Helaas het voor Nederlanders voorlopig niet mogelijk om een Certificate of Entry (CoE)  te krijgen voor de Phuket Sandbox.

Ik heb vanochtend contact gehad met de Thaise ambassade in Nederland. Het aanvragen van een CoE is nog niet mogelijk. De Thaise regering beschouwt Nederland als een hoog risico land. Daardoor kunnen we momenteel nog geen gebruikmaken van de beperkte openstelling van Phuket per 1 juli a.s.

Wanneer Nederland niet meer gezien wordt als hoog risico land, daar kon de ambassade niets over zeggen.

Ingezonden door Henk


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

37 reacties op “Lezerinzending: Nederlanders komen niet in aanmerking voor een CoE m.b.t. de Phuket Sandbox”

 1. Louis zegt op

  Ik vind het onbegrijpelijk. Je moet gevaccineerd zijn, je wordt getest van tevoren en je mag het schiereiland niet af. En toch mogen we er (nog) niet heen.

  • Erik zegt op

   Louis, Phuket is een eiland. Het heeft geen natuurlijke verbinding met het vasteland.

   • ruud tam ruad zegt op

    Nee maar wel een vaste doorlopende weg / verbinding .

 2. Nok zegt op

  Henk, lees dit: https://www.thaiexaminer.com/thai-news-foreigners/2021/06/14/strict-rules-no-bars-when-phuket-reopens/, misschien dat je dan niet meer naar Thailand wilt komen dit jaar en ga je liever naar Portugal of Spanje.
  Wat je in Phuket denkt te vinden is nu en de eerste tijd niet voorhanden.
  Ik heb geen idee hoe oud je bent, maar een jaartje Phuket overslaan en genieten in boven genoemde landen lijkt mij prettiger.
  Ik probeer al maanden Thailand te promoten want er moet geld binnen komen en rollen, maar zoals het nu er naar uit ziet is het alleen de Thaise regering die profiteert van de door hun opgelegde restricties (dure hotels waar je moet verblijven, niemand op je kamer, geen drank).
  Bezint voor gij begint is het gezegde.
  Zelf woon ik in Thailand en zie om mij heen wat er niet meer is en het zal lang duren voordat het weer zoals vanouds was.
  Dit is geen zwartgallig verhaaltje maar de werkelijkheid.
  Geen promotie meer of aanbeveling door mij, ik kan er niets meer van maken en dat komt vanwege (wan)beleid en geen visie hebben voor de toekomst van de bekenden hier in Thailand.

  • Henk zegt op

   Ik ga vaak naar Thailand, maar niet om daar in de kroeg te zitten. Thailand heeft zoveel meer te bieden. Ik trek graag de binnenlanden in, waar je vrijwel geen farangs tegenkomt. Daarom ben ik nog nooit in Phuket geweest. Juist nu lijkt het me prima om daarheen te gaan. Maar doordat de grens dicht blijft zitten voor ons Nederlanders, ga ik nu in Europa op vakantie. Wie weet in oktober/november wel weer naar Thailand.

 3. Frank zegt op

  Waarom zou je anno 2021 erover denken om een vakantie op Phuket te willen boeken? Er zijn amper toeristen te vinden, er is niets te doen, de service in hotels/resorts niet op gang gebracht, etc etc, terwijl de vakantielanden in Europa van weleer meer dan kwaliteit en vertier waarborgen? Laat ze toch die Thai, dat leert hen een stevig lesje hoe zij menen onbeschaamd met ons te moeten omgaan.

  • Marcel zegt op

   Misschien zijn er ook Nederlanders met familie – vrouw, kinderen – in Thailand. Die kiezen wellicht liever voor een minder streng regime in Phuket, dan in Bangkok om bij hun dierbaren te zijn.

   • Henk zegt op

    Niet zo zuur. Ik denk dat @Frank die mensen bedoelt die menen dat Thailand in het algemeen en/of Phuket in dit bijzondere geval toeristisch te bezoeken. Hij heeft het immers over een vakantie! Niet doen, uiteraard! Ook andere gebieden van Thailand zijn volledig doods geworden, wat ik van Thai kennissen aldaar begrijp. Deze situatie herstelt zich hooguit in 2022 pas weer. Maar dan moet dit jaar toch echt vaccinaties gaan starten.

    • chris zegt op

     Ik schrijf het nog een keer op. De meeste toeristen die niet kunnen wachten om Thailand weer te bezoekenen men dat het allemaal meteen goed komt nadat de hele wereld is gevaccineerd hebben het bij het verkeerde eind.
     Toerisme is niet alleen aantallen toeristen maar ook toeristisch aanbod. En de toeristische vraag mag zich dan wellicht snel herstellen, dat is zeer waarschijnlijk niet het geval met al die bedrijven en bedrijfjes die er in de corona crisistijd mee opgehouden zijn: hotels, restaurants, taxi’s, straatverkopers, strandtenten etc.
     Veel echte toeristencentra zoals Phuket zijn op sterven na dood; en als de nieuwe toeristenstroom ervoor zorgt dat je net niet doodgaat zal het herstel van het AANBOD nog jaren duren.

  • Jozef zegt op

   Gisteren in de Bangkok post en ook in Belgische media : Belgie heeft op de befaamde “kleurenkaart” Thailand terug rood gemaakt. !!!
   Enkele pagina’s verder lees ik dat in Bkk een paar zaken terug klanten mogen ontvangen en er weer beperkt gesport mag worden .
   Vraag me reeds geruime tijd af hoe een land de kleur bepaald voor een ander land ??
   Ik verdenk de Belgische overheid ervan om nu net voor 1/7 met het Sandbox plan voor de deur de kleur rood te maken in de hoop dat niemand zal willen vertrekken.
   Is er mss iemand die eraan denkt dat sommigen onder ons reeds 15 maanden hun gezin en kinderen niet kunnen zien hebben. ???
   Jozef

   • Cornelis zegt op

    België heeft Thailand al op 9 juni op de ‘rode’ lijst geplaatst. Nederland heeft dat voorbeeld gelukkig (nog) niet gevolgd.

   • fred zegt op

    Volgens mij kan iemand die gehuwd is met een Thai en kinderen op zijn naam heeft al altijd terug naar Thailand. Ook andere categorieën zoals gepensioneerden ed kunnen al geruime tijd terug naar Thailand als ze de nodige formaliteiten vervullen.
    Wat me wel al is opgevallen is dat veel van die zogenaamde mensen met die zogezegd heel hoge pensioenen en of inkomens blijkbaar het zich niet kunnen permitteren om 1000 euro op te hoesten voor die quarantaine.

    • Harm zegt op

     Het is niet alleen de quarantaine die jij noemt (alsof 14 dagen in een hotelkamer opgesloten zitten zo leuk is) maar wat dacht je van de 1000 euro voor de in/out patient verzekering. Terwijl we in NL een verzekering moeten aan houden die tenminste 3 a 4 x beter is als de Thaise verz. Dus de Thaise verz is totaal niet nodig maar moet je verplicht nemen van de ambassade anders krijg je geen CEO en dan nog de aparte 100.000 $ covid verz terwijl die gewoon gedekt is in onze eigen verz. Dus toch al gauw 2300 € aan onnodige kosten. Hoest maar ff op en dat elk jaar opnieuw

     • WimThai zegt op

      Harm daar komen ook nog de kosten voor de covid-testen bij heen- en terugreis bij. Een paar weken Belgie/Nederland voor iemand die in Thailand woont kost vandaag minstens 2500euro meer dan in 2019. Als de partner meereist maal 2. En daar krijg je als extraatje nog 15 dagen eenzame opsluiting en een pak extra moeilijkheden met gecancelde of vertraagde vluchten en aansluitend vervoer bovenop. En waarom uiteindelijk, de cijfers in Thailand eens goed in beschouwing genomen? WimThai

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, waarom zou je……. Het is toch volstrekt belachelijk dat je, als je al een CoE zou kunnen krijgen, als volledig gevaccineerde 4 Covid testen moet ondergaan, zoals inmiddels duidelijk is geworden. Eentje vóór vertrek, drie op Phuket en, v.z.v. van toepassing, een vijfde om weer terug te vliegen,

  • Jan Nicolai zegt op

   Je kunt helaas niet spreken over ‘die Thai’.
   De mensen die beslissen over toelatingen en vaccinaties zijn totaal anderen dan wie de gevolgen van hun beslissingen dragen. Ik heb een vriend in Taiwan die zich ergert aan de corrupte overheid die bijna geen vaccins binnenlaat van andere landen. Daardoor is de situatie wat betreft vaccinaties nog eens zo erg als de chaotische toestand in Thailand. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.
   Veel mensen in Thailand willen betalen voor hun vaccin, maar er zijn er gewoon niet genoeg.
   Dat klopt toch niet? Er zouden er zo langzamerhand veel grotere aantallen kunnen en moeten zijn.
   Iedereen zegt dat het niet hun schuld is. Maar wie doet er wat aan?
   Het aantal gezette vaccins in b.v. Laos en Cambodia is vele malen hoger.
   Laten we dus hopen dat de Thais die beslissingen omtrent de Corona maatregelen moeten nemen, eindelijk
   meer denken aan de Thais die er enorme gevolgen van ondervinden…..

 4. Marc Dalle zegt op

  Ieder land heeft het recht zijn eigen wetten en regels in dit verband op te leggen uiteraard. Dus het is wat het is.

 5. Frans Pattaya zegt op

  Of de thaise regering Nederland zal beschouwen als een hoog risico land is nog niet bekend. De lijst van middelhoge en hoge risicolanden moet nog worden opgesteld, zie de link:
  https://www.tatnews.org/2021/06/initial-information-phuket-sandbox/
  Overigens kan ik me niet voorstellen dat het Phuket sandbox plan een succes wordt.
  Naast de 14 dagen dat je sowieso verplicht in Phuket moet blijven (niet echt aantrekkelijk voor degenen die terug naar familie buiten Phuket willen gaan) gelden o.a. nog de volgende verplichtingen:
  – aparte Covid verzekering
  – noodzakelijke Covid testen (zowel voorafgaand aan de reis, bij aankomst op Phuket en bij vertrek vanuit Phuket (ook voor gevaccineerden…..)
  – een vlucht met een vertrek buiten Thailand. Overstappen in Bangkok is niet toegestaan.

  • fred zegt op

   Het is nog altijd interessanter dan de verplichte quarantaine in Bangkok. Of je nu vanuit Phuket naar je familie wil gaan of vanuit Bangkok maakt in mijn ogen niet het verschil. In Phuket kan het verblijf ook goedkoop en mag je je buiten begeven.
   Het is volgens mij in tegenstelling tot wat jij denkt wel aantrekkelijk voor de mensen die terug naar hun verwanten willen en een pak minder voor wat men noemt de traditionele toerist. Die zal naar mijn mening niet echt veel interesse tonen om tijdens het regenseizoen naar een eiland te vliegen waar zo veel restricties gelden en ook nog eens omzeggens alles nog is gesloten.

   • Frans Pattaya zegt op

    Je hebt gelijk Fred, in vergelijking met de huidige quarantaine procedure in bijvoorbeeld Bangkok is het inderdaad iets beter, omdat je niet opgesloten wordt in je kamer.
    Echter, met alle regeltjes die nog steeds gelden (papierwinkel, verplichte verzekering, testen, beperkte keuze in vliegtickets etc) verwacht ik niet dat het veel extra mensen over de streep zal trekken om hun thause families weer te ontmoeten.
    In ieder geval geldt dat voor mij. Jammer dat het oorspronkelijke sandboxplan van 7 dagen Phuket uiteindelijk toch is gewijzigd naar 14 dagen.

 6. Marcel zegt op

  Inderdaad,

  Die berichten heb ik ook gehoord. Terwijl Nederland – volgens de WHO – tot de ‘groene’ (inmiddels veilige) landen behoort. Het Ministry of Public Health in Thailand houdt dagelijks een update bij van die WHO-lijst. Maar, zoals bij zoveel ministeries in Thailand, werkt ook de site van dit departement (http://www.moph.go.th/) niet.

  p.s. Ik heb de Thaise ambassade in Den Haag een e-mail gestuurd, maar vrees dat de berichten kloppen

  Hartelijke groet,
  Marcel

 7. Marcel zegt op

  Dan nog maar een keer,

  Het klopt wat Henk schrijft. Een vriend van mij die belde, kreeg hetzelfde te horen. Terwijl Nederland volgens de WHO-lijst veilig is. Overigens houdt het Thaise gezondheidsministerie (http://www.moph.go.th/) dagelijks een update bij van die lijst. Maar zoals bij zoveel ministeries in Thailand, is ook de site van dit departement onbereikbaar.

  p.s. Voor de zekerheid heb ik zelf een e-mail gestuurd naar de Haagse ambassade van Thailand

 8. wim zegt op

  Verbazingwekkend. Die lijst met landen is er nog niet. Waarschijnlijk bedoelde de ambassade dat er nog geen CoE’s voor Phuket moven worden afgegeven omdat er nog geen besluit is genomen.

  • marcel zegt op

   Dat zou heel goed kunnen, Wim.

   Ach, in het begin van de pandemie in Nederland, was het hier ook chaos. In Thailand is de ellende nu pas goed begonnen. Dus ook hun regering moet telkens weer opnieuw het wiel uitvinden.

 9. liam zegt op

  Wij wachten nog maar rustig verder af. Familie in Thailand (w.o. oma van 85) sinds zomer 2018 niet meer ontmoet. Hebben KLM-ticket Amsterdam – Phuket (met tussenstop Bkk) op 7 juli, 2 x gevaccineerd, maar nog geen CoE te krijgen. Dus we gaan wel of stellen ”t uit tot 1 augustus of nog later. Die ticket/voucher blijft wel. Op de bank krijg je ook geen stuiver rente meer. Phuket zit nu op 60 % van de benodigde vaccinaties, dat moet naar 70%, maar het vaccin is even op. Komt goed, zien er naar uit, eerst 14 dagen Phuket, lekker hotel, zwembad, strand, thai-massage etc etc en dan 4 weken familie… (maar wel balen als het pas met Kerstmis wat wordt).

  • marcel zegt op

   Zo is dat, Liam.

   Overigens is het niet de bedoeling – volgens mij – dat je via Bangkok naar Phuket vliegt om deel te nemen aan ‘the Sandbox’. Maar moet je rechtstreeks vanuit een ander land (in jullie geval dus de VAE) naar Phuket vliegen.

   Zie ook het eerdere bericht van Frans Pattaya

   • Liam zegt op

    Er is overigens ook hier en daar sprake van een speciale corridor op Suvarnabhumi dus, zolang jullie ook niks beter weten ga ik niet omboeken via Abu Dhabi of dergelijke. ASQ vind ik overigens geen alternatief. De Kids zitten nu al steeds met hun mobieltjes. Als dat in BKK ook verplicht 2 weken moet, kan oma maar even wachten tot Xmas

  • Frans Pattaya zegt op

   Die KLM ticket is er waarschijnlijk een waarbij je in BKK moet overstappen op een vlucht van Bangkok Air naar Phuket.
   Hierdoor kom je op Phuket niet aan via een international flight. De ambassade zal je met op basis van die ticket geen COE geven.

  • Rudy zegt op

   Let op:
   voor sandbox Phuket mag je niet via Bangkok vliegen. Als je dat wel doet, moet je eerst daar in quarantine.
   Je moet van buiten Thailand rechtstreeks op Phuket vliegen…

  • Berry zegt op

   Let op:

   – Je moet rechtstreeks op Phuket vliegen vanuit het buitenland, geen tussenstop in Thailand.

   – voor dat je het weet worden de hotel zwembaden en massage weer gesloten.

   (Prof. Dr. Prasit Watanapa, the Dean of Mahidol University’s Faculty of Medicine Siriraj Hospital, is of the view that the reopening of the country on July 1st is too soon, and that a two-week quarantine needs to remain in place, as the “Phuket Sandbox” project offers no-quarantine stays on the resort island for a period, before being allowed to travel by air to elsewhere in the country. He expressed concern that new variants of the COVID-19 may be brought into the country, which may affect the efficacy of the vaccines being administered locally.)

 10. Dick41 zegt op

  Henk,
  Ik heb ambassade in Den Haag gevraagd jouw bewering te bevestigen. Antwoord via email adres waarmee ik met ze communiseer:

  Afz. consular@thaiembassy.nl Jun 15, 2021 17:10 NL tijd:
  Dear Sir.
  The Embassy is yet to receive further instruction from Thai government for Phuket sandbox scheme.
  Kind Regards,

  Al mijn papieren zijn goedgekeurd nu is het wachten op BKK, wie zal gelijk krijgen? Grote verrassing. ik heb nog 14 dagen om om te boeken naar ASQ Bangkok..
  Groet,
  Dick41

 11. willem zegt op

  Het is absolute premature. De lijst met landen is nog niet gepubliceerd en Phuket Sandbox is nog niet goedgekeurd. Laten we stoppen met deze discussie.

  Wacht tot alles goedgekeurd is.

 12. S.a.a. zegt op

  Lieve mensen, neem nou van mij aan, ik ben iemand die nu op Phuket verblijft, blijf lekker in Nederland. Phuket is compleet uitgestorven. Het is de slechtste plek waar je heen kan gaan in Thailand op dit moment. Alle restaurants en barren zijn dicht. Patong is verlaten, leeg. Alles dichtgeslagen met planken en te huur of te koop. Ik zei vorige week al, 1 juli halen ze niet hier en jawel, het is alweer uitgesteld tot 1 augustus. De Thaise overheid communiceert zo slecht over zaken hier, je hebt geen idee waar je aan begint. Quarantaine gaat ook weer naar 14 dagen, dat waren er eerst 7 met sandbox. Sandbox gaat niet door voor Nederlanders voor 1 september. Alle Nederlandse mensen worden hiervoor geweigerd. Dat is hier al lang bekend, maar ze proberen eerst nog even wat boekingen binnen te koppen. Verhaal op Phuket is hier, NL 1 september, Denemarken, Zweden 1.aug. u.s.a. mag wel nu komen. Er zitten hier dan ook vooral heel veel Amerikanen, luidruchtig op het strand, want verder kunnen ze nergens heen..want alles is dicht.

 13. Jacq zegt op

  wat een fijne vakantie….veel documenten, en dan als gevaccineerde toerist 4 testen en als extra bonus gratis polsbandje met GPS. Mensen in de gevangenis zijn vrijer. Reden te meer om een ​​andere vakantieplek te zoeken

  • Rob V. zegt op

   Men richt zich op een speciale nichemarkt van mensen die Alcatraz in de tropen willen ervaren… 5555

 14. Wiebren Kuipers zegt op

  Jammer weer zo’n bericht. Gewoon nepnieuws dat iedereen op het verkeerde been zet. Ambassade geeft aan nog niets te kunnen doen. Eerst moet het besluit in Thailand formeel worden gepubliceerd. Dat is nog niet gebeurd. De besmettingen in Nederland zijn nu uitzonderlijk laag. Gewoon afwachten op het formele besluit, waarvan ik verwacht dat Nederland niet buiten de deur wordt gehouden. In Nederland staat Thailand nog steeds op geel. Dit alles los van het feit of je er naar toe moet gaan met mogelijk een lading aan documenten. Als je op vakantie gaat moet er wel een vakantie gevoel te vinden zijn. Ergens lekker eten, een drankje kunnen doen, marktjes bezoeken, een winkeltje in en dat heeft helemaal niets met feesten te maken. Dat is gewoon vakantie. Wordt dat niet geboden dan is straks misschien Bali een betere bestemming.

 15. J Stoppelenburg zegt op

  Pas als het Sandbox project officeel van start zal gaan dan zal de Thaise overheid Nederland echt niet uitsluiten. Ik denk en dat is ook de doelstelling van het project dat alle toeristen onder de gestelde voorwaarde toegang zullen krijgen.
  En wil er daar één van zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website