(somdul / Shutterstock.com)

Een verhaal van 15 jaar terug. Een goede vriend van mij, en nu begenadigd schrijver op Thailandblog, had ik 25 jaar terug leren kennen in Chiang Dao.

Naar jaarlijkse gewoonte hadden we een ontmoeting in BKK, en omdat hij op 25 februari jarig is inviteerde ik hem in het klasse restaurant “the blue elephant”. Met veel enthousiasme spraken we af om de kosten te delen. Ik zou de maaltijd betalen en hij de aperitief en de bijpassende wijn.

Bij het plaatsnemen aan tafel vond ik het al vreemd dat we eerst niet naar de “blue bar” geleid werden voor een aperitief. Na de bestelling van het menu had J. een overheerlijke wijn uitgekozen en wilde hij dit met zijn charmante glimlach meedelen aan een supermooie dienster. Héél professioneel liet deze J. eerst uitbazuinen dat hij rekende op een goede service omwille van zijn verjaardag. Maar nadien volgde letterlijk en figuurlijk de ontnuchtering.

Met een smile als een open keukendeur zei het meisje: “Khor toot, solly sir, wanni no alcohol, Makha Bucha day”.

Tijdens het nuttigen van een overheerlijke maaltijd hebben we ons dan maar tevreden gesteld met het gratis aangeboden bronwater. We hebben dan toch de kosten van het eten gedeeld en in het hotel met veel plezier samen een pintje gedronken uit de kamerbar.

Trouwens een gelukkige verjaardag J. met die respectabele 86, maar vergeet morgen niet om, als gelovig mens, in de avond van 25 februari geen wijn meer te nuttigen, want in Thailand is het dan al uren later en dus reeds Makha Bucha day.

Ingezonden door Michel VW

8 reacties op “Lezersinzending: Een culinaire verrassing op Makha Bucha day”

 1. Leo zegt op

  Leuk verhaal. Van de gelegenheid wil ik graag gebruiken om J.J. te feliciteren met zijn 86e verjaardag. Zijn verhalen zijn immer onderhoudend en ook zijn humor mag er zijn. Hoop dat hij nog vaak van zich laat horen.

 2. Joseph zegt op

  Een slimme vogel die J. Jij het diner betalen en hij de drank.Hij zal wel geweten hebben dat het Makha Bucha Day was en liet jou er aardig intuinen. Zou mij niet gebeurd zijn want ik denk die persoon al een aantal jaren te kennen.

  • jasper zegt op

   Beste Joseph,

   Wat begrijp jij niet aan: “We hebben dan toch de kosten van het eten gedeeld”?

 3. Johnny BG zegt op

  Mooie ankedote en gefeliciteerd met uw verjaardag Joseph!

 4. Ook nog gefeliciteerd Joseph, 86 jaar dat is inderdaad een respectabele leeftijd.

 5. PEER zegt op

  Proficial Joseph,
  Had nog wel gedacht jou hier te ontmoeten!

 6. Ginette zegt op

  Proficiat met je verjaardag, hebben dat ook al meegemaakt in Thailand geen drank

 7. Giani zegt op

  Met de nodige humor en een knipoog geschreven, kom maar op met nog van deze verhalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website