Een reisbureau in Pattaya had mij een vliegticket uitgeschreven die op de vertrek dag op het vliegveld in Bangkok niet bevestigd bleek te zijn! Daarom kon ik niet vertrekken naar de Filippijnen. Gebeld naar het reisbureau maar de telefoon werd niet beantwoord.

Omdat het de laatste dag was van mijn Thaise visum was ik gedwongen om op de luchthaven een nieuw vliegticket te kopen waarmee ik die zelfde dag nog kon vertrekken naar de Filippijnen.

Twee weken later was ik terug in Thailand. In Pattaya bleek het reisbureau PTA gesloten. Bij het politiebureau Beach Road geprobeerd om aangifte te doen maar een Nederlandse volunteer vertelde mij meteen dat aangifte doen zinloos was en zonde van mijn en zijn tijd.

Ik ben toen naar de tourist police (op de heuvel) gegaan, die namen me wel serieus en ik kreeg een rapport me wat ik moest tonen op het politie kantoor Beach road. Daar zei deze waardeloze volunteer dat ik morgen maar terug moest komen.

De volgende dag lieten ze mij 4 uren wachten om aangifte te kunnen doen, wat ik dus uiteindelijk heb kunnen doen…. Tijdens die 4 wachturen gezien dat slachtoffers van jetski oplichterij gezegd werd dat ze gewoon moesten betalen aan die Thaise oplichters, daar zat de Nederlandse agent ook bij.

De politie hielp de slachtoffers totaal niet. Erger nog ze moeten het politiebureau verlaten werd ze toegeschreeuwd, een van hen zei huilend dat hij dat hij het geld niet had…
Heb later nog eens gebeld naar het politiebureau, maar geen resultaat of fatsoenlijk antwoord.

Jammer dat je als toerist in Thailand bij simpele problemen al in de steek word gelaten.

Ik zou niemand aanraden om hier zaken te doen, als je dan problemen krijgt, waar moet je heen? Advocaat? Die vraagt als voorschot 100.000 baht voordat hij ook maar iets heeft gedaan, vertelde een vriend.

Ingezonden door Jimmy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Ingezonden: Slechte ervaring met de toeristenpolitie in Pattaya”

 1. luc zegt op

  In thailand , speciaal pattaya hebt u als buitenlander totaal geen rechten. Corruptie bij politie en advokaten laten zich gewoon betalen en beloven veel maar doen totaal niets . Diefstal en oplichterij brengt veel geld op voor thais en politie doet veelal mee met de thais voor extra tips . Gewoon van alles afblijven en profiteren van het mooie weer . Ben reeds voor 300.000 bestolen geweest door thaise + brommer gestolen van 120.000 baht. Die thaise werkt nu bij politie en haar nonkel politie reed met mijn gestolen brommer .Heb hem terug gestolen van die politie . Hij kwam mijn brommer eventueel terugnemen in mijn condo , maar na 1 uur discuteren is die politie vertrokken zonder en heb er niets meer van gehoord. Andere politie zei : have take care you motobike ,,,Dit is een politiestaat waar zij alles voor het zeggen hebben en buitenlanders worden uitgebuit en wij mogen ze blij zijn dat we daar op vakantie mogen gaan.
  Tis niet zoals nederland en belgie waar buitenlanders alle rechten hebben en van de staat profiteren.

  • e zegt op

   Ja Luc ,
   Ik weet van deze zaak , het bleef helaas niet beperkt tot deze zaak.
   Zelfs met een bankpas zonder pin code kon je ex vriendin een groot bedrag opnemen.
   Alsmede dat de security van het (dure) condo complex volledig medewerking verleende aan de inbraak .
   Ik heb voor jouw de zaak op hoog niveau aangekaart …………………( tm BKK )
   Je bent en blijft een farrang en dus ( veelal ) rechtenloos , dus beloofde men van alles
   maar deed niets .
   Het meest schokkende vond ik het optreden van de bank ( deze hebben wereldwijd afspraken
   inzake client bescherming ) en dat terwijl ik voor de rest altijd zeer tevreden ben over deze
   bank .
   Inderdaad , je vooral nergens mee bemoeien , je eigenweg gaan .
   ( zelfs als u een Thai ziet vallen met zijn brommer als hij dronken is , help niet ( en dat is moeilijk
   vooral als je ziet dat hij / zij gewond is ) omdat wanneer de Thaise hulp diensten ter plaatse zijn
   u de schuld krijgt van het veroorzaken van het ” ongeval ” ……..
   Toch blijven er genoeg mooie dingen over in dit land ( pattaya is een ‘staat in een koninkrijk ‘ ) om van
   te genieten en zijn er ook veel Thais die wel eerlijk zijn .

   groet

   e

 2. David Hemmings zegt op

  het bovenstaande is typerend voor speciaal Pattaya , is niet voor niets dat vele politiemannen bars en karaoke hebben , en is algemeen geweten onder Thais dat bepaalde jetski uitbatingen eigenlijk eigendom zijn van de zwarte kas van politie ….
  Laag loon …maar het o zo nuttig uniform maken het mogelijk om hoger op de ladder te komen .
  wat betreft de ‘farang police volunteers” bij tourist polce , vermoed ik dat op de enkele uitzondering na, de meeste hierin een oplossing zien om aan verblijfsstatus te geraken .. meer niet !

 3. chris zegt op

  En dan vinden sommige expats het nog gek dat menige Thai de straat op gaat omdat ze dit soort praktijken (die niet alleen op expats en toeristen worden toegepast maar ook op de Thai zelf) meer dan zat zijn………….

 4. Erik Kuijpers zegt op

  Gemeenplaatsen te over. Thailand is slecht en de rest van de wereld is goed. O nee, meneer, dit overkomt u niet in Nederland ? Daar is geen zwendel en oplichterij ?

  Wat doe je dan ook in Pattaya ? Je moet naar Thailand gaan !

  Ik ben 12 jaar woonachtig in perifeer Nongkhai, ken dit land en vooral de periferie 22 jaar, en ben nimmer bestolen of bedonderd door wie dan ook.

  Het is te gemakkelijk om kreten te slaken als ‘geen rechten’, ‘iedereen corrupt’, Het is helaas ook in dit land een kleine groep die het verziekt voor de grote meerderheid. Die kleine groep zit uiteraard daar waar de naïeve toeristen komen. Zij zijn een gemakkelijke prooi. Er wordt voldoende gewaarschuwd in forums om je ogen en oren open te houden maar helaas, men kijkt niet uit.

  De rest van Thailand zit echt anders in elkaar. Ik begrijp dat het lastig is om dit te aanvaarden als je bent bestolen maar als je jouw gezichtsveld wat verbreedt kom je het ware Thailand tegen.

  • Erik Sr. zegt op

   Helemaal mee eens, je leest zo vaak negatieve reacties over Thailand dat ik mij afvraag, wat doen die mensen hier?
   Wat mij ook opvalt is dat die negativiteit heel vaak uit de toeristen streken komt.

   Nog nooit is er 1 Baht van mij gestolen in Thailand en de eerste politie agent die niet fatsoenlijk tegen
   mij doet moet ik nog tegenkomen.

 5. john zegt op

  Haha , normaalste zaak van de wereld hier in thailand . Mijn vriend heeft een zaak hier en betaald de politie elke maand . Het is corrupt tot en met . Als je niet meewerkt sluiten ze gewoon je zaak …..,hij geeft zelfs een advokaat aangesteld en dik voorschot betaald !!! Gevolg Advokaatje werkte samen met de politie en voorschot ……going ….Beter geen zaak openen hier want ge sponserd als farang al genoeg hier . Ieder bath dat je hier investeerd is going for ever !! Nothing comming back to you .
  Ken er zo vele die hier al miljoenen verloren hebben en in die 13 jaar dat ik hier ben moet ik nog altijd de eerste farang tegen komen die hier rijk geworden is .
  Pas op ezeltje stoot geen twee keer tegen dezelfde steen

 6. Erik Kuijpers zegt op

  Moderator: Verwijzingen naar andere websites plaatsen wij niet.

 7. janssens marcel zegt op

  Luc heeft volkomen gelyk . falangs hier hebben geen rechten.
  Toen myn vriend hier werd dood gereden en ik naar het hospitaal ging zat daar de politiechef
  Hy zei gewoon falang mauw ik zei he not drink en dan tot de dokter ( you take blood ) de dokter draaide zich naar de politiechef en zei ( we not smell alcohol )
  De politiechef haalde zyn schouders op en dat was het .Geen onderzoek geen dader niks en buiten het gasthuis stonden getuigen ,zei werden niet eens gehoord .
  Dit is gebeurd in Thailand in phuket .Misschien ook niet het echte Thailand,?

 8. bert zegt op

  Toeristen politie is geen politie!! Is een aanspreek punt voor de buitenlander,farang ook wel atm machine genoemd bij thai politie!! De toeristen politie is er om toeristen beter van dienst te zijn tegenover de thaise corrupte politie(denk je hierbij in dat de toeristen politie vast en zeker bedankt worden voor hun diensten als ze hun mede corrupte collega af zouden vallen) Kijk eens naar trouble in paradise mooie documentaire die erg goed laat zien wat toeristen politie doet en wat hun plaats is!Je raad het al onder aan de ladder.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Tourist police is wel degelijk politie en staan zeker niet onderaan de ladder.
   Integendeel ze worden beter betaald omdat ze verondersteld worden om ook Engels te spreken.

   U vergist zich met de ‘farang police volunteers” bij de tourist police.

   • karin cuvillier zegt op

    vind ik heel mooi gezegd van u “omdat ze verondersteld worden om ook Engels te spreken”…..

    • Theo Huber zegt op

     Een van de kritiekpunten van het IMF en andere internationale organisaties is, dat Thailand te weinig heeft geinvesteerd in goed onderwijs.
     Natuurlijk zijn er overal Kuiperijen en is niets enkel zwart of enkel wit, maar wees geen advocaat van de duivel. Neem bijv. dat buitenlanders voor veel dingen en diensten meer betalen dan Thai is al discriminerend. Een rijke Thai betaald dus minder dan een arme buitenlander ??
     Waardering 8

 9. math zegt op

  De tourist police is nog erger dan de thaise politie;Een tip voor het huren maak foto´s en geef wanneer je een brommer huurt geef een ander adres op dan waar je verblijf.

 10. PaulusXXX zegt op

  Zo’n 10 jaar geleden had ik ook een slechte ervaring met de Toeristenpolitie in Pattaya. Wat me nog het meest verbaast heeft, was dat mijn kant van het verhaal totaal niet gehoord werd. “Pay the man” (een Jetski-oplichter) werd me toe gesnauwd door een Thaise politie-agent.

  Vorig jaar is een Nederlandse kennis van me vermoord in zijn hotelkamer gevonden. De politie heeft heel snel sporen uitgewist en verklaarde dat het een natuurlijke dood was. De keel van de arme man was door gesneden, een grote plas bloed lag op het bed en op de grond.

  Op doortocht door de Isaan vertelde een daar verblijvende Nederlander ooit dat de mooie (stenen) huizen van farang of van politie-agenten waren.

  Zo kan ik nog wel een paar verhalen uit eigen ervaring opnoemen. Op Internet kun je vele verhalen lezen over de macht van de politie in Thailand. De Farang Policevolunteers in Pattaya hebben soms een strafblad in hun land van herkomst. Verwacht daar dus niets van.

  De reactie van Erik Kuijpers vind ik erg makkelijk. Uiteraard moet je niet met open ogen overal intrappen, maar om als op gejaagd wild te worden gezien gaat me ook te ver. Als je nieuw in Thailand bent dan kan het bijna niet anders of je wordt belazerd of opgelicht. Als het om redelijke bedragen gaat is dat nog niet zo erg, je betaald leergeld en gaat weer verder. Als het om je leven gaat is het diep triest.

  Thailand is een erg corrupt land, zoals als alle Zuidoost Aziatische landen. De protesten in Bangkok tegen het Yinluck-regime zijn ook een protest van de middenklasse die dat goed zat is.

 11. L zegt op

  Ik wil eerst even reageren op het beginnende probleem van het niet herbestigd zijn van uw vliegticket want volgens mij was dit de oorzaak van uiteenlopende problemen toch? U bent zelf verantwoordelijk dat uw vliegticket herbevestigd is voor uw vertrek, u dient dit te checken en na te vragen 24uur voor vertrek. Bij de meeste vliegmaatschappijen gebeurt dit tegenwoordig automatisch maar u ziet niet in alle gevallen. Of u moet herbevestigen staat in uw vervoersvoorwaarden.

  Verder de corruptie met alle zaken die zijn opgenoemd in bovenstaande reacties zijn triest ,en wat nog triester is , eigenlijk wel bekend. Een Thai, een uniform en de unieke samensmelting tussen deze twee geeft macht en buit zowel buitenlanders als lokale mensen uit.
  Ik kom niet in het bekende Pattaya of Puket waar ogenschijnlijke de meeste van dit soort oplichting voorkomt en ook nog eens veel ” ongelukken ” met Farangs voorkomen.
  Ik heb het al eens eerder gezegd, en doe hiermee wat je wilt, blijf helder nadenken! Wanneer je het niet vertrouwd blijf er dan van weg! De bovengenoemde zaken zijn alom bekend waarom waag je je er dan aan?
  Blijf nuchter, op vele fronten,en laat je niet verleiden op welk gebied dan ook.
  Waarom overkomt dit voornamelijk mannelijke farang? En, ja ik weet dat er meer mannen naar Thailand afreizen als vrouwen ! Wordt er onvoldoende nagedacht?
  Overkomt het je of roep je het zelf over je af? Bij en in welke gelegenheden gebeurt/ overkomt dit je?
  En ja heus ik weet dat ik nu een gevoelige snaar raak en veel lezers geïrriteerd zullen zijn maar hier lees je de ecsessen en daar reageer ik op want ik weet dat er vele lezers zullen zijn welke nooit deze toestanden meemaken. En na 16 jaar mag ik best een mening hebben van mijzelf. Misschien kan ik als vrouw ook wat objectiever kijken omdat ik niet in de ban ben van Thaise schone maar vooral van de Thaise schoonheid in het algemeen.

  En ik weet dat er zat gebeurd en dat er onterechte zaken gebeuren. Ik ben niet wereld vreemd en kom niet uit een dorpje maar verblijf in Bangkok en afwisselend in Hua Hin en leef een eigen leven waarin ik mij weinig bemoei met anderen en vooral geniet onopvallend ( soms moeilijk als blonde westerse)wat Thailand te bieden heeft.

  Natuurlijk heb ik het nu extreem belicht vanuit mijn denkwijze en ervaring maar Ik doe dit omdat het zo zonde is om een verblijf in zo’n prachtig land te laten bezoedelen door zaken die je kunt voorkomen.
  En wat je niet kunt voorkomen probeer het op te lossen en zorg dat je niet weer in zo’n situatie beland.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   “Een reisbureau in Pattaya had mij een vliegticket uitgeschreven die op de vertrek dag op het vliegveld in Bangkok niet bevestigd bleek te zijn! ”

   Waarom zou hij iets moeten herbevestigen ?
   Ik begrijp uit bovenstaande tekst dat hij een ticket gekocht en betaald heeft via een reisbureau in Pattaya maar dat dit reisbureau zijn ticket dus niet besteld of, meer waarschijnlijk, niet betaald heeft bij die maatschappij.
   Als je in Nederland/België een ticket besteld moet je je heenvlucht toch ook niet bevestigen.(De terugvlucht is iets anders)

   Wat verantwoordelijkheid dus …. dit heeft toch niets met het herbevestigen van een terugvlucht te maken van een bestaand ticket. Indien hij een ticket bestelt voor een bepaalde dag mag hij er van uitgaan dat deze confirmed is voor de heenvlucht.
   De terugvlucht naar Thailand vanuit de Filipijnen zal hij eventueel in de Filipijnen moeten bevestigen.

 12. Luc zegt op

  Reactie op Eric kuijpers , Hopelijk komt het bij jou nooit voor , maar het kan wel degelijk gebeuren . Natuurlijk gebeurt dat niet met iedereen , maar als ge tegenslag hebt en ge komt het tegen kunt ge er meestal niets aan doen .U hebt in thailand totaal geen rechten tenzij u toevallig zeer bevriend bent met hogere politie of zo. Ben zeker geen naieve toerist met klein gezichtsveld of zo .Spreek vloeiend thais en ken zeer goed thaise mentaliteit en 35 jaar met thaise gehuwd uit rijkere familie .Geen bargirl, Maar 1 politie rade mij ook aan er best niet veel kosten aan te maken , Gewoon politie betalen om iets te helpen en gedaan . Heb volledig adres en copy van paspoort van die persoon. Ze deed security binnen breken en leefde met thaise mannen die ik niet ken 4 maand in mijn condos .Deelden en gebruikten drugs tot en met . 2 thaise mannen zijn opgepakt in mijn condos door thaise politie en in gevang gestoken in corat terwijl ik naar buitenland was. Die vrouw werkt bij politie en blijft vrij .Heb ze toevallig gezien in corat , mee gepraat en ze is een huis aan het bouwen van 1,5 milioen baht .Is volgende maand klaar . Werkt daar nu bij politie en droeg vest met embleem van politie ook .Ze heeft zelfs die dag gouden ketting gestolen van een thaise . Haar vader zou naar politie gaan , heb haar ID gegeven , maar andere thaise vriendin rade het af daar politie zeer traag werkt en er waarschijnlijk toch niets aan doet. Dus ook bij diefstal onder thais gebeurt weinig .Volgens mij veel verslecht met de nieuwe regering onder Jingluck die een vrouw is en waar thais op neerkijken en misschien onbekwaam om een land te regeren , maar dat is ook thais , moeten niet slim zijn .Mooi en vrouw zijn is genoeg.

 13. janbeute zegt op

  Zelfs bij mij in de buurt woont een touristpolice volunteer .
  Ik ken hem zelfs redelijk goed .
  Heeft voor hemzelf , meer problemen dan hij zelf aan kan .
  Geloof het of niet hij is zelfs 70 jaar oud .
  Verbaas u echter niet in Thailand , verwonder u zelf .

  Jan Beute .

 14. piet zegt op

  Nou als Luc al zolang hier verblijft zou hij het klappen van de zweep onderhand wel moeten kennen.

  Zelf nog geen problemen gehad (“afkloppen”) ,maar geef aan expats altijd 1 tip ; neem altijd kaartje van een advokaat mee en dan niet 1e de beste maar een die hier goed bekend staat en zeker tig jaar werkzaam is.

  Of dit werkt? in Pattaya zeker in Thailand ; weet ik niet en yep nogmaals Pattaya is status apparte
  Blijf altijd rustig en beleefd + Thai smile word zeker niet kwaad helpt nx.
  3 weken geleden met dochtertje achterop aangereden door Thaiknaapje met 2 meisjes achterop hij kwam tegen verkeer in en door rood, ben beleefd gebleven en ventje 100x exuus wachten tot agent kwam en
  deze vroeg rijdbewijs? yes I have but wees naar het jochie ????
  De vrijwillige “ambulance” snel ter plaatse en dochtertje naar ziekenhuis, kost nx, alles netjes afgehandeld ouders schade betaald 5000 baht en later de bikes ophalen koste hun ook nog eens 1400 om ze vrij te krijgen jaja ophaal maffia.

  Soi 9 potitie buro s’middags keurig behandeld rapport getekend en alles oke, wel melden het vrouwtje van mij zag dus bekende agent en ja dan gaat alles vlotter.

  Blijven lachen nogmaals al valt dat vaak niet mee, het helpt zeker.

 15. Christina zegt op

  Koop in vervolg een ticket via internet of ga naar Thai airways of koop het op het vliegveld. Zijn je problemen meteen opgelost. Veel succes de volgende keer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website