Zoals eerder gemeld in een reactie op de info van Jan inzake terugkeer naar Thailand, heb ik het gehele traject doorlopen zoals aangegeven op de website van Thaise Ambassade in Den Haag, rechterkolom Info on Covid-19 for visitors to Thailand.

Na de coronatest, welke negatief was, en de fit-to-fly verklaring van de huisarts heb ik beide formulieren naar de ambassade gemaild en kreeg direct bevestiging van ontvangst en de toezegging dezelfde dag de CoE, Certificate of Entry, te ontvangen. Donderdagavond het CoE ontvangen en de koffers gepakt voor de repatrieringsvlucht naar Thailand. Dit is dus een enkele reis.

Bij aankomst op Schiphol het 1e probleempje tijdens het inchecken. Volgens Thaise regelgeving mag een vliegmaatschappij alleen mensen vervoeren naar Thailand met een retourticket of een ticket voor een vervolgvlucht. Ik mocht dus niet mee op deze vlucht. Na enig soebatten en het tonen van mijn geldig visum op basis van thai-marriage en mijn trouwakte kwam alles nog goed. Wellicht ook nog even onbekendheid bij de KLM met deze terugvluchten. Advies van mijn kant, zorg voor de zekerheid dat je een kopie van de trouwakte bij je hebt. KLM controleert of je alle door Thailand verlangde formulieren bij je hebt, dus coronatest, fit-to-fly verklaring ASQ-hotel etc..

Vervolgens na de vlucht richting Bangkok word je aldaar op het vliegveld opgewacht door massaal aanwezige medewerkers van Immigration. Alles verloopt in een vriendelijke en georganiseerde vorm. Luister naar de medewerkers en doe wat gevraagd wordt. Formulieren worden gecheckt, zorg dat je deze bij de hand hebt. Ter plaatse nog een formulier inzake gezondheid ingevuld, temperatuur gemeten en stilaan beweeg je richting paspoortcontrole. Ook daar wordt alles correct afgehandeld.

De bagage ophalen van de band en bij de uitgang de naam van je ASQ-hotel opgeven. Direct is een taxibusje beschikbaar die je weg brengt.

Gearriveerd in het hotel opnieuw temperaturen, formulieren controleren en je wordt naar je kamer gebracht. Je krijgt een thermometer, handgel en mondkapjes mee en je moet je registeren op Line om aan de Line-nurse de dagelijkse temperatuurmeldingen door te geven en, in mijn hotel, aanmelden via Line bij SMquarantine om mijn dagelijkse keuze uit de menukaart te maken.

Het heeft de nodige inspanningen gekost, maar het doel is zover bereikt. In ben in Thailand. Twee weken quarantaine en twee coronatesten ben ik nog verwijderd van mijn gezin.

Ingezonden door Theo

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersinzending: Gearriveerd in Thailand”

 1. Bert zegt op

  Ik ben wel geïnteresseerd in het kostenplaatje, als je dat tenminste wil delen

  • Theo Sanam zegt op

   Bert, het kostenplaatje bestaat uit reis naar Den Haag Thaise ambassade om documenten in te leveren.
   Na accoord een coronahotel boeken, dit kun je zo duur maken als je wil, voor mij Thb 45,000,- (dit zijn pakketprijzen incl vervoer vliegveld-hotel, eten, temperatuurmeter, 2x coronatest etc. voor 15 nachten).
   Vliegticket € 700,- + eventueel reserveringskosten voor een stoel. Reiskosten Amsterdam voor de corona test, test kost € 145,-. Fit-to-fly verklaring van huisarts is gratis. Reiskosten naar Schiphol.

   • Bert zegt op

    dank u, dit valt mee, lees soms andere bedragen.
    En de ziektekostenverzekering, is dat gewoon de zorgverzekering

    • Theo Sanam zegt op

     Bert, ziektekostenverzekering is normale VGZ verzekering. De standaard Engelstalige brief.
     Op het vliegveld Bangkok kreeg ik opnieuw de vraag tot welk bedrag de verzekering dekt. Na mijn antwoord no limit if medical need was alles in orde. Geen opmerking meer over coronadekking.

     • sjaakie zegt op

      Moderator: Off-topic

 2. jacob zegt op

  “Na enig soebatten en het tonen van mijn geldig visum op basis van thai-marriage en mijn trouwakte kwam alles nog goed”

  Ik vloog met regelmaat vv Nederland, nog nimmer een kwestie geweest juist door het VISA, ze kennen dat echt wel op schiphol

 3. anna zegt op

  dag Theo, Bedankt voor de informatie. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen tijdens de quarantaine periode.

 4. Dirk zegt op

  Theo, kun je iets vertellen over de doorlooptijd van jouw aanvraag bij de ambassade? Hoe heb je gewacht op toestemming en hebben ze rekening gehouden met jouw voorkeur voor een vertrekdatum (voor zover je een voorkeur had)? Waar heb je de coronatest gedaan? Ik wens je een goed verblijf in de ASQ!

  • Theo Sanam zegt op

   Dirk, nadat op 1 juli bekend werd dat echtgenoten van thaise ingezetenen een verzoek konden doen, heb ik op de website van de ambassade gezocht naar de benodigde documenten en ben gaan verzamelen.
   Daarna gebeld met de ambassade om een afspraak te maken en kon op 7 juli de documenten inleveren.
   Ik heb op 26 of 27 juli telefonisch bericht ontvangen dat mijn verzoek was goedgekeurd en ik op de voorlopige vlieglijst sta.De eerste mogelijkheid was 7 augustus en daar heb ik voor gekozen. Alternatief was 14 augustus.Vervolgens alle verdere acties ondernomen waaronder een coronatest bij KLM Health Services in Amsterdam (aangereikt door thaise Ambassade).Ik haal ook behoorlijk wat informatie uit de facebookpagina van The Thaiger.

 5. Sunee zegt op

  Dag Theo, Mag ik je iets vragen ? Hoe heb je je huisarts zover gekregen om je fit to fly verklaring in te vullen? Mijn huisarts is er onbekend mee, en zegt dat niet te kunnen doen. Kun je mij je voorbeeld laten zien (opsturen) zoals de huisarts jou fit-to-fly status heeft aangegeven c.q. heeft ingevuld? Alvast bedankt.
  Vriendelijke groeten
  Sunee Vongnoi.

  • Dennis zegt op

   Mocht uw huisarts het niet kunnen of willen, hier bij medimare.nl doen ze het wel: http://www.medimare.nl/

  • Theo Sanam zegt op

   Sunee, de verklaring bevat enkel mijn NAW-gegevens en tekstregel: dear sir, this person is fit to fly and has a negative result on the corona-test. Ondertekend door de huisarts.
   Voor mezelf had ik nog de gezondheidsverklaring op de site van RIVM gedownload en ingevuld.

 6. Manuel zegt op

  Hoi Theo, bedankt voor het delen van je ervaringen.
  Ik hoop dat je ook nog verslag uitbrengt na de 14 dagen en hoe die verlopen zijn.
  Ik vroeg me af hoe de procedure verloopt van het uitkiezen van de hotels en wat ongeveer de prijzen zijn.(kun je bijvoorbeeld zelf een hotel opperen)
  Mvg

  • Dirk zegt op

   Je kunt hotels kiezen vanuit een lijst. De hotels zijn goedgekeurd door de Thaise overheid. Het programma heeft de naam alternative state quarantine (ASQ). Google even en je kunt de lijst vinden.

 7. Jan zegt op

  Hallo Theo
  Fijn te horen dat het bij jou ook allemaal gelukt is. En fijn dat je even mijn stokje met echte informatie overgenomen hebt. Heb vele mensen kunnen helpen met mijn in
  Fo en zal als ik straks in quarantaine zit nog mijn laatste verslag doen. Het meest moeilijke is en blijft de ziekenkosten verzekering maar daar wordt nu door verschillende mensen aan gewerkt. Want 2 verzekeringen is toch wat duur. Nou vermaak je daar een beetje. Als je nog wat info over je verblijf over een paar dagen kwijt wilt graag. Ben benieuwd hoe het daar gaat. Terug kijken op mijn vrouw en kinderen. De verzorging was top maar het blijft natuurlijk wel gevangenis als je op je kamer moet blijven.
  Succes
  Groet
  Jan

 8. Ger-Korat zegt op

  Dat soebatten over een retour ticket heeft mijn aandacht. Want je heb een geldig visum en je hebt een officieel Certifcate of Entry van Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken (benodigd in deze periode), dan vraag ik mij af wat je dan nog meer moet tonen om de KLM te overtuigen dat je in Thailand wordt toegelaten. Zelf ben ik niet getrouwd maar heb 2 kinderen in Thailand, om dan een geboorteakte te laten zien in plaats van een trouwakte is toch net zo raar. Hoe kun je de KLM overtuigen dat een enkele reis voldoende is want je hebt al een visum welke voor het coronatijdperk ook volstond en dan was een enkele reis cq. retourvlucht van Amsterdam naar Thailand voldoende. Ben benieuwd naar ervaringen van anderen welke met een enkele reis die kant op gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website