Lezersinzending: Oud en nieuw in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
2 januari 2015

Woon hier al bijna 10 jaar. Een aantal jaren geleden altijd naar Pattaya om het vuurwerk op het strand mee te maken. Ik woon in Bangsare (25 km van Pattaya).

Voorheen kon altijd met de auto naar Pattaya en wist altijd wel een parkeerplek te vinden. Ging naar een bar op de beach road vlak naast Mike Shopping. De eigenaar die ik al lang ken hielt altijd een plekje voor mij vrij.

Als het vuurwerk losbarstte liepen we naar het strand en konden daar genieten. Later weer terug om verder nog een drankje te nemen. Nu is het en complete chaos geworden. De verkeersdrukte met auto’s is vooral de laatste twee jaar enorm toegenomen. De regeringsmaatregel met een bonus voor degene die een eerste auto kopen heeft daar mee te maken. Ik ga het in dit verhaal niet over de gigantische schuld praten wat veel Thai daardoor hebben.

Waar mijn verhaal eigenlijk over gaat is, kan een mens nog veilig op dat soort dagen naar Pattaya gaan? Ik ben zelf wijs geworden en doe dat de laatste 2 jaar al niet meer.

Mijn Duitse buurman van 82, die hier 3 maanden per jaar komt, liet zich overhalen door zijn vriendin om het vuurwerk te bekijken in Pattaya. Ik zeg tegen hem: “Gunter blijf lekker in Bangsare. Het is daar een chaos”. Ik sprak hem vanmorgen weer. Hij heeft er twee uur over gedaan om zijn auto kwijt te raken. Heeft ook 45 minuten gelopen om bij het strand te komen. Het strand waar, al niet veel van over is, was zo dicht bevolkt dat de mensen (om die term te gebruiken) boven op elkaars lip stonden.

Aan de straatkant werden van die hete luchtballonnen verkocht. De wind kwam uit zee, dus een hoop van die dingen bleven boven de hoofden van de mensen hangen. Gunter vertelde dat naast hem een moeder met een baby stond en niemand kon een kant op. Als er werkelijk paniek was (kijk naar het nieuws uit China) uitgebroken, dan was de ramp niet te overzien geweest.

Hij was vanmiddag toen hij zijn verhaal vertelde nog steeds de weg kwijt. Dit verhaal staat niet in een Thaise krant.

Ingezonden door Cor van Kampen/J.Jordaan.


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Lezersinzending: Oud en nieuw in Pattaya”

 1. Gringo zegt op

  Tja, zo kan je overal een probleem van maken.

  Ik was tijdens de jaarwisseling ook aan het strand en Beach Road. Ben met vrouw en zoon in verschillende bars geweest rond Soi 7 en 8, niets dan gezellige pret. Beide sois vertoonden een vrolijke uitgelaten stemming, niks moeilijkheden.

  Het verkeer op Beach Road is inderdaad op die avond verstopt. Van mij, maar ik woon in Pattaya, mogen ze Beach Road afsluiten tijdens zo’n avond, dat doen ze wel meer bij evenementen. Maar dat is geen nieuws, de verkeerschaos is er al jaren, daar houd je rekening mee. Ik begrijp echt niet, dat iemand dan nog met de auto over Beach Road wil rijden.

  Parkeren is niet eenvoudig, dat klopt, maar een beetje van het strand af, Soi Buakhow, Third Road bieden ruim voldoende oplossingen. Je moet ook niet zoeken naar een parkeerplaats, je moet het weten. Goed voorbereiden heet dat en niet zo maar op de bonnefooi naar Pattaya rijden.

  45 minuten lopen naar het strand is ronduit belachelijk, er zijn ook motorbike-taxi’s die door het drukke verkeer laveren en je binnen een mum aan het strand hebben.

  Ik ben zelf niet zo voor dit soort grote mensenmassa’s, maar de Jaarwisseling vieren aan het strand en in de bierbars van Pattaya is gewoon een prachtig feest.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 2. tinus zegt op

  Ben afgelopen jaar geweest en het jaar daarvoor vond het schitterend we hadden een mooi plekkie op het strand vlakbij Central festival zo af en toe huppelde ik ff de straat over naar 7-11 om wat nieuwe versnapperingen te halen, op het strand was genoeg te doen en te zien na het vuurwerk zijn we naar walking geweest waar we tot de vroege uurtjes hebben doorgehaald … ja het was prachtig en gezellig maar we wisten van te voren dat het druk zou worden en daar waren we dus op ingesteld. Dit jaar hebben we er van af gezien we hebben een kleine die nu 4 maanden oud is dus dan wordt het allemaal wat teveel, ik ben nu 46 jaar ik neem aan dat wanneer ik 65+ ben ik ok niet meer in al die druktewil rondlopen dan haal ik bepaalde dingen over me heen en dan ga ik ook redeneren van dat het 15 of 20 jaar geleden allemaal zo anders was. Men weet op voorhand dat op bepaalde weekenden of vakantie dagen Pattaya verstopt raakt en als je dan na 8 jaar toch zegt we gaan dan weet je wat je op je hals haalt. Denk je echt dat pattaya dichtzit omdat autos werden verkocht op krediet met een bedrag van 80-100000 baht cash terug ??????en als dat zo zou zijn is het hun goedrecht of niet? al verdrinken ze in hun eigen schulden wat dan nog. Maar mischien is het verhaal wat aangedikt naarik begrijp zijn er al 50 % minder russen daar dus zo druk zal het wel niet geweest zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • tinus zegt op

   Ps dit jaren waren we lekker thuis in Yasothon zijn naar het park geweest vuurwerk gekeken en weer lekker naar huis. In de straat bij ons gezellig feest tot in de vroege uurtjes.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. william zegt op

  Als ik in pattaya ben, parkeer ik vaak in de ondergrondse parkeergarage van mike shopping., tot op heden
  nooit problemen gehad, het is goedkoop en je staat zo op de beachroad of second road.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. l.lagemaat zegt op

  Kan de mens op dat soort dagen nog veilig naar Pattaya gaan,was de vraag.
  Het verkeer staat zo muurvast dat er bijna geen ongelukken kunnen gebeuren.
  Ga op tijd ‘s morgens naar Pattaya en maak er een gezellige dag/avond van,dan
  minder last van verkeersdrukte.
  Dan zijn er ook nog (betaalde ) parkeerplekken te vinden b.v.bij de tempel
  aan de Pattaya Thai,10 min.lopen van de beach.
  De terugkeer ook even de tijd voor nemen,na 02.00 uur
  De brommertaxi’s zijn schreeuwend duur.Voor een kleine rit hoorde ik 200 tot 300 B.
  voor vragen.
  Vuurwerk door/voor particulieren blijft gevaarlijk.Ook in Nederland zijn weer diverse
  handjes en ogen ingeleverd.In Thailand zwaar vuurwerk toegestaan!
  Maar alles bij elkaar was het een gezellige drukte en prachtig vuurwerk met beroemde
  life bands bij de bali hai pier.
  Ach het glas is halfvol of half leeg.

  Een gezond 2015/2558 toegewenst!
  groet,
  Lodewijk

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Cor van Kampen zegt op

  Het gaat mij niet over iedereen die weg weten, die in pattaya wonen. Het ging mij over de veiligheid.
  Het verkeer op de Beach Road was niet verstopt. Heel Pattaya was verstopt kwa verkeer. Mijn twee zonen
  zijn niets eens meer de weg opgegaan die rijden motorbike – Taxi..
  Je kan niet overal een probleem van maken. Mij maakt het niet uit. Ik was daar niet. Voor mij mogen jullie allemaal gaan. Ook als een hete luchtballon boven je kop in brand vliegt en de panniek toeslaat.
  Misschien niet allemaal goed gelezen. Er stond nog bij, Kijk wat er in China is gebeurd.
  Groetjes, Cor van Kampen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. Frank zegt op

  Ik denk dat bepaalde dingen en ook gevoelens komen met de jaren. De jeugd vindt het allemaal wel mee vallen, hoe ouder des te meer last van drukte en andere “problemen”. Dat is met vuurwerk show in NL net zo. Kan me goed voorstellen dat de wat oudere hier moeite mee hebben, maar daar kan het feest niets aan doen. Is het te druk…. ga iets verder op staan. Zie je dan te weinig… blijf volgend jaar thuis of ga naar kleinere plaats waar het ook heel mooi kan zijn. Qua veiligheid op straat en eventueele parkeer plaats, tja.. Pattaya is al jaren niet veilig op straat. (maar hoe meer verkeer des te minder ongelukken, ze kunnen dan alleen stapvoets rijden). Aan de rand je auto parkeren en lekker op tijd gaan. (dagje uit)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. kurt zegt op

  Ik heb zo soms het gevoel dat mensen die hier wonen niet veel meer kunnen verdragen van het toerisme in pattaya , ik denk dat ze de periode vergeten zijn toen zij naar hier kwamen enkel op vakantie , probeer toch eens iets te verdragen en te zuren over zo een overaangekondigde avond het is ten slotte toch goed voor de welvaart van de Thais , vertrek volgend jaar van smorgens dan heb vast een mooie dag hoor , dus ik ben het 100 % eens met vorige schrijvers . gr wees verdraagzaam .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. khun sugar zegt op

  Wat ik mij afvraag is of het niet veiliger is dat een 82 jarige zich laat rijden i.p.v. op oudejaarsavond in Thailand de baan op te gaan…
  Het afsteken van vuurwerk in en rond Beach Rd is een attractie waar men massaal komt van genieten, zulk vuurwerk is niet het werk van amateurs al kan er steeds iets misgaan…paniek zorgt steeds voor hachelijke taferelen.

  Niet meer tegen de drukte en het gedrum kunnen is eigen voor veel mensen op leeftijd, gun de jeugd zijn plezier. Die Gunter zijn vriendin zal nog jeugdig zijn 55555

  Grtjs ks

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website