Beste redactie en lezers,

Ik ben een aantal jaren geleden op vakantie gegaan naar Samui. Ik heb daar in de bar een vrouw ontmoet. Het was meteen de eerste avond van mijn vakantie raak en ze is uiteindelijk mijn volledige vakantie (drie weken) bij mij gebleven. Het voelde erg goed, we waren erg happy.

Ze was ziek

Ze was echter ook ziek (ze heeft iets met haar maag) en zodoende belandden we tweemaal in het ziekenhuis en tweemaal in de clinic (alwaar zij een keer de gehele nacht aan het infuus lag). Mede door deze laatstgenoemde ontwikkelingen, kreeg ik sterk het gevoel dat ik voor haar wilde zorgen, althans dat ik in ieder geval contact met haar wilde blijven houden; het kon niet zo zijn dat ik haar nooit meer zou zien na mijn vakantie. Dit, terwijl ik op grond van een eerdere ervaring met een ander Thais meisje, mijzelf echt had voorgenomen om het te houden op hoogstens een vakantieliefde.

Enfin, eenmaal terug in Nederland was zij nog altijd ziek en kon zij enkele weken niet werken (de arts schreef rust voor; iets wat de arts mij in de clinic ook vertelde in het Engels). Toen ben ik geld gaan sturen. Eerst hield ik het op zo een 8.000 THB per maand. Dat werd steeds ietsjes meer en tegenwoordig is het zo een 15.000 THB. Wel voeg ik daaraan toe dat ze reeds enige tijd niet meer in de bar werkt. Dat heb ikzelf ook meermaals kunnen constateren toen ik aldaar was. Ook Skype’t zij vaak met mij vanaf haar werk als er geen costumers zijn. Of ze niet meegaat met ‘costumers’ kan ik niet zeker weten, maar ik vermoed sterk van niet. Althans……

Andere farang

Aan het begin van dit jaar kwam ik erachter dat ze met een farang was geweest. Zij bezwoer mij dat ze geen geld heeft en enkel met die jongen optrok voor het geld, maar dat ze enkel van mij houdt. Eerlijk toegegeven: ze betaalt zich maandelijks blauw aan dokterskosten/medicijnen als gevolg van haar medische conditie; dat weet ik zeker want tijdens al die keren dat ik ben geweest op Samui gingen we telkens naar de clinic wat mij (incl. medicijnen) gemiddeld zo een 2 a 3.000 THB kostte.

Tegenwoordig heeft ze er echter een ‘aandoening’ bij en zijn deze maandelijkse kosten enkel flink opgelopen (ongeveer verdubbeld). Zelf geniet ze een salaris van 7.500 THB. Enkel haar woninkje kost al bijna 5.000 THB (ze woont alleen). Dus ik begrijp wel dat ze tekort komt. Dat is ook de reden waarom ik haar geld stuur. Ik vind het principieel niet helemaal goed, maar aan de andere kant hou ik wel echt van haar…

Nu dan terug naar het probleem. Zoals gezegd ben ik (in Nederland) erachter gekomen dat zij met iemand anders optrok. Zij bezwoer mij niet alleen dat zij dit voor het geld deed, maar ook dat dit eenmaal heeft plaatsgevonden, dat het dus een incident was en dat het niet nogmaals ging gebeuren. Na lang aarzelen heb ik uiteindelijk met mijn hand over mijn hart gestreken. Overigens: ikzelf heb niet de financiële armslag om haar echt veel meer te sturen; ik kan het wel, maar dan houd ik minder geld over om haar te bezoeken, daar moet immers ook voor gespaard worden.

Hij was mij aan het bedreigen

Toen ik de laatste keer in Thailand was, zat ik met haar ergens wat te drinken toen die eerdergenoemde farang kwam. Hij heeft mij eigenlijk min of minder zitten bedreigen (en na deze avond nog zo een vijf keer gedurende mijn verblijf).

Niet dat ik echt onder de indruk was, maar echt lekker fijn vond ik het niet zo op mijn welverdiende vakantie. Aanvankelijk dacht ik nog dat hij gewoon min of meer toevallig ook op vakantie was. Al snel werd mij echter duidelijk dat hij daar woont….en toen ging ik denken….

Ik ben er toen achtergekomen dat zij nog altijd contact met hem had. Ik heb namelijk haar telefoon gecontroleerd (dat deed ze ook altijd bij mij, maar ik heb niets te verbergen ook al denkt zij vaak van wel). Ik zag dat ze redelijk vaak sms-en. De berichten hadden overigens totaal niet de strekking van een boyfriend-girlfriend relatie, maar toch was ik ziedend. Ik ben toen niet een beetje kwaad geworden, maar heb haar in mijn kamer zelfs bij haar keel gepakt en gezegd dat ze mij bedroog (daar bleef het bij hoor, ik schrok er zelf ook van maar mijn hart ging tekeer op een manier die ik nooit eerder had meegemaakt).

Zij bezwoer mij dat ze wel seks met hem heeft gehad, doch dit al lange tijd afgelopen was, en dat er nu nog slechts een vriendschap bestaat. Ik weet ook dat die farang een butterfly is, hetgeen zij natuurlijk ook weet. Daarbij zei ze dat ze vaak erg alleen en eenzaam is (ze heeft in principe ook helemaal geen familie op Samui, ze heeft enkel twee goede vriendinnen die ook hun eigen leven hebben) en dat hij haar vaak naar de clinic brengt. Niet meer, niet minder. Ze is toen weggegaan.

De volgende dag kwam ze weer bij mij terug. Maar de vakantie was toen natuurlijk wel verpest. Ik heb echter mijn best gedaan om de enkele dagen die toen nog resteerden, uit te houden. Al was dat niet makkelijk; we hadden veel ruzie en dat ging steeds hierom. Ik geloof haar gewoon niet en dan wordt zij erg boos. Mja, denk ik dan, bekijk het eens vanuit mijn perspectief: ik stuur je jarenlang geld, je vertelt me jarenlang dat je van me houdt, om vervolgens erachter te moeten komen dat je mij (lange tijd? nog altijd?) bedriegt.

Niet meer zo lief

Hoe dan ook, wat mij erg opviel deze keer dat ik bij haar was, was dat ze niet meer zo lief was als voorheen. Wel is het zo, dat ze erg ziek is en tijdens mijn verblijf te horen kreeg dat ze geopereerd moet worden. Dat hakte er nogal in bij haar….op zich logisch, maar toch vond ik dat zij (ook voordat ze dat hoorde) toch wel ietsjes liever mag doen tegen mij of ben ik nou gek?

Zij was echter inmiddels ook door haar omgeving helemaal gek gemaakt. Ik heb een goede baan, maar ik heb -mede wegens omstandigheden – het niet zo breed. Haar omgeving heeft haar echter ingefluisterd dat ik rijk ben en hoewel ze dat niet expliciet zegt, lijkt ze mij ergens wel te verwijten dat ik haar niet meer geld stuur, zodat ze zich geen zorgen meer hoeft te maken over geld en zodoende kan leven met inachtneming van haar medische conditie (ze moet welke dag werken maar dat kan ze eigenlijk niet aangezien ze rust nodig heeft). Omdat ik dat niet doe, heeft ze ook ineens het idee (ook door haar omgeving ingefluisterd) dat ik een vrouw en baby heb in Nederland?!?

Ik kan jullie zeggen: dat is echt niet zo. Mja, haal dat idee maar bij haar weg (ja ik weet, ze zou naar Nederland moeten komen om dat te kunnen constateren, maar gelet op haar medische conditie krijg ik haar -denk ik- niet verzekerd….). Ik begrijp haar wel, maar het is voor mij zo moeilijk om al die onwaarheden over mij te ontzenuwen en te weerleggen. Ik denk dat zij mij ergens gewoon niet gelooft (al zegt ze van wel) en dat heeft natuurlijk zijn weerslag op een en ander.

Nog meer kosten

Nu moet ze dus geopereerd worden. De kosten zouden zo een 40.000 THB bedragen. Ik zal dat wel gaan betalen, maar er komt meer bij: zo kan ze ook een a twee maanden niet werken en geniet ze dus geen salaris. Ook dat zal ik dan moeten betalen. Dit, terwijl ik wel echt moet schipperen om dat te doen omdat ik helemaal niet rijk ben.

Ik denk echt dat ik haar na de operatie moet laten ‘vallen’. Nu wil ik dat nog niet. Aan de andere kant hou ik echt van haar….meer dan ooit…het is zo verschrikkelijk moeilijk voor mij. Ik weet ook dat als ik haar laat vallen, ze financieel in de moeilijkheden komt. Maar weer aan de andere kant….ik denk niet dat zij van mij houdt, althans niet meer.

Ze is naar mijn idee echt heel erg oprecht geweest enige tijd, maar dat lijkt te zijn verdwenen, mede (denk ik) omdat ze dus met die ander kerel was (of is het: is?) en dus omdat ze vermoedt dat zij voor mij een speeltje is en ik mijn gezin in Nederland heb. Ook hakt haar medische conditie er wel echt in, dat moet ik helaas wel wel toegeven en dat heeft wel echt invloed op haar stemming.

Wat moet ik doen….?

Wat zouden jullie nu in mijn situatie doen? Meteen nu uitmaken? Operatie betalen en daarna uitmaken? Voor haar vechten (ik hou echt van haar)? Ik kan er ook wel maandelijks meer gaan sturen, ze heeft mij ook wel aangegeven dat ze (financiële) stabiliteit nodig heeft en ergens begrijp ik haar wel weer, gelet op haar medische conditie.

Mja, dat is toch geen echte liefde? En hoe weet ik dat ze niet meer met die kerel gaat? Die kerel is arm en volgens mij had ze mij allang laten vallen als hij wel volledig voor haar zou kunnen zorgen….hetgeen ik ergens ook wel weer begrijp……

Graag heb ik dat mijn post (geanonimiseerd!) gedeeld wordt zodat er zoveel mogelijk reacties op komen.

Alvast hartelijk dank.

Klaas

P.S. Overigens word ik graag in mijn waarde gelaten……gaarne geen denigrerende reacties. Uiteindelijk ben ik in deze situatie beland omdat ik mij liet leiden door mijn hart.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

75 reacties op “Lezersinzending: Heb ik een Thaise vriendin of een ‘vriendin’?”

 1. Jo zegt op

  Als zij de liefde van je leven is zou ik toch eens overwegen om te kijken of ze niet eens 3 maanden bij je wil komen in NL op een toeristenvisum. De verplichte reisverzekering/ziektekostenverzekering is niet zo duur. Daarna kun je altijd nog de grote stap zetten.
  Bij een relatie (opbouwen) is vertrouwen één van de belangrijkste onderwerpen m.i.
  Als het daar aan schort zou ik toch nog een sachter de oren krabben.

  • Cees 1 zegt op

   Dat is echt de kat op het spek binden.Uiteraard zal zij deze uitnodiging aanvaarden. En dat betekent nog meer geld uitgeven aan een onmogelijke relatie. Sorry hoor maar ik woon hier nu 18 jaar en heb al zoveel van dit soort trieste relaties gehoord. Hoe jammer het ook is. Gewoon kappen. En dan ook echt nooit meer contact opnemen.Want je ziet dit soort vrouwen hebben altijd meer wensen. Het zal nooit stoppen. En je weet ze heeft op zijn minst nog 1 relatie. En dat een relatie met een “ex ” vriend niet met sex gepaard gaat,is ook zeer twijfelachtig En die jou bovendien nog bedreigt. Die ziekenhuis kosten zijn er alleen omdat jij betaald. Als er niemand betaald gaat ze gewoon naar een staatsziekenhuis en kost het niets.mijn advies is onmiddellijk kappen. En niet de operatie betalen. Geloof me volgende maand is er weer wat. Dit is een relatie die van 1 kant komt.Je zegt het zelf al omdat je moeilijk doet over het geld bekoeld de relatie.Dit is typisch zo een relatie die door veel expats herkend word als het verhaal over
   moeder in het ziekenhuis auto kapot vader zonder werk en de os overleden. Dus ga op zoek naar een fatsoenlijke vrouw.

   • JACOB zegt op

    De oplossing is:Dumpen je verlies pakken en iets fatsoenlijks zoeken,het kan wel ben zelf 19 jaar getrouwd met een Thaise vrouw,maar als ze al beginnen met andere mannen en je alleen gebruiken voor de munten,zeg ik wees wijs en begin aan de terugreis.

 2. Marc thijs zegt op

  Beste klaas.ik woon nu 2 jaar in het armste gedeelte van thailand.ik heb ook mijn vrouw leten kennen in een bar.ze heeft me de eerste dag reeds duidelijk gemaakt dat ze bij ma en pa woont en nog een broer en zoon heeft en ik dus moest zorgen voor gzms de familie wat ik aanvaard heb.ik geef haar elke maand een vaste som ar natuurlijk .een thai ka gee geld beheren en de 3de week van de maand is he geld op.soms pas ik bij soms niet.in uw geval zou ik er meteen een eind aan maken want waarschijnlijk leent ze ook geld bij anderen dat zij nooit kan terug betalen.je raad het al.jij zult de leningen terugbetalen.een put zonder einde

 3. Henk zegt op

  Eigenlijk lees ik heel veel, terechte, twijfel in je verhaal. En ook dat je op het punt staat te stoppen. Als je het mij vraagt zou ik onmiddellijk stoppen met deze vrouw. Ik denk dat je met haar niet gelukkig zal worden op de lange (re) termijn. Zou ook niet die operatie betalen. Het is nooit genoeg voor wat betreft het geld. Bovendien is achteraf teveel gebeurd met betrekking tot vertrouwen….. Veel sterkte!

 4. chris de boer zegt op

  Hallo Klaas,
  Volgens mij zijn er geen twee relaties hetzelfde en is het dus moeilijk om een specifieke reactie te geven. Maar er zijn wel een aantal patronen zichtbaar van soortgelijke relaties en dus zijn er wel algemene reacties mogelijk die anderen hebben geholpen. Of jij die reacties ter harte wilt nemen is natuurlijk aan jou.
  1. een duurzame reatie is – naast op aantrekkelingskracht- ook gebasserd op vertrouwen;
  2. als je niet bij elkaar (in de buurt) woont wordt op dat vertrouwen een (soms onevenredige) grote druk gelegd. Immers, zaken die de ander doet of niet doet zijn niet eenvoudig na te trekken. Laat staan dat er echt tijd wordt genomen om dingen en soms miverstanden met elkaar uit te praten;
  3. vertrouwen moet worden opgebouwd op een fundament van goede afspraken. Ik heb de indruk dat het daar bij jullie aan ontbrak of ontbreekt. Afspraken over andere mannen/vrouwen ontmoeten (bv. veel Thaise vrouwen willen absoluut niet dat hun vriend nog contact heeft met zijn ex), hoe ver deze ontmoetingen kunnen gaan om de ander gelukkig te maken c.q. te houden, over geld (hoeveel per maand, hoe over te maken en te besteden, hoe en wie betaalt extra kosten zoals ziektekosten). 100% transparatie in een relatie zoals je dat ook zou doen als je bij elkaar woont.
  4. er zijn duidelijke verschillen tussen Thailand en Nederland op dit vlak. Het is zaak er samen uit te komen. Dus geven en nemen. Zoals het hele leven is.

  Als je vriendin zo ziek is zou ik haar voorstellen dat jij de rekeningen betaalt (als je dat nog wilt tenminste) maar rechtstreeks aan de dokter of het ziekenhuis, niet aan haar zodat zij zich geen zorgen hoeft te maken over het geld maar alleen over haar gezondheid. Dat geldt ook voor andere grotere rekeningen. Mijn eigen ervaring is dat als een Thaise vrouw dat allemaal zelf in handen wil houden, je ernstig moet twijfelen of ze wel de waarheid vertelt.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik ben het met je eens dat ver-trouwen de basis is voor elke goede relatie, of het nu ouders-kinderen, vrienden of geliefden betreft. Dat vertrouwen komt inderdaad tot stand en blijft in stand met goede gesprekken en afspraken. Ik geloof niet dat er wat dat betreft zulke grote verschillen zijn tussen Nederland en Thailand. Ook in Nederland lopen in 30 % van de gevallen relaties stuk, heel vaak over geldelijke zaken.

   Daar volgt ook uit dat een goede kennis van elkaars taal, of een andere gemeenschappelijke taal, beslist nodig is. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat taalvaardigheden hier een grote rol spelen. Cultuur speelt een veel kleinere rol.

   Ik lees een grote mate van wederzijds wantrouwen. Ik heb geen idee hoe je dat nog kan oplossen. Misschien moeten jullie een tijdje afstand van elkaar nemen. Laat haar beter Engels leren, of jij Thais….Geef haar een kleine maandelijkse toelage en niet meer dan dat.

   • chris zegt op

    Voorzover ik kan nagaan en elke dag memaak zijn de verschillen tussen de Thaise cultuur en de Nederlandse cultuur waar het gaat om huwelijkstrouw, sex voor het huwelijk, openheid over beider inkomen en de besteding daarvan, de rol van man en vrouw in een relatie, de rol van de man bij de opvoeding van kinderen, huiselijk geweld, de verantwoordelijkheid van de man na een scheiding voor zijn ex en hun kinderen ECHT HEEL anders. En dan kun je praten (in het Nederlands, Engels of Thais) tot je een ons weegt maar dat verander je niet zomaar.

    • Tino Kuis zegt op

     Laten we niet de discussie starten of die culturele verschillen gewoon anders zijn of ECHT HEEL anders.
     Laten we de huwelijkstrouw nemen. Die is in Thailand gemiddeld (gemiddeld is het sleutelwoord) minder groot, zeker weten. Maar betekent dat dan dat iedere Thaise man ontrouw is en iedere Nederlandse man trouw? Natuurlijk niet.
     Je moet dus in persoonlijke relaties altijd kijken naar het individu, naar de persoon, en niet naar de culturele achtergrond. Ga je te veel uit van die culturele verschillen dan zit je vaak gewoon fout en dat is jammer.
     Voor grote groepen kun je wel uitgaan van culturele verschillen.

   • Ger zegt op

    Leuk om het over vertrouwen te hebben in een relatie. Ik beaam de weergave van Chris en denk zelf dat vertrouwen leuk is maar zekerheid iets meer waarde heeft en geeft. Dus niet alleen iemands woord geloven en denken dat het goed zit in de relatie. Zie te veel relaties in Thailand die zo “goed ” zijn, ja ja de buren weten wel beter. Teveel relaties bekroond met ern gezamelijke kind, jaja wie zal de echte vader zijn en ga zo maar door.
    Mijn advies als kenner : neem afstand van je gevoelens en blijf nuchter, er zijn zo veel leuke , aardige, opwindende, vrolijke thaise vrouwen , dus waarom je blijven vastklampen aan iemand met twijfels.

 5. henk zegt op

  Als je een vriendin of vrouw hebt en je bent echt verliefd dan laat je haar niet in de steek als ze ziek word, dat zou ik ook niet doen.
  Als mijn vriendin of vrouw met een ander naar bed zou gaan zou ik er meteen een eind aan maken ook als ze niet ziek was. Het lijkt mij als je erg ziek bent , de behoefte om met iemand naar bed te gaan ook sterk verminderd. Als jij ook niet trouw aan haar bent moet je dit haar ook niet misgunnen.

 6. jasper van Der Burgh zegt op

  Beste Klaas, Ik heb veel begrip voor je probleem omdat mijn huidige relatie in principe ook zo begon. Ik stuurde geld, en kwam er via haar telefoon ook achter dat ze afspraken aan het maken was met andere farangs voor de periode dat ik er niet was. Ik was ook gek op die vrouw, en na lang praten heb ik volledig begrip voor haar opstelling. In Thailand is dat altijd: Money comes first, no money I die. Voor er van hun kant sprake is van liefde moet er eerst heel veel gebeuren, zoals mijn vrouw altijd zei: love comes slowly.
  Ik heb toendertijd de radicale keuze gemaakt om elk jaar een half jaar in Thailand door te brengen, we zijn in de provincie gaan wonen, ver weg van de bars ,ze werd zwanger en de rest is geschiedenis: we zijn inmiddels 9 jaar gelukkig getrouwd.

  Moraal van het verhaal naar jou toe is, dat als je slechts af en toe daar naar toe kunt en daar voorlopig ook geen verandering in komt, en zeker als zij op Samui blijft wonen het beter is om de relatie te beeindigen. 90 % zeker dat ze regelmatig met mannen mee gaat, en dat jij zeker niet de enige bent. Als dat wel zo was, was ze terug gegaan naar haar ouders en niet op Samui blijven wonen. Een huur van 5000 voor haar alleen!! is erg veel en alleen wat rijkere mensen kunnen zich dit veroorloven.
  De operatie is overigens gratis in het gemeenteziekenhuis, hoewel het zijn kan dat ze daarvoor terug moet naar haar geboorteplaats om van de 30 baht regeling gebruik te maken.
  In onze vriendenkring zijn er inmiddels 10tallen zoals jij de revu gepasseerd, ze worden “Kwai” genoemd, waterbuffels die gebruikt worden voor het grove werk. Na vertrek wordt de een voor de ander naadloos ingeruild, en je kunt het de vrouwen niet kwalijk nemen: Overleven is het belangrijkst, de afstand tot de goot heel klein.
  Dus als jij niet op afzienbare termijn een toekomst SAMEN voor je ziet, is het echt beter dit te beeindigen en om te zien naar iemand waar je wel een perspectief mee hebt.

 7. Joy zegt op

  Beste Klaas,

  Toen ik gisteren je verhaal las, kon er nog niet gereageerd worden. Maar mijn eerste gedachte was eigenlijk meteen: Stoppen met deze vrouw en wel onmiddellijk!
  Vandaag nogmaals gelezen en ik denk dat je in je relaas zelf al het antwoord geeft.

  Sterkte en groet,
  Joy

 8. Victor Kwakman zegt op

  Beste Klaas. Ik heb (helaas) teveel verhalen gehoord/gelezen/meegemaakt met dezelfde strekking en rode draad als in jouw verhaal. Niets persoonlijks en geen enkel verwijt naar jou maar mijn oprechte advies is om zo snel mogelijk de financiële kraan DICHT te draaien. Dit is -zoals terecht al uit enkele eerdere reacties hierboven blijkt- een bodemloze put die, ongeacht het aantal “donateuren”, NOOIT gevuld gaat worden. STOPPEN…je verdient zo veel beter!!!

 9. johnny zegt op

  liefde is net een web. zij is de spin en jij de vlieg. wat je vlieg steeds in. weg met haar. ze is alleen op je geld uit. deze dame deugt niet. sterkte en wees wijs .

 10. william zegt op

  Beste Klaas, dit ga je altijd verliezen, een relatie op afstand werkt niet, ik kom al 28 jaar in Thailand, dus ik denk dat ik best wel ervaring in relaties heb opgebouwd in die jaren. De thaise dames hebben een slechte naam in de wereld opgebouwd, betreffende liegen en bedriegen, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Dit ga je afleggen tegenover die andere farang, voor hem is het om de hoek, voor jouw 11 uur vliegen, snel stoppen is mijn advies, hier ga je zowel financieel als geestelijk aan kapot. succes met je beslissing. ps als je stopt, ga er maar vanuit dat je dan regelmatig telefonisch lastig gevallen wordt met zielige verhalen, daar moet je even doorheen .

 11. Erik zegt op

  Idd , zoals reeds gezegd : van je hart een steen maken en onmiddellijk stoppen . Zeker nu je weet
  Dat ze je bedrogen heeft. En gelood, dat was niet eenmalig .

 12. marc zegt op

  per direckt stoppen is enkel uit op je geld.

 13. Dirk zegt op

  Onmiddellijk stoppen die handel.

 14. Carolien zegt op

  Eigenlijk denk ik dat je de keuze al gemaakt hebt. Maar doordat je van haar houdt maakt dat het extra moeilijk. Ik heb bewondering voor jou toewijding en hoop oprecht dat je een vrouw zult ontmoeten die jou waard is .heel veel sterkte

  • HansG zegt op

   Als zij geen inkomen heeft krijgt zij een armoede verklaring van de Gemeente. Zij betaalt 30 THB in het ziekenhuis en de rest is gratis.
   Je wordt bedondert bij het leven. Correctie, je laat je bedonderen.
   Het hele verhaal rammelt aan alle kanten.
   Wees verstandig en geef jezelf een kans op nieuw geluk en een volle portemonnee.

   • HansG zegt op

    Als je te graag een relatie wilt voelt een ander dat en kan daar misbruik van maken.
    Waarschijnlijk is ze mooi en praat goed Engels. Dan gaat het al vaak fout. Tevens begint voor veel Thaise vrouwen een relatie zakelijk (uithuwelijken), afwegingen worden gemaakt. Dat is men gewend. Dat is normaal. Vervolgens is het een grote meevaller als je als Thaise vrouw elkaar leuk gaat vinden of zelf verliefde gevoelens gaat krijgen. Als daar vervolgens een verliefde Klaas staat is dat helemaal makkelijk. Een relatie moet echter van 2 kanten komen. Dan doe je graag beide water bij de wijn. Je zuigt een ander dus niet zo ver mogelijk leeg.
    Klaas, er is een verschil tussen naïef en goedheid. Laat het a.u.b. niet eindigen met het woordje dom erbij.
    Even een opsteker. Mijn vrouw is werkelijk het beste wat mij kon overkomen. Na 3 relaties koester je dat. Er zullen op Thailandblog voldoende mensen zijn die werkelijk goede vrouwen kennen in hun omgeving. Neem daar de tijd voor.

 15. Chander zegt op

  Beste Klaas,

  Nu ik merk dat je niet voldoende weet van de gezondheidszorg in Thailand en daardoor misbruik van jouw goedheid wordt gemaakt, kan ik het niet laten om toch te reageren.

  Inmiddels lees ik dat Jasper van der Burgh het antwoord al gegeven heeft welke ik van plan was te geven.

  Jouw Thaise “vriendin” kan in een Thaise staatsziekenhuis GRATIS geopereerd worden.
  Zij kan gebruik maken van de 30 baht regeling.
  Wat zij nu moet doen is eerst naar het ziekenhuis gaan in de plaats waar zij geregistreerd staat als inwoner. Haar adres staat in het blauw boekje.
  In dat ziekenhuis vraagt zij van de arts een verwijzing naar het dichtstbijzijnde grote staatsziekenhuis waar zij wel behandeld kan worden.

  In grote staatsziekenhuizen kom ik heel veel farangs tegen voor een consult/behandeling, omdat ze uitgebuit zijn in privé ziekenhuizen.

  Het comfort in een staatsziekenhuis is echter stukken minder, maar voor een Thai hoeft dat geen probleem te zijn.

  Groeten,

  Chander

  • De Inquisiteur zegt op

   Neem me niet kwalijk dat ik buiten topic reageer.
   Maar de woorden dat het comfort in een staatsziekenhuis stukken minder is maar voor een Thai geen bezwaar raakt me.
   Zijn farangs dan beter tegenover Thai?
   Mag een Thai geen comfort hebben?

   • Paul Schiphol zegt op

    Mee eens, maar ik verwacht dat Chander bedoelt dat een Thai zich mogelijk eenvoudiger schikt naar een minder comfortabel onderkomen, dan een farang die geen ervaring heeft met een soberder lifestyle vol kleine ontberingen.
    Mis in het artikel wel, waarom (anders dan om de hierboven beschreven rudimentare omstandigheden) er door de betrokken dame gekozen wordt voor een privé hospitaal i.p.v. teruggaan naar haar ingeschreven adres om daar van een staatsziekehuis gebruik te maken.

   • HansG zegt op

    Ik kom uit de zorg en heb een paar keer in een staatsziekenhuis gelegen.
    Primitief en druk maar de zorg was goed.

   • Daniël M. zegt op

    Moderator: graag on-topic blijven.

 16. Peter zegt op

  Beste (Sinter)Klaas

  Je hebt een heel groot hart, maar spijtig ben je tegelijk ook erg naief.
  Liefde is blind wordt gezegd, maar open je ogen en sluit je hart voor een keertje.
  Stop deze hopeloze relatie nu onmiddellijk, of het gaat van kwaad naar erger, en dan nog bedreigd worden ook, wat is dan het volgende. Stop met centen te sturen en betalen, je werkt er zelf hard genoeg voor en gebruik je centen om een andere reis te doen naar Thailand maar naar een andere streek waar wel meer lieve en eerlijke meisjes zijn, die het wel goed menen. Sterkte en doen Klaas.

 17. Jos zegt op

  Heb alle begrip voor je situatie,doch..stoppen..vooral met geld sturen..ben je allemaal kwijt ..je krijgt er Niks voor terug,later krijg je veel heel veel spijt.

 18. Gerrit zegt op

  Tja,

  We hebben hier in Thailand de 30 Bhat regeling voor mensen die het ziekenhuis niet kunnen betalen. Waarschijnlijk alleen geldig in haar geboorte district. Dus waar haar ouders wonen. Als jij of die andere farang niet de benodigde 40.000 Bhat “kan/wil” geven, zal ze verhuizen naar haar ouders, dus hoef je je over de operatie geen zorgen te maken.

  15.000 Bhat als maandelijkse betaling is hoog, een meisje achter de kassa van Big-C verdient 9.000 Bhat, bij het postkantoor achter het loket 12.000 Bhat. Waarom geef je zoveel, zeker nu je weet dat die andere farang, ook geld geeft, anders had hij jouw nooit lastig gevallen.

  Mijn voorstel is, zoals zoveel al, het advies geven; stoppen.
  Er zijn in Thailand zoveel meisjes die ongelofelijk graag een farang (is status en een wandelende ATM in èèn)
  willen hebben. kijk op diverse website, maar pas op voor Cupido, die zijn alleen op jouw premium memberschip geld uit.

  Sterkte.

 19. Eric Smulders zegt op

  Onmiddellijk stoppen en weg ermee ,haar handelingen zijn niet goed te praten …..ze kan zich voor niks laten opereren inhaal geboorte plaats ( woonplaats ) .
  Dus een one way ticket naar huis en een neiuwe zoeken ….heel gemakkelijk ! Enjoy Thailand and dont get cheated !

  Eric

 20. Geert zegt op

  Beste Klaas
  Geloof mij,er is niets erger als je later te moeten afvragen;wat als?
  Je geeft aan dat je echt van haar houd,maar je twijfelt of dat wederzijds is.
  Stel haar voor om jou volgende vakantie in haar geboortedorp door te brengen,als ze niet serieus met jou een relatie wil aangaan zal ze jou nooit aan haar familie voorstellen.
  Als het dan toch niet lukt,dan heb je in ieder geval er alles aan gedaan,en hoef jij je later niet meer af te vragen; Wat als?

 21. john zegt op

  Hallo Klaas,
  Ik heb met interesse jouw relaas gelezen. Ook ik heb een leuke vriendin in Thailand. Als ik in Thailand ben verras ik haar met wat geld; enkele kado’s en verwen ik haar met attenties en goede zorgen. Het is mij niet mogelijk om haar maandelijks te ondersteunen; en dat zal ik ook niet doen als ik het kon.
  Uit jouw verhaal proef ik de nodige twijfel; jouw vriendin werkte in een bar en kent natuurlijk alle trics en kunstjes teneinde de farang te charmeren. Ze is niet trouw en heeft er alweer een vriendje bij. Je maakt veel geld aan haar over; soms bedragen die een normaal maandsalaris in Thailand overstijgen. Je krijgt de dame wel uit de bar maar de bar niet uit de dame.
  Mijn advies : Heel gauw stoppen met die handel; zoek een leuke verschijning die jouw vriendschap op prijs stelt en niet primair jouw geld. Vrouwen te over in thailand.
  Mijn complimenten voor jouw correcte en oprechte bedoelingen.
  Ik wens je veel wijsheid toe en hoop dat je de beslissing om met haar te stoppen snel gaat nemen.
  Groetjes John.

 22. Bob zegt op

  Persoonlijk, ongeacht de gevoelens, zou ik zeggen, de relatie beindigen per direct, en verder gaan met je leven.
  Er zijn genoeg eerbare, betrouwbare en goede Thaise vrouwen, maar ga die niet zoeken in een bar, want
  dat is een speld zoeken in een hooiberg.
  Hartzeer, leed is te overwinnen, blijf niet te lang rondlopen met die gevoelens.

 23. Daniël M. zegt op

  Ik heb het in vogelvlucht gelezen en leid hierbij het volgende uit:

  “Alle “hulp” is welkom”…

  Voor sommigen zijn alle middelen goed om geld te krijgen. Sommigen lijken hierbij geen last te hebben met hun geweten…

  Als buitenstaander – zeker als je niet permanent in Thailand verblijft – is het moeilijk om juiste beslissingen te nemen. Je geweten weegt zwaar door en je laat iemand om wie je geeft niet graag zomaar vallen, zonder dat je daarbij de zekerheid hebt dan ze al dan niet eerlijk is. Je moet soms gokken. Zelfs daarna kun je met de gedachten rondlopen, dat je iemand “liet stikken” die echt eerlijk en van jou afhankelijk was… Dit geweten kan je heel lang achtervolgen… Aan de andere kan is het erg pijnlijk als blijkt dat je een aanzienlijk bedrag “geschonken” hebt aan een oplichtster… Ook dat geweten kan je heel lang achtervolgen.

  Waarom kan het leven zo moeilijk zijn?

 24. Victor Kwakman zegt op

  Hoi Klaas daar ben ik weer eventjes……Alle reacties lezend denk ik dat het echt snoeihard voor je zal overkomen. Ik vind het HEEL spijtig voor je om op deze manier geconfronteerd te worden om je duidelijk te maken dat al je liefde en gevoelens niet oprecht worden beantwoord door je “vriendin”. Maar daar staat wel tegenover dat alle reacties hier eerlijk en gemeend zijn want niemand heeft er baat of belang bij om je nog verder in de ellende te brengen. Iedereen hier wil je behoeden voor nog meer tegenslagen, teleurstellingen en onwaarheden. Doe wat de meerderheid hier je adviseert ook al druist dat wellicht volledig tegen je emoties in. Je hebt al een eerste zeer verstandige stap gezet door je verhaal hier te publiceren. Daar is, zeker op de wijze waarop jij het geschreven hebt, veel MOED voor nodig! Betaal niet voor de operatie want zoals geschreven hierboven zijn er zeer goedkope oplossingen voor Thaise mensen. Zodra je de beslissing hebt genomen zal de eerste pijn die verdwijnt de pijn in je portemonnee zijn! De rest, hoe erg het ook lijkt, zal slijten. Er zijn zoveel WEL oprechte en eerlijke vrouwen hier….. !!

 25. hein zegt op

  Duidelijke zaak toch?
  Jij denkt en handelt met je hart
  en zij handelt met haar verstand.

 26. Cornelis zegt op

  Hoe naïef kun je zijn deze dame ziet jou alleen maar als de ABN bank direct stoppen en geld in je zak houden .

 27. Herbergier zegt op

  Het beste is, er zo snel mogelijk mee stoppen, ik ben bang dat haar “arme” farangvriendje ook van jouw opgestuurde eurootjes mee profiteert, want als hij daar al woont moet hij toch een redelijk goed inkomen of voldoende geld op de bank kunnen aantonen bij de immigration.

  Dat farangvriendje moet niet boos zijn op jou, maar op jou proosten en bedankt “vriend” zeggen..

 28. Rob V. zegt op

  Beste Klaas, gedurende het lezen kwam ik erg veel stereotypen tegen die je ook terug vind in de rampenverhalen die je langs ziet komen op diverse sites. Bij mij gingen diverse alarmlichten af, in totaal evenveel als in een kerncententrale die een meltdown dreigt te ondergaan… zoveel red flags is als een mijnenveld. Dat is niet gemeen bedoelt maar ik vroeg me toch af hoe iemand het zover kan laten komen en niet eerder actie lijkt te ondernemen. Ik ben blij dat je nu een oprechte poging tot zelfreflectie doet om te zien wat je nu moet doen.

  Valt er nog wat van te maken? Misschien, maar dat lijkt me verdraaid lastig. Op zijn minst zouden jullie dicht bij elkaar moeten gaan wonen zodat jullie dagelijks samen kunnen zijn. En dan kijken of er vertrouwen valt te herbouwen.

  Zoals Chris ook schreef, vertrouwen is zeer belangrijk. Zonder die fundering gaat elke relatie kapot, of dat nu een liefdes relatie, vriendschappelijk, zakelijk of wat ook is.

  De achterdocht lijkt op jaloezie maar dat kun je pas echt zeggen als je samen echt tijd doorbrengt. Jaloezie is een groot struikelblok want dat maakt het opbouwen en behouden van vertrouwen heel moeilijk. Een relatie met een jaloers aangelegde partner is geen makkie denk ik zo. Het kan werken maar het vereist nog meer inspanning dan normaal.

  Wat betreft de 15.000 THB. Menig laag-loner in de plattelandsgebieden moet het met minder doen. Met 15.000 THB zou ze terug naar huis kunnen en zo de levensonderhoud kosten flink drukken. Ze zou dan ook gebruik kunnen maken van regelingen in staatsziekenhuizen (het fijne weet ik daar niet van) wat ook help met de kosten drukken.

  Ik zou mezelf de vraag stellen, wat zou ik doen als ik haar in Nederland (of waar ook) leerde kennen? Zou ik daar iemand 700-1000 euro per maand sponsoren en helpen met medische kosten? Zou ik dat geld aan haar geven of de nota vragen en zelf direct overmaken aan de crediteur? Mocht iemand niet met geld om kunnen gaan of je een oor aan naaien dan stort je tenminste geen geld in een bodemloze put. Hoeveel geld je stopt in een relatie kan alleen jij bepalen. Hoeveel ben je bereid te ‘missen’ en doet het je goed door een ander tot zover te ondersteunen?

  Thai komen niet van een andere planeet. Ook een Thai zoekt een stabiele relatie, iemand waar je regelmatig samen mee bent, die om je geeft, dat je voor elkaar zorgt en de primaire levensbehoeften gedekt zijn, dat je om elkaar geeft en je samen beter af bent dan alleen. Dat zijn gewoon menselijke waarden. Natuurlijk zijn er wat culture verschillen maar dat is wat aankleding, de basis is universeel. Werk aan die basis. Doe met je relatie wat je ook elders zou doen. Volg je hart en je verstand.

  Voor mij zijn het teveel alarmlichten maar alleen jij kan bepalen of dit werkelijk hopeloos is of dat je toch nog in een gelukkig einde gelooft. Ik wens je moed met het nemen van de beslissing.

 29. Michael J. Phillips zegt op

  Een verhaal Klaas, dat reeds vaak andere westerlingen is overkomen en beter had je na de eerste misstap kunnen stoppen met deze bodemloze relatie, mits jezelf te goeder trouw was/bent.
  Er zijn genoeg Thaise dames met een eigen woning en een goede baan of een eigen zaak, in mijn kennissenkring hier genoeg gescheiden dames en doordat ze zich zelfstandig kunnen handhaven zijn tussen de 35 en 55 jaar oud.
  Veel succes met je beslissing !

 30. Theo zegt op

  Dat je iemand bij de keel grijpt, ongeacht wat ze gedaan heeft, is natuurlijk niet juist, maar laat tegelijk zien dat de gevoelens diep zijn geweest. Ze heeft je bedrogen en dat zal ze ongetwijfeld weer gaan doen. Moet je daar dan nog wel veel geld en tijd insteken? Zelf heb ik op de harde manier moeten leren dat je Thaise vrouwen die voor geld diensten aanbieden prima kunt vertrouwen, zo lang je in de buurt blijft. Pas hetzelfde moeten mee maken (al is de vrouw in kwestie in mijn geval niet ziek) en er toch voor gekozen om er mee te stoppen. Zodra je daar eenmaal woont (mocht je dat ooit van plan zijn), dan zou je eventueel aan een relatie kunnen beginnen.

 31. Fransamsterdam zegt op

  Dergelijke financieringsbehoeften worden over het algemeen bij meerdere sponsors uitgezet. Vandaar dat meestal wel kan worden volstaan met 1/4 van wat dringend noodzakelijk is.
  Tsja, het is lastig, want ze houdt natuurlijk ook echt van jou, zolang er geld komt.
  Die betalingen daar zou ik maar mee stoppen, met 15.000 Baht per maand zit exclusieve sponsoring er gewoon niet in.
  Het is wel netjes als je niet abrupt stopt met betalen, maar het bedrag maandelijks langzaam afbouwt. Zij kan dan makkelijker wennen aan de nieuwe situatie en heeft tijd om voor vervanging zorg te dragen, zodat ze geen gezichtsverlies hoeft te lijden door haar uitgavenpatroon (tijdelijk) te moeten aanpassen.

 32. Jean zegt op

  Mijn advies….stoppen..wie heeft wie in de tang..het leven is een toneelspel..ieder heeft zijn eigen rol zei William Shakespeare….
  Als ik het allemaal zo tussen de regels doorlees, heeft zij de macht over u..het is nooit goed…stoppen.
  Maar het blijft uw beslissing…..verantwoordelijkheden daar laten waar zij horen…hoe dan ook.
  Succes.

 33. NicoB zegt op

  Beste Klaas, je hebt een ‘vriendin’? dat druipt uit je verhaal, laat je niet langer zand in de ogen strooien.
  Wat er verder uit druipt is, dat het allemaal gesneden koek is voor je vriendin, ze misbruikt je goedheid, flauwekul van zal niet meer gebeuren met de farang, was alleen maar voor het geld, die geldbrand is er nog steeds en onblusbaar. Dan nog ruzie dat je nog elders een vrouw en kind hebt en je langs die weg programmeren opdat je nog meer je best gaat doen, lees geld gaan betalen.
  Het is jammer en triest voor haar, maar gezien de kosten van de operatie zal dat ook weer niet zo’n geweldige ingreep zijn. Die ingreep kan ook gratis zoals anderen al opmerkten.
  Je hebt je betaling ook al verdubbelt, dat kan ook naar 3 x of 4 x en dat is onredelijk veel en niet nodig. Je vriendin verdient 7.500 Bath, jij doet daar 15.000 bij, dat is al 22.500 Bath, daar kan een paar keer kliniek wel vanaf.
  Maar helaas, je voornemen niet verder te gaan dan een vakantieliefde liep op niets uit, dat pleit voor je, maar je hele verhaal is zo’n stereotiep verhaal, voor de Thailand routiniers zo herkenbaar.
  Dat leidt er ook toe, dat de adviezen meest zijn, kappen, dat advies zou ik je ook geven, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Het kan je pijn doen, zeker, maar voortzetten van een relatie waarbij op voorhand het wederzijds vertrouwen niet bestaat en gezien je hele verhaal ook beslist niet te verwachten is, dat dit ooit nog iets wordt, voorkom meer pijn en sluit het af.
  Wens je sterkte bij het nemen van die sterk aangeraden beslissing.
  NicoB

 34. R Stemp zegt op

  Beste Klaas, Ik zou zeggen kies eieren voor je geld en stop ermee, maar mijn vraag luidt kun je dat? Op een geven ogenblik komt er ander om de hoek kijken voor jou, wees heerlijk met jezelf zij heeft eenmaal U vertrouwen verbroken, let op deze situatie zij gaat heus wel nog een keer doen, geheid, ik wens jou sterkte..

 35. Loe zegt op

  Je wil graag in je eigen waarde gelaten worden, dan moet dit ook tegen die vrouw zeggen. Dus stop onmiddelijk en spaar je geld voor een betere die zijn er ook, alleen even verder kijken dan je neus lang is.

 36. Roel zegt op

  Neem jezelf in bescherming en stop je relatie.

 37. Renévan zegt op

  Wij wonen zelf op Samui en het het grootste deel van de mensen die hier werken komen van buiten af omdat de lonen hier aanzienlijk hoger liggen dan in veel delen van het land. Iemand bij bijvoorbeeld de 7 eleven begint bij 12000 thb wat later nog oploopt. Dan vraag ik me af wat voor werk ze doet voor 7500 thb. Enige tijd terug heeft mijn vrouw voor een nicht werk geregeld bij een resort. Die heeft hier een kamer gehuurd voor 1000 thb per maand. Dan lijkt me met een salaris van 7500 thb een huur van 5000 thb per maand een rare verhouding. Als ze hier al langere tijd is dan had ze wel bij iemand in het blauwe boekje bijgeschreven kunnen worden, makkelijk om gebruik te maken van het staats ziekenhuis. Ik heb zo m’n gedachten hierover.

 38. Peter zegt op

  Ik zou zeggen…………direct meer geld storten.

 39. Peter zegt op

  Je kan wel mooi eindigen met te zeggen:
  P.S. Overigens word ik graag in mijn waarde gelaten……gaarne geen denigrerende reacties. Uiteindelijk ben ik in deze situatie beland omdat ik mij liet leiden door mijn hart.

  Maar je weet de antwoorden best wel. die je hier krijgt……..een bevestiging van je eigen denken trouwens.

 40. Jan zegt op

  Beste,

  je merkt dat alle reacties unaniem zijn. Hoe hard het ook aankomt, die “kosten” zullen alleen maar groter worden, totdat je niet meer kunt betalen. Denk in eerste instantie aan jezelf, en ga naar een volgend hoofdstuk.

  Veel succes !

 41. fernand zegt op

  Beste Klaas,

  In een relatie kan zowat ieder probleem opgelost worden,dus in princiepe ook dit,en ja mogelijks gaan beiden hun best doen om vooruit te geraken.Zij om meer geld binnen te halen,jij om winnaar te willen zijn.Maar het vertrouwen is serieus geschonden en door dat jij zo ver van haar bent ,ga je nooit nog rust kennen nu je dit te weten gekomen bent.Zelfs als je zou beslissen bij haar te gaan wonen komt dit naar boven bij de kleinste ruzie.Zij is heel zeker op de hoogte dat ze in een staatshospitaal gratis kan geopereerd worden,maar wil natuurlijk niet weg uit Samui,tja daar komt ze eigenlijk iedere dag wel iemand tegen die op haar verliefd kan vallen of wil betalen voor een korte tijd of nachtje.En als ze jou en misschien nog andere aan het lintje kan houden die maar juist op vakantie komen en haar rekening spekken heft zij een heel mooi inkomen.Als je je hart gaat laten spreken(en dat doen de meesten onder ons,want je hebt het al velen horen zeggen,die van mij is anders)ga je gegarandeerd nog veel geld verliezen.
  Wij kunnen je proberen raad te geven,maar uiteindelijk beslis jij,en de meesten denken ik bring dit wel in orde,om nadien toe te geven dat het eigenlijk hopeloos was.

  STOPPEN en zoek een goeie meid op de goeie plaats,toeristische plaatsen en nachtleven is meestal je eigen miserie uit stippelen,ook opassen ivm dating site,er zitten zekere goeie tussen,maar het vereist wat ervaring om het koren van het kaf te s cheiden.

  gr

 42. jacqueline zegt op

  Hallo
  als jouw verhaal juist is , dan alvast sorry voormijn antwoord , maar ik denk dat jij een nep post heb geplaatst
  Ik kan haast niet geloven dat er nog mannen bestaan , die al eens een relatie met een Thaise hebben gehad , deze vraag serieus meent .
  Je kan zeker een goede relatie opbouwen met een Thaise , of ze nu een meisje is dat bij b.v bij de 7/ 11 werkt of een die in een bar werkt maakt niets uit.Maar om zo stom te zijn om zoveel geld per maand op te sturen , aan een vrouw die je bedriegt en van een ander geld krijgt ?
  En dan nog , jij bent daar maar een korte tijd , ze kan daar verder gaan met haar “zaken “als jij er niet bent
  Ik kan bijna niet geloven dat jij deze vraag serieus stelt
  Ik ben een vrouw van 62 , kom al jaren in Thailand , heb vele relaties zien mislukken , maar ook vele die stand houden , maar niet met een dame die telkens om meer geld vraagt en in de rosse buurt blijft werken , maar met dames die een goed leven willen hebben buiten het bar circuit.
  YOU TAKE CARE OF ME …. I take care of you …… Mooi toch

 43. Marco zegt op

  Klaas,
  Deze situatie is een moeilijke gezien het om jouw gevoel(liefde) gaat.
  Echner zolang jij in Nederland zit en zij in Thailand zul je voor haar meer een bron van inkomsten zijn.
  Joouw gevoel speelt voor de Thaise vrouwen uit bars geen enkele rol.
  Je kan haar testen door haar 3 mnd in Nederland te hebben. Dan kijken hoe de zaken gaan.
  Ik heb zelf ervaringen met meerdere thaise vrouwen die echter niet uit bars komen maar 2 ervan waren opzoek naar mannen die ze alles kunnen geven(geld) zoniet dan is het gewoon next!!!
  Laatste had ik geluk mee!!
  ik zou ermee STOPPEN hoe moeilijk het voor je is.
  Ga gewoon weer leuk op vakantie en leer iemand anders kennen ( liefs niet iemand van een barleven)
  die zijn er ook zoals mijn vrouw.Kans op succes is dan ook groter!!!
  succes en sterkte

 44. leppak zegt op

  In mijn visie op jouw verhaal kan ik slechts concluderen dat je verblind bent door (uitsluitend) jouw liefde.
  Zij is de perfecte actrice die beseft dat het voor haar financiële succesverhaal bij jou 5 voor twaalf is.
  Dat verklaart ook de laatste grote klapper die ze wil maken via het operatie-verhaal. Lees wat is geschreven over de 30 bath regeling, van haar kant dus een pertinente leugen. FF doorbijten, en radicaal breken hiermee: je hebt een dure les betaald, laat het daarbij !!!

 45. JR zegt op

  Ik ga mee in het verhaal met Jacqueline,

  Ken veel schrijnende verhalen tot de dood aan toe maar dit verhaal is best wel over de top, idd sorry als het niet zo is.
  Heb ook een vrouw uit Samui, had er alles voor over om samen te zijn en nog steeds in welk land dan ook, nog nooit gevraagd om geld naar de familie over te maken en ook nog nooit gedaan. Inburgeren was een makkie omdat ze samen wou zijn.

  *Je beslist toch niet na 3 weken dat dit je toekomst wordt. Heb zelf 7×2 weken en zij 2×4 weken NL gespendeerd om uiteindelijk samen aan een toekkomst te denken en dat vind ik al weinig.
  *Heb je haar niet verteld dat je keihard werkt voor je geld en dat er niets te halen valt.
  * Dat je moet sparen om op vakantie te gaan en steeds maar weer opnieuw.
  *Hoe vaak hadden jullie al samen kunnen zijn van het geld dat je verstuurd hebt.
  *Woningkje 5000bath , heb er zelf gewoond ten tijde dat mijn dochter ter wereld kwam in Samui en ik heb als farrang 4000bath betaald voor een appartement. Heeft ze geen studio vanuit haar werk, zeer normaal in samui
  *Ziekenhuis in Samui vergoed alle kosten, ok privé kamer niet. waarom een clinic
  *Die kerel is arm. Echt liefde draait niet om geld, ook niet voor echte thaise liefde

  Ga echt aan jezelf denken als het allemaal waar is

 46. Leon zegt op

  Roze bril afzetten ….. ik geloof er ook geen barst van dat ze zo vreselijk ziek is, dat is haast een standaard smoes. Jij en haar andere farang vriendje zijn vast niet de enigen die ze kaal plukt.

 47. Jomtien TammY zegt op

  Beste Klaas,

  Heel jouw verhaal geeft absoluut geen goed gevoel, maar des te meer het gevoel dat er gretig geprofiteerd wordt van jouw goed(gelovig)heid en gevoelens!
  Wordt dan ook nog herhaald met zoveel anderen…

  Uit het verhaal is perfect te filteren dat deze vrouw meerdere farangs gebruikt als melkkoeien en hier telkens weer in slaagt.

  Zoals zovelen al aanraadden: van je hart een steen maken, niks meer betalen (ook niet de operatie!) en per direct stoppen met dit hele gedoe!

  Verder wens ik je een fijne, eerlijke, correcte partner toe!

 48. Marc Pasmans zegt op

  Gouden regel in Thailand
  “No money,no honey”
  En de operatie zou ik zeker niet betalen,nadien wil je toch stoppen.Typisch is wel sinds je weet dat ze ook met een andere man gaat,ze probeert op te zadelen met een schuldgevoel.
  Wil je geen miserie,stoppen die handel,er zijn nog genoeg vissen in de zee,zeker in Thailand.

 49. Antonio zegt op

  Ja het is nog al wat maar ik kom al circa 30 jaar in Thailand en ik zie hoe een hoop waarvan ik denk laten falang bij aankomt in Thailand hun hersenen achter want er wordt heel veel misbruik gemaakt van goedheid in de mens spec.Nederlanders en daar ben jij dus een van die de goedheid in je hebt en daar van een tol moet betalen (water buffalo)
  Kap ermee om geld naar haar te sturen en ga lekker met dat geld op vakantie want wat je ook stuurt het is nooit genoeg
  Misschien heeft ze meerdere falangs die ze aan het lijntje houd en waarvan zij ook financiële steun krijgt
  Jij bent absoluut niet de enige dus mijn advies is kappen met geld versturen want ze hebben allemaal dubbele agenda’s
  (Lees Stickman submission) gaat een wereld voor je open en advies als laatste voor Falangs ……
  Thailand is gewoon Disneyworld…….
  Voor volwassenen ……. natuurlijk
  Succes toegewenst
  Tony

 50. Geert homan zegt op

  Geachte Tony,
  Ik heb dezelfde situatie meegemaakt in de Domenicaanse republiek!!
  Ik bleek haar melkkoe te zijn! Ik was zo verlieft op haar dat ik het gewoon niet zag of wilde zien! Ik denk het laatste! Ze had een mooie dochter van 11 en een zoontje van rond de 4 jaar oud! Die laatste was zo jaloers niet normaal!
  Zij kocht of wilde dat ik merk kleding meenam uit Nederland!! En ik kan je vertellen ze had een dure smaak!
  Ik weet nog de laatste keer dat ik daarnaartoe ging was met de kerst had 3 weken vrij van mijn werk en lande op Puerto Plata maar mijn koffers deden er verschrikkelijk lang over om te komen dat terwijl ik buisness Classic gevlogen had dan komt jou bagage meestal als eerste eruit maar bij mij dus niet ze was bijna weg gereden!!!
  Maar al goed alles ingeladen in haar auto! En eerst naar de supermarkt!
  Nou zoiets had ik nog nooit meegemaakt! Er werd ingeladen niet normaal meer zo zou ik in Nederland of waar dan ook nooit boodschappen doen!!! Echt schandalig en toen kreeg ik steeds meer het vermoeden dat ik gebruikt werd! En zelf voel je zoiets meestal het beste aan! Iedereen kan het tegen je zeggen maar vaak weet je het zelf al het beste hoe de vork in de steel zit!
  Ik had een bungalow geboekt met privé zwembad en alles erop en eraan en de eerste avond er waren allemaal mensen die ik nog nooit ontmoet had en die mijn drank zaten op te zuipen! En na die avond is ze weg gegaan en heeft ze me 3-5 dagen alleen gelaten toen wist ik genoeg en hoefde het voor mij ook niet meer! En dat heeft ze geweten we hebben een tripje naar de hoofdstad gemaakt helemaal naar de andere kant van het eiland! Heb zo ten minste nog wat gezien maar weer met 2 zussen erbij! Van haar die ik liever er niet bij had gehad want zo bouw je nooit iets intiems op in mijn ogen dat waren 2 niet zulke hele mooie dagen vond ik zelf want heb niet echt wat van de hoofdstad gezien ja de shoppibgmalls!! Waar ik diegene was die steeds de rekening voor geschoteld kreeg!! Dat was ik zo spuugzat dat een maal terug in mijn bungalow ik een auto huurde en met haar broertje het eiland ging bezichtigen en aan hem kon ik mooi mijn verhaal kwijt!! En heb ik evengoed toch nog een redelijk leuke tijd gehad daar! Maar ik probeer jou met mijn verhaal te waarschuwen er zijn zoveel goudzoekers op deze wereld en ik ben nog nooit in Thailand geweest! Ik hoop er deze zomer voor het eerst heen te komen en de cultuur op te snuiven en ik ben heel benieuwd hoe het daar gaat met de vrouwen! En kun je ook daadwerkelijk zien dat het echte vrouwen zijn?
  Ik weet dat de meeste vrouwen hun hele familie onderhouden!
  Dat kan ik door allerlei lichamelijke ongemakken helaas niet meer maar hoop wel een mooie tijd mee te maken en zeker niet op sexfebied alswel massages op het strand enz!!!
  Nou ik hoop dat jij een goede keuze voor jezelf kunt maken!
  Want dat is wat ik uit jou verhaal haal jij staat op een kruising en wedt niet welke kant je op moet of wil! En ik weet het het is een hele moeilijke keuze!!!
  Nou ik hoop te lezen of te horen wat je besloten hebt!!
  Ik wens jou nogmaals heel veel sterkte indeze moeilijke keuze!
  Met vriendelijke groeten,
  Geert

 51. lung addie zegt op

  Indien we het verhaal mogen geloven dan lost dit probleem zich zelf op. Vraagsteller is niet wat je kan noemen heel vermogend, geeft hij trouwens zelf aan. Dus als hij op deze manier verder gaat dan zal het probleem zich oplossen wegens: geen geld meer. Geen geld meer om zelf met vakantie te komen naar Koh Samui, geen geld meer om verder te sponseren …. dus beste lezers, maak jullie maar geen zorgen dat komt allemaal wel in orde.

  • Victor Kwakman zegt op

   Nou erg bedankt voor deze geweldig constructieve reactie! Klaas zal er zeer mee geholpen zijn……..

 52. Michel zegt op

  Beste Klaas als veel medische zorg nodig heeft kan ze beter naar haar dorp gaan want daar wordt het grootste gedeelte vergoed door thaise regering mijn vrouw heeft suikerziekte ze betaald 30 bath per 2 maanden voor medicijnen en controle en als ze met mijn mee gaat naar Nederland krijgt ze medicijnen voor 3maanden voor 30 bath

 53. GonThai zegt op

  Ach……….wat zijn we toch allemaal zielig!!!!????? We worden bedrogen en worden uitgebuit. Ik moet even opkomen voor mijn thaise medemens en in dit geval de thaise vrouw of vriendin.
  Waarom kom je ten eerste naar Thailand. Klimaat , prettige omgeving, vakantie? Neen hoor, jullie komen hier voor de goedkope thaise vrouwen, die zo graag een Farang als man willen hebben. Dus iedereen weet wat er verwacht kan worden. De Farangs bedriegen net zoals de vrouwen hier, hun eigen vriendinnen. Thuis in Nederland of hier. Want hoeveel vriendinnen hier in Thailand heb je waar je samen de lakens mee deel. Hoeveel Thaise vrouwen hebben de gemiddelde Farang hier al gehad? In Nederland krijgen ze dat niet voor elkaar, zo veel aandacht. En dan mopperen dat ze bedrogen en uitgebuit worden. Dat doen jullie zelf ook. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.Je hoeft niet naar Thailand te komen om dit te zien.
  Ga maar naar al die landen waar de levenstandaard niet hoog is. Daar krijg je hetzelfde.
  Als je dat al niet begrijp dan moet je hier geen thaise vriendin nemen, Ook de thaise vriendin denkt, die Farang heeft vast ook meerdere vriendinnen.
  Geen problemen met je thaise vriendin, good luck! …..En anders ben je weer een ervaring rijker.
  En zij ook………….!!!!
  Audaces fortuna iuvat!
  Saluto te
  Gon Thai

  • Rob V. zegt op

   “Hunnie doen het ook” is nooit een geldig excuus. Ja in zowel Nederland als Thailand lopen er figuren rond die puur aan eigen gewin en gerief denken of even makkelijk/snel scoren ten kosten van een ander. Het mag ook duidelijk zijn dat die niet representatief zijn voor het overgrote deel van de mensen, de gewone man of vrouw uit NL/TH/enz.
   .
   We horen dan wel slechts 1 kant van het verhaal maar uit niets kan ik afleiden dat Klaas het type asociale profiteur is die alleen aan zijn eigen denkt. Natuurlijk is er een kans dat ook hij steken heeft laten vallen (iemand naar de keel grijpen is bijvoorbeeld harstikke fout) maar dat laat onverlet dat hij oprecht advies lijkt te vragen en dit ook krijgt. Het is dan aan Klaas om met de adviezen iets te doen en dit op een nette manier op te lossen.

 54. Peterdongsing zegt op

  Beste Klaas,
  Graag herhaal ik de woorden die mijn vriendin zei tegen een farang die bij ons een bakje koffie kwam drinken.
  Don’t trust and give to much, because that much will hurt you to much.
  Wijze woorden.

 55. Johan zegt op

  Wat een verhaal zeg ,je bent slachtoffer geworden van je eigen gretigheid ,een farang die na een lange vlucht al de eerste avond verliefd wordt ,wat wil ze nog meer. ?
  Ik zou vlug mijn koffers inpakken en nooit meer contact zoeken met haar.
  Doe het bij de volgende bar wat rustiger aan eerst om je heen kijken.En je bent altijd met je family.

 56. Verschraegen walter zegt op

  Ga naar een hospitaal van de staat. Kost bijna niets . Moet Zij toch ook weten. Als ze u zo graag ziet dan had ze dit al Lang moeten doen . En is daar ook goede verzorging. Een belgische vriend heeft daar 2operaties gehad en was daar heel tevreden en het koste maar een derde dan in een privaat hospitaal en voor een tai is dat nog veel minder

 57. Ronald zegt op

  Sorry hoor, maar waarom steeds maar weer in zee gaan met die bardames(??)
  Ga je hier soms in Nederland ook naar de Wallen in Amsterdam of een ander RLD toe om je daar een vriendin op te zoeken?

  Waar ook ter wereld; grofweg 95% van die dames die die tak van sport uitoefenen hebben maar één prio:GELD.
  Persoonlijk zou ik er direct mee stoppen; wordt een bodemloze put qua financiën namelijk.

  Heb sinds 2 jaar een Thaise vriendin via een (gratis) datingsite. Universitair geschoold en nooit geen relatie gehad vanwege haar drukke bestaan (studie/werk). Nooit geen gezeur om geld, betaald ticket zelf en heeft een prima salaris waar jezelfs hier in NL U tegen zegt.

  Ga maar eens op zoek naar dat soort dames; scheelt je aanzienlijk wat kopzorgen.

  • lung addie zegt op

   ja ja, en die hoogeschoolde, welstellende Thaise dames, met een vet salaris, dacht je dat die zitten te wachten op een Farang welke zelf met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen of geen nagel heeft heeft om aan zijn kont te krabben? Die hebben ook liever, en hebben keuze, een evenknie en zullen gegarandeerd in die vijver gaan vissen hoor.

  • chris de boer zegt op

   Weet je dat wel zeker? Wel eens foto’s gezien van haar kantoor of collega’s op het werk? Wel eens een copie gezien van haar salarisstrook? Je nooit afgevraagd of ze wellicht niet meerdere baantjes heeft (of inkomsten uit wat vage bronnen)?
   Als ze een prima salaris heeft waar je zelfs in Nederland U tegen zegt gaat het om tenmniste 3500 Euro, dus 130,000 Baht per maand. Dat is meer dan het officiele salaris van de minister-president of de president van mijn universiteit. Op prive-universiteiten wordt meer betaald, weet ik uit ervaring, omdat ik er zelf gewerkt heb. De vrijgezelle vrouwen die daar werken zijn hiso’s en zeker niet opdatingsites actief.

  • chris de boer zegt op

   Even de werkelijkheid.
   1. Het basis-salaris van een universitair afgestudeerde in de commerciele sector is 15.000 baht per maand. Veel van mijn afgestudeerden krijgen dat overigens niet maar minder;
   2. Het basis-salaris van een Thaise docent op een overheids-universiteit is 27.500 baht per maand. Salarisverhoging is tussen 1,5 en 3 % per jaar. Door extra taken (bv. stagecoordinator, kwaliteitsmanager) kan men per taak 5.000 Baht per maand meer verdienen. Enkele van mijn Thaise collega’s verdienen na 10 jaar werken ongeveer 45.000 Baht per maand. Dat is minder dan minimumloon in Nederland.
   3. Studenten hebben dan wellicht geen relatie maar zijn sexueel wel (erg) actief en experimenteren ook met sex parties (Ik versta meer Thais dan zij denken). Een niet gering aantal werkt ook als go-go danseres of ‘gastvrouw’ in het weekend in herensocieteiten. Niet zozeer om het geld (hoewel extra geld altijd welkom is want het bestedingspatroon ligt hoog) maar om de kik.
   4. Omdat deze studenten/afgestudeerden uit de rijke(re) families komen rijden zij een luxe auto (ga voor de aardigheid maar eens kijken in de parkeergarages van private universiteiten als Rangsit en Durakije Pundit) en reizen veel. Niet van hun salaris maar van de centen van papa en mama.
   5. Zag laatst een advertentie van een entertainment centrum hier in Bangkok waarin sexy uitziende EN goed zingende Thaise dames (opleding verder niet vereist) werden geworven met een basis-salaris van 3.000 baht per dag, dus een slordige 90.000 baht per maand. Dat is een modaal salaris in Nederland.

   Nee, Ronald. Een Thaise vrouw die naar Nederlandse maatstaven echt goed verdient in dit land werkt niet alleen (6 of 7 dagen) op een kantoor van 8 tot 5. Godsonmogelijk. Of ze is een topmanager of foto-model/actrice.

 58. Aroy zegt op

  Klaas,
  Hoe kan jij van iemand houden die jij nog geeneens goed kent. Ik denk dat je zwaar verliefd bent en gevoelig bent voor die lieve aansprekingen van haar zoals velen. Handsome man en al die kreten. Ik heb vele goede adviezen gelezen maar ook onzin verhalen. Ik kom zelf al meer als 30 jaar in Th. dus genoeg leergeld betaald
  zoals velen dat noemen. Zet nou snel je roze bril af en gebruik je volle verstand. Als je echt zo verliefd bent maar jouw relatie heeft geen kans van slagen is er maar 1 oplossing .Stoppen met die relatie en verder gaan
  met je leven. Je zal later alleen maar profijt van hebben als je de ware liefde tegenkomt.
  De pijn van nu moet slijten en dat kan effe duren en vel twijfel momenten met zich meebrengen maar ik denk dat je er geen spijt van gaat krijgen.Wat je ook gaat beslissen, veel sterkte en geluk met je verdere leven.
  Zoals velen zeggen: het leven is net een stijve lul, bikkelhard en veels te kort.
  Groetjes Aroy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website