Update augustus Koh Samui (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
7 augustus 2022

Met een volle vlucht BRU-BKK-USM aangekomen op Koh Samui voor de 10e keer Thailand voor ons. Gezellige sfeer in Samui ik denk zo’n 60% bezettingsgraad in de hotels. Leuke levende sfeer in de bars en restaurants. Je ziet nog wel veel shops die nog dicht zijn of aan het heropenen zijn.

Een ding vond ik zeker tot last in Thailand en dat is dat je nu coffeeshops ziet waar je wiet kunt kopen, ik heb het vaak geroken in de bars waar je het nu ook legaal kunt kopen, op het strand blowen en in hotels buiten op balkons.

Ik ben nu in Koh Phangan waar je deze shops ziet. Er is mij zelfs 2x harddrugs aangeboden! No thank you!!

Ik persoonlijk vindt dit een zeer slechte zaak van dit mooie land en zit er hard aan te denken na 10x hier te zijn geweest een andere bestemming te gaan zoeken.

Ingezonden door MrM

Rating: 3.25/5. From 8 votes.
Please wait...

9 reacties op “Update augustus Koh Samui (lezersinzending)”

 1. Johnny BG zegt op

  Officieel is THC boven de 0,2 % verboden en mag het roken geen overlast geven voor mensen in de openbare ruimte. Als ik dit zo lees lijkt het erop dat daar door een creatieve manier de hand mee wordt gelicht door onze vrienden in bruine pakken. Ooit komen er teveel klachten en dan mag de hoogste pief naar functie elders. Daar heb je geen glazen bol voor nodig.

  • Charles zegt op

   Die 0.2% THC is voor de verwerking in producten, niet voor de wiet zelf.
   In de praktijk word daar ook niet zo actief op gehandhaafd.

   Koh Phangan staat er ook wel om bekend dat het volk trekt wat komt feesten en drugs gebruiken, heb zelf in Thailand nog niks gemerkt qua overlast van deze legalisatie maar ik zoek het dan ook niet op. Als je in Nederland naar de Wallen gaat krijgt je ook een wietlucht en van alles aangeboden.

 2. fred zegt op

  Hoe kan men zich nu storen aan wat blowers in een land waar een groot deel van de bevolking zich letterlijk en figuurlijk dood zuipt aan harddrug Alcohol ?
  Volgens mij is de overlast die Alcohol misbruik met zich meebrengt vele malen erger dan die welke cannabis met zich meebrengt.
  Ik vind het wat hypocriet om met een glas whisky in de hand te staan brullen dat men tegen drugs zou zijn.

  • Wut zegt op

   Fred, het zal mij om het even zijn of iemand alcohol nuttigt of een joint rookt.
   Zolang ik er maar geen overlast van heb.
   Dat heb ik niet van iemand die een biertje of borrel op zijn balkon naast het mijne drinkt, maar wel wanneer het meerdere personen zijn die zich laveloos zuipen en gaan lopen lallen.
   Persoonlijk vind ik de geur van wiet weerzinwekkend en dan ervaar ik al van één persoon in mijn directe omgeving, dus ook op een balkon naast of onder het mijne, overlast van één joint.
   Overigens, volgens mij is het in Thailand in openbare ruimtes en op de meeste stranden verboden om te roken, dat zal dan toch ook opgaan voor een joint?
   Verder hoop ik wel dat door het op beperkte schaal toestaan om wiet te gebruiken de Thaise jeugd afstand neemt van Yaba, waar helaas velen verslaafd aan zijn geraakt.

   • fred zegt op

    Voor mij doet en laat ook iedereen wat hij zelf wil zolang ie er maar geen bron van overlast mee wordt.

    Een joint net als een sigaret pijp of sigaar rookt men beter in een private omgeving en niet in het openbaar gezien de rook sommige mensen irriteert.

    Het is zoals met alles een kwestie van gezond verstand en respect . Overdrijven met eender wat is nooit goed.

    Drugs op zich zijn geen probleem er aan verslaafd zijn is dat wel.

    Zuivere cannabis is dan weer weinig verslavend.

  • Jacques zegt op

   Ik denk dat de alcoholisten onder ons niet zullen brullen tegen de gebruikers van andere drugs soorten. Dan hebben ze wel boter op hun hoofd. Ze zullen er misschien wel mede gebruik van gaan maken, dan is helemaal het hek van de dam. De criminaliteit met betrekking tot de handel en gebruik in softdrugs is vele malen hoger als in harddrugs en alcoholproducten. Het is gewoon weer een product wat geld oplevert voor bepaalde doelgroepen en dat voor een flink deel van de bevolking kennelijk een grote aantrekkingskracht heeft en waar men zeker gebruik van moet maken. Dit product valt te scharen onder de al bekende producten waar de mensheid de nodige moeite mee heeft en dat al velen onder ons ziek heeft gemaakt. Het kan er ook nog wel bij hoor ik velen zeggen. De oplossing is vrij makkelijk gewoon niet die drugs gebruiken, het lichaam vraagt er niet om, met uitzondering van de werkelijke zieken onder ons, die er onder gereguleerde vertrekking door gerenommeerde artsen van worden voorzien.

   • tom zegt op

    De criminaliteit met betrekking tot de handel en gebruik in softdrugs is vele malen hoger als in harddrugs en alcoholproducten.
    Dit snap ik even niet, volgens mij is de handel in hard drugs juist waar de criminaliteit voorkomt en in de gelegaliseerde soft drugs en alcohol komt veel minder criminaliteit voor.
    Er sterven in Thailand wel gemiddeld 65 mensen per dag in het verkeer en het merendeel door alcoholgebruik, en dat zijn niet allemaal gebruikers die doodgaan maar vooral niet gebruikers die door een gebruiker mee worden genomen of aangereden.

    Wat betreft de inzender van het stuk wil ik wel graag weten of u uit Nederland of België komt, gaat u dat land dan ook verlaten want daar komt het dus ook voor dat mensen op straat blowen, niet alleen in Thailand wat u daarvoor de rug wilt toekeren.

 3. Kris zegt op

  Ik zie liever iemand die blowt dan iemand die stomdronken los gaat

 4. T zegt op

  Dat dit in Thailand nu legaal mogelijk is trekt miljoenen toeristen uit Aziatische landen waar hier nog praktisch de doodstraf op staat slim van de Thai dat moet ik ze nageven wie had dat 20 jaar geleden gedacht.
  Maar hoe extra sneu is het dat die coffeeshophouder er jaren heeft moeten zitten door de Nederlandse overheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website