Lezersinzending: Wat neem je mee naar Holland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
19 december 2014

We weten allemaal wat mee te nemen naar Thailand, drop, rookworst, kaas, goudkuipje en in mijn geval zeer diep gevroren kroketten van Kwekkeboom of van Dobben in een polystyrene doos.

Dankzij mijn platina frequent flyer status en vaak businessclass gevlogen voor mijn werk heb ik vaak 3 koffers van 32 kg. Mijn vrouw heeft twee koffers en dan nog handbagage.

Dezelfde allowance voor de trip naar Holland, maar ik weet niet goed wat ik mee moet nemen. De koffers zitten al redelijk vol met hardware zaken, souvenirs , kleding, Thai WD40 equivalent, de hotwax uit Thailand die uitstekend is. De LED’s komen nu mijn oren uit, maar behalve noodles voor de halve familie ook nog 5 kilo diep gevroren garnalen, een baal rijst en dan kleding en zo. Maar wat nog meer? Wie heeft er ideeën?

Oh ja, ik neem ook verschillende biocides en herbicide mee omdat die in Holland alleen maar in zwaar geprijsde kleine verpakking te verkrijgen is.

Wat nemen jullie zoals mee terug naar Holland?

Marcus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersinzending: Wat neem je mee naar Holland?”

 1. paulusxxx zegt op

  Wat ik altijd mee neem naar Nederland zijn Thaise kruiden, vooral de pakjes Roi Thai neem ik graag mee. Daarmee tover ik zo een Paneng Kai mee op tafel, zo geniet ik dan nog even van de Siamese keuken thuis.

  Meestal stop ik ook een paar schoenen in mijn koffer. Schoenen zijn erg goedkoop (800-1500 baht) en verrassend goed te noemen vooral als ze uit een familiewinkel komen.

  Soms nog een nieuwe broek en een paar handgemaakte overhemden (800-1200 baht per stuk), handig omdat ik erg lang ben en de mouwen dan goed passen.

 2. marcus zegt op

  Ja geode schoenen zijn in Nederland vaar heel duur. Maar maat 46 valt niet me in Thailand. Mijn schoenen koop iki altijd in de USA, Houston als ik er voor werk ben. Ongeveer de helft van equivalente schoenen in Nederland. Ze bekijken het maar 🙂

 3. theo hua hin zegt op

  Ik neem altijd mijn vriendin mee, die is heerlijk. Qua Thais eten is alles te koop in nl.

  • Chooglin zegt op

   Van zo’n reactie word ik nu vrolijk. Echte liefde dus.

 4. eduard zegt op

  Hallo, ik loop een schemerlampenkappen winkel te zoeken in Pattaya e.o.Ben stad en land afgeweest,maar kan niks vinden.Van Holland mee te nemen valt niet mee.passen niet in je koffer en om met een losse kap te gaan sjouwen,zie ik niks in. Gr.

  • yvonne zegt op

   Probeer eens bij Ikea in Bang-na. Misschien hebben die het. In Nederland verkopen ze ook lampenkappen.

  • ruudje zegt op

   Ga eens kijken in DO WATSADU daar vind je een assortiment knappe schemerlamen.

 5. carla goertz zegt op

  Hallo, strepsels spray voor vliegen ,zakjes voor bonbons kaneelstokken van die hele langen lekker vers
  kleine spullen voor oude auto , t shirts (zijn wel al 15 jaar de zelfde armanie) gedroogd fruit voor bonbons te maken mango en ananas zijn hier niet zo lekker ,bloemen maar die blijven bij mij nooit lang goed maar ja als je een kilo bloemen voor een euro hebt dan ga ik ze toch weer meenemen .Ik wil eigelijk nog veel meer meenemen maar helaas.
  vraagje hoe houd je garnalen koud en kroketen koud want je bent toch lang onderweg?

 6. nico zegt op

  Wat moet je meenemen? Met die vraag zit ik ook altijd. Ik heb 4 kleinkinderen en mijn zoon had een goede suggestie; neem 4 olifanten mee.

  Ben me aan het rot zoeken naar olifanten. Hebben wel hele grote (met slurf en zo) en een manetje erop, maar kleinere, nee hoor, beren en Mickey Mouse in overvloed, maar olifanten, ho maar.

  Wie heb nog andere suggestie’s
  Ik hoor het graag.

  Nico

  • Willem zegt op

   Beste Nico,
   Veel olifanten houtsnijwerk gezien op de (night) markets in Chiangmai en Hua Hin, maar ook overdag in Bkk rond Grand Palace en met de boot daar oversteek WatArun omgeving. En heb er ook net een in mijn hand, Chang classic, lekker biertje. Proost, Nico en je weet het: pas op met olifantenkontenvlees in blik. Soms verkopen ze je het gat (en heb je dus een leeg blikje)

   Groet,
   W

  • LOUISE zegt op

   Hallo Nico,

   Als eerste misschien wel makkelijk als je zegt waar je woont.

   Ik kan je wel een adres in Pattaya geven, maar als je in
   Chiangmai woont, schiet dat ook niet op.
   Dit geldt ook voor meerdere vragen die soms gesteld worden door T.B.-ers.

   In Pattaya in de eerste Mike Shoppingmall, vanaf Walkingstreet heb ik rijen olifanten gezien in diverse maten.

   LOUISE

 7. ruudje zegt op

  Warmtepleisters , hier zeer goedkoop en altijd wel eens nodig .
  Paracetamol , spotgoedkoop .
  Papaya’s , die zijn in Belgie redelijk duur .
  Vis in blik , je moet maar eens kijken in Big C of Lotus.
  Wat je daar vindt aan verschillende smaken ,vb tonijn Masaman, tonijn met basilicum enz.

  greetz Rudy

 8. Tom zegt op

  Ik neem koffie bonen mee. Een melange van bonen uit het noorden en zuiden van Thailand. Die koop ik bij het koffie tentje Yellow Green in Mae Sot. Heerlijke koffie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website