijs of drinken .Raily beach is het meest bekend.
  Het strand en de “boulevard” van Krabi is ook gezellig .
  Een dagje naar Krabi stad is ook leuk , als je langs de rivier wandelt , komen ze wel vragen of je een boottochtje over de rivier wilt doen , dus je hoeft niet op zoek naar een toerbureautje , is ook een aanrader .
  Van zowel Phuket als Krabi kun je weer met de nachtbus of met een binnenlandse vlucht naar Bangkok .
  De trein is niet aan te raden , omdat je eerst een stuk met de bus moet voor je bij het station van Surat Thani bent .

  Ipv naar het zuiden kun je ook bv naar Pattaya of Jomptien gaan, en vandaaruit misschien naar koh Chang .
  In Pattaya is ook veel te doen , je kunt met een pontje naar het koh Larn varen voor het heerlijke strand daar , of met de “bahtbus” naar het Jomptien strand . Ook is er altijd wel ergens een markt, en je kunt er heel leuk winkelen en uitgaan , Nong nooch tropical garden met zijn culturele en olifanten show , een namaak Floting markt , als je die in Bangkok niet hebt gedaan ook wel aardig , The Sanctuary of truth, een houten “tempel “ en als je tijd genoeg hebt is een paar dagen koh Samet op een paar uur van Pattaya ook geweldig .
  koh Chang is meer oosterlijk en ligt richting Cambodja .
  Het is veel om in 7 weken te doen , dus je kunt beter een paar regio~s uitzoeken met het minste reisuren tussen , want je komt toch nog terug naar Thailand.

  Dit jaar gaan wij 3 maanden naar Thailand , en nu willen we 2 of 3 weken naar Cambodja om de hoogte punten bezoeken.
  Ik heb al uitgezocht : met het vliegtuig van Bangkok naar Siem Reap , met de boot naar Battambang , met de bus naar Phnom Penh, met de bus naar Shianoekville ( strand), naar Kampot en Kep moet ik nog uitzoeken , met de bus naar Phnom Penh en met het vliegtuig terug naar Bangkok.
  Ik moet nog heel wat lezen op allerlei sites , over wat er allemaal te doen is , maar ik heb nog tijd
  Ik vind het leuk om van tevoren te weten waarheen , hoe er te komen , welke guesthouse er voldoet aan mijn eisen ,maar ik boek niets van te voren , alleen onze vliegtickets naar Bangkok , en als ik niet zeker ben dat ik in de voor ons leukste buurt terecht kom ,boek ik over internet 1 of 2 dagen van te voren voor 1 nacht , als het dan bevalt blijven we , en zo niet zijn we na 1 nacht weer weg .
  Ik hoop dat je aan mijn epistel wat hebt , en heb je vragen stel ze gerust .
  Mvg jacqueline v z

 4. Leo Th. zegt op

  Jan, je schrijft dat je ook naar Cambodja wilt gaan. Let dan wel op dat je bij terugkomst naar Thailand over land slechts een visum krijgt voor 14 dagen! Je wilt 7 weken gaan dus dat zou dan eventueel voor problemen kunnen zorgen. Omdat je langer dan 30 dagen naar Thailand gaat moet je sowieso een visum bij het Thaise consulaat in Nederland aanvragen. Je zou dus een re-entry visum moeten aanvragen. Fijne reis!

 5. Danielle zegt op

  Misschien is het leuk om naar de zuid-west kant te gaan. Andaman see bij de grens met Myamar. Vlakbij Ranong.
  Ik ga daar elk jaar heen om een lange periode te werken en te genieten van de rust en de prachtige omgeving De organisatie heet TCDF (thai child development foundation) waar je heerlijk midden in de natuur/jungle kan vertoeven. Je kunt er vrijwilligerswerk doen of als gast in het prachtige guesthouse verblijven. Yogavakantie doen , jungletrack, whatever. Ga naar http://thaichilddevelopment.org voor meer info. En goed te doen voor een paar dagen.
  Fijne tijd. Danielle


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website