Lezersinzending: Telefoon in Thailand kopen? Pas op voor namaak!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
12 juni 2017

Beste lezers,

Mijn vrouw wilde voor haar zoon een mobieltje kopen. Wij zijn in Pattaya bij Tukcom geweest, op zoek naar een Samsung telefoon.

Je kijkt je ogen uit aan de hoeveel shops die dit merk verkopen en de vele modellen. Bij diverse shops gekeken, ook de prijzen variëren behoorlijk. Bij een winkeltje werkte een hele eerlijke dame. Wij wilden een model bekijken, prachtig mobieltje inclusief complete Samsung verpakking. Dit is een kopie, zei de dame.

Nou, dat valt niet te zien! Ben niet echt een expert.. maar toch! Op de vraag of er meer zijn die kopie’s verkopen, werd ons verteld dat er erg veel kopie’s werden verkocht. Hoeveel mensen zullen er een kopie hebben gekocht voor een echte Samsung prijs? Ik denk meer dan wij zullen denken.

Wees gewaarschuwd als u een mobieltje (of tablet) wilt kopen bij onder andere Tukcom. Wij hebben in een groot shoppingmall, bij een originele Samsung shop een mobieltje gekocht.

Ingezonden door Khunhans

38 reacties op “Lezersinzending: Telefoon in Thailand kopen? Pas op voor namaak!”

 1. Pieter zegt op

  Beste Hans,

  Ze maken in Thailand zelfs een kopie van een kopie !

 2. Davy zegt op

  Ik ben al verschillende keren in Tukom geweest in Pattaya. De verschillende kleine winkeltjes en de aangename sfeer doen je uitkijken naar een nieuwe smartphone om mee te nemen naar Belgie/Nederland.

  Ik zou je sterk aanraden om geen Samsung of Nokia aldaar aan te kopen …. zeker niet wanneer de prijs veel lager is dan hier in Europa. Hetgeen ik wel aanraad is om een imobile aan te kopen. …. Dat merk is niet te verkrijgen bij ons en zeer betrouwbaar. In mijn kenissenkring hebben diverse een ” imobile ” waar ze tevreden van zijn.

 3. l.lagemaat zegt op

  Tukcom is een heel grote bekende zaak aan de Pattaya Thai.
  Nou ja bekend eerder berucht.Dit jaar is er al grote politiecontrole
  geweest waarbij een aantal handelaren (18) meegenomen werden
  van wege hun malafide nep produkten.Garantie?? Wat is dat of tot
  de voordeur.Gaat het om elektronica probeer dan een goede zaak
  te vinden,de service is soms wel een probleem,maar dat is een kwestie
  van glimlachend doordrammen tot de chef “himself”verschijnt.
  Probeer altijd het produkt in de zaak zelf gedemonstreerd te krijgen,voorkomt
  teleurstellingen thuis als de doos geopend wordt.

  groet,
  Lodewijk

 4. David zegt op

  Kocht eens Sunlight douchegel. Voor een fractie van de modale winkelprijs.
  Dat middel was zo goed, dat de zeep zelfs de ganse bedrukking op de verpakking van het flesje spoelde!

  Inderdaad, Samsung kopen bij een officiële dealer. Liefst in het land waar je verblijft, om op de fabrieksgarantie te kunnen rekenen bij ongemak.

  En de zeep, bij Boots of consoorten…

  • anton zegt op

   wees met samsung fabrieksgarantie heel voorzichtig. Samsung geeft een half jaar garantie in het land waar je het gekocht hebt en voor nederland in europa, niet in thailand. En een half jaar is ook niet veel. Wat dat betreft zijn garantieregels een valkuil voor als je iets meeneemt naar het buitenland, zelfs reparatie door een erkende samsung dealer wordt hier in nederland niet geaccepteerd als zijnde betrouwbaar. En dan ben je je hele garantie kwijt.

   • Ger zegt op

    In Thailand geeft Samsung een fabrieksgarantie van 1 jaar, net als andere merken trouwens. In Thailand zijn in de grotere plaatsen Samsung service centers, dus officiele centers van Samsung waar je bij reparatie terecht kunt. Heb een Samsung en reeds een paar keer gebruikt van gemaakt.
    Wat de garantie betreft even nagevraagd bij een vriendin met een telefoonwinkel.

    • Renévan zegt op

     Zowel mijn vrouw als ik hebben een Samsung smartphone gekocht bij een Samsung shop met één jaar fabrieksgarantie. Die van mijn vrouw ging stuk binnen de garantie tijd en is binnen twee dagen zonder kosten gerepareerd bij een Samsung service center. De goede zaken geven ook meestal 7 dagen omruil garantie als het gekochte artikel binnen deze tijd stuk gaat.

   • pathie zegt op

    Beste Anton ik moet met klem uw reactie tegenspreken want ik stel mij de vraag waar haalt u dergelijke nonsens over Samsung!!.
    We hebben over een jaar terug een robot(stofzuiger) gekocht van samsung, deze werkt niet en moet hersteld worden, bij Num Chai vertelde deze dat we eerst 200 bath moest betalen om na te zien wat er mankeerde? daar de garantie vervallen was 13 maand oud , wij zijn naar samsung service center zelf geweest in pattaya, daar bleek dat wij TWEE jaar garantie hebben!.
    Samsung service center heeft ons gisteren persoonlijk opgebeld dat de stukken niet meer te vinden zijn en ze ons een waardebon teruggeven of cash we laten jullie het weten , aan de toog worden er soms leuke en harde verhalen verteld…….

 5. Sjaak S zegt op

  Inderdaad moet je goed uitkijken.
  Ik heb een jaar geleden een Samsung kopie gekocht. Bewust. Dit deed ik in Pantip Plaza Bangkok. Ik wilde eens weten wat nou het verschil tussen een echte en een namaak was. Optisch gezien zag de kopie precies zo uit als een echte. Maar bij het beeldscherm kon je al zien dat het een minderwaardiger beeldscherm was. Ook bij het maken van een foto kon je de slechte kwaliteit zien.
  Daarbij het geheugen: je kon geen fatsoenlijke apps installeren. Een iets grotere app, zoals Facebook of Google Maps kon het apparaat al niet aan.
  Bij het inzetten van de SIM kaart, brak er een pinnetje af. Dit gebeurde helaas toen we thuis kwamen. Ik ben dan de dag daarop naar Bangkok gereisd en naar hetzelfde winkeltje. Daar hebben ze de telefoon tegen betaling natuurlijk, voor een echte ingeruild. Je merkte het verschil. Uiteindelijk heb ik iets meer betaald dan wanneer ik meteen een echte gekocht had, maar ik wilde het gewoonweg weten. We hadden de kopie ook gehouden, wanneer je hem als telefoon had kunnen gebruiken. Maar met zo’n afgebroken contactje kon je er niks mee beginnen.

  • Sjaak S zegt op

   Even iets om mijn commentaar aan te vullen. Ik denk ook, dat wanneer je er geen verstand van hebt, je beter geen telefoon in Thailand koopt. De kans is echt groot dat je (vooral als vakantieganger) de dupe van bedrog wordt en dan geen tijd meer hebt om er nog iets aan te doen.
   Mijn laatste telefoon (Samsung Galaxy Grand 2), die een mooi groot display heeft en ook mooie foto’s maakt, heb ik via Lazada gekocht. Een online winkel, die ook een garantie geeft dat het apparaat werkt en goed is. Ik had hem binnen een week thuis en kon aan de deur betalen. Bovendien was ie goedkoper dan in een normale winkel. Voor iemand anders had ik een tablet gekocht. Ook dat ging perfect. Zij had zelfs 1500 baht t.o.v. de normale winkelprijs gespaard en: veel tablets zijn slechts in Engels en enkele Aziatische talen. Geen Nederlands. Die ik via Lazada besteld had, was een import en die kon je wel in het Nederlands instellen.
   Of dat zo voor telefoons geldt, weet ik niet. Ik ga vaker bij IT malls kijken en probeer altijd of ik het apparaat ook in Nederlands kan instellen. Dat gaat niet bij alle apparaten.

  • Nik zegt op

   Dank je! Stond op het punt uit nieuwsgierigheid een kopie te kopen om te ervaren of de kwaliteit werkelijk veel minder was. Ik heb mijn antwoord dank zij jou.

 6. Tom zegt op

  Ik heb geïnformeerd bij Samsung zelf en kreeg de absolute garantie: Gekocht in Thailand, géén garantie in Europa, dat zegt mij voldoende, dus ik heb mijn aankoop maar even uitgesteld tot ik weer in Nederland was.

 7. john zegt op

  Persoonlijk heb ik in de loop der jaren verschillende mobiele telefoons gehad. Zowel origineel als namaak.
  Imobile is idd een betrouwbare telefoon voor een vaak belachelijke prijs.

  • peter zegt op

   Ik heb 2 jaar terug ook een i mobile IQ6.1 gekocht in de i mobileshop big c in pattaya ,kwaliteit is toch minder .foto`s maar hij redelijk vergeleken met samsung. alleen hij geen kapot na 10 maanden.jaar daarop proberen te maken bij mbk ,ging ook niet moest nieuwe printplaat in ,nou ligt die in de la ,heb nu samsung s4 stukken beter.

 8. matthijs zegt op

  Kopietjes komen altijd uit china en zijn niet van echt te onderscheiden. Hebben ook android besturing. Waar het mis gaat is de camera. Daarmee kun je een origineel van een nieuwe onderscheiden. Let ook op dat de oudere modellen vaak refurbished zijn. Deze zijn wel origineel maar hebben al een paar jaar ergens dienst gedaan bijv in japan. Kenners kunnen dit uitlezen uit de telefoon. Deze telefoons krijgen een nieuw scherm en een nieuw doosje. Succes verder met je aankoop

 9. Henri Van den Bergh zegt op

  Het is zelfs zo dat men mij bij een officieel samsung service station 1000 THB meer aanrekende voor een herstelling ( het was geen garantie) omdat het toestel niet in thailand gekocht was . Normaal komt men dit niet te weten, maar ze vermeerderde de prijs nadat men ontdekte dat het een toestel uit europa betrof.
  Als me een half jaar in Thailand is en een half jaar in europa verblijft waar moet men het dan kopen? Moraal? Geen samsung kopen
  Gr.
  RIK

 10. Es Guido zegt op

  Hallo
  Ik vind dat de gsm’s in Thailand even duur zijn dan in Belgie of toch bijna dus ik ga geen risico nemen om met een fake gsm thuis te komen .
  Ik heb de prijzen vergeleken en het scheelt niet veel .
  Groetjes Guido

 11. Peter@ zegt op

  En in Nederland heb je tenminste de verplichte 2 jaar schriftelijke garantie (volgens Europese richtlijnen).

 12. piet zegt op

  Ik snap het niet je koopt een samsung s 5 voor nog geen 100 euro en denkt een echte te kopen,
  als je een kopie koopt werkt het goed tot het fout gaat en dan gooi je het gewoon weg, heb je wel zolang voor de buren een mooie telefoon gehad.

 13. john zegt op

  Als je in Bangkok bent neem dan even de tijd om naar de waterpoort te gaan. Een heel winkelcomplex met mobile telefoons tot pc onderdelen. Zowel origineel als namaak of 2de hands.
  Origineel is inderdaad niet veel goedkoper,maar je kan gebruik maken van de FAT refund op de luchthaven.
  Voor 100 euro kom je daar buiten met een goed werkende kopij.
  Een I-mobile koop je best in de carefour met mintens een jaar garantie.

 14. Pieter zegt op

  Nog even over namaak (fake)

  Ik kocht op een rondreis in China 5 golfsets, betaal netjes inclusief verzendkosten DHL naar NL.
  Mijn betalingsbewijs was een kladje dat ik 5 sets had besteld en nog enkele hybride. Totaal 800 euro
  In de taxi dacht ik “waar ben ik aan begonnen?”. terug in NL werd 1 dag later het pakket door DHL bezorgd alles in keurige staat. Een voor mijn vrouw, een voor mijn zoon en zij speelden de eerstkomende wedstrijd (enkele dagen later) en werden 1ste en 2de . Dus zo slecht zijn fake Callaway en Nike clubs niet.
  De broer van een vriend had ook een set gekocht en werd op zijn golfclub 1ste in een wedstrijd.

  Meestal is goedkoop duurkoop, maar in deze hebben we zeer veel jaren van de fake golfsets genoten.

 15. Cees zegt op

  Maar ook bij een grote internet site LAZADA die in heel zuid oost Azië opereert.kun je niet veilig een telefoon kopen.Ik kocht er voor mij Thaise vrouw een Lenovo S920.Import.Maar er stond in de beschrijving dat het Multi llanguages had.En aangezien dat je normaal bij een Android systeem bijna alle talen van de wereld hebt.Ging ik er van uit dat het ook Thais heeft.Maar het had alleen maar Engels en Chinees.Dus ik wilde het terug sturen .Maar omdat ik het pakket open gemaakt had ,kon dat niet.( maar hoe kun je zien dat iets niet is wat je besteld als je het niet mag open maken ) Na veel heen en weer ge mail.kreeg ik op 16 december een mail waarin stond dat ik het alsnog kon terug sturen.En mijn geld kon terug krijgen.En nu 23 januari sturen ze de zelfde telefoon weer naar mij.Ik weet niet wat die lui denken.maar zo kun je natuurlijk in 2015 geen zaken doen.Ik heb ze verteld dat het hun veel meer geld gaat kosten dan mijn 5000 baht.Want ik zal service van hun overal op het internet vertellen.Zijn er nog meer mensen die door Lazada benadeelt zijn?

  • Roland zegt op

   Na dit gelezen te hebben zie ik af van een geplande aankoop van een uurwerk via Lazada.
   Dank voor het aan ons mededelen van uw ervaring.

  • Sjaak S zegt op

   Ik had het al eerder geschreven: ik was aangenaam verrast door mijn aankopen bij Lazada. Snelle levering en het Samsung Tablet dat ik voor mijn kennis kocht, in alle talen in te stellen en 1500 baht goedkoper dan in de winkel.
   Je moet ook bij Lazada, net zoals over goed kijken wat je koopt. Ga je klakkeloos de goedkoopste spullen kopen, ga dan niet achteraf klagen. Alles heeft zijn prijs. Er staat altijd bij wat je krijgt en vertrouw je het zaakje niet, dan gewoon niet kopen. Is een apparaat veel goedkoper, heeft het ook wel zijn redenen.
   De online zaak, waar ik tot nu toe de slechtste ervaringen had (en ik heb er nog niks kunnen kopen), is Alieexpress of Alibaba. Daar vind je toch de grootste boeven. Gelukkig biedt Alieexpress een klantenhulp. Toen ik iets bestelde dat echt goedkoop leek, kreeg ik van Alieexpress een mail, waarin stond dat ze de koop stopgezet hadden, omdat het bedrijf dat mij dat ding wilde verkopen niet met goede papieren op de proppen kon komen.
   Bij het navragen van de prijs bij andere winkels kreeg ik nooit goede prijzen, maar belachelijk lage prijzen, zoals bijvoorbeeld een iPhone voor slechts 50 Euro of een aanbieding: één telefoon kopen, twee gratis. Nou je moet toch wel heel grote voeten hebben om daar in te trappen.
   Overal zitten mensen die je zonder blikken of blozen willen bedriegen (vooral in China)… daarentegen is Thailand nog heilig. Ik heb altijd relatief goede ervaringen met mijn koopjes in Pantip Plaza of MBK. Ik merkte snel genoeg of men mij bedriegen wilde of niet.

   • cees zegt op

    Sjaak ik heb zelf een Lenovo S 920 en dat is voor dat geld echt een hele goede telefoon.
    Het gaat erom dat ze in de beschrijving zeggen multiple Languages.Die van mij heeft heel veel talen.zoals alle Android toestellen.maar deze had alleen chinees en engels.toen zeiden ze dat ik hem terug kon sturen.En het geld terug kreeg.Maar dan sturen ze opeens die telefoon weer terug.
    dus eerst liegen ze op de website over de telefoon en dan liegen ze dat ik het geld terug zou krijgen en dan 5 weken later krijg ik dat stomme ding weer terug.Volgens mij is dan de tijd voor levering van het juiste product dan ook al lang verstreken.

 16. Gert Zwaan zegt op

  Voor Cees die de Lenovo telefoon kocht bij Lazada de volgende tip: Er zijn in de Google app store een paar apps die meer talen beschikbaar maken. Ik gebruik zelf MoreLocale2, heel gebruikersvriendelijk. Ook beschikbaar zijn Taalverandering en nog wat andere namen. De apps zijn gratis te downloaden.

  • Cees1 zegt op

   Boven android 4.2 werkt More locale niet bij veel merken. Ben zelfs bij de Lenovo dealer geweest en die vertelde me dat het niet kon.

 17. Sjaak S zegt op

  Hoewel ik geen slechte ervaring bij Lazada had, spreekt er toch één ding tegen. Dat is de service die je kunt hebben in een winkel.
  Afgezien van de fakes die je in de verschillende boetiekjes kunt kopen (en soms moeilijk het verschil kunt zien), zijn er ook zaken die serieus zijn en ook nog goede aanbiedingen hebben.
  Zo is er in Hua Hin, in Market Village op de benedenverdieping bij de foodcourt een Samsung winkeltje. Inmiddels verkopen ze ook andere merken, zoals Oppo en AIS Super Combo (een mooie 5″telefoon van nog geen 4000 Baht)…
  Toen ik online naar een Windows Tablet op zoek was, kwam ik op Youtube het merk CSC tegen. Een mooi uitziend tablet met Windows 8.1 erop. Dit wilde ik graag hebben om met Rosetta Stone mijn talen bij te houden. De Android versie sprak me niet aan.
  Na twee keer bijna slachtoffer van bedrog te zijn geweest (een keer van een online winkel uit China via Aliexpress en een andere via een Ebay verkoper in New York) had ik de neus vol van spullen die ik buiten Thailand moest kopen. Lazada dit CSC Wisebook tablet, dat me qua specs goed beviel en ik kon op Youtube alleen maar Thaise aanbieders vinden. Weliswaar “made in China”, maar het betreft hier een Thais product. Ik was nog steeds aan het aarzelen om de bestelling door te geven, toen mijn oog tijdens een lunch in Market Village op die winkel viel. Heel groot te lezen CSC. Na de lunch erheen en jawel: daar verkochten ze gloednieuw dat Windows Tablet dat ik graag wilde hebben. Voor dezelfde prijs als bij Lazada. Ik heb niet lang geaarzeld en het gekocht.
  En nu komt het: vorige week wilde ik eens Windows 10 uitproberen. Dat zou zo speciaal voor alle platformen zijn. Echter deed ik iets stoms. Ik maakte weliswaar een kopie van de herstelpartitie met install.wim, echter was deze onbruikbaar, omdat ik het niet op de juiste manier deed.
  Het hele gebeuren mondde toen uit in een driedaagse speurtocht naar mogelijkheden om mijn tablet weer goed te laten lopen. Mijn touchscreen deed het niet en ook sommige drijvers (die ik via de kopie nog kon installeren) lieten het apparaat rotsvast lopen en ik kon het meteen weer opnieuw installeren.
  Ik heb heel veel geleerd over bootsystemen, uefi, bios, bootable usb sticks, platformen enzovoorts. Maar ik kreeg het niet voor 100% aan de praat.
  Uiteindelijk ben ik vandaag naar de winkel gestapt waar ik het gekocht had. Daar werd nog niet eens iets gevraagd… ze zagen dat het touchscreen niet werkte en ik kon het tablet voor een nieuw inruilen. Dat noem ik service. Ook stond op een plastic zak van die winkel de website van CSC, waar ik wel de goede drijvers had kunnen downloaden.
  Had ik het bij Lazada gekocht, dan moest ik het opsturen en maar wachten totdat het terugkwam. Als ik dan hierboven lees hoe men daar werken kan, weet ik nu nog niet zo of ik dat wel leuk gevonden had.
  Voor mij ben ik erachter gekomen, dat zulke winkels, die bekende merken voeren, betrouwbaarder zijn en dat je daar niet zo snel bedrogen wordt.
  Ik ben jarenlang graag naar Pantip Plaza gegaan voor de laatste snufjes. De laatste keren dat ik er was, viel alles mij tegen. Te veel piraten, onduidelijke service en ook gewoonweg een stukje te ver van mij uit de buurt.
  Ook de prijzen van dat winkeltje waren redelijk. Sommige telefoons waren zelfs een paar honderd baht goedkoper dan bij de eigen officiële Dealer (AIS)…

 18. Kees zegt op

  De kwaliteit van de copy telefoons is dermate gewijzigd het afgelopen jaar.
  Zelfs de Samsung S7 edge is als copy te koop.
  Echter er zijn verschillende kwaliteiten.
  Het verschil qua geheugen is niet te zien. Maar bv in MBK heb je shops die je het laten zien.
  Originele samsungs zijn veelal niet in te stellen in het Nederlands.
  De versie is speciaal voor Azië.
  De copy is in te stellen in Europese talen.
  IQ/imobile is goedkoop zelfde als lava/Ais.
  Merken die veel verkocht worden zijn oppo en huawei

  Iphone wordt in mindere mate gekocht.
  Iphone 5 en 6 tegen extreem lage prijzen.
  Het probleem is dat door veel shops als volgt geredeneerd wordt: we zien de klant niet terug.

  Aangezien we bijna dagelijks producten leveren aan MBK zijn we goed op de hoogte en van zowel in – als verkoop bij een aantal shops.

  Ook garantie bij een aantal shops zowel voor copy als origineel is geen probleem.

 19. Albert zegt op

  Beste,
  Wens je een tweede hands smartphone max.2 maand oud.Koop hem dan aan de helft van de prijs nabij de winkels van het uitgaansleven.En geen Kopie.

 20. K.HARDER zegt op

  De winkels in Big C, Tesco en Central Festival Pattaya (Beachroad, bij het Hilton Hotel) verkopen alleen originele smartphones en handhaven +/- dezelfde hoge prijs, ongeveer dezelfde prijs die je ook bij de Mediamarkt in Nederland betaalt. Blijf je twijfels houden, neem je Thaise vriendin mee, die laten zich geen kopie aanpraten. Heb je wel garantie nodig ? Die dingen doen het toch altijd, mocht er toch iets zijn, in de winkels van Central Festival Pattaya hebben ze een eigen technische dienst en die lossen elk probleem op met de bekende enthousiaste Aziatische glimlach.

  • Jean zegt op

   En zo is het…perfect qua services in Central Festival Pattaya…

 21. Sjaak S zegt op

  Begin vorig jaar had ik een goede deal in Fortune Town, Bangkok. Ik zocht toen naar de Samsung Note 4. Hoewel de 5 al op de markt was, wilde ik er niet veel voor betalen. Ik had een refurbished Note 3 bij me, die ik via Lazada gekocht had.
  Nou, voor slechts 4000 Baht en inruil van mijn oude kon ik een Note 4 krijgen. Geen nieuwe, maar wel zo goed als. Ik heb hem nog steeds en ben er heel tevreden mee.
  Dus geen fake, geen nieuwste, maar wel een qualitatief hoogwaardige Smartphone.

 22. Antoine zegt op

  Een copy en aan de prijs zie je het niet want die is even duur als de echte. En let ook op voor 2de hands die verkocht worden als nieuw

 23. Jomtien TammY zegt op

  Ik heb in 2014 in Bangkok in een groot winkelcentrum 3 stuks ASUS ZENFONE 4 gekocht.
  Splinternieuwe en originele (heel simpel en altijd doen: toestel door verkoper/verkoopster laten uitpakken, kijken onder batterij ->daar bevindt zich een sticker met alle gegevens van het toestel op + fabrikant. Indien dit ontbreekt/afwijkt is het namaak).

  Toestellen werken tot op vandaag alle 3 nog steeds prima!
  Asus geeft ook paar keer per jaar updates.

  Betaalde 3000 bath/stuk…

  Inmiddels zit men al aan de Zenfone 5, zie http://www.asus.com/Phone/ZenFone_5_A500CG

  Als ik in Thailand nog een telefoon zou kopen, is het zeker en vast terug een ASUS ZENFONE!

 24. André Deschuyten zegt op

  Beste leden, collega’s,

  Ben voor 1 1/2 jaar naar Chiang Mai geweest, heb daar in een grote mall (langs de buitenmuren van de oude stad) enkel voor mobieltjes, tablets, Iphone, Ipad en dergelijke alsook laptops en house PC. Ik heb daar een IPAD AIR gekocht, was 4 maanden oud en was aangeslagen wegens wanbetaling van koopcontract. Ik heb deze aangekocht voor 110 euro, heb de test gedaan door mij in verbinding te stellen met Apple. Deze hebben mij bevestigd dat het GEEN namaak product was. Apple heeft mij onmiddellijk gemeld dat ik nog 8 maanden garantie had.

  Tot op heden ben ik er uiterst tevreden van m’n Ipad, met volledig opgeladen batterij kan ik deze gedurende 120 uur frequent gebruiken. Ik zal daar zeker teruggaan want binnen dit en 2 jaar verhuizen we naar Phrae.

 25. Marijke zegt op

  Het lijkt mij ook verstandiger om het in nederland te kopen.In de vakantie of overwinteren is het soms best verleiderlijk om er een te kopen Ik vind persoonlijk een oppo telefoon prachtig maakt super mooie foto s.Maar als er iets is kan je niet snel terug naar de shop.En voor de echte merken maakt de prijs bijna niets uit.

 26. Cees1 zegt op

  Als je in Chiangmai naar bv Airport plaza of Central festival gaat. En je koopt in een van de winkels daar een telefoon is het beslist geen copy. Heb je laatste 2 jaar 2 hHuawei P9 lite 1Samsung A8,1 Oppo 9 en 1 Asus selfie gekocht voor mij en de familie. Maar er zit geen copy tussen. Je moet natuurlijk niet naar een of ander duister winkeltje gaan. Dan weet je dat je belazerd word. Maar de echte telefoonwinkels zijn natuurlijk snel
  Verdwenen als ze copies verkopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website