Huisjes kijken van lezers (53) – nagezonden

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
6 januari 2024

Wij wonen op de grens van Nakhon Sawan en Kamphaeng Phet. In 2017 kwam ik voor het eerst naar Thailand. De ouders van mijn Thaise vrouw hebben in die periode een stuk rijstveld aan de kinderen geschonken en daarop hebben wij een huis gebouwd.

Ons stuk land is 3600 vierkante meter. Dat hebben we ruim een meter opgehoogd en een jaar laten inklinken. We hebben nu een mooie grote vijver achteraan in de tuin van 350 m² en 3,5m diep. Deze watervoorraad kunnen we gebruiken om de tuin water te geven. De vijver kan worden bijgevuld met water uit de rivier de Ping.

In eerste instantie hebben we rondgekeken in de buurt naar nieuwe huizen en aan bewoners gevraagd wie het huis heeft gebouwd en hoe tevreden zij waren. Na een aantal bezichtigingen vonden we er eentje heel positief uitspringen en hebben contact opgenomen met de aannemer die het huis had gebouwd. We hebben toen onze plannen voorgelegd met de vraag of hij dit kon bouwen voor ons en wat zijn prijs was. Ik had zelf een aantal ontwerpen gemaakt in 3D en een van de ontwerpen aan hem voorgelegd.

Een maand later kwam hij met zijn prijs en na een beetje onderhandelen kwamen we uit op een bouwprijs van 2 miljoen baht, excl. binnenkeuken, want die gingen we zelf uitzoeken.

Er werden door hem bouwtekeningen aangeleverd bestaande uit 26 bladzijden. We hebben het huis op 30 heipalen laten bouwen om verzakkingen te voorkomen.  Aan de voorkant en zijkant van het perceel is ook een muur gebouwd van 2m hoog en ook die is op heipalen gezet.. totale lengte van de muur 75 m. Was niet in de bouwprijs inbegrepen. Alles bij elkaar heeft het huis incl. inboedel 2,8 miljoen Baht gekost. Het ophogen van de grond en het inrichten van de tuin heeft tot nu toe 700.000 baht gekost.

De bouw startte op 10 januari 2022 en na precies 7 maanden bouwen was het huis klaar en zijn we er gaan wonen, na de inwijdingsceremonie van 9 monniken.

We hebben twee slaapkamers, twee badkamers, een grote centrale ruimte met terrasdeuren, een ruime relaxkamer met bioscoop, een berging, een grote binnenkeuken en een buitenkeuken achter het huis op het terras. Totaal 125 m² leefruimte. We zijn zeer tevreden met het resultaat. We waren wel iedere dag de hele ochtend op de bouw aanwezig.. Uiteindelijk hebben we niet zo heel veel moeten bijsturen. De meeste werklui verstonden hun vak.

Achter het huis is een terras met overkapping van 75 m² en rondom het huis is het betegeld zodat je makkelijk eromheen kan lopen.. er is een roestvrij stalen balustrade aangebracht. De oprit is van beton en heeft een schuifdeur met afstandsbediening. De carport kan 1 auto bergen en ook de watertank met filter en pomp is daar gesitueerd.

Daarna was de tuin aan de beurt.  Daar hebben we aan de voorkant een grasveld aangelegd met heel veel bloeiende planten en grote bomen eromheen. Achter het huis ook een stuk grasveld en een ronde vijver met fontein en een waterval. Naast het huis is ruimte voor fruitbomen en groentekweek .. (hobby van mijn vrouw) en bij de vijver zijn palen geplaatst met draagstangen om druiven te laten groeien.. er zijn 16 druivenranken geplaatst en die beginnen nu allemaal uit te lopen. In de grote vijver zwemmen 16 eenden en heel veel vissen.

Ingezonden doorFerdinand P.I.2 reacties op “Huisjes kijken van lezers (53) – nagezonden”

 1. Ronny zegt op

  Hallo Ferdinand,
  ‘Huisjes kijken van lezers’ is een van de dingen die ik hier op het blog graag bekijk. Dit is voor mij persoonlijk een woning die volledig in het landelijke Thailand past, samen met mijn vrouw keken we naar de foto’s en kregen er een ‘wow’ gevoel bij, dit zou perfect ook ons huis kunnen zijn. 3600m² dat is 2rai en 1 ngan, al een behoorlijk mooi stuk. Zelf staan we nu ook de start van ons droomproject, we hebben grond aangekocht zodat het samen met de achter liggende rijstvelden (geschonken door de ouders van mijn vrouw) een groot stuk land wordt. Ik zie dat je het bouwplan in SketchUp hebt, zelf ben ik ook begonnen met een aantal ontwerpen te maken. Graag had ik met jou contact willen hebben om een aantal dingen te vragen. Mocht je dat willen doen kan je me mailen op [email protected].
  Bedankt voor deze super mooie bijdrage, het is echt een mooi stekje.Duidelijk uitgebreid beschreven met de nodige foto’s van binnen en buiten. Vraagje, ik zie precies dat achter je grote vijver al de rivier ligt, of niet?
  gr, Ronny

 2. Dirk van Eck zegt op

  Durf te dromen en te genieten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website