Lezersinzending: Vriendschap met een bargirl

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
6 november 2017

Patpong

Zoals ik ook wel eens uit nieuwsgierigheid naar de Wallen ben geweest, maar walgend weer er vandaan, dacht ik: zal Patpong net zo zijn?

Twee straten in Bangkok. Overdag heel normale straten zo te zien. Wel kwam er een Thaise man uit een bar, die aan mij vroeg: “ladies”? Kijken kost niks, dus ik was nieuwsgierig. Een pijpenlaatje binnen, achterin een trap op, een barretje en daar kwamen ze. Een stuk of zeven dames, kiezen maar. Twee kwamen naar mij toe: wil je ons allebei? Het was gewoon vertederend, maar nee twee doe ik niet, dus moest ik kiezen.

Na afloop gaf ik haar mijn adreskaartje en zie, na twee weken een e-mailtje en weer drie weken later een Facebook berichtje. Met haar ben ik dus nu 3 jaar bevriend. Haar Engels is slecht, maar als ik zie wat ze allemaal op haar timeline plaatst. Heel veel vrienden die filmpjes plaatsen. Aan haar keuze voor de onderwerpen zie ik hoe ze is: betrokken, een dierenliefhebster. Vertederende filmpjes over apen, honden, kinderen en mensen met pech. Ze werkt nu bij een callcentre dus veel tijd om te surfen.

Ze heeft me een keer geholpen met een hotelkamer omdat ze dacht dat ik moeilijk een betaalbare kamer kon krijgen. Ze schreef; ik neem geen geld van je aan. Zo is ze me ook een keer komen opzoeken in een guesthouse waar ik logeerde, drankje gedronken op het geweldige terras op 8 hoog. Een kadootje gegeven (kalender met Hollandse landschappen). Ik vind dit zo leuk en geeft mij een kijk op een sector: het zijn gewoon mensen met een beroep.

Haar ontmoeten komt er niet meer van, ze is nu getrouwd. Ze werkt hard en spaart voor een huis in haar dorpje voor haar ouders. Dat is de gewoonte in Isaan, zorgen voor je ouders. Maar ik blijf haar volgen en liken op Facebook en zij mij als ik weer mooie natuurfoto’s plaats (terwijl ze honderden Facebook vrienden heeft).

Ingezonden door Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersinzending: Vriendschap met een bargirl”

 1. Alex zegt op

  Beste Rob,

  Ik sluit me helemaal aan bij je verhaal.

  Ik ga veel met mijn vriendin naar Thailand en wij gaan graag wat drinken bij bars waar ook bargirls werken. Ondanks dat het voor de dames niet meer dan een paar ladydrinks oplevert, worden wij elke keer weer hartelijk ontvangen. Ik heb een aantal bargirls als vriend op Facebook en ik moet ze nageven, ze feliciteren me altijd met me verjaardag, wensen me fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Het valt me altijd op hoe attent ze zijn en het zijn ook maar gewoon mensen. Beslist niet allemaal slecht zoals vaak verondersteld wordt.

 2. Marijke zegt op

  Waarom zouden het slechte meisjes zijn.Er zitten ook best wat ordinaire tussen maar de meeste zeggen tegen ons als ouder echtpaar altijd vriendelijk gedag als we langs lopen.

 3. T zegt op

  Niet iedere bargirl uit de Isaan is een slecht enkel op geld belust mens, net zoals niet iedere keurige dame uit Bangkok met een nette kantoorbaan per definitie betrouwbaar is.

 4. DJ zegt op

  Ja maar nu begrijp ik wat ik al die tijd verkeerd heb gedaan, heeft mij duizenden bahtjes gekost, maar goed volgende keer nou volgende keer neem ik een kalender met Hollandse landschappen mee, jawel misschien wel een hele stapel.
  Of klompen en toverballen of zoiets.
  Maar u heeft gelijk het zijn gewoon aardige dames meestal, met natuurlijk zo af en toe eens een uitzondering maar ja dat komt overal voor nietwaar………….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website