(oasisamuel / Shutterstock.com)

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Remco, ik ben in 2004 uit Nederland vertrokken met het idee om niet meer terug te keren. In 2009 kocht ik mijn eigen stekkie in Thailand en werk wereldwijd voor een International Drilling Contractors Company gevestigd in Houston.

In september 2019 ben ik geopereerd aan mijn Aorta in Thailand en vervolgens begon Corona, zodoende heb ik sindsdien niet meer gereisd of gewerkt. De tijden van werk breken weer aan in Saudi-Arabie, maar om toegelaten te worden heb je een volledige vaccinatie nodig van Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Jansen. Andere vaccinaties worden daar niet geaccepteerd.

Zoals jullie weten zou alleen de AstraZeneca een mogelijkheid zijn in Thailand, maar dan zit er nog steeds 3 maanden tussen de 2 prikken wat mij te lang duurde. Op advies van Mathieu (ja, die ja) heb ik mijn zus in Nederland navraag laten doen om een Jansen prik in Nederland te halen. Eenmaal met de GGD aan de telefoon werd er direct een afspraak gemaakt.

In juli ging ik naar Nederland toe en dat ging als vanouds, maar om terug in Thailand te komen is een hoop papierwerk nodig en een hoop te regelen. Een van die dingen is dus het boeken van een ASQ (Alternative State Quarantine) hotel. Hier stuitte ik op 3z Pool Villa and Hotel vlakbij Pattaya. Dit is een resort gevestigd in Ban Huai Yai. Hier verblijf je in een “mini” villa met buitenruimte inclusief je eigen zwembad. Ook heeft het een ruime badkamer met jacuzzi. Allemaal Fantastisch!

De leefruimte bestaat uit een bed (verschillende keuzes) zithoek met TV, klein koelkastje, waterkoker inclusief koffie en thee, microwave en kluis. Aangezien de kamer niet schoongemaakt wordt tijdens je quarantaine verblijf is het voorzien van extra beddengoed en handdoeken, handdoeken voor zowel binnen als buiten gebruik. Ik heb zelf om een bezem (het welbekende Thaise “heksen” bezempje) gevraagd en dat werd direct gebracht. Al het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Na 1 week was mijn water op en dat wordt ook direct bijgevuld. Bij aankomst staan er een fles of 20 klaar voor je. Het zwembad wordt om de 4-5 dagen schoongemaakt. Wanneer dat gepland is word je gebeld en moet je tijdens die werkzaamheden even binnenblijven met de deuren dicht voor ieders veiligheid.

Er staat een tafel bij je “voordeur” waar het eten op gezet wordt, bij aankomst wordt er even geklopt en mocht het regenen blijven ze kloppen totdat je reageert zodat je het direct kan pakken zonder dat het zeiknat wordt. Soms durven ze het zelfs helemaal tot aan je schuifdeuren te brengen! Heb je bepaalde voorkeuren qua eten dan kan je dat van tevoren aangeven, bij mij was dat dus “mai pet”. Voor de rest is het eten aardig gevarieerd, Westers en Thai en misschien niet altijd wat je zou willen, maar zeker niet slecht! Ieder dag ook wel een verwennerij van gebak en/of fruit. Op Zondag is het cocktail dag, uiteraard alcoholvrij. Mocht je eens zin hebben in iets anders dan is er ook een menukaart op de kamer voor roomservice, hier moet uiteraard wel extra voor betaald worden. Die menukeuzes zijn vooral farang, zoals pizza, hamburgers, spaghetti, salade etc.

De Covid-19 testen krijg je de eerste dag na aankomst, de 5de dag en de 10de dag. De nurse is permanent aanwezig dus mocht je klachten of vragen hebben kan dat altijd gemeld worden. Het medische gedeelte wordt hier behandeld door Bangkok Hospital Pattaya. Ook krijg je 1 maal een stress test, dat houdt in een aantal vragen beantwoorden op een toegestuurd formulier. Op een plek als dit is dat in mijn opzicht een beetje overbodige luxe, maar dat kan dus persoonlijk wezen.

Volgens de officiële ASQ-regels mag er niets van buiten bezorgd worden, maar het vriendelijke personeel heeft er geen probleem mee om op verzoek bij 7-Eleven langs te gaan en je iets te brengen. Ook onze goede vriend Fred heeft tijdens zijn rondleiding hier wat heerlijke snacks voor me achter gelaten, alleen het bier ging niet door. Nogmaals bedankt Fred! Je kan natuurlijk ook zelf de benodigdheden van tevoren meenemen. Ikzelf heb bijvoorbeeld Oude kaas, Stegeman cervelaat, Unox worst en Paling in mijn koelkast liggen.

Een beetje een schema voor jezelf hebben is ook zeker een aanrader om de tijd zo goed mogelijk door te brengen zonder enige vorm van stress, het zwembad en de jacuzzi helpen daar zeker aan mee. Al met al kan ik dit stekkie dus ten zeerste aanraden. Het mag dan iets meer kosten, maar het buiten verblijf en zwembad zijn dat het zeker waard. Ik heb een heerlijke 2 weken gehad en raad het iedereen aan. En dan de kosten, goedkoop of duur dat mag je zelf bepalen, 58.000 baht all-in. Kijk zelf maar even rond www.3zpoolvillas.com/.

Voor diegenen die op reis gaan en hier gebruik van gaan maken wens ik een veilige reis en een goed verblijf hier.

Ingezonden door Remco

P.S. Ik moet 3z Pool villa and Hotel ook een groot compliment geven over de papieren rietjes die ze geven ipv plastic, chapeau!!

24 reacties op “Lezersinzending: Naar Nederland voor een vaccinatie en terug naar Thailand in een ASQ”

 1. Christina zegt op

  Hallo,

  Als je nog officieel in Nederland woonachtig bent kan je een vaccinatie krijgen. Anders ben je aangewezen op het land waar je officieel woont en bent ingeschreven. We weten dit omdat familie van ons de Nederlandse nationaliteit heeft maar hier niet meer woont en de vaccinatie heeft gekregen waar ze wonen.
  Zou wel gaan voor pzfizer of Moderna hoogste bescherming succes.

  • Cornelis zegt op

   Als je goed leest zie je dat Remco wel degelijk een vaccinatie in Nederland heeft gekregen, en dus niet op Thailand is aangewezen.

  • Rob V. zegt op

   Zo goed als iedereen die in in Nederland is kan een spuit krijgen. Nederlanders die officieel in Nederland wonen, Nederlanders die in het buitenland wonen, iedereen met een BSN, ook mensen zonder BSN (onder voorwaarde). Zelfs een Thai die hier voor een paar maanden is kan een prik krijgen.

   ((Die Thai die voor een paar maanden op vakantie zijn kunnen bij de Thaise ambassade in Den Haag meer informatie krijgen in het Thais over het halen van een spuitje in Nederland))

   Zie:
   https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/tijdelijk-in-nederland-coronavaccinatie-in-nederland

   Citaat:
   Vaccinatie voor mensen tijdelijk in Nederland met paspoort en Burgerservicenummer (BSN)
   Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen zich na aankomst in Nederland laten vaccineren. Met uw BSN kunt u telefonisch vanuit het buitenland alvast een afspraak maken voor vaccinatie in Nederland. Dit kan via het telefoonnummer (…) Dit is het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer van de GGD.

   (…)

   Vaccinatie voor mensen langer dan 1 maand in Nederland zonder Nederlands paspoort of zonder BSN
   Schrijf u in in Nederland zodat u een BSN-nummer heeft en een vaccinatiebewijs kunt ontvangen. Lukt dat niet en bent u langer dan 1 maand in Nederland? En bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie in Nederland. Bel met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer van de GGD via ….

   Inschrijven om BSN te krijgen
   Heeft u geen burgerservicenummer (BSN) en verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Dan kunt zich inschrijven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Hier kunt u vervolgens een toestemmingsverklaring invullen, waarmee de overheid u via een e-mailadres kan bereiken om u te informeren over corona en de mogelijkheden om een afspraak te maken voor een vaccinatie. “

   • PeterV zegt op

    Bij het inschrijven in het RNI krijg je een BSN.
    Maar, een BSN is niet nodig, je hoeft het zelfs niet via de Thaise ambassade te regelen.
    Wij hebben eenvoudig telefonisch (0800 7070) de afspraken in kunnen plannen.
    Alleen naam, geboortedatum, geslacht en een telefoonnummer voor de bevestiging hadden we nodig.

    • john koh chang zegt op

     kanttekening is de volgende. Een 0800 nummer kun je alleen vanuit nederland bellen. Dus als je dat wilt doen kun je het beste iemand in nederland vragen het te doen.

    • TheoB zegt op

     Dat klopt PeterV,

     Maar je hebt wel een BSN nodig om van die vaccinatie een bewijs te krijgen.

     • Hans zegt op

      Klopt niet…je krijgt dezelfde print als iemand met bsn. Ook het gele int vaccinatieboekje wordt gewoon ingevuld. Het enigste verschil is dat je niet de app kunt gebruiken zonder digitD.

  • Popje zegt op

   Hallo die Christina,
   Waarom schrijf je dingen over vaccinatie die niet waar zijn dwz over uitgeschreven zijn in NL en dan bij verblijf in NL geen vaccinatie kunnen krijgen in NL?

   • Christina zegt op

    Vertel geen onzin mijn familie heeft de Nederlandse nationaliteit maar kon de vaccinatie niet in Nederland krijgen. Wel in het land waar ze officieel wonen. Ben dagen bezig geweest met telefoon en mail.

    • Peter zegt op

     Christina, ik ben RUIM VEERTIG JAAR weg uit (‘niet-ingezetene’) NL en had tot vorige maand GEEN BSN en GEEN DigiD. Binnen drie dagen na aankomst had ik :BSN, DigiD en mijn Janssen vaccinatie. Dus Uw verhaal klopt niet. Je kan e.e.a. gemakkelijk vantevoren online plannen.

    • Cornelis zegt op

     Er wordt geen onzin verteld: het is niets minder dan een feit dat je ook als niet in Nederland gevestigde/ingeschreven Nederlander je gewoon je vaccinatie(s) kunt krijgen.

  • Guus zegt op

   Christina, je verkondigt klinklare onzin, waarmee je mensen op het verkeerde been zet. Een ant covid 19 vaccinatie in Nederland is niet afhankelijk van het feit of je al dan niet als ingezetene staat ingeschreven.

  • Laksi zegt op

   Beste Christina,

   Je hele verhaal klopt niet,
   Ik ben op 26 april naar Nederland gevlogen en heb op 6 mei mijn eerste Pzfizer ontvangen en op 23 juni mijn tweede Pzfizer ontvangen.

 2. RichardJ zegt op

  Al op 25 april is bekend geworden dat elke Nederlander waar ook ter wereld in Nederland een vaccinatie kan krijgen.

  https://www.thailandblog.nl/nieuws-nederland-belgie/stichting-goed-covid-vaccinatie-tijdens-tijdelijk-verblijf-in-nederland/

 3. Ron zegt op

  dank je wel Remco voor je informatieve inzending.

 4. Remco zegt op

  Christina,
  Ik heb hier geen onzin zitten te vertellen. Iedereen met een BSN (dus NL Paspoort) kan gewoon in NL een prik halen, ongeacht waar je woont en ongeacht je leeftijd.
  Je kan inderdaad ook een prik halen in het land waar je woont, maar daar ben je zeker niet op aangewezen.
  Ik had overigens ook geen DigiD nodig, alleen BSN is voldoende.

 5. Eddy zegt op

  Hallo @Remco,

  Bedankt voor je verslag.
  Ik wil binnenkort terug gaan. Ik zie op tegen het papierwerk voor de reis naar Thailand.

  Als je het nu opnieuw zou doen, heb je de keuze tussen de ASQ in Pattaya of een SHA+ hotel in Phuket.
  Wat zou je nemen en waarom?

  Eddy

  • Remco zegt op

   Ik zou weer voor hetzelfde gaan, ik heb prima genoten en simpelweg omdat het dicht bij huis is.

 6. Hans zegt op

  Iedereen die zich meld bij de GGD met paspoort kan een prik krijgen in Nederland op dit moment. Geen bsn nodig meer.
  Mijn thaise vriendin is hier op haar paspoort met een toeristenvisum met Pfizer 2 maal geprikt.
  Ook daklozen worden gewoon geprikt.

 7. Wil zegt op

  Super voor die prijs,je zou er voor je lol 14 dagen zitten.
  Ik heb begin December j.l. in Bangkok gezeten met een piep klein balkonnetje en een sobere
  woon en slaapkamer voor Bath 60.000,-

 8. Tjitske zegt op

  Dat klinkt niet verkeerd Remco.
  Dank voor je verhaal.
  Ik heb gelijk even op de site gekeken maar kan daar geen prijzen terug vinden.
  Weet jij of het bedrag, wat jij noemt, voor de villa is?
  Dus ook voor 2 personen?
  Graag zie ik jouw reactie tegemoet.
  Bij voorbaat dank en vriendelijke groet
  Tjitske

  • Remco zegt op

   https://www.3zpoolvillas.com/packages

 9. Laksi zegt op

  bedankt Remco,

  Ik wil binnenkort terug gaan en ook ik zie op tegen het papierwerk voor de reis naar Thailand.
  zal zeker het resort bekijken.

 10. Peter de Jong zegt op

  vorige maand uit BKK in AMS aangekomen.
  stap 1.
  Ik had geen BSN of DigiD. Voor de BSN aanvraag had ik tevoren online vanuit Thailand een afspraak gemaakt. fluitje van een cent. 20 minuten aan lokaal loket met je paspoort, en het is gepiept. (in mijn geval bij een kantoor in a’dam-zuidoost)
  stap 2.
  toen afspraak voor vaccinatie gemaakt : de eenmalige janssen prik. ook allemaal online voorbereid. de dag na mijn BSN ontvangst was ik al aan de beurt. twee uurtjes van je dag kwijt, omdat het een langzame stoet is die richting de verplegers schuifelt. (in mijn geval op het Johan Cruyff plein bij de Arena)
  stap 3.
  daarna DigiD aangevraagd omdat, als je binnen europa wilt reizen, je je bewijs van inenting via Qcode op de app van DigiD moet zetten. (in mijn geval bij het loket op schiphol)

  48 uur na aankomst was is ‘gewassen en geschoren’. alle services gratis, naar ik me herinner.
  i hope this helps.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website