Als trouwe lezer van Thailandblog lees ik graag de verhalen van Frans Amsterdam over zijn meisje uit Naklua of wat Gringo allemaal meemaakt in Pattaya. De leuke verhalen zorgen ervoor dat ik steeds meer uitkijk naar mijn volgende vakantie in Thailand. Als ik ze tijdens de lunch op werk lees, krijg ik het gevoel, al is het maar voor even, in Thailand te zijn. Als het brood op is, en het werk weer begint, slaat de realiteit je weer om de oren. Want als (begin) dertiger met een eigen bedrijf wat volop in de groei is en de verantwoordelijkheid over 8 man personeel, is het niet meer zo makkelijk even 2 weken naar Thailand te gaan. Dan ben ik jaloers op degenen die er wonen of voor langere tijd (kunnen) verblijven. En wat doe je dan als je dan toch het ‘Thailandgevoel’ wilt krijgen? Je gaat op zoek naar Thaise restaurants, massages, feesten, evenementen etc. Speciaal voor de thuisblijvers en degenen die Thailand een warm hart toedragen.

Laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Alex, maar in Thailand hoor ik weleens Pompoei Farang. Zal wel iets met knap en gespierd te maken hebben, maar dat terzijde. Ik ga graag met mijn vriendin Kirsten naar Thailand. Wij zijn er sinds 2011 in totaal 7 keer geweest. We gaan vrijwel altijd naar Phuket, maar hebben ook Koh Samet, Koh Chang, Pattaya, Koh Phi Phi, Rayong en natuurlijk Bangkok bezocht. Einde van dit jaar willen we nog een keer gaan als dit financieel haalbaar is en de bezetting van mijn winkel dit toelaat.


Thailand Grand Festival

Afgelopen zondag was het Thailand Grand Festival op het Spuiplein in Den Haag. Het weer was redelijk, af en toe wat stormachtig, maar verder goed genoeg om er een leuke dag van te maken. De auto geparkeerd tegen een zeer betaalbaar tarief (ik dacht iets van € 7,50 voor vrijwel een hele dag) en bij het uitlopen van de parkeergarage kon ik het lekkere eten al ruiken. Het plein stond al vol Thaise mensen, overal lekker eten, muziek, het voelde weer als Thailand. Al werd je bij het afrekenen van eten, wat overigens voor Nederlandse begrippen niet duur was, weer even geconfronteerd met het niet-in-Thailand zijn. Maar de varkenssaté smaakte als op de Cha Chu Chak in Bangkok en de kip was uitzonderlijk lekker Thais gekruid. De aardige Thaise dame die de kip verkocht vertelde een restaurant de hebben in Alphen a/d Rijn, Saow Thai, en heb besloten hier binnenkort eens te gaan eten. Uiteraard zal ik hier dan een kort verslag over schrijven.

Natuurlijk was er ook een kraam met massages, dit keer van Chanjee Chetawan Massage in Eemdijk. Deze salon is onder andere gespecialiseerd in Toksen massage. Nooit van gehoord, maar eerlijk is eerlijk, het is best lekker wanneer ze met die houten hamer en spie je rug behandelen. Het doet absoluut geen pijn. De prijs was € 10,00 voor 10 minuten, al stond de Thaise masseuse erop dat we 20 minuten gingen voor € 20,00. Mijn vriend, die wakker was geworden met een verrekte spier in zijn nek, kreeg de garantie dat de pijn dan weg zou zijn. Maar we wilden eerst even kijken of het wat was, dus 10 minuten afgesproken.

De massage was uitstekend en na zeker een minuut of 15 waren we klaar. Ik ga de vrouw € 30,00, een fooi voor de extra tijd, en wilde weglopen. We werden direct terug gedirigeerd, want voor wat extra’s hoort wat extra’s, iets wat ik in Thailand vaker meegemaakt heb. De houten hamer en de spie kwamen tevoorschijn en we werden ‘bewerkt’. Op de maat van de muziek, verzorgd door een band op het podium ernaast, werd er geslagen door 1 masseuse, later bijgestaan door de 2e en volgens mijn vriendin die lachend toekeek kwam er uiteindelijk zelfs een 3e masseuse bij om deze pompoei farang een flinke afranseling te geven. Er stond op een gegeven moment een heel publiek bij te kijken en na minstens 10 keer de vraag beantwoord te hebben of het pijn deed was het afgelopen. Ik heb maar niet opnieuw een fooi gegeven, want ik weet niet wat me dan was overkomen. Er waren na ons voldoende geïnteresseerden voor een massage, dus de extra investering van de dames was niet voor niets. Ik heb ook besloten een keer langs te gaan voor een massage, daarover later meer.

Link naar de website van Chanjee Chetawan: http://www.chanjee-massage.com/index.html

Restaurant Si Soek in Voorschoten

Voor gisterenavond (vrijdag 17 juli) hadden we kaartjes gehaald voor de film Terminator Genisys. Deze draaide in Pathé Den Haag om 19.45 uur. Ik kon een uurtje eerder weg van werk, dus zaten we uiteindelijk om 17.30 uur in de auto onderweg naar Voorschoten, wat min of meer tussen Leiden en Den Haag ligt. Hier is Thais Restaurant Si Soek gevestigd, één van de betere Thaise restaurants hier in de omgeving. Leuk restaurants, vriendelijke eigenaresse en nog veel belangrijker: de beste Spareribs van Nederland. Niet echt een typisch Thaise gerecht, maar rijst is ook niet echt mijn ding. Mijn vriendin is meer van de typisch Thaise gerechten, ik ben meer van het vlees. En ook dan zit je bij de Thaise restaurants goed, wat ik ben een groot fan van Saté Kai (Kipsaté) en Saté Moo (Varkenssaté). Vooral als ze lekker gekruid zijn.

De spareribs van Si Soek zijn heerlijk gemarineerd. Ik probeer ze al weken na te maken, heb alles gekocht wat je op internet kunt vinden, Hoisin, honing, Sambal Badjak, Sambal Oelek, Ketjap Manis, maar niets smaakt als de marinade van Si Soek. Het zal het geheim zijn van de chef kok Somkhuan Bunma, al heeft ze wel aangegeven dat het bruine Thaise sambal is. Helaas nog nergens kunnen vinden, dus zal ik voor de lekkerste spareribs afhankelijk blijven van Si Soek. Na een portie spareribs en een portie Saté Kai besloten dat er nog ruimte is voor een extra portie spareribs. Ook die waren weer heerlijk, mijn buik was gevuld en een leuk gesprek met de eigenaresse, tevens chef kok, afgerekend en doorgereden naar Den Haag. Het was weer zeer geslaagd bij Si Soek, Arroy mak mak zullen we maar zeggen…

De foto’s heb ik overigens zelf genomen, als er iemand tips heeft voor een Thaise marinade dan hoor ik het graag.

Link naar de website van Restaurant Si Soek: http://www.sisoek.nl/

Evenementen die op de planning staan:

  • 30 augustus – Thailand in de polder.
  • .. november – Loi Krathong 2015 (iemand tips waar te vieren?)

Natuurlijk mag je me informeren als er evenementen, restaurants of andere Thailand gerelateerde gebeurtenissen zijn die ik absoluut niet mag missen!

Ingezonden door Alex Brandt

1 reactie op “Lezersinzending: Speciaal voor de thuisblijvers – Thailand Grand Festival en Restaurant Si Soek”

  1. miek37 zegt op

    Pompoei betekent dik! 🙂 Snap ik dan wel weer na al dat uitproberen!! 😀


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website