Lezersinzending: Thai Elite card heeft nieuwe opties!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
10 januari 2021

Foto: Thailandelite.org

Op Thailand Elite zijn nieuwe kaarten toegevoegd (Bron: thailandelite.com). Onder meer een groene kaart voor 5 jaar met een uitgebreid Health benefit plan, inclusief COVID verzekering. Dit voor slechts 1.5 miljoen Baht. Ca 42.000 Eurotjes. Maar….mits jonger dan 55 jaar!

Dan een nieuwe kaart gericht op de mensen die voor minimaal 10 miljoen investeren in onroerend goed. Voorwaarde geen hypotheek en 5 jaar aanhouden (dit jaarlijks bewijzen). Het lijkt erop dat ze die kaart ook via makelaars en project ontwikkelaars willen promoten.

En dan…. om het voor (niet alle) gewone stervelingen betaalbaar te maken, hebben ze de volgende update bedacht. Nu voor slechts ฿600.000 ca € 8.400, heb je 5 jaar lang zo’n mooie kaart met 12 x de in- en uitreis assistentie per jaar. Wacht wacht… dit is nog niet alles. Deze kaart is vanaf nu voor aanvullend slechts ฿ 400.000 up te graden naar de 20 jarige kaart die gewoon nog 1 miljoen kost.

Hierdoor wordt het naar mijn idee aantrekkelijker, immers mocht ik na 4 jaar besluiten toch voor de 20 jaar te gaan dan kan dat nu met een veel lagere initiële investering. Helaas zal ik de Lotto trekking af moeten wachten om te weten of ik deze kaart ga kopen.

Naast de gewone “voordelen” momenteel 10,000 ฿ korting bij Kingpower (Euh .. sorry 😐 mits 75K besteding).

Voor de in Thailand verblijvende kaarthouders worden nu ook regelmatig uitstapjes en bijeenkomsten georganiseerd. En nu ook hulp bij organisatie van je reis en ASQ hotels.

Als we via de lezers van Thailandblog een inkooporganisatie opzetten kan er als verkoopagentschap bij 30 of meer kaarten, 10% korting ontvangen worden.

Wie doet er mee?

Ingezonden door Carlos

19 reacties op “Lezersinzending: Thai Elite card heeft nieuwe opties!”

 1. Even voor allee duidelijkheid, een ‘inkooporganisatie opzetten’ gaat allemaal buiten de redactie om. Wij plaatsen slechts deze oproep maar gaan geen actieve rol vervullen. Dus daar zal Carlos zelf voor moeten zorgen.

 2. Erik zegt op

  Carlos, stel je rekenijzer eens opnieuw in! 600.000 Baht is echt geen 8.400 euro, eerder 17.000 euro. Al mag je best blijven hopen op zo’n mooie koers…

  • Geertg zegt op

   Carlos moet leren rekenen! 600.000 thb plus 400.000 thb is ook 1.000.000 thb. Dus je bent met de upgrade net zo duur uit.

   • Carlos zegt op

    Ja maar alleenals je de upgrade bijkoopt. En de eerste 5 jaar airport assistance, de golfvorm naar de supermarkt ingang/ uitgang. En dus minder hoge inleg vooraf.

    • Carlos zegt op

     Golf vorm —> golf car
     Supermarkt —> lounge

 3. chris zegt op

  Om de economie en het toerisme te stimuleren zou de Thaise regering een beleid moeten gaan voeren om het lang verblijf van buitenlanders (4 maanden plus) aantrekkelijker te maken; zowel toeristen die een aantal maanden willen overwinteren als buitenlanders die zich hier permanent willen vestigen.
  Dat beleid hoeft eigenlijk nauwelijks geld te kosten want gaat vooral om het aanpassen van regels. En de kosten betalen zich dubbel en dwars terug omdat deze – meestal welgestelde – groep buitenlanders zich in Thailand gedraagt als Thaise toeristen. En zij geven waarschijnlijk per dag niet zoveel uit als de kortstondige toeristen maar zij investeren in roerend en onroerend goed en geven hun geld over een langere periode uit hetgeen duurzaamheid in het Thaise bedrijfsleven bevordert.

  • Jannus zegt op

   Je hebt helemaal gelijk, beste chris, en dat alles lijkt op de situatie zoals aanwezig voordat Corona haar intrede deed. Het wachten op een terugkeer op deze betere tijden is vanaf 2022.

   • chris zegt op

    Nee, Jannus. Wat ik bedoel lijkt helemaal niet op de situatie van voor de Corona crisis.

    Ik zou graag zien dat vreemdelingen visa worden verstrekt voor minstens 1 jaar zonder extra voorwaarden behalve je aan de Thaise wetten houden, dat die online kunnen worden verlengd, geen 90-dagen meldingen, de vrijheid om zelf een bedrijf te starten, om zelf onroerend goed (grond en gebouwen) te kopen, een belastingnummer te krijgen, opgenomen worden in de Social Security als je werkt, mogelijkheden voor een ziektekostenverzekering zoals de Thais die hebben, mogelijkheden om investeringen te doen en te financieren.
    Ik ben ervan overtuigd dat zo’n regiem dat buitenlanders verwelkomt en uitnodigt om zich hier (min of meer permanent) te vestigen op kortere termijn de economie meer gaat helpen dan het mondjesmaat openen van het land voor de ‘echte’ toeristen want gelet op de angst en het vaccinatie-schema moeten we dan tot diep in 2022 wachten zoals jij ook al schreef.

 4. Caspar zegt op

  Ik ga hem nu aanvragen , maar moet nog even doorsparen dan 55555

  • Pjotr zegt op

   Beste Casper,

   Heb je het geld op je rug groeien?
   Thai Elite is veels te duur voor wat je er eigenlijk voor terugkrijgt en dan slechts voor 5 jaar en dan kan je weer overnieuw beginnen.
   Niet doen als je legaal en longterm naar Thailand vertrekt.
   1. koop een condo op jouw naam,
   2. verander je tourist visum naar een jaargeldig non-O met een bank deposit van THB 800.000/- op een vast adres.
   3. klaar is kees,

   En dat is een investering met alles op jouw naam en wat alleen maar meer waard wordt.

   Wil je deze investering weer terug is dat geen probleem.

   • Caspar zegt op

    Ik start een crowdfunding : meteen een goed contract. Ik leg mijn wederzijdse rechten en verplichtingen vast. Ik maak duidelijk aan wat jouw rechten zijn indien iemand er is die geld beschikbaar stelt aan mij.
    Het lijkt me een goed idee Pjotr hoop dat je er ook aan deel neemt ??
    Maar nu zie ik dat het alleen geld voor als je jonger bent dan 55 jaar, nu ben ik al reeds over deze leeftijd heen dus zal het maar bij het oude laten.
    We hebben al een condo in BKK , heb ieder jaar een jaar visum , en een vast adres reeds 14 jaar, moet volgende week voor mijn jaar visum , en stevast 1900 baht plus 100 baht in de la van de imm.
    Met vr.gr Caspar

    • Klaas Vader zegt op

     Casper, ik zie verwarring alom bij mijn eventuele deelname van crowdfunding i.e. Ik ben niet zo sociaal als het niet dringend is.
     Mijn verblijf in Thailand werkt vanzelf al 10 jaar en dat zonder een dief van m’n eigen portemenee
     te zijn dwz de lokale investeringen zijn in deze periode in waarde verdubbeld

     Onzin om nu nog een wiel te gaan uitvinden.

     • Caspar zegt op

      Goede morgen het klinkt misschien als iets om je schouders over op te halen, maar zonder humor zou jou sociale leven ook een stuk stroever verlopen. “Humor versoepelt interactie met anderen. Ga maar na: als je het niet zou hebben. Humor helpt namelijk ook te relativeren als het even tegenzit. En dat wiel ja dat is er al langer 55555 Klaas Vader

 5. Geertg zegt op

  Als je geld te veel hebt is dit n mogelijkheid om het snel kwijt te raken.

  Wie weet of hij nog 20 jaar leeft? Dus 20 jaar visum is n gok.

  Ook weet je niet zeker of je nog 10 jaar leeft. De meeste farang hier zijn 60+..

  Ook n 5 jaar visum extension is veel te duur. Ik betaal hier voor 9.500 thb. Tel uit je winst.

  Uiteraard zullen er mensen zijn waarvoor dit wel aantrekkelijk is.

  • john zegt op

   voor degenen die een gewoon visum kunnen krijgen is dit waarschijnlijk geen aantrekkelijke aankoop.
   Maar voor de jonge rijkaards is dit een uitstekende aankoop. Je bent voor 5 jaar verzekerd van de mogelijkheid probleemloos binnen te komen en zo lang te verblijven als je wilt. Bovendien mag je, als je dit visum hebt , door de fast lane. Rijkaards schijnen een hekel te hebben aan wachten. Ik ben geen rijkaard maar heb er ook een hekel aan. Ben echter wel 70+ dus gebruik altijd de fast lane.

   Ook voor bobo’s die baas zijn van een internationaal bedrijf met een vestiging in Thailand is dit een antwoord . Anders moeten deze belangrijke personen met het gewone volk in de rij voor de emigratie !

 6. PEER zegt op

  Hahaaaa,
  Voor het dubbele bedrag koop je al ‘n aardig huisje en voor het drievoudige heb je ‘n mooi vrijstaand huis.
  En degene die hier voor minimaal 3 maanden heengaan zijn zestigplussers.
  Dat zijn vaak babyboomers van net na de WW-2.
  Die hebben met werken cq slim zijn hun schaapjes op ‘t droge.
  Je hoeft níét gierig te zijn om niet hieraan mee te doen. Wanneer je ‘n beetje slim bent kunnje binnen 5/6 weken zelf je inreis-perikelen regelen, en ben je ook in Thailand.
  ‘n Beetje handelaar heeft die 10% korting bij KingPower niet nodig!!
  Als die Th Bth 75000,00 uit wil geven, regelt hij wel ‘n béter eindbedrag, ik wel.

  Maar Carlos, van mij mag je ‘n verkoopkantoor opzetten.
  Of je 30 members bij elkaar vergaart is ‘n teken van organisatietalent, succes.

 7. Dirk zegt op

  Ik doe mee !
  Nu nog 29 anderen …

 8. Louis Tinner zegt op

  Je zou ook moeten vermelden dat je niet mag werken met een Elite Visa, je hebt nog steeds geen Non B (business) visum of een werkvergunning. Het is dus 5 jaar op het strand zitten.

 9. Marijke Bakker zegt op

  Kun je ook een beroep doen op de Elitekaart als je al in het bezit bent van onroerend goed in Thailand?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website