Het Rod Fai Park wordt ook wel Railway park genoemd. Een minder bekend park maar zeker de moeite waard. Het ligt vlakbij Chatuchak park.

Lopend te bereiken vanaf de MRT/BTS op ongeveer 2.5 km. Het park biedt vele mogelijkheden. De enorme hoeveelheid fietsen die verhuurd worden is waanzinnig. Je ziet zelfs de kinderen leren fietsen met de zijwieltjes. Het huren van een fiets is vrij eenvoudig, zelfs tandems zijn aanwezig.

Er zijn vele wandelpaden en fietspaden, de natuur is indrukwekkend mooi, zeker ook het gedeelte waar vlinders zitten met een pracht aan bloemen.

Voor een ieder is er wel iets te beleven. Zo zijn er fitnessmogelijkheden op apparaten, een zwemafdeling en een soort kinderspeelplaats. Matjes op op te zitten of liggen kun je huren voor 20 baht. Geniet van de waterpartijen en de joggers. Heerlijk zitten aan het water. Ook gewoon de rondwandeling is al rustgevend.

In tegenstelling tot Chatuchak oogt het park minder druk en rustgevender. Ik ben er nu een aantal keren geweest en zelfs op zondag is het er heerlijk vertoeven. Vanmorgen was ik er om 6 uur, de serene rust, de vogels, de varaans het is gewoon een genot om hier te rond te lopen.

Wil je er na toe fan vanaf de BTS/MRT even Google map gebruiken. Voer in Rot Fai park en wel even kiezen voor wandelen. Je loopt een groot gedeelte door Chatuchak park. Neem vervolgens de houten brug aan de overzijde en je staat in het park. Het heeft mijn voorkeur om hier te genieten van een serene rust in het hectische Bangkok.

Kom je met de auto dan is parkeren geen probleem.

Ingezonden door Johan

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website