Ingezonden: Maestro logo pinautomaten in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
22 juni 2014

Beste lezers,

Kan je nog gewoon pinnen in Thailand bij een ATM met een ‘Maestro logo’? Wanneer ik het navraag bij mijn bank (deze week) krijg weer zo een typisch antwoord waarmee je niet geholpen bent.

Ik citeer: In theorie zou u uw debetkaart in Thailand kunnen gebruiken aan alle pinautomaten die het “Maestro” logo vermelden. Echter, ten gevolge een conflict tussen Mastercard (eigenaar van het merk Maestro ) en verschillende automaatbeheerders omtrent de veiligheid van de automaten en de verantwoordelijkheid in geval van fraude, worden de kaarten door sommige beheerders geweigerd of kan men slechts een beperkt bedrag afhalen.

Deze situatie verandert dagelijks en staat volledig los van onze bank.

Het is maar dat u het weet.

Groeten uit België,

Freddy

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Ingezonden: Maestro logo pinautomaten in Thailand”

 1. David H. zegt op

  Heeft normaal gesproken te maken met het feit dat meestal in Thailand de bankkaarten geen chip & pin technologie hebben en de ATM’s er ook niet op voorzien zijn , en dit wegens de mogelijkheid van kopieren van de magneetstrip dus als onveilig wordt beschouwd door de Eu. banken , en wordt alleen die vrijzettings mogelijkheid van de blokkering voorzien bij aanvraag.
  Verder raad men het gebruik van de zuivere creditcard aan ….. rara met wat die gelezen wordt …,?. Juist… met de magneetstrip hier , en wordt niet geblokkeerd door de Eu. banken ( wordt meer aan verdiend natuurlijk !)

  Nu echter is Bangkok bank al aan het overschakelen naar die Chip en pin technologie ….evenwel die werken dan weer enkel aan hun ATM’s ! En niet aan de andere bankautomaten..
  Ook gaan de andere banken volgen met aanpassing van hun systemen volgens nieuws .

  PS; het is wel degelijk een beetje angstaanjagend te weten dat bij verlies van je kaart de oneerlijke vinder kan gaan winkelen op je kosten wegens enkel de kaart te laten “swipen” tegenover wij normaal onze pin moeten invoeren aan de winkelterminal in E.U.

 2. ddroogers zegt op

  Je maestro functie kan in iedere tam in Thailand worden gebruikt, op voorwaarde dat je bank deze kaart heeft gedeblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Standaard wordt maestro geblokkeerd om zogezegd fraude te voorkomen en je een betaalkaart te laten gebruiken.
  dus gewoon zeggen tegen je bank dat ze deze moeten deblokkeren

 3. willem zegt op

  Freddy,

  Ik kom veel in Thailand en ben net weer een week terug. Ik pin altijd Thailand en bij heel veel verschillende automaten. Nooit een probleem. Een enkele keer dat een transactie niet lukt maar dat kan ook aan de lijnverbinding liggen. Thailand is in mijn beleving het land met de meeste ATM automaten ter wereld. Op bijna iedere hoek van de staat staat er een. En dat bedoel ik nagenoeg letterlijk. Ik heb aantallen van 35 of 40 duizend ATM automaten in heel Thailand gelezen. In Nederland moet je echt zoeken naar een automaat in Thailand loop je hooguit 100 meter.

  Dus maak je geen zorgen. Wel even zeker stellen dat je pas geschikt is voor buiten Europa. Bij de ING kun je dat via de website doen in “Mijn ING”

  Succes

  Willem

 4. Frank zegt op

  Bij alle ATM met meastro logo kun je pinnen. (let wel voor je vertrekt in NL dat je pas geschikt gemaakt is voor buitenlandse transacties)

 5. rebell zegt op

  Je pin-pas moet geschikt voor buiten de EU. Alleen, het buitenland is daar niet genoeg. Zeg er bij dat het voor Azie moet zijn.

 6. lospastores zegt op

  ik kan met mijn ING Maestro pas gewoon pinnen en zelfs bij de Bangkok Bank 20.000 Bht. opnemen.
  Maaaaaar dat is een Nederlandse pas, dus ik weet niet hoe het met de Belgische Maestro pas gaat.

 7. Johannes zegt op

  Mijn ervaringen met de ing pas zijn ook van deze strekking .Het ligt eraan welke bank je opdat moment bezoekt en vooral geen kredietkaart bij de dezelde bank hebben heb jij bijvoorbeeld een abn neem dan een kredietkaart van een andere bank Ik zelf heb dit al onde rvonden geengeld bij de atm en vervolgens binnen in de bank met een kredietkaart sorry meneer hij is geblokkeerd

 8. theoS zegt op

  @Johannes,dit is niet waar en slaat nergens op.Ik heb een betaalpas en credit card bij dezelfde bank,de ING,en gebruik deze beiden,hier in Thailand,bij alle ATMs.Geen problemen daarmee.Heb deze al sinds 1999,eerst bij de Postbank en later ING.Wat de ABN aangaat geloof ik je,heb verscheidene ABN klanten meegemaakt die geen geld uit de muur konden halen/krijgen,een rotbank.

  Graag na een punt en komma een spatie plaatsen. Dat verhoogt de leesbaarheid.

 9. Patrick De Coninck zegt op

  @Freddy , Mijn KBC (Belgie) – Maestro bankkaart is sinds ongeveer 3,5 jaar niet meer bruikbaar in Thailand , volgens KBC omwille van veiligheidsredenen . (men gebruikt hier enkel de kopieerbare magneetstrip ipv de chip)
  KBC – Visa doet het voorlopig wel nog & geldopname met deze kaart is voordeliger dan geldopname via Maestro . (toen Maestro hier nog werkte)
  Check dus best nogmaals met Je bank & neem voor de zekerheid een Visa kaart mee.
  Breng ook Je kaartlezertje mee zodat Je online eventueel Je Visa rekening kan “bijtanken”, of hotels & vliegtuig-tickets online kan boeken. (doe ik bijna wekelijks)
  Zie ook de postings van 31/12/2013 betreffende dit onderwerp (zoek op Aeon bank)

 10. phakdee zegt op

  Op dit moment ben ik lekker in Thailand en ik kan gewoon met mijn ING Maestro pas pinnen ,en met deze pas kan ik bij Bangkok Bank tot 20.000 Baht geld opnemen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website