(Arocha Jitsue / Shutterstock.com)

Als gold member van Thai Airways mocht ik heden een update ontvangen betreffende de vluchten Brussel – Bangkok van heden tot en met 31/03/2023. Graag wil ik deze info met jullie delen zodoende alle twijfels uit de wereld te helpen of Thai nu al dan niet vliegt op de route Brussel – BKK – Brussel.

 • Van 27/03 tot 30/04/2022: 2 vluchten per week op donderdag en zaterdag.
 • Van 1/05 tot 30 /06/2020: voorlopig geen vluchten > alternatief via Frankfurt – München of Parijs.
 • Van 1/07 tot 31/08/2022: 3 vluchten per week op dinsdag – donderdag en zaterdag.
 • Van 1/09 tot 31/10/2022: voorlopig geen vluchten > alternatief via Frankfurt – München of Parijs.
 • Van 1/11 tot 31/03/2023: voorlopig geen vluchten > Wachten op volgende update (3 maanden).

Vertrek steeds om 13.30 uur met retour steeds om 00.30 uur. Vliegtuig: Airbus A 350.

Hopende velen hiermee geholpen te hebben.

Ingezonden door Eddy

21 reacties op “Vluchtschema Thai Airways op route Brussel – Bangkok”

 1. Paul Vercammen zegt op

  Hopelijk dat de info wordt aangehouden maar ik vrees van niet. Mijn vrouw vertrekt vandaag, al meer dan 2u vertraging zonder enige info. De dag voor vertrek met bevestiging op de dag van vertrek dat de terugvlucht met 3 dagen vervroegd wordt. Wat met de kosten van de reeds geboekte en betaalde hotels en huurauto? Echt geen service meer. Jammer.

  • Eddy zegt op

   Beste Paul,

   Ik begrijp je reactie en ook ik was 2 weken geleden stomverbaasd dat we naar Brussel vlogen met een bezetting van 51 passagiers en 6 crew-leden. Een Airbus A 350 heeft een bezetting van 321 passagiers. Als ze daar hun broek niet aan scheuren snap ik het ook niet meer. Heb daar wel even lekker geslapen als in business class. Drie zetels opgevuld met 20 kussentjes. HEERLIJK !
   De data die heb doorgegeven zijn correct en ik ben het volledig met je eens dat de service de dieperik is ingegaan.

   Groetjes,
   Eddy ( BE )

  • kasongo zegt op

   Paul
   Vrienden van me ook vandaag ,meer dan 2 uur vertraging , je kunt het geld van je tickets volgens Europese regels weereisen , via vlucht vertraagd.be

 2. Gerard de Vugt zegt op

  Gisteren een mail ontvangen dat de vlucht van 08-04 naar BKK is verplaatst naar 09-04 en de vlucht terug op 05-05 geannuleerd.
  Geen voorstel voor een alternatief op de terugvlucht, reeds een mail gestuurd naar [email protected] maar nog geen reactie ontvangen.
  Tickets via de website van Thai geboekt.
  Iemand op de hoogte hoe een nieuwe retourvlucht te reserveren ?

  • Eddy zegt op

   Beste Gerard

   Ik heb reeds meerdere malen reservations.be gemaild maar je moet steeds exact 6 dagen wachten voor antwoord krijgt, als het dan al een antwoord is. Reservations.be stuurt je meestal door naar reservations in BKK. Je gaat echt wel na 6, dagen antwoord krijgen hoor.

   Eddy ( BE )

  • Ton zegt op

   Beste Gerard,

   Volgens schema van Eddy zijn er in mei en juni geen vluchten.
   Dus voor 1 mei terug of anders wordt het juli.
   Hier wordt niemand blij van natuurlijk.

 3. Leon zegt op

  Ik zou het er in iedergeval niet op wagen. Die Thai hebben al meer van dat soort grappen uitgehaald, waardoor nu heel veel mensen met de problemen zitten. Boek gewoon je ticket bij een gerenommeerde maatschappij. Emirates KLM en er zijn er meer te noemen. Dan weet je in iedergeval zeker dat je vliegt. Thai Airways is niet echt geloofwaardig meer.

 4. Patrick Poppe zegt op

  Thai Airways was vroeger een van de maatschappijen die mee in de top Vijf van de beste airlines stonden , helaas nu niet meer en hoor nog steeds dat er mensen zijn die nog altijd hun geld moeten terug krijgen van meer dan 1,5 jaar geleden…. En zo zijn er nog vele verhalen…. Het zal niet gemakkelijk en simpel zijn om de mensen terug te kunnen overtuigen om terug met hun te willen vliegen want de concurrentie is hard !!!

  • koen zegt op

   ik heb ticket geboekt op 16/8/2019, Thai heeft cancelled op 26/3/2019. Ik wacht no steeds op refund, dus ruim 2,5 jaar al

   • TheoB zegt op

    koen,

    Als de (al dan niet via een ticketbemiddelaar) bij Thai Airways geboekte (heen- en terug)vlucht in de EU begon is Artikel 8 van EU Verordening 261/2004 van toepassing.
    Schrijf Thai Airways (nogmaals) aan en wijs hen op hun verantwoordelijkheid met verwijzing naar Artikel 8 van EU Verordening 261/2004. Geef hen een beperkte termijn om aan hun terugbetalingsverplichting te voldoen, met de belofte dat bij overschrijding van de termijn zij ook aansprakelijk gesteld worden voor alle kosten van juridische stappen.

    https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar:439cd3a7-fd3c-4da7-8bf4-b0f60600c1d6.0004.02/DOC_1&format=PDF

 5. Marc zegt op

  Ik begrijp altijd niet waarom reizigers zich nog steeds druk maken over de betrouwbaarheid van Thai Airways, behalve als ze nog vouchers hebben openstaan van vroegere boekingen die niet zijn doorgegaan.

  Thai Airways is sinds 2 jaar de meest onbetrouwbare maatschappij om een ticket te boeken naar BKK (of terug) te boeken.
  Reeds meer dan 3 tot 4 jaar verschijnen hier op dit blog waarschuwingen over de precaire financiele situatie van Thai Airways en de bijbehorende risico’s, maar soms zijn mensen hardleers en blijven ze vasthouden aan hun “oude gewoontes” om rechtstreeks van Brussel naar BKK te vliegen
  Een maatschappij die meer dan een jaar geleden in staat van faillisement is verklaard en 34 toestellen probeert te verkopen, en de helft van zijn personeel moest ontslaan lijkt mij niet de ideale en betrouwbare optie om naar BKK/Europa te vliegen, maar smaken verschillen natuurlijk

  Marc

  • Paul Vercammen zegt op

   Inderdaad Marc, we zijn zoals vele onze vouchers aan het opvliegen. Dan hebben we toch iets terug grt

 6. Alex Tielens zegt op

  Vandaag ne mail van thaiair gehad vlucht een dag vervroegd van 3/3 naar 2/ dit is wel op ne vrijdag Brussel Bangkok wat met mijn prc test geboekt op 4/3?

 7. Johan zegt op

  Dank voor deze update. ik kreeg gisteren al vanuit Thai Airways automatische berichten dat onze terugvlucht (betaald met vouchers uit 2020) naar Brussel begin september geannuleerd was en omgeboekt is naar eind augustus. Natuurlijk niet zo blij mee, maar nu snap ik ook de reden. Dan gaan wij maar terugvliegen via Munchen want om een halve week vakantie in te leveren is ook doodzonde.

 8. Theo zegt op

  Gisteren geprobeerd om mijn voucher te verzilveren ( voucher van 11-03-2021) op een vlucht van BRU-BKK op 16/4 of 23/4 en terug BKK-BRU 24 ?5 helaas niet gelukt contact gehad via de mail met Thai Belgium werd verwezen naar een voucherpagina van Thai maar kon ook daar geen ticket boeken voor april/mei.
  Nu maar een ticket geboek voor Frankfurt Bangkok vv maar ook daar wederom een probleem 2 verschillende prijzen voor mij en mijn vrouw ( twee verschillende vouchers ) en een prijsverschil van € 75 …..+ dat we een ttrein ticket moeten boeken van Arnhem naar Frankfurt voor plm. € 80 per persoon.
  Na dit vouchergebeuren NOOIT MEER THAI AIRWAYS !!!!

  • Sylvia zegt op

   Vlieg met Singapore Airlines. Top service.

 9. Lydia zegt op

  Da’s lekker dan. We hebben pas 2 vouchers gekregen voor onze gecancelde vakantie van nov. 2020. Geldig tot 31 dec. 2022. Daar heb je nog eens wat.aan.

 10. Hein zegt op

  ik kreeg gisteren volgende boodschap :
  Dear Valued Customer,
  THAI regrets to inform your flight details changed as following
  From
  TG 934/Mar 28, 2022/ Bangkok (BKK) – Brussels (BRU) flight class W
  To
  TG934/Mar 25, 2022/Bangkok (BKK) – Brussels (BRU) flight class W.

  Wel een vlucht kunnen regelen op dezelfde dag met overstap in Frankfurt door te bellen naar Thai Airways in BKK want nummer in Brussel bestaat niet meer en in Frankfurt voicemail, dus al bij al nog tevreden.

 11. jean pierre zegt op

  Onze vlucht van 4/6/22 Bangkok-Brussel die we betaald hadden met een voucher is geannuleerd.
  Indien we niet via Frankfurt, Munchen of Parijs kunnen terugvliegen, zullen we heel waarschijnlijk weer een nieuwe voucher krijgen vermits ze nog geen refunds mogen uitvoeren (rehabilitatieplan is nog altijd niet aanvaard). Zo blijven we gebonden om een nieuwe vlucht met Thai Airways te boeken.

 12. Marc DG zegt op

  @Eddy graag een reactie op jouw bericht.
  Het engelstalig bericht van Thai Airways vermeldt “Temporary no flights” en dit wil zeggen “Tijdelijk geen vluchten”
  “Voorlopig geen vluchten” zou betekenen dat dit eventueel nog kan wijzigen. En dat is zeker niet het geval !

  Voor de periode 1 november 2022 – 31 maart 2023 schrijft de maatschappij : “Non-stop vluchten Brussel Bangkok worden hervat. Vluchten worden de komende tijd opgeladen.”

  • Dennis zegt op

   De vluchten naar Brussel worden enkel hervat bij voldoende passagiers, zo simpel is het. Ik betwijfel dat, maar heb natuurlijk geen glazen bol. Ik kan enkel reageren uit ervaring.

   De luchtvaartsector zit nog steeds in zwaar weer. De situatie met Oekraïne helpt daarbij niet. THAI zit in nog zwaarder weer, omdat ze pre-corona al geen winst maakten. Zij moeten vliegtuigen verkopen, personeel ontslaan en dus hebben ze nu minder materieel en personeel om alle “oude” routes nog uit te voeren. Sowieso moet er in de routes gesneden worden, omdat niet alle routes winstgevend zijn of speciale betekenis hebben. Ik heb het al een paar keer hier geschreven, maar naar mijn inschatting verdwijnen Brussel, Stockholm (of Kopenhagen), Milaan (of Rome) en Munchen (of Zurich) uit het Europese netwerk. Geluk bij een ongeluk voor die routes is nu nog, dat China nog niet of nauwelijks toeristen toestaan te reizen. Zodra dat wel het geval is, zullen vliegtuigen op routes naar China meer nodig zijn en gaan er echt steden uit het Europese netwerk verdwijnen. Dat is een kwestie van tijd, maar gaat gebeuren.

   Dus of THAI in november weer naar Brussel gaat vliegen, ligt voor de Thai eraan of ze in het najaar weer kunnen vliegen naar andere landen in Azië. Bovendien kijken ze de spreekwoordelijke kat uit de boom qua passagiersaantallen. Trekt de markt niet aan, dan komen die vluchten er ook niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website