Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met 3 daagse trekking door de jungle in Chang Mai? Tips? Dingen waar we moeten op letten?

Is er drinkwater voorzien voor die 3 dagen? Of moeten we dit zelf meebrengen. Aangezien we hier in Thailand ongeveer 3 liter water drinken.

Alvast bedankt

Groetjes,

Simon

4 reacties op “Lezersvraag: Heeft iemand ervaring met 3 daagse trekking door de jungle in Chang Mai?”

 1. paulusxxx zegt op

  In 1999 heb ik een 3 daagse trekking vanaf Chiang Rai gedaan. Eten en drinken werden door de gidsen verzorgt. Volgens mij hoef je daar geen zorgen over te maken. Na een wandeling van een uur of 3-5 kwamen we iedere keer bij een dorpje waar ook weer eten en drinken was.

  Ik weet nog goed dat ik bijna niet hoefde te plassen, zoveel vocht verloor ik toen. Het was wel in de maand maart, dus erg warm. Ga je in de winter dan zal het wel wat frisjes zijn hoog in de bergen in het Noorden, truitje mee zou ik zeggen!

  Verder hoef je volgens mij niet zoveel mee te slepen, gewoon een klein rugzakje voor 3 dagen.

 2. verschoren jozef zegt op

  Beste Simon

  Aanrader zeer bekwame gidsen(opgeleid uit de lokale bevolking) goed verstaanbaar Engels.
  geen woekerprijzen en veel respect voor de natuur.Doe de groetjes aldaar van papa Jef from belgium ben vriend des huizes.
  pooch eco-trekking.com office dicht bij Chiang-Mai old gate

  Goetjes vanuit Belgie

 3. Hans Struijlaart zegt op

  Ik heb 2x een 3-daagse tocht gedaan in Chang Mai.
  En dat was goed bevallen.
  Ik neem aan dat jullie met een georganiseerd bureau in zee gaan en niet op eigen houtje de jungle intrekken. Er zijn veel touroperators die een 2 of 3 daagse tocht aanbieden voor relatief weinig geld. Een 3-daagse tocht betekent 2 overnachtingen in 2 verschillende dorpen. Als je in een hotel of guesthouse zit kun je een deal maken dat de bagage opgeslagen wordt in het hotel voor 3 dagen. Laat waardevolle spullen achter in de kluis van het hotel (paspoort, bankpas, vliegticket etc) dat heb je allemaal niet nodig. Alleen wat geld voor het kopen van eventuele souvenirs in de dorpjes. Maaltijden en drinken zijn inbegrepen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken, er is genoeg water. De gids die jullie begeleidt zorgt overal voor. Je overnacht in het dorp zelf en de slaapplekken stellen niet veel voor. Vaak zitten er verschillende attracties in het 3-daagse pakket. Raften op een vlot (wat heel leuk is) kanovaren, een uurtje op een olifant de jungle in (ik doe daar zelf nooit aan mee. De laatste keer ben ik met een Ecotour mee gegaan. Die gaan naar dorpjes waar maar 1x per maand toeristen komen en is vaak beperkt qua aantal deelnemers (8 of zo). Wat je zeker nodig hebt zijn goede wandelschoenen, er wordt veel gewandeld elke dag. Eventueel wat klein spul om weg te geven aan de kinderen van het dorp (potloden, schriften, etc) Is overigens niet verplicht hoor.
  Handdoek en zwembroek (watervalletjes onderweg). Een makkelijk zittende lange broek (bescherming tegen muskieten en bloedzuigers). Slippers, Deet of een ander muggenwerend middel. Een trui, het kan s,nachts behoorlijk afkoelen. En wat extra kleding. Een klein rugzakje om alle spullen in te doen. Neem niet teveel mee, want je moet het de hele tijd met je meesjouwen. Verder een goede conditie en een goed humeur. Succes. Hans

 4. Jan zegt op

  Ik heb een kleine 30 jaar geleden ook een 3-daagse tocht in het Noorden van Thailand gemaakt. Aanbevolen.
  Maar… ik heb toen wel wondroos opgelopen en dat wens ik niemand toe.
  Ik beveel aan om een lange broek aan te trekken. Dan is er weinig kans op zo’n infectie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website