Wij verblijven al jaren in een relatief kleine plaats in Thailand. Een bekende van ons is vorige week aangekomen en verblijft in een eenvoudig, klein hotel. Hij vertelde over een jong Nederlands stel met twee kinderen die ongeveer twee weken in dit hotel verbleven, inclusief ontbijt, en vaak ook het avondeten daar gebruikten. Ze zijn midden in de nacht vertrokken zonder te betalen.

Ik merkte op dat je normaal gesproken je paspoort moet afgeven voor registratie. In dit hotel gaan ze dat nu pas invoeren. Voorheen vertrouwden ze op de goede intenties van de gasten en volgden ze niet strikt de wettelijke regels. Toen ik dit hoorde, schaamde ik me dat het landgenoten waren. Voor zo’n hotel kan dit een verlies van misschien wel 40.000 Thaise baht betekenen.

Het is schaamteloos gedrag en zeker geen goed voorbeeld voor de kinderen. “Houd je mond, want iedereen slaapt!”

30 reacties op “Nederlands asociaal gezin ontduiken hotelrekening in Thailand (lezersinzending)”

 1. MrM zegt op

  Het is maar goed dat het niet gepost wordt wat ik denk.
  Hopelijk dmv camera beelden dat ze ze nog op kunnen sporen.

 2. Erik Kuijpers zegt op

  Slecht volk! Helaas bestaat ook. Maar het hotel is ook dom bezig geweest. En hoe hebben ze de gasten gemeld bij Immigration? Daar wordt toch om paspoortgegevens gevraagd?

  • william-Korat zegt op

   Slecht volk zeker.
   Veel van die slaapgelegenheden met een ‘handvol kamers’ vragen daar niet naar is mijn indruk.
   De eerste indruk of beter gezegd het vooroordeel kan wel eens een nadeel zijn.
   Beetje dom, volgens de gevleugelde woorden van Maxima.
   Even een foto van je paspoort vandaag de dag is trouwens genoeg, geef het nooit af.

   Schaamte omdat ik ook Nederlander ben ontgaat mij een beetje

 3. René zegt op

  Zijn er misschien (bewakings)camerabeelden zodat we die in NL op social media kunnen ronddelen?

 4. Daniel zegt op

  En dan maar mooi naar Nederland (of Belgie) terug. Opscheppen over onze prachtige reis. Terug goed geld verdienen en de arme mensen hier laten stikken. Gefeliciteerd..

 5. Ger-Korat zegt op

  Ik geloof van het hele verhaal nul komma nul. Overal moet je van tevoren betalen, van een loveresort voor een paar uur tot een 5 sterren hotel: nog nooit gehoord of zelf meegemaakt dat ze vertellen dat je achteraf mag betalen laat staan een gezin met kinderen gedurende een 2 weken verblijf en dan ook nog de maaltijden. En dan nog een verhaal afkomstig van een bekende van iemand die het had over een gezin, ben je al weer 3 verhoudingen verder zoals de neef van een collega heeft een buurman die……oftewel niet eens uit direkte bron. Misschien hier maar geen toogverhslen vertellen.

  • Piet zegt op

   Ik denk net hetzelfde Ger. Ik heb al vele malen in kleine resorts geslapen en overal moet mijn vrouw het geld voorafgaand overschrijven. Of in het beste geval moet je betalen bij het inchecken.

   Een beetje triestig om met dergelijke onzin op de proppen te komen.

   • smeets dirk zegt op

    Heb hier in Petchabun toch ook al een paar maal overnacht zonder pas ofzo te moeten laten zien en bij vertrek afgerekend.Het kan dus op sommige plaatsen wel voorkomen.Maar bij een hotel met ontbijt lijkt me dat inderdaad wel heel sterk.

  • PEER zegt op

   Ik moet áltijd, bij check in, m’n overnachtingsdagen afrekenen.
   Maarrrr mocht ‘t tóch waar zijn, dan hoop ik dat het de kinderen lang bijblijft !
   En élke vakantie tegen pa zeggen:
   “Pa, weet je nog wat je toen in Thailand hebt geflikt”

  • Astrid Prins zegt op

   Idd, vind dit een heel vreemd verhaal. Ben net terug van ruim een maand rondreizen en heb in hostels, hotels en B&Bs verbleven maar overal is het eerste wat ze vragen je paspoort. En de betaling. Bij het laatste hotel stonden ze savonds zelfs aan de deur om betrekking vh eten. (wat ik ook weer te ver vind gaan. Vragen om je kamernummer en niemand te zien na afsluiting vh eten verwacht je dat je de volgende dag mag betalen. ).. Vaag verhaal.

   • Astrid Prins zegt op

    Betrekking = betaling

  • servaas zegt op

   Met het vingertje wijzen is makkelijk ,dat je het durft om zo weg te gaan ,schaamteloos en ik heb respect voor de hotel eigenaar dat hij zijn klanten vertrouwd.
   Ik hoop als dit schorum nog eens naar Thailand gaan dat ze op gepakt worden en hun straf krijgen en totaal geen medelijden met ze dan.

  • SiamTon zegt op

   Dat je al bij het inchecken moet betalen is mij geheel vreemd. Ik woonde in Jomthien in een condo, dus dat was met een huurcontract. Maar ik ging ook wel naar b.v. Bangkok en daar wist ik nooit voor hoe lang ik in een bepaald hotel zou overnachten. Ik check altijd in voor onbepaalde tijd en dat is meestal langer dan een week. Ik heb nog nooit vooruit moeten betalen. Ik betaalde altijd bij het uitchecken met mijn creditcard. Geen enkel probleem. Wellicht dat goedkopere hotels meer slechtere ervaring hebben en daarom vooruit laten betalen.

  • Stef Bouwhuis zegt op

   Onzin ik heb overal bij kleine hotels achteraf betaald. Ik zei dat ik nog niet wist hoe lang ik zou blijven. Wat sommigen wel deden is een soort weekafrekening presenteren. Wat ik logisch vond.

 6. Antoon de Kroon zegt op

  Zeer betreuringswaardig als je zulke gasten krijgt.
  Maar ook foutief van hat hotel/resort.
  Wij hebben ook een klein resort met 6 kamers/bungalows, maar elke gast moet zijn paspoort afgeven zodat we een kopie kunnen maken. Verders moet dit hotel ook de gasten die langer dan 24 uur verblijven melden bij de immigration. Dan hadden ze deze gasten ook kunnen melden bij de tourist police i.v.b vertrek zonder te betalen.

  Ik hoop dat ze als nog achterhaald worden, en de rekening betalen met een flinke boete!
  Verder een stempel in paspoort dat ze 5 jaar niet meer welkom zijn in Thailand, en op het vliegtuig zetten.

 7. John Chiang Rai zegt op

  Afgezien dat de houding van dit asociale gezin natuurlijk crimineel is, draagt ook de eigenaar van het hotel een medeschuld.
  Medeschuld omdat hij/zij ook tegen de wet verstoten heeft, normaal zou het paspoort voor de verplichte wettelijke melding,van de TM 30 procedure reeds noodzakelijk geweest was.
  Maar het is van dit asociale gezin natuurlijk schandalig als je zo op vakantie moet gaan, en hoop daarom dat ze toch nog ergens te achterhalen zijn.

  • Stef Bouwhuis zegt op

   Zou het niet zo kunnen zijn dat door iets onverwachte het gezin in problemen is gekomen? De prijzen in kleine hotels zijn in vergelijking tot het leven in Nederland super goedkoop. Misschien waren ze bang om dat te vertellen in een vreemde land.

   Veronderstellen dat het criminelen zijn vind ik wat kort soor de bocht. De Thaise eigenaren zullen ze als criminelen zien, maar misschien zijn ze bang of laf.

 8. Hendrik zegt op

  ALS dit verhaal waar is dan moet de hoteleigenaar nu niet komen klagen. Als hij zijn gasten niet volgens de richtlijnen inschrijft zal hij daar wel een reden voor hebben.

  Ik heb evenwel mijn bedenkingen. Ik heb nog nooit geweten dat een hotel zijn overnachtingen afrekent bij het vertrekken. Lijkt me een broodjeaapverhaal.

 9. Wim zegt op

  Als je aan je beste vriend vertelt een nieuwe rode Mazda sedan te hebben gekocht, krijg je na een tijdje later terug dat je een blauwe Toyota SUV hebt aangeschaft. Mensen hebben de neiging mondelinge boodschappen te vervormen. Ik denk dat het rondom dit gezin ook zo is gebeurt. Een gezin met 2 kinderen komt niet op de bonnefooi naar Thailand, maar boekt vooràf. Dat het goedkoop moet zijn, dat geloof ik wel. De kosten van 4 tickets zijn ook mis. Dat zij zich links en rechts a-sociaal hebben opgesteld en bv de minibar leeggedronken en geschrokken van de relatief hoge rekening ervan, misschien 2 grote baddoeken in de koffer en een ochtendjas, wat glazen kapot en zakken cips voor de kinderen niet opgegeven, en vervolgens ruzie aan de balie bij hun check-out: alles is mogelijk en baart opzien. Maar volgens dient een hotel haar gasten te registreren, dus dat gezin kan niet ongezien er vandoor. Dat zij midden in de nacht vertrokken, kan ook te maken hebben met het tijdstip van terugvlucht, dus niets bijzonders. Maar alleszins vreemd natuurlijk. Maar je plaatsvervangend schamen, lijkt mij ook niet nodig. Het hadden ook Belgen kunnen zijn, en is dan geen schaamte aan de orde? Zijn toch ook mensen.

 10. Hugo zegt op

  In het Lek Hotel in Pattaya moet ik ook niet direct betalen. Ze nemen wel een kopie van mijn paspoort. En ze hebben liever cash geld. Met een creditkaart word 3% extra aangerekend.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik heb daar in de jaren 90 ook dikwijls een hotelkamer genomen.
   Toen moest je ook niet betalen bij aankomst, maar er werd wel op het eind van elke week afgerekend.
   Toen ook extra betalen indien met creditkaart stond op de balie vermeld, maar ik betaalde altijd cash.
   Toen 400 Baht per nacht dacht ik.

   Kopie paspoort volstond en mijn toenmalige vriendin moest haar ID afgeven telkens ze bleef overnachten.

   Was toen een populair hotel onder o.a. Belgen en Nederlanders met toen een prima ontbijt buffet.

 11. Kim zegt op

  Klopt niks van dit verhaal.
  Onmogelijk.
  Het is overal meteen betalen.
  Zelfs de hotels waar je 2 uurtjes verblijft.
  Meteen betalen.

  • andrew van schaik zegt op

   Normaal is een Thai vooraf betalen een Farang achteraf. Zo doen wij en andere gasten dat om ons heen al bijna 50 jaar.
   Wat jij bedoelt is een short time hotel. Doch de Thai doet veel met gebaren zonder iets te zeggen. Ze maken van beide handen een vuist met de duim omhoog en spreiden die uit. Dan gaan beide vuisten naar elkaar toe alsof er een gordijn wordt dicht getrokken. Zonder daarbij ook maar iets zeggen. Dat kent iedereen!
   Wij betalen al 50 jaar overal achteraf.

   • PEER zegt op

    “Dat kent iedereen”?
    Nou Andrew, Ik kom 24 jr in Thailand en heb dat gebaar nog nóóit iemand zien doen.
    Kom jij al 50 jaar in short time-hotels?
    Álle hotels, all over the world, is inchecken; creditcard overleggen en afrekenen. Voor íédereen.

    • andrew van schaik zegt op

     Leer ik je nog twee gebaren die elke Thai kent: Je ziet een Thai een kusje geven op de binnenkant van z’n rechter duim. Vervolgens maakt hij met die duim een draaiende beweging op de buitenkant van z’n linker hand. Dan zie je een Thaise vrouw, alweer zonder iets te zeggen, met haar hand een snijdende beweging boven op haar hoofd maken. Wat is dat nou weer? Dat betekent “Hua teg lued og”! Kijk maar uit.

  • SiamTon zegt op

   Ik heb het al eerder gesteld. Maar omdat jij het zo krachtig stelt. Zeg ik het nogmaals.

   Het is dus wel degelijk mogelijk dat je achteaf betaald. Ik heb nog nooit een hotekrekening, waar ook ter wereld, vooraf betaald.

   • PEER zegt op

    Dat is mogelijk.
    Maar doordat je garant hebt gestaan dmv je creditcarddetails, heb je op voorhand al toegestemd om je schuld aan het hotel van je creditcard-rekening te verrekenen.
    Dus je betaalt níét achteraf, maar je bank haalt je creditcard-betalingen élke maand van je tegoed af.

    • SiamTon zegt op

     Nee, dat gebeurd pas nadat ik mijn handtekening op de rekening heb geplaatst. Zolang ik geen handtekening heb gezet, zal er ook niets van mijn creditcard worden afgeboekt. Ergo: Ik betaal dan gewoon achteraf. Bovendien gaf ik nooit mijn creditcard gegevens vooraf aan het hotel. Wel mochten zij van mij, indien gewenst, een kopie maken van mijn paspoort. Wat in sommige gevallen ook werd gedaan.

 12. Peter zegt op

  Dat dit gezin niet op voorhand betaald lijkt mij normaal. Ik verblijf dikwijls in een hotel in Pattaya en ik betaal altijd bij het uitchecken. Natuurlijk hebben ze natuurlijk mijn paspoort gegevens en een nachtwacht voor het geval dat je met al je valiezen stiekem zou willen vertrekken. Zelfs als er geen nachtwacht zou zijn hebben ze toch altijd je paspoort gegevens. Raar verhaal. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 13. Jack zegt op

  Je betaalt weliswaar achteraf maar vooraf moet je tegenwoordig bij bijna elk hotel je credit cardgegevens invullen en tekenen dat er betaald wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website