Sinds een aantal maanden overwinter ik samen met mijn Thaise vriendin in de Isaan. Om precies te zijn in Ban Ped, een dorpje dicht bij Khon Kaen.  Een van mijn bezigheden is vissen. In de vele beekjes en meertjes kom ik wel aan mijn trekken.

Zo ook in het nabijgelegen dorpje Ban Thum, waar ik ’s morgens om 6 uur mijn hengel had uitgeworpen aan het meertje. Ik werd aangesproken door een buitenlander. We spraken over van alles en nog wat en hij vertelde dat verderop aan het meertje een restaurant is dat door een Nederlander en zijn vrouw wordt gerund. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik besloot om er een bezoek te brengen. Nong, de eigenaresse van Ban Tulip (zo heet de zaak), was  druk bezig om de zaakjes op orde te brengen. Het bleek echter niet alleen een restaurant te herbergen, maar ook een minimarkt, fitnesscentrum en zwembad. Ook verhuren ze een ruim appartement. Jean-Luc, de echtgenoot van Nong en al ruim 11 jaar in Thailand woonachtig, komt uit Maastricht.

Hij vertelde me dat steeds meer buitenlanders de weg naar zijn zaak vinden. Naast de Engelsen, Duitsers en Australiers zijn dat ook Nederlanders en Belgen. Het restaurant biedt een westerse menukaart aan voor een kleine prijs: tussen de 49 en 69 Baht. Fitnessen of zwemmen kan men er voor 50 Baht per dag.

Ik ben blij met dit nieuw adres, waar ik inmiddels al vele uurtjes met “farangs” heb mogen doorbrengen. Is jullie nieuwsgierigheid ook gewekt? Hier zijn de coordinaten van Google Maps: www.google.nl/maps/@16.4459408,102.7263596,288m/data=!3m1!1e3

Ingezonden door Marc

4 reacties op “Lezersinzending: Ban Tulip, trefpunt voor Nederlanders en Vlamingen?”

 1. Huub zegt op

  Ziet er leuk uit aan dat meertje. Zeer schappelijk geprijst ook, betaal in het zuiden zo 4-6x zoveel als er ook gebruik kan worden gemaakt van de sauna. Is dat appartement met inclusief de dubbele carport 😉

 2. lung addie zegt op

  Een Westers “menu” tussen de 49 en 69THB. Vraag me wel af wat ze daarvoor op je bord kunnen leggen of is het een typfoutje?

  • marc zegt op

   Hey Addie, na vorige week een namiddag aan en in het zwembadje te hebben gelegen scheurde ik van de honger. Heb meteen een dubbele portie besteld en was 120 bath kwijt. En heb m’n buikje toen goed rond kunnen eten. Tip: spaghetti carbonara heb ik nergens al zo lekker gegeten en ook de steak en Duitse worst is om vingers en duimen van af te likken…

 3. Jacob zegt op

  Ben gisteren rond het middaguur met vrouw en 3 kinderen een paar uur bij Tulip geweest. Kinderen hebben zich goed vermaakt in schoon zwembad en daarna gedouched.

  Wij konden gezellig langs het zwembad zitten.

  Daarna met zijn allen gegeten aan grote tafel. Goede kwaliteit voedsel. Porksteak, tuna salade en spagetti carbonara en bolognese.

  Aanrader. Bedankt Marc.

  Jacob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website