DutchMen / Shutterstock.com

Op 21 augustus jl. schreef een NL lezer dat hij tevergeefs bij het SSO Laem Chabang was voor ondertekening van het Bewijs van in Leven zijn. Zij zouden het niet meer doen. Ik deed via hun website navraag bij het SVB in NL en beloofde jullie het antwoord te laten weten.

Wel nu, hun antwoord vandaag ontvangen en het luidt als volgt:

“Naar aanleiding van uw vraag met betrekking tot de afspraken met het SSO voor OLB delen wij u mede: Er is bij ons niets bekend dat er iets veranderd is in deze afspraken maar over de afspraken tussen de SSO kantoren onderling kunnen wij u niet verder over informeren.
U zou met het hoofdkantoor van het SSO contact kunnen opnemen om uw vraag met betrekking tot het kantoor in Laem Chabang te stellen.
SSO Headquarters Nonthaburi, Telephone number: 02 9562183, 02 9562184, 02 9562185 Website: www.sso.go.th/wpr/eng/contactus.html

Geen paniek dus, er is niet veranderd. Zoals een andere lezer later schreef, is het wellicht aan de Corona toestand te wijten. Hij schreef dat het SVB het opvragen van Bewijzen van in Leven zijn tot ergens in oktober opgeschort heeft. Inderdaad kun je op de SVB website lezen:

“Bewijs van in leven zijn’ uitgesteld. Door de corona-maatregelen heeft de SVB besloten het formulier ‘bewijs van in leven zijn’ vanaf april 2020 tijdelijk niet te sturen. Tot 1 oktober 2020 worden er voorlopig geen formulieren gestuurd. Dit heeft geen gevolgen voor de betaling van pensioenen, uitkeringen en bijdragen in kosten. De betaling gaat door zoals u dat gewend bent. Ook als u het ‘bewijs van in leven zijn’ niet op tijd kunt terugsturen. Als het nodig is, zullen wij tussentijds contact met u opnemen via telefoon of e-mail.”

Het is duidelijk, die bevoegd ambtenaar in Laem Chabang zit wellicht op een andere desk te werken.

Ingezonden door Maryse

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersinzending: Ondertekening levensbewijs door een Social Security Office in Thailand”

  1. theoS zegt op

    Bij navraag, via e-mail, aan de SVB kreeg ik als antwoord dat ik het Levensbewjs 2020 kon verwachten in january 2021. Dit te laten doen door een notaris kreeg ik geen antwoord op en het opsturen van de formulieren Levensbewijs per e-mail deed of doet de SVB niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website