Beste lezers,

Waar kan je in Hua Hin een 60 plus kaart kopen voor bus of trein en hoe heet zo’n kaart? Is deze kaart ook geldig in Bangkok?

Is het handig om een meerdaagse kaart te kopen?

Vriendelijk dank,

Adri


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Waar kan ik een 60 plus kaart kopen voor openbaar vervoer in Thailand?”

 1. Renévan zegt op

  In Bangkok is de 60+ kaart voor de BTS alleen voor Thaien, nu heb ik er een dus degene achter het loket wist dat zeker niet. Ik ben hiermee dus wel in overtreding. Voor de MRTis de leeftijd 65+ op de website staat hierover niets dat dit alleen voor Thaien is. Deze kaarten zijn verkrijgbaar aan het loket, hiervoor heb je wel je paspoort nodig. Bij controle moet je dit trouwens ook kunnen laten zien.

 2. TheoB zegt op

  Ger,
  Dus de rijke Thaise 60-plusser heeft geen recht op die kortingskaart?
  Adri probeert gewoon gebruik te maken van zijn wettelijke rechten. Ik vermoed dat jij dat ook doet. Is het niet voor de kortingskaart, dan wel voor een ander wettelijk recht.
  Ik ben het wel eens met je advies om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken.

  • TheoB zegt op

   Ik vermoed dat mijn respons op de reactie van Ger heeft geresulteerd in de verwijdering (op zijn verzoek?) van zijn reactie.
   Mijn respons staat er nu wat verweesd bij, maar er kan nog wel afgeleid worden wat de strekking van zijn reactie was.

 3. Gilbert zegt op

  Adri vermeldt niet dat hij goedkoper wil reizen. Wat ik er wel uit opmaak is dat hij, net zoals ik, graag het systeem zou kennen waardoor je niet telkens opnieuw 1 kaartje moet kopen. Het zou toch wel erg handig zijn als je gewoon door de poortjes kon lopen mits het aantikken met je credit-kaart of smartphone, waarbij dan automatisch het te betalen bedrag zou afgehouden worden. Men zou zelfs kunnen registreren waar je instapt en dan afrekenen waar je uitstapt en rekening houden met de afstand. Maar vermits die mogelijkheden er niet zijn ben ook ik op zoek naar de handigste manier om het openbaar vervoer te gebruiken. Ik wil er zelfs méér voor betalen want het vervoer in Thailand is voor een Europeaan echt wel spotgoedkoop en ik gebruik veel liever het openbaar dan een taxi die ook dikwijls vastzit in de files.
  Ik heb me wel een Rabbit-kaart aangeschaft maar om die opnieuw op te laden moet ik naar een 7/11 of een kantoor want opladen via creditkaart lukt alleen voor een Thaise bankrekening en die heb ik nog niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website