(Supermop / Shutterstock.com)

In het nieuws vandaag: General Motors stopt met de productie en verkoop van Chevrolet in Thailand. Ik denk belangrijk voor de autobezitter van dit merk in Thailand.

GM en Great Wall Motors gaan hun fabriek in Rayong verkopen. Chevrolet staakt eind 2020 de binnenlandse verkoop in Thailand.

DETROIT – General Motors (NYSE: GM) is taking decisive action to transform its international operations, building on the comprehensive strategy it laid out in 2015 to strengthen its core business, drive significant cost efficiencies and take action in markets that cannot earn an adequate return for its shareholders.

GM announced today that it would wind down sales, design and engineering operations in Australia and New Zealand and retire the Holden brand by 2021. The company will focus its strategies for the market on the GM specialty vehicle business. The company also announced that it had signed a binding term sheet with Great Wall Motors to purchase GM’s Rayong vehicle manufacturing facility in Thailand; and would withdraw Chevrolet from the domestic market in Thailand by the end of 2020.

Ingezonden door Brabantman

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersinzending: General Motors stopt met productie en verkoop van Chevrolet in Thailand”

 1. Chris zegt op

  Wel…dan gaan we allemaal Chiness rijden.
  Heb even gekene welke merken Great Wall Motors voert, en die auto;’s zien er iet slecht uit.
  Merken: Haval, Wey, Ora en Great Wall……

  De service van Chrysler gaat waarschijnlijk gewoon door.

  • jacob zegt op

   Kopien van de bekende luxere EU. US en JAPAN merken
   Letterlijk gekopieerd…
   Maar kwalitieit onder de motorkap kan je niet kopieren

 2. janssens marcel zegt op

  Wel Chris , scheelt er iets aan uwe laptop. Zoveel fouten in een paar zinnen zijn we van U niet gewoon . Maar waarom Chinese auto’s er rijden hier meer Japanse , Koriaanse en die zijn beter volgens mij . Groetjes

 3. Yuundai zegt op

  Jeetje, ben ik blij dat ik NIET voor een Chevrolet heb gekozen, vanwege de erbarmelijke service tijdens onze informatie om tot een aankoop te komen. De “verkoopster” liet gewoon onze papieren 2 dagen liggen en pas nadat we gingen vragen of de verkoop rond gemaakt was, kregen we van haar een semi intellectueel antwoord dat door ons snel ontrafeld werd en tot onzin bestempeld. De huidige berichtgeving omtrent Chevrolet zou in ons geval indien wij tot aankoop waren overgegaan geleid hebben tot een financiële dreun, immers wie zou deze wagen later willen inruilen tegen een redelijke prijs? JUIST JA NIEMAND.
  Boos verlieten we toen deze dealer in Hua Hin en besloten verder te kijken bij Isuzu en Toyota. De verassing was groot, bij Isuzu in Chaam werden we niet alleen zeer vriendelijk onthaald, maar deze dame regelde alles om tot verkoop over te gaan. De wagen moest alleen vanwege de kleur uit Bangkok komen, maar dat werd ook snel geregeld, gekleurde ramen, en andere toeters en bellen waren in één dag geplaatst. Wat een service, hebben nog even gegeten in een prima restaurant niet ver van deze dealer in Chaam, rekening ging naar de dealer. Kortom een aanrader first class!!!!

 4. Ben zegt op

  Chrysler valt niet onder general motors maar onder fiat.

 5. l.lagemaat zegt op

  Het merk Deawoo is nooit een succes geworden.

  Dat Chevrolet dit merk geannexeerd heeft, heeft niet tot een groter succes geleid.
  Een paar kennissen reden met ” Chevrolet” in Thailand, maar hadden steeds problemen.

 6. Jos zegt op

  Ze verkopen uit nu. Blijkbaar geven ze 50% korting op de stock die ze nog hebben.
  Zal vlug uitverkocht zijn denk ik.

 7. Marc zegt op

  Ik ben nieuwsgierig hoe het zit wanneer ze gestopt zijn met onze service beurten en onderdelen , ik heb een Trailblazer en ben zeer tevreden , hopelijk blijf ik tevreden

 8. Jacques zegt op

  Ik heb sinds jaren geleden in Nederland en in Thailand alleen maar goede ervaringen gehad met de door mij aangeschafte auto’s. Vanaf de eind jaren 90 met Deawoo Nexia. Daarna Chevrolet Tacuma en in Thailand Chevrolet Optra, (Nubia in Nederland). Ik zag dat de nieuwe Chevrolet truck nu al wordt aangeboden voor 790.000 baht. Kennelijk wil men snel van de voorraad af en is de prijs aanzienlijk gezakt. Wel ben ik het eens dat de service te wensen overliet in Thailand. Dat is bij mijn huidige auto Mitsubishi Triton een heel stuk beter. Dus voor de aanschaf van een goede auto is Chevrolet zeker een aanrader voor de thans gevraagde prijs, maar bij inruil of verkoop na de nodige jaren en de service en reparatiemogelijkheid zal dit mogelijk negatief gaan doorwerken. Maar een truck gaat zeker tien jaar mee, dus als je die oprijdt dan maakt dat weer minder uit op de te maken keuze.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website