Geef de olifant een stem stop de Thaise ivoorhandel

Door Redactie
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
18 februari 2013

Elke dag worden olifanten in Afrika gedood voor hun ivoren slagtanden. Wel tienduizenden per jaar. Op veel plekken zijn deze dieren al uitgestorven door stroperij. Als we nu niets doen dan zijn er straks geen wilde olifanten meer.

De vraag naar ivoren beeldjes en snuisterijen stuwt de stroperij van olifanten omhoog. In Azië denkt men dikwijls dat olifantentanden gewoon uitvallen en weer aangroeien zonder dat het dier er last van heeft. De waarheid is echter dat ivoor van dode olifanten komt.

Meer over deze campagne

In Thailand zijn olifanten heilig. Er is een gezegde dat Thailand niet zou bestaan zonder olifanten. Maar Thailand heeft ook de grootste ongereguleerde ivoormarkt ter wereld. Hoewel het wettelijk verboden is om ivoor van Afrikaanse olifanten te verkopen in Thailand, mag ivoor van inheemse Thaise olifanten wel legaal worden verkocht. Dat heeft als gevolg dat enorme hoeveelheden illegaal Afrikaans ivoor via Thaise winkels worden witgewassen.

Om de Afrikaanse olifanten voor uitsterven te behoeden is het van essentieel belang om deze legale achterdeur te sluiten. Help mee en vraag de Thaise premier Yingluck Shinawatra om alle ivoorhandel in Thailand te verbieden.

Vertegenwoordigers van 176 overheden komen van 3-14 maart bij elkaar in Bangkok om de illegale handel in wilde dieren en planten te bespreken. Inclusief de huidige stroperijcrisis die olifanten treft. Terwijl de internationale media de bijeenkomst in Thailand volgen, zullen wij de petitie overhandigen aan Premier Shinawatra.

Stop de Thaise ivoorhandel

Teken de petitie en vraag de Thaise premier de ivoorhandel te stoppen en de Afrikaanse olifanten te beschermen.

“Geachte premier Sinawatra, wij maken ons grote zorgen over de record aantallen gestroopte olifanten in Afrika. De vraag naar illegale ivoorproducten bedreigt de olifant in haar voortbestaan in Afrika en dat lot zou daarna de Thaise olifanten kunnen treffen. U kunt ze beschermen. We doen een dringend beroep op u om alle ivoorhandel in Thailand te verbieden en zo olifanten een kans op een veilige toekomst te geven.”

Teken hier de petitie: action.panda.org/

Ingezonden door Ronald Schütte

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website