Eindelijk herenigd met mijn lieve Thaise vrouw na bijna 2 jaar! Na een periode met vele papieren hindernissen, mijn visa, CoE en nog een “tig” aantal paperassen, Eindelijk vertrokken met Qatar Airways (zeer goedkoop; minder dan € 500!) via Doha (niet echt mijn keuze), aangekomen op BKK Suvarnabhumi.

Het was inmiddels 3 november 12.30 uur lunchtijd en vliegveld leek uitgestorven op tientallen Thaise assistenten die je opvingen en je naar een lange rij stoeltjes bracht om je papieren gereed te maken voor controle. Zoals gezegd, we waren de enige aangekomen internationale vlucht op dat moment. Langzaam schoof je op in de rij en kon je naar de eerste papiercontrole waar ze alles (behalve paspoort en visa) controleerden.

Daarna naar de paspoortcontrole waar ik gelijk geholpen werd. Vervolgens bagage ophalen en nog rookwaar taxfree inslaan. Helaas hadden ze bijna niets meer voorradig, mogelijk vanwege de al eerder op Thailandblog gemelde produktiestop van de rokertjes. Dan naar de uitgang waar een hele stoet “witte jassen” stonden om je naar het vervoer naar je hotel te brengen. Tot zover 2 uur later; dus ik vraag me af wat dat gaat worden als er veel meer vluchten arriveren. Maar wel heel goed, vriendelijk en strak geregeld door de Thai.

Met “taxi” naar hotel waar je wordt gedropt in de parkeergarage van hotel, Silom Serene Hotel (bij Lumphini park) in mijn geval. In de garage nemen ze ook de PCR-test. Vervolgens ga je gelijk in lift naar je kamer. Oorspronkelijk had ik nog geboekt voor 7 dagen voor THB 24.000, maar inmiddels was dat al versoepeld naar 1 of 2 dagen (afhankelijk van duur PCR test) voor THB 6.900 (1 of 2 dagen, dat maakte geen verschil). Omdat ik redelijk vroeg arriveerde, maar ze toch aandrongen dat het 2 dagen in beslag zou nemen, bleef ik erop aandringen dat ik echt maar één nacht wil blijven. Dat hielp, en de volgende ochtend mocht ik kamer verlaten. Kamer was netjes, schoon, en had balkon (op verzoek van mij). Eten was ok, maar je kon niets extra’s bestellen om van buitenaf in te kopen. Voor die ene dag geen probleem. Bij uitchecken werd keurig het teveel wat ik eerder voor 7 dagen had betaald, teruggestort op bankrekening.

Toen kon ik eindelijk mijn vrouw ophalen van haar werk en naar huis! Dus al met al was dit prima te doen en moest ik de ellende met alle voorbereidende documenten eerder in NL, maar vergeten. Ik hoop wel dat het mijn volgende bezoek in 2022 weer veel makkelijker wordt met die voorbereidingen want ik vrees ook dat de Thailand Pass niet echt de oplossing is om weer zelfde aantal toeristen aan te trekken als vroeger. Hier op het blog was sprake van de eerste kleine 400 aanmeldingen voor Thailand Pass maar dat is druppel want daarmee vul je slechts één vlucht!

Overigens had inmiddels EVA Air de refund van mijn eerder geboekte en geannuleerde vlucht, weer keurig op mijn bankrekening gestort. Na al die ellende van afgelopen jaar met refunds, blijft EVA toch mijn favoriet.

Wel vraag ik me af of ik, met bij de jaarverlenging verblijf met mijn Non Immigrant O visum, ook weer een Thaise verzekering moet afsluiten want de huidige is slechts 3 maanden (periode visum) geldig.

Overigens bij aankomst op Suvarnabhumi Airport, vraagt men nergens naar de Morchana app. Wel krijgt men later bij vertrek uit het quarantaine hotel, een zelftest (met QR-code) mee, die 6 dagen later zelf moet worden afgenomen en waarvan je het resultaat via de Morchana app en QR-code moet opsturen. Ik zelf heb geen mobiel, maar mijn vrouw regelt dat gedoe met de Morchana app. Ik las dat het voor diversen lastig is die app te downloaden, maar zolang je een ander persoon weet die voor jou via die app, de uitkomst van de zelftest kan versturen, is het geen issue.

Tot zover mijn ervaring en nu aan de slag met achterstallige reparaties in ons appartement.

Allemaal succes gewenst met jullie voorbereidingen/vlucht/aankomst!

Ingezonden door Haki

9 reacties op “Mijn ervaring met vlucht en aankomst in Bangkok (lezersinzending)”

 1. Sjefke zegt op

  Leuk om te lezen dat je er nu toch bent,je kunt beter daar zitten dan hier met die kou. Ik heb zelf een ticket voor februari, maar dan moet er wel het een en ander veranderen. Die Thaipass vind ik op zich geen probleem, maar met dertig+ graden een mondkapje op overal. Nee dat zie ik niet zitten, dan verplaats ik het wel weer een jaartje… Hopelijk zien ze snel in dat dit niet de beoogde toeristenstroom gaat brengen, en veranderen ze de regels iets. Of het moet weer helemaal fout gaan en ze zitten weer in lockdown. We wachten af ..

  • fenram zegt op

   Haki leuk verhaal man. Maar denk je nu echt dat die overheid klojo’s naar de pijpen van een farang gaan dansen als hij/zij niet houdt van mondvot dragen ? Vergeet het man. Het is hier de laatste tijd met momenten tegen de 40 gr aan geweest (zo geeft mijn Belgische thermometer aan die altijd bij mij op mijn tafel op terras in schaduw ligt). Maar overal liggen de cops op de loer om toch maar een farang te kunnen betrappen en dus zijn zakken leeg te maken indien hij/zij geen vod rond de neus en mond draagt.
   Dat zal wel niet zo erg zijn in Isaan en andere country side plaatsen, maar ik spreek over Pattaya/Jomtien waar ik woon…

   TIP : Op tijd een rustpauze inlassen tijdens je reparatie werken he !… LOL

 2. keespattaya zegt op

  Goed om te lezen dat je “thuis” bent gekomen. En voor mij belangrijk dat er nergens naar de morchana app wordt gevraagd want ik heb ook geen smartphone.

 3. Ruud zegt op

  Haki je bent niet de enige.
  Ik zit al vanaf maart 2020 vast in Nederland. O-A visum verlopen en mijn Thais rijbewijs is komende februari meer dan een jaar verlopen. Het is nog maar de vraag of ik dit jaar naar Thailand terug kan keren want de ambassade in Den Haag maakt geen visum afspraken en ik moet wachten tot wanneer een digitale visum aanvraag mogelijk is. Wie Thailand een beetje kent m.b.t. het digitaal aanvragen of melden van visum zaken weet dat die bij aanvang slecht werken of helemaal niet gaan werken. Hopelijk ben ik met kerst thuis.

  • haki zegt op

   Beste Ruud! Ik weet hoe je je voelt, maar ik denk (na mijn aankomst en de eerste berichten horend over de eerste kinderziektes van de ThailandPass) dat men hier al die probleempjes, die nu voorrang krijgen om maar zoveel mogelijk toeristen voor dit seizoen te ontvangen, eerst wil oplossen. En als dat gebeurd is en de Pass geeft geen problemen meer, dan zal men zich gaan bekommeren over de “normale” visa zaken. En natuurlijk moet hier het aantal besmettingen niet plots weer toenemen, want dan krijgen de toeristen natuurljk als eerste de schuld en hebben we allemaal weer ellende.

   Overigens wil ik nog even volgende kanttekening zetten met het doorsturen van resultaat van je zelfstest vi de Morchana app. Ik liet dat dus mijn vrouw doen met haar Thaise Android Samsung en ook die weigerde de QR code met mijn gegevens (ik neem aan voor het ziekenhuis verbonden met mijn hotel. waar de testen heen gaan)voor te accepteren. Dus moest mijn vrouw hotel bellen en die vroeg via Line een foto van het testresultaat op te sturen, zodat ze dat dan doorgeven aan het controlerende ziekenhuis. Dus, Ruud, dit is voorbeeld van één van de probleempjes die nog op te lossen zijn door de Thai.

   Wens ik je toch sterkte en succes met het nodige papierwerk om hier te komen.

 4. Tjitske zegt op

  Super Haki. Je bent er!
  Nu lekker samen genieten van jullie hereniging.
  Groetjes, ook aan je vrouw.

  • haki zegt op

   Dank en jullie ook veel plezier……………..

 5. Sudathip en Joop zegt op

  vertrek 6 November Amsterdam Bangkok

  Na het aan boord gaan 1,5 uur in het vliegtuig ! vertrek 1 uur vertraagd omdat de extra controle van alle documenten op Gate F2 dusdanig onder bemand was , dat er passagiers een uur te laat aan boord kwamen ! Daar en tegen was de afhandeling op Suvarna airport perfect ! Elke ambtenaar had kennis , zodat we nog sneller bij de uitgang waren dan normaal ! Na een nacht in Qurantaine konden we vertrekken naar ons huis ik Klaeng ! Weer droog met een 30 graden !
  Een compliment voor de totale organisatie van Thailand

  • haki zegt op

   Exact ook mijn ervaring!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website