TB Immigration Info Brief 068/20: Thailand Elite Card Membership

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
20 september 2020

Melder: Roland

Thailand Elite Card Membership, een aanrader!

Laat me met de deur in huis vallen… de Thailand Elite Card, wat een verademing! Ik kan iedereen aanraden dit in overweging te nemen en vooral te doen. Geen gedoe meer met immigration. Dat is voorbij, en ik moet de meesten van u daar geen tekeningetje bij maken dacht ik.

Voordien had ik een Non Immigrant O-A met alle treurnis, kommer en kwelling daarbij, steeds werd er aan de regelgeving wel een nieuwigheidhe toegevoegd maar nooit in de vereenvoudigende zin, het laatste dat bij mij de druppel deed overlopen was de verplichting van een (voor mij nutteloze) Thaise ziektekostenverzekering daar ik reeds vele jaren een heel goede verzekering bezat en er hier ook veel gebruik van heb gemaakt. Maar die verzekering werd niet aanvaard, het zal de meesten van u wel duidelijk zijn.

Maar kom, dat is nu allemaal voorbij. Zoals ik reeds zei, geen gedoe meer met immigratie en met hun steeds wijzigende regeltjes en sub-regeltjes en daarboven nog de totale willekeur met een eigen zienswijze in de diverse immigratiekantoren. Kortom ik had er genoeg van.

Nu zullen jullie zeggen ja maar welk prijskaartje hangt daaraan vast? Wel dat dient stevig gerelativeerd te worden. Natuurlijk, voor iets hoort iets. Maar bedenk vooral de gemoedsrust die je bekomt, het is haast niet te beschrijven nadat je vele jaren in dat immigratiekeurslijf hebt gezeten.

Of je nu een lidmaatschap neemt van 5 jaar, 10 jaar of 20 jaar elke 5 jaar moet je een nieuwe T.E.-sticker in je paspoort krijgen maar die sticker kost je niets. Voor mensen die minstens één keer per jaar het land uit gaan moet je zelfs maar 1 keer per 5 jaar naar immigration en dan nog voor minder dan een uurtje.

Blijf je in Thailand een vol jaar of meer dan moet je na een jaar wel een verlenging aanvragen (kost eveneens 1.900 THB), kan je zelf doen of tegen lichte vergoeding wordt dat gedaan door de diensten van Thailand Elite Card Group. Maar je bent sowieso wel af van alle papierrompslomp en hoeft geen inkomsten meer aan te tonen of 800.000 THB op een rekening geparkeerd staan hebben. Het wordt allemaal tot zijn eenvoudigste vorm herleid (zoals het eigenlijk voor iedereen zou moeten zijn). Aangezien je een contract hebt aangegaan met T.E. Group blijven ook alle bepalingen en voorwaarden van kracht voor de gehele duur van je contract. Je hoeft niet meer wakker te liggen van wat zal het volgend jaar weer zijn enz…

Laten we nu wel zijn, de kostprijs van een dergelijk lidmaatschap kan toch geen probleem zijn voor de meesten van ons die hun leven wat op orde hebben gehouden en geen slachtoffer zijn geworden van brute pech in het leven. Geld maakt niet gelukkig maar maakt het leven wel een pak gemakkelijker. Uiteindelijk is dat geld op een bankrekening toch slechts een betaalmiddel ten behoeve van een rustig leven en geen statussymbool. Deed me denken aan wat ik recent nog las “beter rijk te leven en arm te sterven dan arm te leven en de rijkste te zijn op het kerkhof”…

Toch nog even dit over de mensen van Thailand Elite Card Group, je komt in een andere wereld terecht, letterlijk en figuurlijk als je gaat vergelijken met wat je hier in Thailand gewoon bent, in eerste instantie in vergelijking met de immigratiediensten. Hartelijkheid, perfecte beleefdheid, stiptheid enz. welke ik hier eerder zelden had ervaren is daar de regel. Zowel aan de telefoon (geen eindeloze wachttijden meer b.v.) als wanneer je ze bezoekt op hun hoofdkantoor in Bangkok (Sathorn). Tevens de begeleiding die je krijgt van een deskundige en uiterst vriendelijk dame de eerste keer dat je naar immigratie gaat in Bangkok voor het ingang zetten van uw P.E. visa. Want zo heet dat visa, Toerist P.E.

Vergeet ook niet dat je verlost bent van het re-entry gedoe, hebt je niet meer nodig. Ook word je thuis opgepikt door een limo die je naar de luchthaven brengt voor internationale vluchten en je bij terugkomst ook weer naar huis brengt (afstand van je woonplaats tot de luchthaven is wel gelimiteerd, ik dacht 30 km maar ben niet zeker). Je hoeft ook niet meer in lange rijen aan te schuiven op de luchthaven voor incheck of bij aankomst bij immigration. Er is een speciale doorgang voorzien voor T.E. leden waarbij je tevens begeleiding krijgt. Er zijn nog tal van andere zaken die het lezen waard zijn voor geïnteresseerden daarvoor ga je best naar de website van T.E. of maak een afspraak met hen ten kantore.

Heb de voorbije dagen nog mijn 90 dagen report bij hen opgehaald. Indien je dat wenst dropt je je paspoort bij hen ten kantore en enkele dagen later kan je het weer ophalen, alles fijntjes gedaan en gratis. Normaal doe ik dat online maar de voorbije weken waren er veel storingen in het systeem, daarom maar bij hen langsgelopen in Sathorn Bangkok, dicht bij BTS Station Chong Nonsi. Een bezoek aldaar is ook heel aangenaam, dicht bij BTS en ruime parkeergelegenheid voor diegenen die met de wagen komen. Het is er nooit druk, hoeft geen nummertjes te nemen, contacten zijn er warm en close van mens tot mens, geen zure gezichten.

Heel oprecht, ik kan het alleen maar aanbevelen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.  Gebruik hiervoor enkel /www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

 Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 4.10/5. From 10 votes.
Please wait...

51 reacties op “TB Immigration Info Brief 068/20: Thailand Elite Card Membership”

 1. Cornelis zegt op

  Tsja, aan de allergoedkoopste versie hangt een prijskaartje van 500.000 baht en persoonlijk vind ik dat het niet waard.

  • Cornelis zegt op

   Ik wil daaraan nog toevoegen dat als je je, als Elite Card Member, in de huidige situatie buiten Thalland bevindt, je net zoveel problemen hebt om het land weer binnen te komen als niet-kaarthouders.

   • Roland zegt op

    Maar deze covid-situatie is gelukkig slechts een zeer tijdelijke situatie.

 2. GeertP zegt op

  Waar ik benieuwd naar ben,wordt er bij de aanschaf van de elite card ook nog gecontroleerd waar het geld vandaan komt of is het zo dat elke crimineel zonder veel moeite een VIP status kan kopen met crimineel geld.

  • Sjoerd zegt op

   Aanvragers worden op crimineel verleden gecontroleerd bij de Thaise immigratie, politie en bij de nationale ambassade van de aanvrager.

   • Martin zegt op

    Dat gebeurt ook bij een A-O visa

  • Jasper zegt op

   Dat kan in Thailand niet, in tegensteling tot het verkrijgen van een EU paspoort. Cyprus laat je al vrolijk binnen komen voor 300,000 euro. No questions asked.

 3. Ivo zegt op

  zou dus ongeveer een 200 euro per maand kosten..?????
  Of ben ik mis….500.000 bath voor 5 jaar..???
  als dit zo zou zijn , tel dan nog eens een ziekteverzekering erbij en je komt al aan een aardig bedragje , zonder dak boven je hoofd en lege maag

  • peter zegt op

   Ja 500 kBaht/ 5 jaar of de volgende daarop 1000 kBaht /20 jaar.
   Een investering welke je ervoor over moet hebben.
   Nee , ziekteverzekering niet verplicht gesteld bij de TE, zo ook niet de 800 0f 400 kBaht op jouw rekening. welke immers ook vast staat zolang je in Thailand zit met een non O.
   Je mag het wel halveren na de looptijd (5 maanden), maar moet wel weer aangevuld zijn bij een visa verlenging/vernieuwing..
   De assistance bij 90 report is alleen in sommige gebieden Chiang Mai, Pattaya, and Phuket. Bangkok as well. Samui soon normally.

   you have to go to immigration every year again for an extension a 1900 baht. What you need then
   to have that extension? Is it the same as on a normal non-o extension or is the card and passport just enough then? Answer: Card, passport and TM30.

   Nog niet zolang gelee email contact gehad met een verkoper TE, Harveylawgroup..

   Zoals beschreven, verandert de in- en opstelling van het immigratie personeel.
   Word je bv gelijk langs de douane gevoerd en sta je niet in de rij.
   Tja, verschil heb je ook in een vliegtuig. Eerste klas of economy. Betaal en de mens/service verandert.
   De limo service is ook beperkt en, denk ik, in zelfde gebieden als assistance 90 day report.
   Ook kan er geholpen worden bij het openen van een bankrekening of een Thai rijbewijs.
   Zou net zo makkelijk kunnen zijn, dat bij het tonen van de kaart bij bv banken, men genegen is je beter te helpen. Met de kaart heb je een status, waar de Thai aan gehecht zijn.

   Een nadeel is, dat TE, logischer wijs, de wetten volgt van de regering met goedkeuring zoals de TE is.
   Indien de regering andere bedenksels heeft op een gegeven moment, dan kunnen deze bedenksels worden opgenomen in de TE. Wellicht wijzigt de status van de kaart bij vernieuwing, elke 5 jaar.

   • Roland zegt op

    Persoonlijk heb ik mijn lidmaatschap afgesloten via Harveylawgroup in Bangkok.
    Zeer degelijke dienstverlening maar kan ook direct via Thailand Elite Group.
    In stille periodes als deze corona tijd kan een korting bekomen worden, sommigen van deze agenten geven een deel van hun commissie als korting terug aan de klant.
    Eens je contract lopende is, 5, 10 of 20 jaar zullen hier geen aanpassingen aan gebeuren.
    Enkel is het mogelijk dat bepaalde aanpassingen worden toegepast bij het afsluiten van nieuwe contracten. Dat is altijd mogelijk uiteraard.
    Het enige dat mij enigszins tegen de borst stuit is de benaming “Elite”, is een typisch Thaise benadering maar daar voel ik mij niet toe geroepen.

 4. Geertg zegt op

  De Elite kaart is precies wat het zegt. Een kaart voor de elite die niet op een paar bathjes meer of minder hoef te kijken. Met minimale rompslomp kan ik ieder jaar voor de prijs van 1900 thb een visumextesion krijgen als ik aan de meest simpele voorwaarden voldoe. Te weten 50+, 800k op de bank of aantoonbaar een inkomen van 65.000 thb per maand. Daar heb ik zelfs geen hulp voor nodig.

  Het is een fors prijskaartje voor een jaarlijkse extensie als je nooit het land verlaat. Zelfs met n multiple enter voor 5900 thb ben je vele malen goedkoper uit.

  Ik ga voor het geld dat ik uitspaar liever uitgebreid lekker eten of op vakantie met mijn vrouw.

  Maar zoals de Thai zeggen ” up to you”

 5. Danzig zegt op

  Het is waard om te vermelden dat je met een elitevisum niet mag werken, want je kunt geen werkvergunning krijgen. Voor mij als docent met een business-visum, dat notabene door mijn werkgever betaald wordt, absoluut niet interessant dus.

 6. David H. zegt op

  kan me vergissen maar vermoed toch van niet , voor een nuchter mens kan ik die lofzang voor het zomaar weggeven van minimaal 500 000 voor 5jaar toch geen goede zaak vinden, tenzij natuurlijk geen enkele andere keus en het immigratiewater reeds boven de lippen reikt .

  Ik zelf ervaar nooit geen enkel probleem met mijn o zo simple non “o” met de 800K baht netjes binnen de regels op de bank , en met de daarvoor afgeleverde brief van bank naar immigratie achter de grote hoek , en terug buiten na minimale minuten met pastic kaartje om s’anderdaags mijn met nieuwe verblijfstempel af te halen. Dit in totaal op 30 minuten, inclusief bank en immigratie . Wel bij openingsuur naar bank gaan !

  Wel geen limo…,
  maar mijn 800K bahtjes blijven de mijne voor de luttele fee van 1900 baht , dus die elite visa laat ik voor de zgn. “elite” , en dat noodzakelijke wandelingetje naar de “Jomtien beach side ” voor mijn 90 dagen is er zeker niet te veel aan , zeker als je om 15 uur zo gaat is het binnen en buiten .

  Nee ben zeker dat het sarcastisch bedoeld was ….die lofzang om minimaal 500 000 baht weg te geven , morgen komt er misschien een andere “sabelsleper” aan de macht en met 1 pennetrek kan je die elite visa zo kwijt zijn in deze kontrijen ! .

 7. Wil zegt op

  Beste Roland, waarom altijd zo negatief over het Immigration kantoor en het daar werkend personeel? Zou het ook kunnen zijn dat het een beetje aan u zelf ligt dat u altijd moeilijkheden heeft (als ik het zo mag zeggen) Ik woon nu ruim 6 jaar in Thailand (Hua Hin) en heb hier nog nooit moeilijkheden gehad bij Immigration, noch voor mijn 90 dagen, noch voor mijn jaarverlenging. Alles is binnen hooguit een kwartier geregeld. Ik als dan zie wat voor prijskaartje aan die Elite card Membership hangt, is het mij dat niet waard.

  • Roland zegt op

   Dag Wil, laat me duidelijk stellen dat dit geen blind negativisme is op immigration.
   Maar als ik zo door het jaar door de vele commentaren lees (omzeggens dagelijks) hier op deze blog betreffende de problemen, de willekeur en in vele gevallen onvriendelijkheid van het personeel op de diverse immigratiekantoren dan trek ik daar toch mijn conclusie uit…
   Dan is het contrast met het personeel van T.E.C. toch wel hemel en aarde.
   Gelukkig hadden we hier de voorbije jaren de hulp en bijstand van Ronny, dus zo maar stellen dat pensionado’s geen problemen ondervinden op immigration is er wel wat over…
   Persoonlijk heb ik nooit problemen ondervonden op immigration, had alles altijd wel goed voorbereid en op orde.
   Maar zoals ik in mijn betoog reeds schreef was voor mij de maat vol bij de invoering van die extra hospitalisatie regel (Thaise verzekering) daar ik over een Non Imm. O-A beschikte en ik het zaakje op termijn niet vertrouwde dat hetzelfde lot de Non Imm. O beschoren zal zijn.
   En op mijn gezegende leeftijd was de jaarlijkse stress er ook teveel aan geworden, het op tijd (heel vroeg) daar zijn, nummertje trekken, wachten wachten en wachten en hopen dat er niet ergens iets (nieuws) gevonden zou worden. Daar had ik allemaal genoeg van.

 8. Leo Bosch zegt op

  .Beste Roland,
  Je weet wel alle nadelen op te noemen van een normaal Retirementsvisum, (die ik zelf in alle 17 jaar dat ik hier woon nog nooit heb ervaren) en alle voordelen (en dat zijn er inderdaad heel wat) van een T.E., maar vergeet er gemakshalve wel het prijskaartje van een T.E. bij te vermelden,
  Als ik het goed heb: 500.000 B. voor 5 jaar, en max. 2 miljoen voor 20 jaar.

  Ik denk dat het wel lonend is voor een Europese zakenman die hier regelmatig in Thailand vertoefd
  en dus ook van al die voorzieningen gebruik maakt, maar dat het voor een pensionado die hier permanent met zijn Thaise vrouwtje woont en van zijn pensioentje geniet, weggegooid geld is.(Zelfs al is het een ruim pensioen).

  .

  • Roland zegt op

   Natuurlijk is iedere situatie verschillend en is zulks lidmaatschap voor de een aantrekkelijker dan voor de andere. Dat moet iedereen voor zich uitmaken.
   Maar zoals ik voordien al schreef, voor wat hoort wat, de ene auto kost ook meer dan de andere.
   Maar in de eerste plaats geeft dergelijk lidmaatschap je een zekere gemoedsrust en daar is moeilijk een prijs op te kleven.

 9. Antony zegt op

  Voor mij persoonlijk een goede oplossing.

  Als je voor de 5 jaar verloopt b.v 2 weken van te voren het land verlaat krijg je bij terug komst in Thailand weer een jaar visa.

  Dus eigenlijk heb je een visa voor 6 jaar (alleen de diensten van Elite kun je niet gebruiken het laatste jaar)

  Dit jaar i.v.m Covid 19 ook van Elite nog een extra 6 maanden aan het visa toegevoegd.

  Dus deze keer heb ik 6 1/2 jaar nergens om kijken naar.

  Groet, Antony

 10. Carlos zegt op

  Inderdaad, nu ik erover nadenk stel ik vast dat ik in NL ook ca 2000,- per jaar aan wegenbelasting, onroerende zaak belasting, rioolrecht, waterschap etc als vaste kosten mag meebetalen. Dus 28000 E /1 miljoen Baht is 117 euro per maand of ca1400 per jaar Over 20 jaar vooruit te betalen, maar dan geen prijsverhogingen meer !
  (De eerste Efteling is Ook al 50 euro per dag excl food.)
  Geen nieuwe ziektekostenverzekering met weer meer uitsluitingen nodig.
  En het genoemde argument van de 800.000 Baht die nu voor o,o5 procent op de rekening staan, blijken in de praktijk zo eenvoudig door een erfgenaam opgenomen te kunnen worden. In mijn geval zonder boterbriefje zou een vande kinderen uit Nederland moeten komen, allerlei verklaringen en stempels met vertaling overleggen… kortom als het al lukt dan kost het met verloren werktijd ook duizenden euro’s om het Restant te incasseren.
  Mijn jongere broer had een beëdigde vertaling en een brief van de notaris nodig totaalpakket 700euro en een reis naar Spanje met meerdere bezoeken aan de bank, om het laatste beetje spaargeld van onze overleden vader te incasseren …. waarvan na aftrek van kosten meer dan de helft op was …
  kortom als we tijd van leven krijgen en je kunt t betalen is het te overwegen om zo’n kaart aan te schaffen.
  De luxe van niet in de rij te hoeven staan is ook een vette plus als je ouder wordt.

 11. Guido zegt op

  Is er al een garantie dat je met een Elite Card Thailand binnen mag en een Certificate of Entry krijgt van de Thaise Ambassade?

  • Cornelis zegt op

   Nee, die is er niet!

 12. Dree zegt op

  Als 75 jarige met lidmaatschap + verzekering mag je al boven 1.000.000 bath rekenen voor 5 jaar zodat je een goede steun bent voor de verzekering

 13. ruud zegt op

  Ik moet stellen, dat het artikel veel weg heeft van een reclame voor wasmiddelen.
  Kijk eens hoe hagelwit mijn bonte was is geworden.

  Ik heb voor mijn jaarlijkse verlenging over het algemeen geen problemen, vraag bijtijds wat je nodig hebt, voor het geval dat er dingen zijn veranderd, lever dat in en dan gaat de hele procedure normaal gesproken soepel.

  Verder is de limousine die je van het vliegveld afhaalt en je naar huis brengt, op dit moment niet echt interessant.
  Als je Thailand al binnenkomt, ga je met vervoer van de overheid in quarantaine en Thailand verlaten zal ook niet populair zijn, in verband met de problemen van weer terugkomen.

  Verder is natuurlijk de vraag, of de T.E, Group zal kunnen garanderen, dat de toegang tot Thailand gedurende de hele looptijd gegarandeerd zal blijven.
  Van de overheid krijg je een visum van 5 jaar, maar wie garandeert, dat de T.E. Group je na 5 jaar opnieuw een visum zal kunnen leveren?
  Ik dacht niet, dat de T.E. Group een onderdeel van de Thaise overheid was.

  Op dit moment kom je Thailand met je T.E. kaart volgens mij ook niet binnen – of misschien ondertussen weer wel.

  Voor sommige mensen, die het kunnen betalen, zou het een mogelijkheid zijn, om in Thailand te kunnen verblijven, als ze geen andere optie hebben, maar wel een dure.

  • Roland zegt op

   Reclame voor wasmiddelen is één ding, het T.E. visa is een ander ding.
   Van wasmiddelen kan je schrijven wat je maar wilt, hier had ik het wel over de feiten gelinkt aan T.E. visa.
   En feiten zijn feiten.
   En wat die limousine betreft ja dat is ook al niet waar het echt om gaat. Ikzelf maak daar ook geen gebruik van.
   Staar je aub niet blind op deze corona (quarantaine) periode daar deze slechts heel tijdelijk is. Er is hopelijk nog leven na corona. Persoonlijk ben ik trouwens gedurende de ganse corona periode in Thailand gebleven.

 14. Rene Martin zegt op

  Afhankelijk van je leeftijd en gezondheidssituatie zou je ook nog de elite visa van 20 jaar kunnen overwegen. Kost het dubbele van de 5 jaar visa.

  • Roland zegt op

   Ik ben 71 en heb een lidmaatschap van 20 jaar.
   Dat is omgerekend per jaar de goedkoopste formule, 50.000 THB per jaar.
   Wel bedenken dat dit bedrag in één keer betaald wordt dus vrij van inflatie gedurende de resterende 20 jaar
   Alles wordt duurder (inflatie) in de toekomst maar die 50.000 THB blijft 50.000 THB voor de rest van de (lange) tijd.
   50.000 THB op heden is niet te vergelijken met 50.000 THB binnen 20 jaar, temeer dat je heden geen intrest ontvangt op uitstaand kapitaal.

   • Luc Chanuman zegt op

    Ik woon hier al bijna drie jaar. Genoeg geld op rekening voor elk jaar verlenging te verkrijgen en nog meer ‘thuis’. Was is het probleem met jaarlijks even een verlenging te vragen?! Het woord ‘elite’ doet mijn maag omkeren. Ik probeer mij hier aan te passen enim mij niet boven de plaatselijke bevolking te verheffen. Even wat of een hoop geld er tegenaan gooien en ik behoor tot de ‘elite’. Fiscaal misschien wel maar daar houdt het dan ook op.

    • Roland zegt op

     Wat dat woord “Elite” betreft deel ik uw mening, het botst ook mij tegen de borst.
     Alleen men heeft mij niet gevraagd deze naam te bedenken. Dat is een typisch Thaise manier van doen om met alles op te scheppen.
     Best u niet focussen op die naam.
     Maar het goede van het lidmaatschap ligt gelukkig achter die naam, zoals ik beschreef in mijn verhaal.
     Er zijn VEEL problemen met de jaarlijkse verlenging, volg maar eens hier op de blog, er gaat geen dag voorbij of er is wel iemand die zich (terecht) beklaagt.
     Gelukkig is er Ronny om alles wat in goede banen te leiden. Maar er is vooral de stress voor velen i.v.m. allerlei willekeur en opnieuw weer nieuwe regeltjes hier en daar in diverse immigratiekantoren en het gedoe om aan de gestelde vereisten en documenten te voldoen.
     Maar als je je goed voelt in je situatie, ok dan, zo verder doen zou ik zeggen.

 15. leo bossink zegt op

  @Roland
  Ik begrijp dat je heel enthousiast bent over die Thai Elite Card. Wat ik mis in je verhaal is een complete opsomming van de kosten die daarmee gemoeid zijn. Voor de lezers is die informatie vermoedelijk doorslaggevend voor het wel dan niet aanschaffen van die Thai Elite Card.
  Die kosten zou je bijvoorbeeld kunnen afzetten tegen de kosten van die verplichte inpatient verzekering.
  Ik vermoed zo dat die kosten een stuk lager zijn dan de kosten van die Elite Card.

  • Roland zegt op

   Daarom heb ik in mijn betoog aangegeven eens naar de T.E.C. website te gaan, daar vindt je duidelijk alle formules en de daar aan gekoppelde prijzen + alle details.

 16. Glenno zegt op

  Ik heb naar aanleiding van het artikel het een en ander hierover gelezen. Ik snap dat dit abonnement voor de welgestelden onder ons een minder stressvolle tijd in Thailand oplevert. Met name gedurende de verlengingsperiode van je visum.

  Tegen de huidige koers kost dit abonnement ruim € 2.700,- per jaar (= ongeveer € 225,- per maand). Dat is nogal wat. De meeste voordelen aan het abonnement zal de gemiddelde lezer een worst zijn.
  Beperken we het tot het doel: gemak bij het verkrijgen van een visum, dan vind ik het een hele hoop geld. Net als de bedragen die door de visakantoren gerekend worden.

  Ik heb misschien makkelijk praten. Ik verblijf in Chiang Mai. Elk jaar dien je je op tijd te melden voor de 90 dagen. Fluitje van een cent.
  Ja, de jaarlijkse verlenging kan ook een hobbeltje opleveren. Papieren en voorwaarden die wijzigen. Je moet een keer extra naar het immigratiekantoor om papieren in te leveren. ZO WAT????

  Ik weet niet wat het gemiddelde uurtarief van de lezers is/was, maar ik schat in dat de meesten jaarlijks heel wat uurtjes met je visum kunnen bezig zijn voor € 2.700,- . Om maar niet te spreken over het gemiddelde Thaise uurtarief.

  En tja, ik ben gepensioneerd en heb zeeeeeeeeeen van tijd om dit soort dingen op m’n gemak te doen. Zonder haast, zonder stress.

 17. janbeute zegt op

  Dat is een ramp zeg, eenmaal per jaar even langs de immi voor je verlenging laatste keer hier in Lamphun nog geen 20 minuten.
  En die 1900 bath fee moet je ook zelfs nog bij de elite kaart betalen
  Even wat papierwerk en een paar kopietjes maken thats it.
  Of een enkele keer per jaar even langs voor de 90 dagen melding laatste keer nog geen 10 minuten en ook nog eens vlot geholpen door een vriendelijke en knappe vrouwelijke immi beambte.
  Wat trouwens ook via de post en internet zou kunnen die 90 dagen melding, hoef je helemaal de deur niet meer uit.
  Simpel 8K op de bank is voldoende en nu 4K voor de rest van het jaar.
  Heb je de boel financieel hier elk jaar voor elkaar, waarom dan vanaf 5K of veel meer over de balk gooien voor een visa waarbij een vriendelijke dame die vriendelijk moet zijn voor haar company waar ze voor werkt.
  En wat heb ik eraan ik woon veel meer dan die 30 km vanaf het dichts bijzijnde gelegen airport en golf spelen doe ik ook niet.
  Dus die limo brengt mij nergens naar toe.
  De laatste keer dat ik Thailand verlaten heb is nu al weer meer dan 6 jaar geleden dus een reentry heb ik ook niet vaak meer nodig.
  Misschien nog voor die ene keer, je weet maar nooit.
  Misschien dat ik korting kan krijgen op motorbike onderdelen en accesoires LOL.
  De Thai elitekaart ooit eens uitgevonden door Thaksin Shinawatra.

  Jan Beute.

  • janbeute zegt op

   Waar ik nog even aan wil toevoegen is dat op Facebook dagelijks een mooi reclame spotje van deze elitekaart te zien is, waarbij ik mij steeds waande in een droom wereld.

   Jan Beute.

  • Lung addie zegt op

   Beste Jan,
   ik ben het volkomen eens met uw reactie. Vraag me af wat de ‘martelgang naar immigratie’ ,eenmaal per jaar, wel kan inhouden? Ook ik ga reeds jaren voor een jaarverlenging naar immigratie en heb daar geen enkel maar ook geen enkel probleem mee: een document van de bank welke verklaart dat ik 800K op een eigen fixed account heb, enkele copies welke ik thuis zelf maak, en dat is het. En, die 800.000THB ben je ten slotte niet kwijt, die is en blijft van jou en, indien je geen jaarverlenging nodig meer nodig hebt, kan je die ten alle tijde terug opvragen.
   Het elite visum is de grootste ‘legale scam’ die ooit gemaakt werd. Wat velen niet beseffen is dat je die 500.000THB wel degelijk kwijt bent en er praktisch NIETS, bruikbaar voor de meeste mensen, voor terugkrijgt. Ja, je hebt geen ziekverzekering nodig maar je hebt er dan ook geen en bent in geval van hospitalisatie dan ook niet verzekerd…..
   Het elite visum, is zoals de naam zelf zegt: enkel goed voor bepaalde zakenmensen welke, jaarlijks, meerdere malen Thailand moet in- en uitreizen, voor de rest: een onnodig duur grapje.
   Dit artikel is net als een Porsche Carrera4 aanprijzen als ‘de gezinswagen’ om wekelijks een verplaatsing naar de plaatselijke Makro te maken……

   • sjaakie zegt op

    Harveylawgroup meldt desgevraagd dat deze gezondheidszorgverzekering op dit moment een vereiste is als je Thailand in reist en geldt op dit moment ook voor Elite members.

    • Roland zegt op

     Ja natuurlijk, en waarom niet ?

  • Roland zegt op

   Die 1.900 THB dient je enkel (na een jaar) te bepalen indien je hier in Thailand blijft !
   Indien je gedurende deze periode slechts één keer het land verlaat en terug binnen komt dient je dit niet te betalen en start er terug een looptijd van 1 jaar. Heel eenvoudig.
   Golf en een limo interesseren mij al even min.
   En die naam “Elite” daar heb ik een grondige hekel aan maar wat wilt je het is nu eenmaal zo.
   Zoals ik hier reeds meermaals zei, het gaat me vooral om van het immigratie-gedoe (voor de een al meer dan voor de andere) van af te zijn en geen stress meer te hebben maar rust en vrede.
   En dat maakt ieder voor zichzelf uit.

 18. Bert zegt op

  Heb er ook gekeken en volgens mij is er ook een TE voor 20 jaar voor Thb 1.000.000.
  Dat is 50.000 per jaar.
  Mocht mijn vrouw eerder komen te overlijden dan ik wil ik het wel overwegen (indien dan nog beschikbaar)
  Die 800.000 thb op de bank ben je tenslotte ook kwijt tot je weggaat uit TH.

  Ieder zijn mening, vrijheid blijheid.

  • Roland zegt op

   Inderdaad, velen hebben het hier over die 800.000 THB maar bedenk wel dat je daarvan zelf niets terug zal zien als je hier blijft wonen ! Dat is dan weg voor het leven. En door slechts 200.000 THB bij te leggen bent je van alle gedoe verlost voor 20 jaar ! En geen re-entry’s meer, makkelijk het land in en uit…
   En bijstand door T.E. bij vele problemen die je hier ten lande tegen het lijf kunt lopen… want geloof me maar ze hebben invloed, natuurlijk binnen alles wat wettelijk is.

   • chris zegt op

    Wat nu als je de Thai Elite kaart koopt en je gaat binnen een paar jaar dood. Weg geld.
    Die 800.000 Baht gaat nog altijd naar de nabestaanden.
    En wat als je het hier niet meer ziet zitten, of de Thais zien je niet meer zitten?

    • Roland zegt op

     Ja, dat moet je persoonlijk allemaal goed overwegen vooraleer je deze beslissing neemt.
     Geld neemt je sowieso niet mee als je dood gaat.
     En wie zullen die nabestaanden zijn na 20 jaar ? Allemaal een raden, ook die nabestaanden gaan dood.
     Maar dan heb je wel de rust gehad en uitgestraald naar je nabestaanden al de tijd dat je geleefd hebt, is toch ook veel waard.
     Je zal me niet horen zeggen dat je je laatste centen aan een dergelijk lidmaatschap moet hangen, dat hangt af van je persoonlijke situatie.

 19. sjaakie zegt op

  Heb je een Elite kaart, heb je nu zorgverzekering nodig die USD$ 500.000 dekt en ook Covid. Dit is een grote onzekerheid met deze kaart, men is ook niet bereid om die garantie te geven. Deze verplichting is in bestaande contracten alsnog ingevoerd en moet aan voldaan worden als je Thailand wilt inreizen. De verplichting zou weer ongedaan gemaakt kunnen worden, maar is onbekend of dat gebeurd. Inmiddels kunnen Elite Card houders inreizen, moet wel aan alle bekende voorwaarden voldaan worden. De verdere voordelen zijn plezierig, maar praktisch voor een pensionado niet zo heel veel waard. In het 2 mln. 20 jaar pakket moet je nog een jaarlijkse fee betalen. In het 1 mln. 20 jaar pakket is dat niet het geval. Je hebt een multiple Re-Entry.
  @ GeertP, Iemand met een bord crimineel om z’n nek zal de VIP status niet krijgen. Iemand die ’s morgens vergeten is dat bord om z’n nek te hangen zou best kunnen participeren. Er is geen zekerheid dat de toegang tot Thailand gegarandeert zal blijven. TE is een onderdeel van de Overheid. De Harveylawgroup is een verkoopkanaal voor dit product, maar dit Visa kan ook op veel andere plaatsen worden aangeschaft. Voor het product aan te schaffen is het wijs alle ins and out goed op waarde te schatten.

 20. Bob, Jomtien zegt op

  Erg positief wat de opsteller schrijft. Maar hij woont in Bangkok met zijn adviseurs/helpers, maar iemand die in Udon Thani, of Ratchatani krijgt die dezelfde service. Dan heb ik liever die 800 K op de bank die van mij blijven (of mijn erfgenamen dan dat ik 500K of meer aan de overheid weggeef en nooit meer terug zie. En de voordelen zijn mij niet helemaal duidelijk; als 70+ krijg ik overal voorrang (weg voordeel). Die gang naar de emigratie 5 keer per jaar (bij mij om de hoek) heb ik er graag voor over. Tja die re-entry vraagt een extra gang maar is geen probleem. En dan mijn helke hebben en houwen open te leggen bij de overheid? Ik moet wel gek zijn. NIET DOEN is mijn advies.

  • Roland zegt op

   Ik respecteer ieders mening.

 21. Rene zegt op

  Ik wilde eerst een venijnig stukje schrijven aan deze, kennelijk ‘welgestelde’ meneer.
  Laat maar, dacht ik toen ……….. iemand die zich op geen enkele wijze kan verplaatsen in de situatie van 90% van de expats is de moeite niet waard.

  • Roland zegt op

   Ga je gang beste Rene, in kan incasseren als dat moet, dat heb ik geleerd.
   Maar 90% van de in Thailand verblijvende pensionado’s berooid noemen (want dat laat je toch doorschemeren?) vindt ik er wel wat over…
   Van waar haalt je dat cijfer 90% ?

 22. fred zegt op

  Ik ken twee mensen met een elite card. Beiden zijn belangrijke zakenmensen die deze kosten op één of ander manier hebben kunnen inbrengen als werkingskosten van de vennootschap. Al bij al kost het aan hun zelf dan bijna niets.
  Volgens mij zal je zelden mensen vinden met zo een kaart die die zuiver met eigen middelen zullen betalen wanneer er geen boekhoudkundige achterpoortjes mogelijk zijn.

  Uiteindelijk worden de meeste van deze kaarten voor een groot deel betaalt door de belastingbetaler.

  • Roland zegt op

   Dat is een globale veronderstelling die je maakt gebaseerd op 2 personen.
   Maar daar zou je nog van opkijken !
   In ieder geval is mijn lidmaatschap 100% door mezelf betaald, daar heeft de belastingbetaler niets mee te maken.

   • Antony zegt op

    Inderdaad, ook ik heb mijn lidmaatschap zelf betaald, ook niet geholpen door een bedrijf of enige andere ondersteuning.
    Ik heb heel mijn leven keihard gewerkt waarvan meer dan 30 jaar in het buitenland met werkweken van 80 to 100+ uur.
    Dus lekker verdiend waar ik nu de vruchten van pluk.
    Voel ik mij elite ? nee absoluut niet !
    Voor mij is dit de perfecte oplossing en ja dat half miljoen ben ik kwijt, daar kies ik zelf voor.
    Ben nu 3 jaar met pensioen op eigen kosten AOW en pensioen gaan pas volgend jaar in.
    Dit alles is mogelijk voor mij omdat ik gewoon hard gewerkt heb en gespaard. Zo simpel is het.
    Dus ieder zijn keuze en ik respecteer dat ook.
    Groet,Antony

 23. André Jacobs zegt op

  Na alle commentaren te hebben gelezen van pro en contra, moet ik toch met verbazing toegeven dat we tezamen toch zo verschillend zijn. wat voor de ene “een martelgang” is , is voor de andere een uitje met de vrouw , afgesloten met een etentje aan zee (Jomtien). Waar ik mij vragen bij stel is, dat de staat toch wel veeeeeel geld in het laadje krijgt met deze TEC. Van 500000 tot 1000000 bath, een fortuin voor de meeste Thaise mensen. Als ik bij mezelf kijk; geen geld op de bankrekening, buiten het hoognodige; maar wel het bewijs van de 65000 bath inkomsten voor een NON-O visa. Wat ik wel doe dat is genoeg geld spenderen bij de gewone Thais. Eten, drinken, diensten, op de markt wat spenderen, een bedelaar wat geld in zijn potje duwen. T-shirtje hier , schoentjes voor madame daar, een cocodrankje hier of uitgeperst suikerriet daar. Zoveel mogelijk geld uitgeven aan een gewone Thai. De hersteller van de verstopte afvoerbuis. Een stukje dat herverft moet worden. Gitaarles voor de vrouw ! En daarnaast ook nog eens 900 zakjes van 5 kg rijst gaan rondbrengen in 20 maanden tijd bij arme mensen. Arme mensen , die in de steek zijn gelaten door de regering die via de TEC nog meer hun zeer wijde zakken gaan vullen. Ach ja, de 90 dagen melding : vanaf de tweede keer dat je dat on-line doet, kost je dat minder dan 2 minuten inspanning !!! En mijn rijbewijs halen en onlangs voor de eerste verlenging van 5 jaar . Piece of cake !! Even wat testjes, even wachten en wat kletsen en nieuwe mensen leren kennen en hop ik stond weer gezellig buiten. Jaarlijkse verlenging: iden dito. Wat kopiekes, een fotoke erbij, affividat, en bankuitsteksels uit Belgium. Even gezellig wachten en hop, ietje later op restaurant met nieuwe stempel. Ik begrijp echt niet waar al dat gezeur voor nodig is. Ik heb zowel in België in het gemeentehuis of andere instanties veel langer moeten wachten, net zoals we dat moeten doen in Nederland voor mijn Thaise vrouw hare Nederlands Int. Paspoort. Ja , we moeten in ons leven hier en daar even wachten, so what, babbel, lees een boekje, zit wat op je iPhone, of luister wat muziek via je iPod. Wees blij dat je hier zonder zorgen kan leven, eten, drinken, lachen, rondrijden en geniet van het land Thailand, zo oneindig groot en schoon. Uiteindelijk zou ik me schamen om tegen iemand te zeggen dat ik een TEC heb gehaald. Het is wat het is en dat weten we heel duidelijk : voor de “Elite”, waarvoor dat ook mag staan !! Mvg André

  • Roland zegt op

   Beste Andre, ik heb respect voor jou levensstijl laat dat duidelijk zijn.
   Maar ieder heeft zijn eigen leefsituatie en zijn eigen verleden, deels met successen en deels met leed, ik geef toe de een al wat meer van het ene dan het andere. Maar zo is het leven nu eenmaal.
   Dit is een blog waar men over het een en ander van gedachten kan wisselen.
   Evenmin dat een arme zich hoeft te schamen dient iemand met een T.E.C. zich te schamen dacht ik, waarom zou hij? wat heeft hij misdaan?
   Arm kan je worden omwille van verschillende zaken (soms door eigen schuld), bemiddeld kan je ook worden omwille van een bepaald levenspatroon en wat geluk, maar zelden zonder inzet.
   Ja, het is wat het is en we moeten elkaar het beste blijven toewensen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website