Nooit geen Cheaptickets meer (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
28 september 2022

Ik heb recent dit geplaatst https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/eva-air-is-gestopt-met-premium-economy-en-doet-daar-geen-melding-van-lezersinzending/ 

Ik kwam er deze week achter dat Cheaptickets mijn vlucht had gecanceld zonder daar melding van te doen! Was leuk geweest indien ik naar Schiphol was gegaan en er geen boeking voor mij bestond.

Veel ellende gehad met Cheaptickets. Om een lang verhaal kort te maken: Ik krijg volledige restitutie en heb nu een business class ticket geboekt op een andere datum, want EVA Air vliegt definitief geen premium meer, voorlopig althans. Nu wel bij EVA zelf geboekt en nooit Cheaptickets meer dat moge duidelijk zijn. Daarbij komt nog dat boeken bij EVA nog goedkoper is ook!

Nu gewoon lekker luxe reizen en uitgerust aankomen en dat mag wat kosten, toch?

Ingezonden door Dirk

Rating: 2.18/5. From 22 votes.
Please wait...

15 reacties op “Nooit geen Cheaptickets meer (lezersinzending)”

 1. Jacques zegt op

  De prijzen van de tickets zijn de laatste maanden geëxplodeerd. Een normaal ticket is voor de werkende bevolking bijna niet meer te betalen, laat staan een ticket in business class. Nee, sorry hoor, een beetje luxe kan ik me niet permitteren.

 2. Stan zegt op

  Als je business class kunt betalen maken die paar tientjes of procentjes extra van Cheaptickets ook niet veel meer uit. Anders maar elke avond een biertje minder.
  Ja, ticketprijzen rijzen de pan uit. Als je de komende maanden nog naar Thailand wil rechtstreeks met KLM zit je in economy al op meer dan 1200 euro. EVA zo’n 1100 euro. De bekende overstap-maatschappijen zijn goedkoper, maar ook niet meer de prijzen die het eerst waren. Of je moet Saudia een keer willen proberen.
  Pas als je een half jaar(!) van te voren boekt kun je nog voor een normale prijs vliegen, bij KLM in ieder geval.
  Ik heb vorige week geboekt met vertrek in maart voor 700 euro.

 3. Patrick zegt op

  Hoe ben je erachter gekomen?
  Ik heb namelijk ook een ticket geboekt via cheaptickets voor EVA.

 4. bert zegt op

  Cheaptickets annuleert geen vluchten. Dat doet de maatschappij. Deze geeft dat door aan Cheaptickets. Cheaptickets is als verkoper van de tickets wel verantwoordelijk voor de communicatie met de passagier.
  Je kunt inderdaad beter boeken bij de maatschappij, of bij een gerenommeerd reisbureau als onderdeel van een pakketreis. Een vlucht met een landingspakketje wordt al gezien als een pakketreis.
  Kijk steeds op de website naar gegevens van jouw vlucht.

 5. Francois zegt op

  Lees steeds de voorwaarden van de organisatie waar je een ticket boekt.
  Op die manier kan je weten wat je koopt en aan welke voorwaarden.
  Doe je dat niet kan dit je overkomen.
  Wie zijn gat brand….

 6. Mike Tomale zegt op

  Net terug uit Thailand. Via Cheaptickets geboekt bij Qatar Airways voor ca. 650 euro retour economy class met overstap van ca. 2 uur in Doha. Fantastische reis. 6,5 uur naar Doho, even 2 uurtjes benen strekken en nog 7 uurtjes naar Bangkok. Vlucht goed geregeld. Bagage goed afgehandeld, zowel op Schiphol als op Suvarnabhumi Airport. Goed eten aan boord en vriendelijk personeel.

  • Cornelis zegt op

   Maar waarom bij Cheaptickets en niet bij de maatschappij geboekt, kun je me dat helder maken? Alle positieve zaken die je noemt zijn de verdienste van de luchtvaartmaatschappij, niet die van de tickethandelaar……

   • Mike Tomale zegt op

    Omdat ik via internet zoekende naar een goedkope retourvlucht bij CheapTickets terechtkwam….mag dat?

    • Cheaptickets haalt de prijzen gewoon van de server van de luchtvaartmaatschappijen of denk je dat ze zelf de prijzen van vliegtickets mogen bepalen? Helaas snappen sommige mensen totaal niets van de digitale wereld.

    • Cornelis zegt op

     Natuurlijk mag dat, maar was cheaptickets dan werkelijk ‘onder de streep’, dus incl. eventuele bijkomende kosten, nu substantieel goedkoper dan de luchtvaartmaatschappij?

   • Kees zegt op

    Helemaal mee eens. Als er zich geen problemen voordoen tijdens de vlucht, dan maakt het weinig uit. Maar zodra er een probleem is, is de afhandeling met de maatschappij zelf veel eenvoudiger. En voor het prijsverschil hoef je dat niet te laten. Tijdens de corona periode zijn vele reizigers die geboekt hadden via een tussenpersoon van een koude kermis thuis gekomen.

   • Stan zegt op

    Bij sommige maatschappijen zelf kun je misschien alleen boeken als je een creditkaart hebt? Niet iedereen heeft er eentje natuurlijk.

    • Adriaan zegt op

     Bij EVA kun je met IDEAL betalen.

 7. Chiang Moi zegt op

  De Corona periode heeft veel mensen “wijs” gemaakt. Ik boekte ook altijd via een ticketbureau, De ellende die veel mensen hadden om hun geld terug te krijgen toen hun reis niet door ging omwille van Corona werden van het kastje en de muur gestuurd sommige hebben hun geld nog niet terug.Gelukkig hadden wij niet geboekt. Wij gaan 1 december naar Thailand. Ik heb de tickets rechtstreeks geboekt bij Emiraties en betaald met mijn creditcard.De tickets zijn zo in ieder geval verzekerd mocht er iets mis gaan. Nooit meer boeken bij ticketbureaus en altijd betalen met je creditcard. Beter voorkomen dan……..

 8. FrankyR zegt op

  Sinds een paar dagen weer terug uit Thailand.
  Ik boek mijn tickets altijd via BMAir. Gewoon goed te doen en regelen ook op verzoek preferred seats.

  Alleen in 2018 toen rechtstreeks geboekt via KLM.

  Maar ik kreeg bij EVA Air premium economy voor dezelfde prijs als wat KLM vroeg voor economy…

  Dan is het een makkelijke keuze


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website