(oasisamuel / Shutterstock.com)

Mijn vriendin heeft zich vanochtend, 05-07-2021 om 10.00 uur, gemeld bij het Changmai Ram Hospitaal, om zich in te schrijven en voor het vooruitbetalen van het Moderna vaccin.

Om 13.45 uur belde zij mij op om te zeggen dat er nog erg veel mensen voor haar staan, meer Thai dan buitenlanders. Een van de medewerkers kwam haar vertellen, dat er al mensen stonden om 02.00 uur, ook vertelden ze dat de inschrijving voor Moderna via Line kan. Aangezien zowel zij als ik daar geen verstand van hebben, wil zij het aan haar zoon vragen. Ze is daarom maar onverrichte zaken naar huis gegaan.

Zelf denk ik erover, maar moet het met haar overleggen, om daar te zijn morgen om 04.00 uur in de rij te gaan staan en te blijven tot 13.00 uur. Daarna wordt het te warm.

Ingezonden door Hans van Mourik

9 reacties op “Lezersinzending: Lange wachttijden voor registratie Moderna vaccin”

 1. Geert zegt op

  Beste,

  Ik heb mij ingeschreven bij de THG via mijn Line account voor het Moderna vaccine vorige week al. Ook de vooruitbetaling gedaan voor 2 vaccins via Kasikornbank.
  Er werd gezegd dat het vaccin in oktober beschikbaar zou zijn. Mocht door omstandigheden in de maand december het Moderna vaccin nog niet beschikbaar zijn dan krijg ik het geld teruggestort.
  Vandaag lees ik echter in de Bangkokpost dat door allerlei mistoestanden Moderna mogelijks volgend jaar pas in Thailand zal zijn.
  Ik kijk alvast uit naar een ander vaccin, misschien kan u dat ook maar beter doen.

  Gegroet,

  Geert.

  BP : https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2142895/gpo-denies-it-caused-delay-in-moderna-jab-deal

 2. Hans van Mourik zegt op

  Aanvullend op mijn bericht.
  Doordat ik het telefonisch met mijn vriendin heb gesproken en in Thais, heb ik het verkeerd begrepen.
  Nu is ze weer thuis.
  Het bleek dat het Changmai Ram Hospitaal de inschrijving van de Moderna heeft stop gezet,( volgeboekt).
  Ook heeft ze gevraagd aan dokter Ratya die ze in gang tegen kwam,hoe het nu zit met de Pheizer die ik bij haar besteld heb op 01-03-2021.
  Daar is nog niets van bekend, zij wacht ook, voor haar zelf met smart ook op.
  Hans van Mourik

 3. Rob zegt op

  Mijn vrouw heeft vorige week 20.000 bath naar haar familie gestuurd om ze te laten vaccineren met Moderna in Ayutthaya, maar dat zou ook pas oktober worden maar ze moesten wel vast aanbetalen.

  Blijft toch raar dat als je niet gevaccineerd wil worden met sinovac of dat andere Chinese middel dat je dan moet gaan betalen, dan zeg ik tegen al de roze brillen kijkers dat ik toch blij ben dat ik in Nederland woon met al zijn tekortkomingen en regeltjes, maar nu het er echt om gaat is het toch allemaal even beter geregeld dan in het mooie Thailand.

 4. Kees zegt op

  Ambassade had de mouwtjes op kunnen stropen. Mooie service voor de relatief grote groep oudere Nederanders. Verschuilen zich achter EU n overheid. Ja elk land is anders. Vergt weinig tijd uit te zoeken waar ingegrepen zou kunnen worden. Gaan dus blijkbaar ook akkoord met de vaccins die hier nu “beschikbaar” zijn…astra n cinevac. Maar zullen we in Nederland niet toedoenen. Gelet op alles wat er gebeurd zou je in deze pandemie toch wel actie mogen verwachten. Wanneer dan wel? Vraag is ook waarom niet. Loopt t soepel? Vaccins zijn er …vluchten zijn er… Het is alsdan n service van de nederlandse overheid als je wilt wachten of denkt dat afstanden houden ook ok is…de keuze heb je

  Stay safe

 5. Yak zegt op

  Rob, volgens mijn vrouw (Thai) was het vanochtend al onmogelijk om online in het CM Ram Hospital in te schrijven voor een vaccin.
  Dat je morgen dus daar in het ziekenhuis om 4 uur wilt gaan zitten heeft geen zin want vol is vol, m.a.w. het heeft totaal geen nut om naar het ziekenhuis te gaan.
  Maar niet geschoten is altijd mis en misschien dat er een gaatje over blijkt te zijn.
  Ik heb al weken geleden aangegeven voor een vaccin te willen betalen, kreeg de nodige hatelijke opmerkingen van de blog lezers, nu laat ik het op mij afkomen en zie wel wanner ik een vaccin kan/mag kopen.
  Dus gewoon volgens de regels leven en blij zijn met mijn gezin in Thailand, krijg je tenminste geen hart of maagklachten en houden wij Covid buiten de deur.
  Nee, ik maak (probeer) grapjes te maken van de vaccin situatie in Thailand, maar laat je niet gek maken, je hebt alleen jezelf er mee.
  Wees blij met het Thailand van nu want over een paar jaar hebben de Chinezen het hier voor het zeggen, het laatste nieuws is de de Transport minister (????) de havens toegankelijk wilt maken voor de grote scheepvaart, eerst moest Thailand zelf de kosten bij elkaar zien te sprokkelen zonder interventie van buiten af, maar hij is al bij gedraaid, geen geld meer in de pot en de buitenlanders (dat zijn de Chinezen) mogen zich inkopen, dit heet volgens mij de nieuwe zijde route, Chinezen investeren in projecten die geografisch voor hun van belang zijn.
  Nogmaals wees gelukkig met waar je bent, of je moet een patiënt zijn die een grote kans maakt om te overlijden zonder gevaccineerd te zijn, neem een glas wijn en bedenk wat je allemaal nog wilt en kan verwezenlijken in Thailand.
  Volgens mijn vrienden (innen) die in Nederland, Frankrijk en Australië wonen (waar ik zelf ook jaren heb gewoond) ben ik knettergek om in Thailand te blijven, misschien ben ik dat ook wel en ben daarom van dit knettergekke land gaan houden, laten wij zeggen soort zoekt soort en nogmaals wij zijn hier gelukkig, ondanks dat er keihard gewerkt moet worden voor minder, maar ik hou daarom niet minder van Thailand (op deze regering na).

 6. Hans van Mourik zegt op

  Dit geeft mij wel tot nadenken.
  Dat de Moderna binnen een korte tijd is uitverkocht.
  Dat de Thaise mensen geen vertrouwen hebben, in de vaccints van de overheid, die gratis zijn, de Astra en Sinovac.
  Ook krijgen ze gratis van de U.S de Pheizer 1.5 miljoen, voor de zwangere vrouwen en oudere mensen, in de rode gebieden.
  https://www.nationthailand.com/in-focus/40002853.
  Hans van Mourik.

 7. janbeute zegt op

  Gisteravond heeft mijn stiefzoon via line al een afspraak gemaakt voor ons drieen bij het Sirivej hospitaal te Lamphun.
  We zullen zien wat hier uitkomt.

  Jan Beute

 8. Yan zegt op

  Bron : The Thaiger, 6 juli 2021;
  Leveringen van het Moderna vaccin zullen ten vroegste plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2022…
  De sterk gereduceerde leveringen van het Astra Zeneca vaccin, geproduceerd in Thailand, zijn deels te wijten aan de leveringen aan het buitenland welke contractueel vastgelegd werden…

 9. Jacques zegt op

  Ik had mij ook al een tijd geleden ingeschreven in het Bangkok hospital te Pattaya. Was verbaasd dat men mij niet verwittigd had over de mogelijkheid om in te schrijven voor het moderna vaccin. Toch maar mailtje er aan gewaagd en dit kreeg ik te lezen.

  “Thank you for your feedback and we do apologize for the delay to our inundates emails.
  Kindly be informed that due to the overwhelming number of patients’ reservations, the online booking is already fully booked after it was introduced at midnight of July 1st. We do regret for any inconvenience it may cause since the email notifications were sent late and most likely some had errors in getting through but please be assured that the hospital will set a new date to launch the vaccine reservation.We will provide updates via the following channel listed below:

  Website: http://www.bangkokpattayahospital.com
  LINE Official: @bphhospital
  Facebook page: Bangkok Hospital Pattaya

  Thank you for your understanding.
  If you should have any further questions, please do not hesitate to contact us.

  Best regards,
  Meggy Sorongon
  Email Correspondent
  Bangkok Hospital Pattaya
  301 Moo 6 Sukhumvit Road KM 143, Naklua
  Banglamung, Chonburi 20150, Thailand
  Tel: (66) 38 259999 EXT 6059
  Fax: (66) 38 259919
  Email: [email protected]
  http://www.bangkokpattayahospital.com

  Nou dat is toch een hele geruststelling. We kunnen weer rustig slapen en gezond weer op want er wordt aan ons gedacht en volgend jaar ergens het vaccin. Het doktersadvies is vooral veel binnen blijven en achter de Thaise geraniums plaats nemen en de mondlapjes ophouden natuurlijk. En zoals mijn kleinzoon zegt Thailand is de beste en hij kan het weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website