Hallo Thailand liefhebbers. Bij deze wil ik mijn toekomstplannen hier posten en jullie vragen naar jullie ervaringen.

Ik ben Chris, 32 jaar en getrouwd met mijn Thaise Saengduan. Daar ik heel graag naar Thailand wil emigreren om daar ons leven op te bouwen, ben ik begonnen om een concreet plan op te zetten om dit voor elkaar te krijgen.

Ik ben een blog aan het opzetten waarin ik mensen ga helpen om beter met computers om te gaan. Dat ik hiervan een succes ga maken, daar twijfel ik niet aan. Ik doe dit voor de lange termijn. Zodat ik hiermee in de toekomst een goed inkomen kan opbouwen. Ik ben me er wel degelijk van bewust dat, om in Thailand te wonen en een langdurig visum te verkrijgen, je een doorlopend inkomen nodig hebt.

Ik weet dat hier redelijk wat mensen komen die al definitief in Thailand verblijven. Ben jij deze persoon? Ik ben op zoek naar mensen die in Thailand verblijven die niet gepensioneerd zijn. Ik krijg van mijn omgeving al te horen dat ik dit beter kan doen als ik met pensioen ga, maar dat is nog zo’n 35 jaar en hier ga ik zoiezo niet op wachten. Ik heb een goed doel voor ogen en ik weet hoe ik een blog op moet zetten, dus dat word geen probleem. Hoe snel dit alles gaat lopen, is uiteraard nog onbekend. De aanhouder wint zeg ik altijd en ik ben vastberaden.

Dus ben of ken jij mensen die in Thailand verblijven en die hun geld verdienen via het internet? Dan zou ik graag jouw mening en/of ervaring hierover willen horen.

39 reacties op “Lezersoproep: Definitief emigreren naar Thailand en leven van je blog, wie heeft ervaring?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Vergeet je work permit niet.

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi frans,

   bedankt voor je input. ja daar zat ik al over na te denken
   vandaar ook mijn vraag hier of er meer mensen zijn met deze ervaringen.

   groeten chris

 2. Khun Peter zegt op

  Beste Chris, je moet zeker je dromen/ambities najagen en ik hoop dat het je lukt. Ik heb wel een paar tips/opmerkingen:
  1. Je mag niet werken in Thailand en een werkvergunning zal je niet krijgen. Het is mij een raadsel hoe je dat gaat oplossen?
  2. Je zegt er van overtuigd te zijn dat jouw plan slaagt waarom wil je dan de mening van anderen horen?
  3. Het is lastig om inhoudelijk een mening te geven want je bent nogal vaag over wat je gaat doen. Wat voor verdienmodel heb je voor ogen? Uurtje factuurtje? Wie is je doelgroep, hoe groot is deze? Hoe ga je die bereiken?
  4. Je bent ook nogal vaag en algemeen wat je van andere personen wilt weten over geld verdienen met een blog in Thailand. Mijn tip: wees duidelijk en concreet in je communicatie.

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi peter,

   ja ik snap dat er na mijn verhaal misschien nog wat vragen overblijven.
   ik wil een blog opzetten waarmee ik mensen help computer technologie beter te begrijpen en te hanteren.

   voor wat betreft het geld wat ik ermee ga verdienen, is door adverteerders en/of eventueel affilate inkomsten. ik leer mensen om bijvoorbeeld verloren foto’s terug te halen en hierin laat ik zien met welk programma ik dit doe en hoe het werkt. dit programma blijkt ook een affiliate model te hebben. ik wil geen geld verdienen met de informatie die ik mensen geef. ik wil gewoon graag mensen helpen. en bovendien is, als je geduldig rond zoekt, deze ook her en der te vinden. dus in dit informatietijdperk is het moeijlijk om informatie te verkopen. maar ik weet dat er veel mensen zijn die denken dat computers, tablets, smartphones ingewikkeld zijn. En met mijn blog wil ik hun helpen het beter toe te passen in hun leven. wat betreft mijn doelgroep, eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is. jongeren, ouderen, enz. ik doe dit alles in het engels om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. En als het mensen het waardevol vinden, word het ook gedeeld op social media, enz.

   ik hoop dat ik hiermee veel duildelijk heb gemaakt.

   waarom ik dit hier gepost heb, is meer om anderen te ontmoeten die ook via het internet geld verdienen en in thailand wonen en dan hun ervaringen te horen. Je kunt altijd tips gebruiken, toch?

   groeten chris

   • Khun Peter zegt op

    Hallo Chris, je dient er wel rekening mee te houden dat het zeker 3 jaar gaat duren voordat je wat geld gaat verdienen. De eerste drie jaar zal je vooral moeten steken in het opbouwen van waardevolle content voor je blog. En reken je niet rijk. Er zijn niet zo heel veel websites die van affiliate deals kunnen leven. Alleen de hele grote met duizenden bezoekers per dag.
    Nogmaals, wees concreter in je vraagstelling. Als je tips wilt van andere ervaringsdeskundigen moet je aangeven naar welke tips je op zoek bent. Het zou hetzelfde zijn als ik vraag om tips voor Thailand. Dat is onbegonnen werk voor een lezer, tenzij ik duidelijk maak naar wat voor soort tips ik op zoek ben.

    • Chris Verhoeven zegt op

     hoi peter,

     ja dat begrijp ik. ik wil ook niet volgend jaar verhuizen. ik ben druk bezig mijn blog op te zetten en uiteraard social media kanalen. En ik kan ook geen indicaties geven van hoeveel mensen mij zullen gaan volgen/fans worden. Ik ga van start en hoop op 1 voor 1 mensen te bereilken.

     Ik doe dit in eerste instantie omdat het mijn passie is en verwacht er ook zeker geen geld mee te verdienen in het begin. Hopelijk in een later stadium wel. Maar wie zal het zeggen. Ik ben er wel van overtuigd dat ik dit voor elkaar kan krijgen, mede door mijn intenties en dat is om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. En zonder hiervoor geld te vragen.

     bedankt voor je reactie.

     groeten chris

 3. Sjaak S zegt op

  Hallo Chris, als jij een blogsite gaat opbouwen in Thailand, zal ik je wel de raad geven deze niet in Thailand te registreren. Zorg ervoor dat je in Nederland of een ander land geregistreerd bent en dat je inkomsten in dat land aan de lokale belasting onderhevig zijn. Want wat al geschreven werd, klopt: je mag dit in Thailand niet doen. In Thailand mag je alleen een beroep uitoefenen, dat een Thai niet kan doen.
  Natuurlijk kun je tegenwerpen dat jouw blog in het Nederlands is. Maar dan wordt het ook niet veel gemakkelijker. Je zou, om dit in Thailand te mogen doen, een bedrijf moeten starten met Thaise medewerkers. Wie dat nou moeten zijn weet ik niet. Misschien een poetsvrouw en een koffiedame?
  Echter, als jij dat gewoon thuis doet en jouw website niet in Thailand te traceren is, dan mag het weliswaar ook niet, maar je zult geen problemen ondervinden. Je verdient je geld in het buitenland.
  Er zitten ook hier op het blog genoeg mensen die meteen met het bekende Nederlandse vingertje gaan wijzen en er zijn altijd weer mensen die meteen gaan tegen sputteren, maar als jij denkt dat te kunnen doen, vooruit ermee.
  Ik ben officieel nog niet gepensioneerd en krijg tot mijn 62ste een soort van uitkering van mijn oude werkgever.
  Maar ik heb ook plannen om via internet te gaan verdienen. Van computers weet ik wel het een en ander (ben geen IT-mens, maar een gevorderde amateur die weet waar hij alles vinden kan).
  Ik ga binnenkort een cursus beginnen om met WordPress zelf goede websites te maken. Met deze cursus krijg ik een erkend diploma. Natuurlijk komt er meer bij te kijken dan alleen maar de techniek te leren. Het helpt wel. Dit moet tussen nu en binnen vier jaar lukken, want dan stopt die uitkering.
  Mijn bedoeling is om ook zelf een blog te maken, een internetsite voor mezelf en ook voor anderen en net als jij daarmee genoeg geld te verdienen.
  Er staan op het internet vaak van die succesverhalen, die te mooi zijn om waar te zijn. Maar ik ken persoonlijk al twee mensen die via internet geld verdienen en hier in Thailand een mooi leven hebben. Ze verdienen niet slapend hun geld en het zijn ook geen duizenden Euro’s. Maar een huis, familie en auto is er wel mee te betalen.
  Als je wilt kun je contact met me opnemen, misschien kunnen we elkaar helpen? Vanwege zoekrobots, zet ik mijn email niet als mail adres, maar in stukjes… dus het eerste deel: sjaaks en dan komt het bekende apestaartje en daarna de hete meil van microsoft…

  • edward zegt op

   Klopt mijn dochter doet ook zaken met china vanuit Nederland en doet het goed- is begonnen als free-lancer , heeft daardoor haar baan bij de belastingdienst opgezegd en haar bedrijf floreert tot in duitsland, belgie en heel nederland -zo ook sommige familieleden van me werken vanuit nederland
   Nooit een bedrijf starten in China of Thailand zelf – teveel poespas en ook meestal tegenwerking
   succes verder

   • Chris Verhoeven zegt op

    thanks eduard.

    ja ik twijfelde idd nog of dit vanuit thailand zelf te doen of nederland. maar als je het vanuit nederland zelf doet, moet je ook weer 4 maanden van het jaar in nederland blijven. er zitten veel haken en ogen aan.

    maar zover is het allemaal nog lang niet. ik ga pas beginnen en ben mijn website aan het opzetten. dus ik heb nog zat tijd om alles goed af te wegen.

    groeten chris

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi sjaak,

   bedankt voor je openheid. als ik mensen vertel over mijn plannen om via het internet geld te gaan verdienen, krijg je vaak dezelfde reacties. maar het is vaak ook eerder dat anderen het niet altijd snappen.

   ik hoef er ook niet rijk van te worden. maar als ik ons levensonderhoud kan voorzien en op z’n tijd op vakantie kan, dan ben ik heel tevreden.

   ik zal je dit weekend een mail sturen.

   groeten chris

 4. khmer zegt op

  Beste Chris,

  mijn advies aan jou is om samen met je vrouw te overwegen om jullie leven in Cambodja op te bouwen. De redenen hiervoor:

  1. geen inkomenseis
  2. bij aankomst in Cambodja vraag je om een business visum (iets duurder dan een toeristenvisum), dat je probleemloos kunt omzetten in een ‘multiple entry’-jaarvisum (voor minder dan USD 300,00)
  3. het jaarvisum kun je jaarlijks verlengen voor USD 300,00 – het enige dat daarvoor nodig is, is een pasfoto
  4. een work permit is betrekkelijk eenvoudig te verkrijgen en kost circa USD 100,00 (kan per provincie verschillen)
  5. Cambodja is goedkoper in levensonderhoud dan Thailand en biedt een redelijk goede internetsnelheid
  6. mochten je blogplannen onverhoopt niet opleveren wat je ervan verwacht, dan kun je zeker in Siem Reap City en Phnom Penh betrekkelijk eenvoudig aan de slag in de horeca of toeristensector; ook het opzetten van een fysiek bedrijf behoort tot de mogelijkheden

  Succes met je verdere voorbereidingen en veel wijsheid toegewenst!

  • Eric Donkaew zegt op

   5. Cambodja is goedkoper in levensonderhoud dan Thailand
   —————————
   Dat lees ik vaker, maar dat is helemaal niet waar.
   Zie http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp, een wiki-achtige site. Grafisch lelijk, maar daar gaat het even niet om. Cambodja is duurder.

   • Davis zegt op

    Klopt Eric,

    Er is daar ook nog meer corruptie, de ‘bribes’ zijn navenant.
    Je geeft ze bij voorkeur in USD … gaat het wat sneller.

    Over dat sneller, een leuk gezegde: The Vietnamese plant the rice, the Cambodians watch it grow and the Laos listen to it grow.

    Davis

  • Chris Verhoeven zegt op

   hier heb ik nog niet over nagedacht khmer.

   bedankt voor je tip. het liefste willen we toch wel in thailand wonen. maar alle deuren zijn nog open.

   groeten chris

 5. Soi zegt op

  BesteChris,

  dat je er terdege over hebt nagedacht hoe je dmv een blog geld kunt verdienen: daar twijfel ik niet over. Maar het hebben van een idee en vervolgens de realisering: dat zijn 2 verschillende grootheden.

  In jouw “presentatie” heb je het over, ik citeer: “om in Thailand te wonen en een langdurig visum te verkrijgen, je een doorlopend inkomen nodig hebt”. Hier beginnen mijn twijfels. Je wilt graag antwoorden op vragen van hen die als niet-gepensioneerden in TH ervaring hebben, waarbij jouw eigen redenering uitgaat van een verblijf op basis van retirement: doorlopend inkomend- langdurig visum.

  Een 2e denkfout duikt dan op, want als je nu 32 jaar oud bent zou je over 18 jaar met 800duizend ThB op de bank, langdurig in TH kunnen verblijven. Met de huidige koers betekent dat 1250 euro op jaarbasis sparen, oftewel 105 euro per maand. Moet te doen zijn, dacht ik zo! Anticipeer dan wel op het jaar 2033.

  Daarnaast: via het internet dmv een blog mensen helpen met hun pc-problemen lijkt mij zeer ambitieus, maar goed: ik ben niet degene die iets kan zeggen over hoe dit in TH gaat vallen. Hoe het ook zij: je hebt in TH een werkvergunning nodig, en op grond van die vergunning krijg je een tijdelijke verblijfsstatus. Is er geen grond meer voor die werkvergunning, dan stopt jouw verblijf. Dit alles had je allang kunnen weten!
  Waarom jij het hebt over een “langdurige visum” is mij een raadsel, want elk visum in TH is tijdelijk, en steeds weer aan verlengingen onderworpen, mits je kunt voldoen aan zekere voorwaarden.

  Al vraag je mijn advies niet, immers gepensioneerd, toch denk ik je te kunnen adviseren in die zin dat je eerst eens je blog opzet. Je bent er nog mee bezig. Ik neem aan dat die tevens Engelstalig is. Als je vanuit TH wilt opereren, dan lijkt me dat jouw blog ook Thaitalig wordt.

  Is jouw blogopzet klaar, laat ‘m dan door Thai relevante autoriteiten keuren. Je dient een opzet te hebben die niet alleen voldoet aan TH regelgeving, maar ook eens en voorál aan het criterium dat een Thai iemand niet hetzelfde zou kunnen doen. Dus jouw blog moet exclusief zijn, enkel en alleen door jou operabel. Enkel op basis van dit criterium krijg jij een workpermit, niet langdurig en zeker niet levenslang, en zolang die permit loopt mag jij in TH blijven. Heb je inderdaad elke maand gespaard, zie boven, kun je vanaf je 50ste gaan voor een retirement. Je hoeft dus echt niet te wachten tot je in NL met pensioen bent. Hetgeen je ook niet wilt.

  In NL geldt: “de wens is de vader van de gedachte”! In Thailand nog veel meer, niet in het minst bij farang. Ga eerst eens jezelf meer dan uitgebreid informeren. Jij wilt op jonge leeftijd verkassen naar een land dat geen (im)migratieland is. Veel mensen denken van wel, maar dat is een misvatting.
  Dan wil je in TH gaan werken op een wijze waarbij je geen Thai arbeidscontract kunt laten zien, hetgeen een Thai werkvergunning en een Thai verblijfsperiode ernstig benadeelt, zo niet onmogelijk maakt .Tenzij je poogt een dienstbetrekking te genereren bij een Thai IT-bedrijf. Die zijn er legio, maar idem dito Thai people. Maar Thailand heeft immense behoefte aan innovatieve, creatieve en orginele jonge mensen, vooral met het oog op de start van de AEC volgend jaar. Helaas, je hebt het enkel over jezelf.

  Tot slot: het zou fijn zijn als je binnen je businessplan ook aandacht hebt voor juist formuleren, probleemstellingen helder neerzetten, en blijkgevend in oplossingsgerichtheid, anders dan in jouw vraagstelling.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hij kan een visum, en later een verlenging hierop, bekomen op basis van zijn huwelijk (400 000 baht of 40 000 bath inkomen. Dit visum laat ook de mogelijkheid open tot werken, indien in het bezit van een workpermit. Na 18 jaar (als hij 50 is)zeker niet veranderen en geen verlenging op basis van retirement vragen want dan mag hij niet meer werken.

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi soi,

   ja, ik snap je beredenering. ik ben wat onduidelijk geweest in mijn verhaal.
   met pensioen bedoelde ik pensioen vanuit nederland. het moet wel uitbetaald worden.

   vwb mijn doelgroep. ik wil geen computer bedrijfje opzetten waarmee ik mensen lokaal help of computerproblemen verhelp. mijn blog is er om mensen te leren zelf veel te doen. denk aan het bouwen van je pc, het verbeteren van je wifi, enz. dit zijn onderwerpen waar heel veel maandelijks op word gezocht.
   tevens is dit alles in het engels, puur omdat ik zoveel mogelijk mensen wil aanspreken en engels is uiteraard een wereldtaal.

   ik denk dat veel mensen er moeite mee hebben en denken dat het allemaal moeilijk is, terwijl met wat tips vanuit mijn kant kan ik mensen helpen dit zelf onder de knie te krijgen.
   nogmaals, dat er vraag naar is, is geen twijfel. dit heb ik allemaal al uitgezocht.

   inderdaad, wat je zegt over alle regelgeving vwb thailand, zal ik me nóg beter in verdiepen.

   bedankt nogmaals voor je reactie.

   groeten chris

 6. Davis zegt op

  Beste Chris,

  Aan je ambities zal het niet liggen, goed zo.
  Nog beter, dat je advies vraagt en krijgt.
  Lees hier al een en ander, top!
  Maar buiten werkvergunning en andere administratieve verplichtingen,
  zijn er nog een boel obstakels.

  Om echter met een klein voorbeeld, je iets duidelijk te maken.

  Mijn goede jeugdvriend Jos (gefingeerde naam) was gerespecteerd leerkracht Engels en geschiedenis op de middelbare school in België. 34 jaar oud. Na een groepsreis in Thailand, krijgt hij het THLND-virus te pakken. Een boel zelfstandige reizen en wat administratieve processen later, vertrekt Jos. Hij gaat Engelse les geven in Thailand. Met zijn 2 universitaire diploma’s op zak, mag dat geen probleem zijn. Jos woont nu omzeggens 10 jaar, in een (zeer) kleine condo in BKK. Soms heeft hij werk, soms niet. Zijn langste contract was er eentje van 8 maanden. Ondanks de zekere kommer en financiële kwel, houdt hij vast aan zijn droom. Al die tijd is Jos uiteraard in België uitgeschreven. En nu redelijk ziek geworden, zijn ziektekostenverzekering dekt niet om een af andere reden. Kan geen les meer geven, en er zijn geen reserves. Die zijn er nooit geweest, laat staan opgebouwd. Hij kan niet anders dan terugkeren naar België, en een uitkering en medische hulp vragen.

  Blijf met je beide voeten op de grond Chris.
  Analyseer, en bereken risico’s. Ga je ervoor, zie dat je ook terug kan.
  Wil je het echt, kan het lukken! Cfr. Jos. Maar denk aan ziekte, tegenslag?
  Leg de lat der verwachtingen zeker niet hoog, dan val je niet te hard.
  En kom je met beide voeten veilig op de grond.

  Wens je veel succes!

  Davis.

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi davis,

   bedankt voor je positieve reactie.
   ik heb zeker geen grootheidswaan ofzo.

   ik begrijp dat er veel werk moet gebeuren, zoals uitzoeken van alles en uiteraard het succesvol maken van mijnt website.

   ik steek er ook zeker veel tijd in. ik werk 40 uur per week bij een productie/magazijn bedrijf en hiermee betaal ik mijn rekeningen. al mijn vrije tijd steek ik verder in mijn passie. en dat is mijn toekomstige website.
   ik zie het ook niet als werk. maar als een uit de hand gelopen hobbie van jongs af aan en in combinatie met mijn kennis van internet marketing weet ik dat ik er op de langere tijd geld mee kan verdienen.

   maar ik zal zeker niet naast mijn schoenen gaan lopen.
   ik hou jou en de rest op de hoogte.

   groeten chris

 7. jurgen zegt op

  Houd er ook rekening mee dat je blog succesvol kan zijn, maar als er een concurrerende website of blog komt , of google adwords is niet rendabel meer of adverteerders haken af door economische problemen dan is het gedaan met de inkomsten. Ooit had ik een goedlopende vakantie huizen website, totdat airbnb kwam

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi jurgen.

   leuk om andere internet marketeers tegen te komen.
   ik geef eigenlijk geen geld uit aan mijn website, buiten de normale uitgaven. ik ga voor de lange termijn resultaten. dat houd in dat ik mijn doelgroep ga opzoeken op andere websites en relaties op ga bouwen.

   netwerken op social media. dit kost veel tijd, maar tegelijktijd weinig geld. snel rijk worden bestaat niet en dat verwacht ik ook zeker niet.

   groeten chris

 8. Rene Martin zegt op

  Naast de administratieve hobbels die al eerder genoemd zijn denk ik dat het goed is om een bedrijfsplan te maken en dan concreet te benoemen hoe je denkt om werkelijk geld te verdienen.

 9. Rohan zegt op

  Momenteel verblijf ik in Thailand. Ben 24 jaar, geen universitaire studie maar krijg binnenkort mijn workpermit(leraar Engels). Hoe dit gaat: ben via via terecht gekomen bij de juiste persoon. Deze staat hoog aangeschreven hier in de Isan en is goed bevriend met een aantal mensen die een hoop kunnen regelen. Twee van de drie cursussen die ik nodig heb, heb ik verkregen via de “zwarte markt”. De andere moet ik zelf halen. Heb dan alle papieren die ik nodig heb om hier voorlopig te blijven. Zelfs mijn universitaire diploma gaat op die manier geregeld worden. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Les geven doe ik overigens op een basisschool.

  Mijn advies: laat je vriendin rondvragen, nog meer rondvragen en jou met de juiste persoon in contact te brengen. Thailand is zo corrupt als maar kan, als je de juiste mensen kent, dan kun je heel lang blijven. Je vriendin kent er een stuk meer dan jij. Als je eenmaal de juiste persoon hebt, is het betalen en je krijgt de benodigde papieren. Heb je die eenmaal, dan kun je blijven. Lukt het niet, visa-run is the way to go!

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi rohan,

   gefeliciteerd man. leuk om te horen.
   ja ik weet dat mensen om te kopen zijn en dat het niet per definitie negatief hoeft te zijn.

   bedankt voor je tip, maar ik ga toch eerst voor mijn weg. het blog.

   groeten chris

  • Fransamsterdam zegt op

   Proficiat!
   Fijn dat die kinderen straks les krijgen van een volledig bevoegde docent…

  • François zegt op

   Voor wie geïnteresseerd is in die ene cursus die Rohan wel zelf heeft afgerond: http://www.makethatthecatwise.nl 😉

  • Sir Charles zegt op

   Tot dat iemand je ongunstig gezind is of toch niet de ‘juiste’ persoon blijkt te zijn. Zoals je zelf al zegt Thailand is zo corrupt als wat…
   Je zal niet de eerste zijn die op hangende pootjes de Nederlandse ambassade om hulp komt vragen. Succes!

 10. Peter vz zegt op

  Beste Chris,
  Laat je niet meteen uit het veld slaan door de negatieve reacties hierboven.
  Neem contact op met MKB Thailand (www.mkbthailand.com). Daar zitten mensen die je kunnen adviseren.

  • Davis zegt op

   Dit is een goede tip!

   Chris kan ook informeren via http://www.ntccthailand.org/.
   De Nederlandse-Thaise kamer van Koophandel.
   Daar hebben ze allicht ook ervaring, expertise en visie.

   Davis.

  • Chris Verhoeven zegt op

   dank je peter,

   ik laat me ook zeker niet uit het veld slaan. ik heb een dikke huid en ik ben alleen al erg blij dat er zoveel mensen zijn die mij willen voorzien van advies.

   ik zie de reacties ook niet als negatief. maar meer als waarschuwing.
   ik heb dan ook niet voor niets hier mijn verhaal geplaatst. ik wist dat ik deze reacties zou krijgen. positief en negatief.

   ik waardeer ze allemaal erg.

   groeten chris

 11. Thaimo zegt op

  Hallo Chris,

  Ik heb niet heel veel verstand van zaken maar wat ik wel weet is dat je zowiso een grote voorsprong hebt met betrekking tot het in Thailand willen gaan wonen omdat je met een Thaise getrouwd bent. Het moet mogelijk zijn om dan ook te kunnen werken en voor zover ik al jaren geleden begrepen heb zal dat dan samen moeten. Je kunt iets opzetten mits zij eigenaar is voor 51% en jij 49%.

  Ik wens jullie veel succes voor de toekomst samen!

 12. Roy zegt op

  Beste Chris,ik ken mensen die hun geld in Thailand verdienen via het internet.Dit zijn IT specialisten
  die voor Europese firma’s werken zonder dat ze zelf aanwezig moeten zijn.
  Meestal werken ze op project basis en deadlines sommige werken voor helpdesk services.
  Dus mijn raad aan jou is zoek een Europees bedrijf waarvoor jij online kan werken overal ter wereld.
  Dan kan je nog altijd verder aan je droom blog blijven werken,maar je hebt dan toch een beetje zekerheid
  van inkomen en pensioen.

  veel geluk.

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi roy,

   bedankt voor je leuke reactie.
   ja dit zijn dan toch Expats? mensen die daar wonen en voor een buitenlands bedrijf werken?

   ja het hele idee om mijn blog op te zetten is juist om iets voor mezelf te doen. niet voor een baas te werken.
   ik weet dat het een behoorlijke uitdaging is en ook zeker niet makkelijk zal zijn en toch wil ik het gaan doen.

   groeten chris

 13. Chris Verhoeven zegt op

  hoi jos,

  bedankt voor je tijd om deze reactie te plaatsen.
  ik begrijp je standpunt heel goed.

  ik zit niet tijdelijk op een roze wolk. ik heb hier goed over nagedacht. ik ga hier in nederland mijn blog opzetten en er geld mee verdienen. ik heb een vaste baan hier. als ik wat langer een goed inkomen verdien met mijn blog, dan pas ga ik voorbereidingen treffen om richting thailand te gaan. als ik ga, is dat niet tijdelijk.

  ik begrijp dat veel mensen hun bedenkingen hebben. en dat respecteer ik. ik weet inmiddels veel van internet marketing. ik denk niet veel te gaan verdienen met een uurtje per dag werken.
  een goedlopend blog opzetten met wat ik wil en mensen helpen met computer technologie is mijn passie. en ik wil dit dan ook blijven doen. ook als ik in thailand woon. het voordeel wat ik ondervind van werken vanuit het internet, is datt je overal ter wereld toegang tot je platform hebt en kunt werken en relaties op kunt bouwen met je volgers/fans.

  ik beloof je dat ik me goed voor zal bereiden en zodra het zover is, zal ik hier weer mijn verhaal plaatsen. Op die manier blijven jij en de rest ook op de hoogte.

  Groeten chris

 14. Thomas zegt op

  Beste Chris,

  Ik ben dit jaar vanuit Nederland vertrokken met het idee om (tijdelijk) in Thailand te werken. Mijn belangrijkste drijfveer beperkt zich tot de (internationale) ervaring. Het is niet eenvoudig om goed c.q. voldoende geld te verdienen in Thailand. Enkel wanneer ik voldoende verdien wil ik voor langere tijd (meer dan 2 jaar)in Thailand blijven. 1000 Euro per maand is voor mij een minimum. Voldoende is voor mij 1500+.

  Tips:

  1) Bereken al je maandelijkse kosten. (Visa kosten, huisvesting, elektriciteit & water, internet, verzekeringen, vakantiegeld, kleding, eten, onvoorziene kosten). Sommige websites zijn wel erg optimistisch over de kosten van levensonderhoud in Thailand. Reken alles wat ruimer.

  2) Zorg ervoor dat je website voldoende inkomsten genereert voordat je naar Thailand vertrekt. De Nederlandse markt is bijzonder beperkt.

  3) Verdiep je in de visumregels.

  4) Met betrekking tot lesgeven:
  (voor een salaris vanaf 35,000)
  – BA of BSc verplicht
  – Uiterlijk bijzonder belangrijk (Goed gekleed. Jong, blank en knap)
  – TOEIC toets verplicht (vanaf 50 euro)
  – TEFL certificaat verplicht (vanaf 180 euro)
  – Daadwerkelijk vloeiend Engels kunnen spreken en geen raar accent hebben. Voorkeur gaat altijd uit naar native speakers.
  – Enkel doen wanneer lesgeven ook daadwerkelijk iets is wat je ligt.

 15. fransamsterdam zegt op

  Neem eens een kijkje op
  http://www.schoonepc.nl
  http://www.optimizingpc.com
  en
  http://www.inzakengaan.nl

  • Chris Verhoeven zegt op

   dank je wel frans.

   dit zijn handige links.

   groeten chris

 16. Hendrik Keestra zegt op

  Ik merk aan je antwoorden op vragen, waarvoor je trouwens een dik compliment verdient, dat je je kennelijk niet realiseert dat er op alle mogelijke problemen die jij op je blog wilt behandelen allang een (gratis) antwoord bestaat en zeker in de Engelse taal. Ik zie jouw blog dan ook zeker niet als uniek en al helemaal niet als winstgevend.

  Het ‘verdienmodel’ waarmee jij je dromen waar wenst te maken bestond er inderdaad in de begintijd van het internet en er zijn ook enkelen die daar hun voordeel mee deden (binnenlopen deden ze echter zeker niet) maar dat is verleden tijd.

  Hoewel je ontkent dat je ‘op-een-roze-wolk’ leeft, krijg ik toch sterk de indruk , ik wil je daar niet mee beledigen, met iemand van doen te hebben die wensdenken belangrijker lijkt te vinden dan de realiteit. Denk eraan dat het leven in Thailand heel wat harder is dan in de westerse wereld, dat zul je nog merken en zeker veel harder dan in Nederland.

  Ik wens je veel geluk en succes in de toekomst maar raad je aan op zekerheid te varen in plaats van op goed geluk…!!

  • Chris Verhoeven zegt op

   hoi hendrik,

   bedankt voor je tijd om te reageren op mijn post.
   allereerst wil ik voor mijn informatie die ik deel op mijn blog ook zeker geen geld vragen.

   wat ik wil, is mensen 1 plek bieden waar ze terecht kunnen om meer te leren op computergebied. Ik doe dit dan oook in het engels, daar je hiermee wereldwijd mensen kunt bereiken. Op mijn blog bied ik mensen de gelegenheid aan te geven wat ze graag willen leren en ik zal er dan artikelen / video’s over maken om hun dit te leren. dus in feite geef ik mijn bezoekers tijd terug en kunnen ze meer leren.

   ik, als gepassioneerde computer gebruiker, weet dat als je dingen wilt leren, hier veel tijd in kan gaan zitten om de juiste antwoorden te vinden. Ik ga met dit alles net pas beginnen, dus ik tel nog niet mee. Maar ik doe dit voornamelijk omdat ik het leuk vind en verwacht er op korte termijn dan ook zeker geen geld mee te verdienen.

   Maar ook al verdien ik er niks mee, dan wil ik dit toch gaan doen, puur om het feit dat ik het leuk vind om mensen te helpen.

   groeten chris


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website