Heden ontving ik van het pensioenfonds SBZ (Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars) de volgende correspondentie:

U hoeft nu geen bewijs van in leven op te sturen. Het bestuur van SBZ Pensioen heeft besloten om voor dit jaar éénmalig een uitzondering te maken.

Wellicht interessant voor diegenen die een pensioen ontvangen van dit fonds en wie weet zullen meer pensioenfondsen dit goede voorbeeld volgen, gezien de huidige situatie. Op de site van SBZ is helaas (nog) geen informatie te vinden over dit onderwerp.

Ingezonden door Puuchaai Korat

4 reacties op “Lezersinzending: Geen bewijs van in leven op te sturen”

 1. timker zegt op

  Voor mijn beide pensioenfondsen, Aegon en PGB (Pensioenfonds Grafische Bedrijven), heb ik wel moeten versturen maar dan kon gelukkig ook per email.

 2. KeesP zegt op

  Ik heb vandaag wel bericht van mijn pensioenfonds gekregen met het formulier om het “bewijs van in leven zijn” te ondertekenen door zowel een bevoegde instantie als mijzelf.
  Begrijp echter niet waarom er door andere fondsen het voor dit jaar niet nodig zou zijn. Wat is er dan anders dan andere jaren? Door Covid-19 staat de wereld toch niet helemaal stil, dus wat zou de reden hiervoor kunnen zijn?

 3. Ton Uni zegt op

  Ik kreeg altijd begon van het jaar een formulier van het SVB in Roermond om in te vullen en te laten ondertekenen bij het SSO (in Bangkok in mijn geval) doch ik heb tot heden niets gekregen, ook geen aanmaning!

  • Erik zegt op

   Ton Uni, dan heb je een mededeling gemist. SVB zendt de nieuwe formulieren dit jaar later omdat door corona de postbezorging is vertraagd EN je contact zoveel mogelijk moet vermijden. Maak je geen zorgen, je komt heus wel aan de beurt hoor!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website