Hallo allemaal, bij deze laat ik weer even iets van me horen. Momenteel ben ik nog druk bezig met deel 3 van mijn dagboekverslag Lange afstandshuwelijk met een Thaise vrouw. Dit zal ik zo snel mogelijk inleveren, zodat jullie weer op de hoogte zijn.

De reden dat ik dit berichtje post, is omdat ik blij ben dit met jullie te mogen delen. In oktober ga ik weer naar Thailand om mijn vrouw te bezoeken. Ik heb hier lang op gewacht. Door persoonlijke omstandigheden is het er niet eerder van gekomen.

Ook komt ze in de loop van volgend jaar naar Nederland toe, zodat ik haar ook kan voorstellen aan mijn familie, mijn land, enz. We hebben er allebei zin in. Saengduan is al druk bezig met het boeken van de hotels. Zo starten we in oktober in Bangkok en gaan we dag 3 naar Krabi. De politieke omstandigheden houden ons niet tegen.

Schoonmoeder heeft geen Facebook of email

Ook legde ze me het volgende probleem voor. Als ze naar Nederland toekomt, willen we haar familie ook op de hoogte houden van alles wat zich hier afspeelt, maar haar moeder heeft geen Facebook of email. Geen probleem liet ik haar weten. En zo kwam het idee tot stand om een website op te gaan zetten, waarop we onze belevenissen gaan vastleggen.

We gaan de site niet alleen gebruiken voor haar familie, maar ook voor als ik in oktober naar Thailand ga, kan ik mijn familie op de hoogte houden. We kunnen dagelijks onze belevenissen schrijven, foto’s uploaden en video’s.

Ik ben wel redelijk thuis in het bouwen van websites en ik vind ik het een leuke bezigheid. Dat is ook de reden dat ik het leuk vind om hier op dit blog te schrijven over hoe onze relatie tot stand is gekomen. Het grappigste vond ik mijn vader, toen Saengduan en ik getrouwd waren. Ik zal een klein stukje verklappen.

Iedereen is op de hoogte gebracht , behalve je eigen vader

We zijn vorig jaar in april getrouwd, zonder dat we iemand ook maar iets hadden verteld. We lieten foto’s maken en ik heb de foto’s op Facebook geplaatst, zodat iedereen in één keer kon zien dat we waren getrouwd. Iedereen was enorm verrast.

Toen ik terugkwam in Nederland, vroeg mijn vader, waarom heb je niks laten weten, waarop ik antwoordde: “Ik kreeg van alle kanten al opmerkingen over onze relatie, positief en negatief, dat we besloten ons van niemand iets aan te trekken en gewoon te gaan trouwen. En nadien iedereen in één keer op de hoogte zouden brengen door het plaatsen van de trouwfoto’s op facebook.”

Mijn vader zei hierop: “Ja, zo breng je iedereen op de hoogte, behalve je eigen vader.” Hij vond het wel grappig hoor, maar was ook wel verrast. Ik sta wel bekend als iemand die nogal impulsief kan zijn, maar dit zag hij niet aankomen.

De meeste mannen hebben een jongere vriendin

Na aanleiding van mijn dagboekverhaal over ons huwelijk opperde iemand of het niet een idee is, om mijn verhaal in boekvorm te maken. Dus een boek te schrijven over onze ervaringen. Maar ik had zoiets, dit soort boeken zijn er toch al? Ja, maar onze relatie is wel ietwat unieks, omdat mijn vrouw 12 jaar ouder is. De meeste mannen hebben een jongere vriendin. En bovendien hebben we op dit moment min of meer een lange afstands huwelijk. En na 3 jaar zijn we nog steeds gelukkig.

Dus ik dacht, waarom ook niet. Ik ben inmiddels begonnen met het boek en ook hierover zal ik iedereen op de hoogte houden via onze website. Als de website af is, zal ik dat hier laten weten en of je ons wilt volgen of niet, laat ik aan jou over.

Als ik de eerste hoofdstukken af heb, zal ik een preview op de site plaatsen, zodat je alvast een flinke inleiding kunt lezen. Tijdens het schrijven van ons boek zal ik ook gedetailleerder ingaan op alle communicatie / cultuur probleempjes waar we mee te kampen hebben gehad en ook hoe we getrouwd zijn enz. Maar later meer hierover.

Ik vind het altijd leuk als ik hoor hoe vaak mijn artikeltjes gelezen worden en vind het ook leuk om interactief met jullie hierover te praten. Zelf lees ik Thailandblog ook dagelijks.

Dit is het voor nu. Ik spreek jullie snel weer

Chris Verhoeven

Van Chris verscheen eerder op 1 april ‘Lange-afstandshuwelijk met een Thaise vrouw  (2)’ en op 12 februari ‘Lange-afstandshuwelijk met een Thaise vrouw (1) – Hoe het begon… ‘


Ingezonden mededeling

Stichting Thailandblog Charity steunt dit jaar een nieuw goed doel. Dat doel wordt door u bloglezer bepaald. U kunt kiezen uit negen goede doelen. In de posting Oproep: Breng je stem uit op het goede doel van 2014 leest u er alles over.


5 reacties op “Over 4 maanden weer samen met mijn vrouw”

 1. chris zegt op

  hallo Chris,
  Waarom een website bouwen als JIJ (en je vrouw wellicht) wel Facebook hebt? Als je alles op Facebook zet kunnen je FB-vrienden ook gemakkelijker en directer reageren dan via een website.
  Je schoonmoeder heeft waarschijnlijk geen computer en moet voor directe communicatie naar het dichtsbijzijnde internet-cafe. Ze kan daar net zo gemakkelijk je FB-pagina bekijken als een (nog te bouwen) website.

 2. chris verhoeven zegt op

  Hallo chris,

  Bedankt voor je reactie.
  Saengduan haar hele familie heeft geen facebook op haar neefje na.

  En als ze deze kant op komt kan ze de belevenissen ook in het thais vertalen.
  De site wordt dus 2-talig.
  Bovendien vind ik het leuk om websites te bouwen en al helemaal met dit als onderwerp.

  Groeten chris verhoeven

 3. LOUISE zegt op

  Moderator: niet chatten svp.

 4. Rick zegt op

  Leuk verhaal idd, apart een lange afstand relatie en eens een flink leeftijdsverschil in een relatie met een Thai aan de kant waar we het niet gewend zijn lijkt me erg leuk om er meer over te horen.
  Nou ja bottom line als jij en je partner maar samen gelukkig zijn met je relatie wat de rest ervan denkt….

 5. leon zegt op

  leuk, ik ga het zeker lezen ,ik heb zelf ook een lange afstandrelatie met mijn thaise vrouw en zoon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website