Thailandbloglezer en videograaf Arnold stuurde weer een leuke video naar de redactie. Tijdens een van zijn bezoeken aan Hua Hin kwam hij op een vogelzangwedstrijd terecht, en natuurlijk had Arnold zijn videocamera bij zich zodat hij getuige kon zijn van een kleurrijk gebeuren.

Vogelzangwedstrijden zijn een fascinerend onderdeel van de Thaise cultuur. De wedstrijden vinden overal in Thailand plaats, maar zijn vooral populair in het zuiden, waar grote wedstrijden honderden deelnemers verwelkomen en er flink wat prijzengeld valt te verdienen.

De meest belangrijke wedstrijden gaan niet over kwaliteit van het gezang maar vooral over de duur. Het is een kwestie van hoe vaak de vogel zal zingen binnen een bepaalde periode.

Het prijzengeld kan oplopen tot B 30.000, of meer bij grote wedstrijden en de winnende vogels zijn honderdduizenden baht waard.

Er zijn wel wedstrijden waar de vogels worden beoordeeld op hun zangkwaliteit, maar die komen minder vaak voor. Ook de beoordeling is subjectief, want er ontstaan meestal verhitte discussies met de juryleden.

Video van vogelzangwedstrijd in Hua Hin

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 4.33/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Lezersinzending: Video van vogelzangwedstrijd in Hua Hin”

  1. RonnyLatYa zegt op

    In Vlaanderen kennen we het vinken zetten. Een beetje vergelijkbaar.

    Er wordt dat geteld hoe dikwijls de vink “suskewiet” zingt.
    In mijn streek wordt een vink dikwijls ook een “suskewiet” genoemd.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Vinkenzetting


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website