Vanaf volgende maand moet je ook bij de duurdere ING pakketten € 2,25 per geldopname betalen voor iedere Thaise ATM transactie. Daar is al eerder iets over gezegd op dit forum en veel mensen stellen dat als je pint in Thailand, je een dief van je eigen portemonnee bent.

Je moet immers voor iedere pin-beurt 180 THB betalen en die worden nu uitgesmeerd over maar 17.000 THB terwijl je vroeger voor je een keer pinnen van het maximum equivalent van 500 euro makkelijk 20.000 THB kon pinnen.

De meeste mensen op dit forum zeggen te kiezen voor cash geld meenemen (dit trekt mij niet omdat ik veel rondreis en dus meer kwetsbare momenten voor ontvreemding heb dan iemand die in Thailand een veilige plek heeft) maar daarnaast wordt geld overmaken naar een Thaise rekening als voordeliger dan pinnen beschouwd.

Ik ben gisteren op pad geweest om een Thaise rekening te openen. Ik heb een non immigrant o visum, geen vaste Thaise woonplek en ook geen Thaise relatie. Eerst kreeg ik bij twee banken een duidelijke nee te horen. Ik moest volgens hen een Thaise persoon meenemen en aantonen dat ik hier een huurcontract van minstens een jaar had. Bij bank 3, de Bangkok Bank, was het openen van een rekening voor mij geen enkel probleem.

‘s Middags maakte ik meteen 350 euro over van mijn ING rekening, ik koos voor “kosten voor ontvanger” zoals door velen aanbevolen als zijnde voordeliger.
Vandaag keek ik online naar de transactie. Het bedrag was niet uitgesplitst maar na een bezoekje aan de bank werd me het volgende duidelijk:

 • De ING brengt 0,1% over het bedrag (minimaal € 6,00 en maximaal € 50,00) in mindering op het over te maken bedrag.
 • Bangkok Bank brengt minimaal 200, maximaal 500 THB in rekening.

Dus deze transactie kostte me 6 euro + 200 THB. Als ik een soortgelijk bedrag had gepind, had ik nu alleen 180 THB betaald en vanaf volgende maand komt daar dan € 2,25 per geldopname bij.

Ik begrijp dat als je grotere bedragen overmaakt je waarschijnlijk iets minder bankkosten hebt, maar bij 1 a 2 keer pinnen per maand lijkt me pinnen voordeliger dan maandelijks geld overmaken naar je eigen Thaise rekening.

Ingezonden door Fred


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

39 reacties op “Lezersinzending: Pinnen of geld overmaken?”

 1. Michel zegt op

  Geld overmaken is idd nog duurder dan gewoon pinnen. Daarbij is bij beide mogelijkheden meestal de wisselkoers ook nog eens om te janken.
  Ik neem contante euro’s mee, wissel die bij het kantoor met de beste koers en stort dan de baths op mijn Thaise bankrekening.
  Verder geen kosten, en de beste wisselkoers. Meestal 1,5 tot 2 baht per euro meer dan via de banken.

  • Nick zegt op

   Een betere wisselkoers bij cash geld wisselen is onzin. Dit scheelt hooguit 0.5 Baht indien biljetten van 100 Euro worden gewisseld. Zelfs bij Superrich

   • Michel zegt op

    Rekenen we even mee:
    Bij ABN-AMRO krijg je bij zakelijke transacties (zakelijke rekening) nu 37.68 Bath per euro, bij SIA 37.85.
    Dat is slechts een verschil van 0.17.
    Helaas blijft het niet bij dat verschil. ABN-AMRO rekend 2,5% provisie en dat is 0.95. Maakt samen een verschil van 1.12
    Particulier is de wisselkoers vaak nog een stuk ongunstiger, en hanteerd de bank meestal de koers zoals het GWK doet, en die staat nu op 32.6851. Tel uit uw winst…,..

 2. leen zegt op

  Fred je zegt het zelf al dat pinnen goedkoper is en dat klopt in jou geval , maar als je groteren bedragen wil zeg maar van 1000.00 Euro of meer, is overmaken voordeliger , mij is opgevallen dat ook pinnen een slechtere koers geeft,

  Groet Leen

 3. Rob V. zegt op

  Met 1 a 2 keer pinnen ben je vaak duurder uit dan 1 transactie van een paar honder tot duizend euro. Pinnen is dus meestal niet het voordeligst.

  Bij geld overmaken is meestal SHA (shared) de beste keuze. Welke kosten er zijn voor alles op eigen kosten (OUR), ieder zijn eigen deel (SHA) of begunstigde (BEN) kan per bank en betaling anders uitvallen. Het is helaas niet heel transparant, je kunt bijvoorbeeld niet van te voren al een mededeling krijgen wat de totale kosten voor deze transactie zullen zijn of hoe die dus zullen uitpakken. Dan moet je echt zelf kijken wat de regeltjes zijn van jouw Nederlandse bank en de Thaise bank en zelf aan het rekenen slaan .Handig is anders.

  Afhankelijk van jouw bank, de Thaise bank, het geldbedrag en aantal transacties (per maand) is het vaak al voordeliger om 1 keer per maand geld over te schrijven:bijvoorbeeld 1x per maand 500-1000 euro overschrijven ipv dit (in meerdere transacties) te pinnen.

  Ik blijf er bij:
  – Voordeligst is cash meenemen in grote coupures en wisselen bij een klein kantoortje (een van de 3 verschillend Super Rich bedrijfjes, Sia, LindaExchange of diverse andere in BKK centrum Zie o.a. http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur en ook http://daytodaydata.net/)
  – Is dit geen optie: schrijf 1 keer per maand een geldbedrag over naar de Thaise rekening, meestal met shared (SHA). Of schrijf over via PayPall als je dit hebt.
  – Als laatste optie: met je Nederlandse pasje pinnen in Thailand, dan zo groot mogelijk bedrag per transactie. Kies dan NOOIT voor “conversie” (Dynamic Currency Conversion) maar kies voor “withdrawal without conversion”.

  Wil je zeker weten dat je elke cent bespaart? Sla dan maar flink aan het rekenen met de verschillende opties en actuale tarieven om te zien wat het voordelist uitvalt. Voor die paar centen is mij dat teveel werk, ik hou het bij het 3 stappen plan (1- cash mee in grote coupures, 2- overschrijven 3-pinnen).

  • kees zegt op

   Pinnen is nog steeds een soort lotto. De koers is erg wisselend en zeer instabiel.
   Er wordt steeds gesproken dat je contant geld mee moet nemen en dit moet wisselen.
   Ik denk dat dat erg lastig is voor velen, daar de gemiddelde niet elke maand naar Nederland gaat en geld ophaalt.
   Het merendeel is afhankelijk van overboekingen.
   Tevens is het risico van ontvreemding ook hoog.
   Paypal is een oplossing maar kost ook 4% extra.

   Een moneybookers kaart/skrill account is ook een degelijke oplossing.
   Je boekt over van je Nederlandse rekening en vervolgens boek je het weer over naar je thaise rekening.

   http://Www.skrill.com voor meer informatie

 4. Santo zegt op

  Beste is 10000 euro meenemen en zoals al gezegd bij kleine wisselkantoortjes krijg je meer bath.
  Andere beste methode is toch geld over maken via BEN want dit kost maar 12,50 euro per keer.
  Dus eens per jaar een groot bedrag overmaken bijv. 20000 euro.
  Our is in procenten en SHA kost je het dubbele omdat er dan 2 banken kosten bereken. Dus zijn deze opties stukken duurder. Maar dit kan men allemaal zien op de desbetreffende websites van de nederlandse banken. Want dat heb ik zelf ook uitgezocht ;). Pinnen is heel duur, want men kan maar maximaal 500 euro opnemen en Thailand rekent per keer 180 bath, plus ing enz. gaan 2,45 euro per keer rekenen. En de koers is hetzelfde als bij geld overmaken.

  • Rob V. zegt op

   Bij BEN zal de ontvangede Thaise bank hun kosten rekenen plus dat de kosten van de Nederlandse bank ook worden doorberekend. Bij OUR is dat precies andersom: jou Nederlandse bank rekent hun kosten door plus wat de Thaise bank rekent en brengt dit alles in rekening. Bij Sha rekent de Nederlandse bank hun kosten door op de Nederlandse rekeninghouder en de Thaise bank aan de Thaise rekeninghouder. Over het algemeen is SHA voordeliger want hoe bank A de kosten aan bank B doorberekend (bij OUR of BEN is dat het geval) is niet te achterhalen, reken er maar op dat doorberekenen geen voordeeltje voor de klant opleverd of de koers moet heel gunstig uitvallen (??).

   Pinnen kan baten bij eenmalig een kleiner bedrag, veel plezier als je kort in Thailand bent en met een heel klein bedrag genoeg hebt. 🙂

   De koers van pinnen is de koers die Meastro-Mastercard rekent plus een koersopslag (vaak 1% ?) die jouw ING, ABN, Rabo etc. daar boven op rekent. De koers van geld overmaken bepaald jouw bank zelf, welke koers dat is kun je met wat rondzoeken vinden op de site van jouw bank. De koersen van pinnen en geld overschrijven zijn dus niet gelijk.

   Al met al, transparantie irichting de klant is ver te zoeken. Helaas hebben banken daar ook geen belang bij… die zijn er om er zelf beter van te worden, niet om het jouw zo plezierig mogelijk te maken.

  • Fred zegt op

   Ik denk dat veel lezers hier gewoon van hun maandelijkse geld rond komen en dus niet zo maar eventjes 10.000 euro in de kontzak kunnen stoppen of 20.000 euro kunnen overmaken, ik blijf er bij dat als je minder dan 1000 euro per maand als budget hebt, je net zo goed kunt pinnen als geld naar je Thaise rekening sturen.

   • theoS zegt op

    Fred, je hebt 100% gelijk. Had ik al lang geleden ook uitgerekend. Voor mij is pinnen goedkoper.

 5. Jörg zegt op

  Als je dan toch gaat pinnen en je hebt een creditcard, zorg dan voor positief saldo daarop. Bij de Visa Worldcard betaal je dan 1% over het opgenomen bedrag met een maximum van € 1,50 en je zit niet aan de 500 euro grens vast.

 6. Gerard Van Heyste zegt op

  Ik denk dat Argenta bank ook aktief is in Nederland ! Daar schrijft je volledig gratis de som over die je verkiest enkel nog de goede bank kiezen in Thailand ,voor mij was dit Kasikorn en dan kom je voordelig uit .
  Sinds verleden jaar ben ik veranderd en breng ik of men bezoekende familie geld mee vanuit Belgie ,de beste oplossing, wissel wanneer ik geld nodig heb aan de beste koers,scheelt altijd ong. 2 bath meer dus echt de moeite .

 7. Henk zegt op

  Beste mensen,

  Vertrouw nooit de bank !!!! en gebruik je verstand. De koers is slecht en velen hebben het niet breed. Ga uit van harde cijfers en…….. niet verhalen met vergelijkingen met verschillende koersen en verschillende data,s. Dat kan namelijk niet. Hoop dat jullie iets met onderstaand kunnen doen.

  Daarom voor jullie concreet. Doe er mee wat je wil.

  Overboeking
  – Betreft d.d. 17 april 2015 (dus niet met de koers van vandaag vergelijken)
  – Overboeking per bank (in 24 uur in thailand) 4500 euro (kosten ontvanger) daarvoor ontvangen 155.497 bath
  – Dit is een koers van (4500/155497) 0.344336
  – De TT koers d.d. 17 april 2015 zie bangkok bank koersen was 34.555 (zie bangkokbank site)
  – De kosten voor overboeking was dus 155497-154901 is 596 bath

  Per ATM

  – betreft dus ook d.d. 17 april 2015 zelfde tijd.
  – gepind 10000 bath
  – fee 180 bath (Via de Kasikorn bank opname van de Rabobank) = 5.25 euro
  – currency 306.28 euro voor 10.000 bath is een rate (koers) van 32.65

  Dus 10.000 bath via Atm kost 306.28 plus 5.25 = 311.53 euro
  Dus 10.000 bath via overschrijven kost 10.000/0.344336 = 290.39 euro

  Dus pinnen is 7.27 % duurder. Is mij nog al wat.Kun je per jaar bijna 4 week gratis hier in het paradijs zijn.

  Kijk als je verschillende data wil vergelijken de koers van jaren terug van ca 50 bath met die van 32 bath is het zelfde als appels met peren vergelijken.

  Kijk als je enkel maar 200 euro per keer kunt overmaken en geen bankrekening hier hebt adviseer ik je te zorgen dat je iets meer kunt overmaken en wel een bankrekening hier regelt het loont zich nogal.

  Graag sta ik open voor berekenings fouten en ook voor vragen.

  Conclusie onder voorbehoud van berekenings fouten.

  Het is dus buitengewoon onvoordelig om je geld per ATM in Thailand uit Nederland op te nemen.

  • Fred zegt op

   Het is geen goed idee om verschillende bedragen 1 op 1 met elkaar te vergelijken, nu deel je alle pinkosten op een bedrag van 300 euro en de overmaakkosten worden verdeeld over 4500 euro!

   • Henk zegt op

    Hoi Fred,

    Dat bedoel ik nou. Appels en peren. Wie gaat er nu 300 euro per bank over maken.

    Fred onderbouw wat je wilt met cijfers!!!!

    En lees het goed. Het advies staat er….. Organiseer dat je meer dan 300,00 euro kan overmaken.

    Zo zonde Fred, je brengt schade toe aan je financiële huishouding.je doet je zelf tekort.

    • Frans Nico zegt op

     Beste Henk,

     Je schrijft dat wij geen appels met peren moeten vergelijken. Jij doet dat juist wel. Fred en Ruud hebben het juist. Jouw “voordeel” zit ‘m in het feit dat je een groter bedrag (€ 4.500) overmaakt terwijl je dat bedrag NOOIT ineens met een ATM kan opnemen. DAT is appels met peren vergelijken.

     De enige juiste vergelijking is eenzelfde bedrag overboeken te vergelijken met eenzelfde bedrag d.m.v. een pin-opname. Dat neemt niet weg dat een groot bedrag overboeken altijd voordeliger is dan een klein bedrag en staat los van een wisselkoers. Jouw vergelijking is te vergelijken met twee pin-opnames, een van € 30 en een van € 300. Die van € 30 is altijd veel duurder/onvoordeliger in kosten.

     Je schrijft in jouw reactie op de posting van Fred: “Wie gaat er nu € 300 per bank overmaken.” Welnu Henk, wie kan er nu € 4.500 bij een ATM pinnen? Dat bedoel ik nou, appels met peren vergelijken. Henk, onderbouw wat je wilt, maar wel met de juiste cijfers. Eén op één.

     Het voordeel van overboeken naar een Thaise bank is voor een toerist natuurlijk niet aan de orde. Voor mijn verblijf in THailand van doorgaans een maand of langer boek ik het bedrag dat ik denk nodig te hebben vanaf mijn ABN AMRO-rekening over naar mijn Bangkok Bank-rekening. Geen risico van verlies of diefstal (is mij vier jaar geleden in Bangkok overkomen). Vervolgens betaal ik in de winkels voornamelijk met mijn betaalpas van de Bankok Bank. Grote bedragen en aankoop van dure zaken betaal ik met mijn credit card van ABN AMRO. Gekochte zaken zijn dan ook nog gratis 6 maanden verzekerd.

     Alles hangt af van persoonlijke omstandigheden. Voor de een zal cash meenemen mogelijk een goed alternaties zijn. Voor de ander is dat onacceptabel en boekt over naar een Thaise bankrekening. Weer een ander, meestal een toerist, neemt geld op bij een ATM en zal wat extra kosten een biet zijn.

  • ruud zegt op

   Als u voor een bedrag van 10.000 Baht had overgemaakt, zou het overmaken een stuk duurder zijn geworden ten opzichte van het overgemaakte bedrag.
   Een groot deel van de winst met overmaken, komt voort uit het feit dat je een groter bedrag over kunt maken, dan dat je kunt pinnen.
   Als je over 1000 Euro vakantiegeld praat of zo zal er aan dat overmaken niet of nauwelijks winst te behalen zijn.
   Dan kun je net zo goed pinnen.
   Als je over een bedrag van 4500 Euro praat, zou je bij het voorbeeld van maximaal 500 euro opnemen 9 keer moeten pinnen.
   Dan kun je beter overmaken.
   Ik dacht dat ABNAMRO maximaal 300 euro is.
   Dan moet je 15 keer pinnen in plaats van 1 maal overmaken.

 8. Dennis zegt op

  Je berekening gaat niet helemaal op Fred, want je rept met geen woord over de gehanteerde koers!

  Je gaat uit van 180 baht opnamekosten (terecht), maar de koers die jij betaalt aan je bank is ongunstiger dan “op straat”. Dat kan per euro 3 tot 5 baht schelen! Als je dus 100 euro inwisselt, krijg je zo 500 baht meer “op straat”. Da’s toch € 13 en dat neem je in je berekening niet mee! Dan zou jij namelijk €

  Pinnen heeft z’n voordelen (gemak, veiligheid), maar ook z’n beperkingen (max. 500 euro per dag, werkt de machine en zo ja, zit er genoeg geld in) en ronduit nadelen (duurder).

  • Fred zegt op

   Mijn stelling luidt dat pinnen niet veel duurder is dan geld overmaken, ik begrijp dat grote sommen geld meenemen voor sommigen hier de voorkeur geniet maar zoals in mijn inleiding vermeld, reis ik veel en wil me niet extra kwetsbaar voelen met veel geld op zak bij iedere verplaatsing.

   Ik heb niets gezegd over de koers omdat die meestal vooraf niet duidelijk is, dus je weet van te voren niet of pinnen of overmaken een betere koers geeft.

 9. Santo zegt op

  Ik gebruik al vele jaren lang BEN bij de bangkokbank en maak redelijk grote bedragen over en ik betaal altijd 500 bath en echt nooit meer. of ik nu 100 of 40000 euro overmaak.

  • hendrik zegt op

   Beste Santo,

   U schrijft dat u al jaren lang BEN bij de Bangkokbank gebruikt en u hiervoor betaald 500 bath per transactie. Wat echter niet duidelijk is. Wat is BEN?
   Maakt u geld over van uw Nederlandse bank naar de Bangkokbank, of van de Bangkokbank naar Nederland. Mij is dit niet duidelijk dus mogelijk kunt u mij of liever gezegd de lezers hier wat meer duidelijkheid geven.

   Bij voorbaad mijn dank hiervoor.Hendrik

  • Fred zegt op

   Als je BEN overmaakt, dan worden de bankkosten eerst van het bedrag afgehaald:

   Ik maakte 350 euro over (BEN), mijn bank (ING) haalt daar eerst 6 euro vanaf en maakt dus 344 euro over, daarnaast rekent de Thaise bank bankkosten, in mijn geval 200 THB maar als je meer overmaakt is dat 500 THB.

   Je bent in jouw bovenstaande redenatie de Nederlandse bankkosten vergeten (tenzij je een bank zou hebben die daar niets voor rekent).

   Bij SHA, maakt mijn bank wel 350 euro over, maar krijg ik een aparte afrekening van de 6 euro bankkosten.

   OUR gebruik je alleen als je een precies bedrag aan iemand wil overmaken als je bv iets koopt van iemand of een rekening betaald, jouw Nederlandse bank brengt dan ook de 500 THB (in euro) aan jou in rekening.

   Ik zou dit haast in hoofdletters willen schrijven: bij iedere vorm van geld overmaken brengen beide banken kosten in rekening:

   De ING brengt 0,1% over het bedrag (minimaal € 6,00 en maximaal € 50,00) in mindering op het over te maken bedrag.
   Bangkok Bank brengt minimaal 200, maximaal 500 THB in rekening.

   De verschillen tussen de 3 vormen zijn dus minimaal.

 10. Pim Haring zegt op

  Stel dat je iemand hier weet die in Thailand zaken doet .
  Deze vangt meestal Thb .
  Als die persoon vaak naar de EU toe moet , wissel dan met die en je hebt er allebei voordeel mee.
  Voor de een is het een graantje, voor anderen zoals een bank is het een heel korenveld .
  .

 11. Cor van Kampen zegt op

  Wat iedereen wil. Ik woon in Thaland en heb geen bankrekening meer in Nederland. Mijn AOW en mijn pensioen gaat rechtstreeks op mijn bankrekening naar Thailand. Bijna geen kosten en altijd de beste koers.
  Heb alleen een probleem als ik een keer geld over moet maken voor de paar mensen die ik nog in
  Nederland heb voor verjaardag. Daar heb ik nog vrienden voor die dat doen.
  Geen pinkosten enz. Ik woon hier natuurlijk wel. Voor andere mensen is dat een ander verhaal.
  Die hebben de mogelijkheid om hun geld op de bank in Nederland te laten staan tot de koers een beetje
  gunstig is. Dat is alleen maar weggelegd voor degene die dat kunnen betalen.
  Ik ben er niet jalours op. Wens iedereen een gelukkig leven.
  Cor van Kampen,

 12. Renévan zegt op

  Misschien een tip voor de vakantiegangers die contant geld willen meenemen. Ik heb indertijd een riem gekocht met aan de achterkant een rits. Grote coupures strak opvouwen en in de de riem meenemen. Ik weet niet meer of het in de A.N.W.B. winkel of in een outdoor sport winkel was.

  • Pim Haring zegt op

   Die riem heb ik ook in Thailand voor 250.- Thb gekocht .
   MAAR kijk uit als je hier weer weggaat ,deze zijn van olifanten huid dus streng verboden om er de grens mee over te gaan .
   Ik geloof niet dat de ANWB deze te koop heeft .

 13. BA zegt op

  Wat een hoop mensen zich niet realiseren bij geld overmaken, is dat er niet alleen verschil zit tussen de verschillende opties.

  Maar het maakt ook echt heel veel uit in welke valuta dat doet. Als jij bij je Nederlandse bank geld overmaakt in THB, dan doet de Nederlandse bank je conversie en die koers is ontzettend slecht. Kan inderdaad zomaar 3 baht per euro schelen.

  Ze doen dat omdat de THB volgens hun een minder gunstige valuta is. Flauwekul in feite in het digitale tijdperk maar dat geven ze als reden.

  Als je geld overmaakt in Euro dan doet de Thaise bank de conversie en dat doen ze tegen de koers die ze als T/T vermelden. Die is een heel pak gunstiger als wanneer de Nederlandse bank het voor je doet.

  • Frans Nico zegt op

   Beste BA,

   Ik vind jouw tip een hele goede. Die ga ik zeker uitzoeken. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat het aangeven van de muntsoort alleen betrekking heeft op het bedrag dat ik wens over te boeken. Mijn betaalrekening in Nederland wordt immers altijd belast in Euro’s. Stel, ik wens een bedrag in Euro’s over te boeken naar een ander in Thailand, dan weet ik vooraf niet exact of dat bedrag, uitgedrukt in TBH, ook het bedrag is dat ik met die persoon ben overeengekomen. Door TBH als muntsoort aan te geven weet ik wel welk bedrag in TBH wordt overgeboekt. Mijns inziens wordt het bedrag dat ik overmaak altijd door mijn bank in Nederland omgerekend naar Euro’s, ongeacht in welke valuta ik een overboeking doe. Maar ik kan het natuurlijk steeds fout hebben gezien. Dus ik zal dat zeker uitzoeken. Dank voor je tip.

 14. Danzig zegt op

  Als je een Thaise bankrekening tot je beschikking hebt en de mogelijkheid regelmatig heen en weer te reizen zou ikzelf 10000 euro uit Nederland/België meenemen naar Thailand, het omwisselen bij een wisselkantoor en vervolgens de Thaise baht op mijn rekening storten. Omdat ik als toerist helaas geen rekening in Thailand heb, ben ik voor een gunstige koers genoodzaakt een groot bedrag in contanten bij me te houden. Daarom is een kluisje op de kamer of bij de receptie altijd essentieel.

 15. theoS zegt op

  Heb gisteren, 14 Mei, geld opgenomen via de ATM, hier in Thailand, van mijn ING rekening in Nederland en de koers was Euro- Baht38.03-

 16. David H. zegt op

  Beetje buiten de gewone noden :
  maar indien je bvb een condo wenst te kopen , moet je kunnen aantonen dat de gelden uit buitenland komen , dan valt pinnen er wel uit , want je kan de reden van transfer ‘” bestemd voor aankoop real estate in Thailand ‘” als reden niet aantonen , en dus later ook je geld bij verkoop bvb niet terug naar je thuisland nemen op normale wijze .
  Heb skrill ook (moneybookers ) http://www.skrill.com/ in verleden gebruikt met goed resultaat, en tevens heb ik je mits gekoppeld aan mijn Kasikorn de mogelijkheid om via opladen mijn virtuele KK online visacard tot 1500 euro per 2 maand Richting mijn Belgische bank ” witdraw’ doen ” dus toch ook een mogelijkheid van 9000 Euro per jaar die richting !

 17. Lung Addie zegt op

  Uit alle reacties is het duidelijk dat, met zowel pinnen als geld overmaken, extra kosten gepaard gaan. Daar is nu eenmaal niet aan te ontkomen. Dus beste optie is dus geen geld overmaken en ook niet pinnen. Ik woon in Thailand en ga soms eens naar Belgie…. volgende week … Ik breng gewoon voldoende cash mee, is het meer dan 10.000Euro, dan geef ik het in de luchthaven netjes aan met een document van de bank. Met dit bedrag kom ik al een heel eind rond voor een langere periode. Intussen tijd komt er wel eens iemand op bezoek die me dan opnieuw van cash voorziet. Ik schrijf gewoon het bedrag van mijn Belgishe rekening naar de zijne en geen kosten. Doe dit reeds lange tijd, geen probleem….. lage koersen… geen nood, kan, zoals nu onlangs het geval was, deze periode moeiteloos overbruggen en hoef niet wisselen.
  Indien je zelfs maar eenmaal op die manier te werk gaat en er voor zorgt dat je hier een bepaalde periode financieel kan overbruggen, dan kan je in je thuisland je inkomsten, pensioen, AOW of weet ik veel, netjes enkele maanden, mogelijk een jaar op je bankrekening laten staan en op de meest gunstige manier hier op je bankrekening deponeren. Ik weet het, niet iedereen is bij machte om eenmalig een groot bedrag als buffer over te maken of mee te nemen daar sommigen van maand tot maand afhankelijk zijn van hun maandelijkse inkomsten, ik stel me dan wel de vraag hoe ze voldoen aan de inkomsten/vermogens eis welke Thailand stelt voor hun langverblijf visum.
  Lung addie

  • Fred zegt op

   Hier antwoord op je gestelde vraag over inkomsten/vermogens geplukt van internet:

   Een bevestiging van de ambassade dat je maandelijks ten minste 65.000 baht inkomsten ontvangt (pensioen, huurgelden, intresten …).
   Of een bevestiging van een Thaise bank dat er minimum 800.000 baht al drie maanden op uw rekening staat;
   Of combinatie van inkomsten (op een Thaise rekening of een rekening in het buitenland) en geld op de Thaise rekening;

   • Frans Nico zegt op

    Beste Fred,

    Lung Addie stelt zichzelf de vraag HOE ze voldoen aan de inkomens/vermogens-eis welke Thailand stelt voor hun langverblijf visum, niet WAT die eis is.

 18. Renévan zegt op

  De volgende link is van de Bangkok bank, hier kan u lezen dat zelfs degenen die kort in Thailand verblijven (vakantiegangers) hier een rekening kunnen openen. Als ze tegensputteren bij de bank, dit maar even laten lezen.
  http://www.bangkokbank.com/BangkokBank/PersonalBanking/SpecialServices/ForeignCustomers/Pages/Openinganaccountnew.aspx
  Een vriend van mij die regelmatig op vakantie is in Thailand, kon er één openen bij de SCB bank, eerst wel wat vragen over een werkvergunning etc. Maar gewoon zeggen dat je hier regelmatig bent en het is doorgaans geen probleem.

  Geld overmaken naar een Thaise rekening is inderdaad het meest gunstig in Euro’s. Bij een aanzienlijk bedrag overmaken krijg je een telefoontje van de bank of je akkoord gaat met de koers van die dag.

  Nu woon ik op Samui en daar zijn volgens mij alle ATM’s afgesteld op maximaal 10.000 thb per opname. In ieder geval als vrienden of familie hier zijn diverse ATM’s geprobeerd en overal maximaal 10.000 thb. Met mijn Thaise bankpas kan ik meer opnemen.

  • David zegt op

   Interessant!
   Betreft wel een ‘savings account’, en de debetkaart is er een van Visa.
   Zal een soort prepaid systeem zijn; waarbij het op te nemen bedrag gelijk aan je saldo staat?
   Welke kosten aan de Visakaart verbonden zijn, zijn niet vermeld.

   • Frans Nico zegt op

    Je kan inderdaad niet “rood” staan. Het is geen “prepaid systeem, maar een normale betaalrekening. De betaalkaart (debitkaart) is geen credit card. Opname bij ATM is tot maximaal het saldo, zelfs in het buitenland (b.v. Nederland). Is het saldo toereikend, dan kan je in Nederland met de betaalkaart van de Bangkok Bank € 1.000 per dag opnemen. Is het een en/of rekening, dan zelfs met beide kaarten, dus tezamen € 2.000.

 19. R. Harry zegt op

  Euro rekening openen in Thailand en wat Je nodig hebt omwisselen ter plekke , verder afwachten op een betere waarde t.o.v. de euro . bij o.a. Krungsri in Buri Ram kan Je rekeningen openen in 11 verschillende valuta ..

 20. Santo zegt op

  BEN is benaficiary betekent begunstige. Als je van je nederlandse naar thaise bank overmaakt ben jij de begunstigde. En geld overmaken heeft niks met inkomstens eis van thaise overheid te maken. Dat is een ander onderwerp. Vele malen heb ik uitgeprobeerd op de zelfde dag. Geld overmaken en pinnen. Maakt niks uit in de value rate. Dus ik maak altijd eens per jaar een groot bedrag over en kost mij dus 12’50 euro.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website