Huisjes kijken van lezers (52)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
25 december 2023

Begin deze eeuw ons huis laten bouwen nadat mijn vrouw en ik het wel gezien hadden in Nederland. Haar puberkinderen woonde in de provincie Nakhon Ratchasima en mochten het voorwerk doen lees een aantal keuzes deponeren bij mijn vrouw en ik.

Net buiten de hoofdstad van de provincie is het geworden toen langs een provinciaal tweebaans weggetje waar tien auto’s in het uur voorbij kwamen.
Nu is het een vierbaansweg met meer als tien auto’s in een minuut met zo ongeveer alles voor het dagelijks leven langs de weg. Beetje niet Thaise boodschappen moest je toen voor naar The Mall wat toch vaak wel een twintig dertig minuten werk was met de auto. Vele andere voorzieningen waren er toen ook in de stad wat een puntje van mij was in het bekijken van locaties.

De Moo Baan was de eerste in die buurt toen, nu zijn er vele tientallen die vaak ook velen malen groter zijn. Wij zitten op ruim honderd huizen.
Ik heb zelf 140 talang wah een dubbel plot zegt men dan. Voor mij alle ruimte voor een leuk huis en tuin. Enkele foto’s vanaf de bouw tot nu.

Je kijkt tegen de zitkamer en de grote slaapkamer aan met natte ruimte.
Achterzijde vanuit hier gezien twee slaapkamers met een gezamenlijke natte ruimte.
Middenrif eetruimte met daarachter de keuken en later aangebouwd afdak met bijkeuken en schuurtje voor diverse.

Het huis is nog met ‘ijsselsteentjes’ gebouwd en beton ging handmatig na de fundering/vloer/palen die wel met de vrachtwagen kwam.
De fundering staat op betonstempels twee meter diep gaat van een vierkante meter stevige laag beton erin en de betonnen paal er op bouwen.
Voor vele nogal een irritatie puntje want ze zijn dikker als het metselwerk en het teveel staat naar binnen toe.
Skeletbouw noemt men het. Dakconstructie is van ouderwets ijzer in de menie met dakpannen. Tegenwoordig zie ik al kant en klaar aluminium dakconstructies genummerd. Soort IKEA werk.

Ons doodlopend straatje met in het midden de straat naar de poort.

vandaag de dag.

Geheel op de toekomst voorbereidt.

Was in het begin ietsje minder kwijt als 2 miljoen Baht voor het huis all inn. Hekwerk is veranderd in ‘chroom’ en afdak met bijkeuken. Laatste jaar heb ik hier en daar wat renovatie werk laten doen of de kleinere dingen zelf gedaan. Zat met de aankoop toen in een mooi moment 48.5 Baht de euro lekker hoor.

Wonen inmiddels weer met zijn tweeën en de twee honden.

Ingezonden door William

7 reacties op “Huisjes kijken van lezers (52)”

 1. UbonRome zegt op

  goed gedaan zou ik zeggen en tje was een lekkere wissel koers!! was ook benieuwd naar je afdak echter & berg ruimte..
  veel woon plezier met vrouw en de honden!

 2. TheoB zegt op

  Van buitenaf gezien is het een leuk huis geworden William.
  Jammer dat ik ook nu geen foto’s van de binnenkant zie. Of dan toch een plattegrond van het geheel. Mij interesseren de gebruikte bouwmaterialen en bouwkosten en de binnenkant van een huis, want je woont per slot ín een huis en niet erbuiten.

  Dat de palen naar binnen uitsteken zie ik overal en vind ik ook irritant. Waarom die palen niet naar buiten laten uitsteken? Dan heb je er geen last van bij het plaatsen van met name kasten.

  • Dolf zegt op

   Dubbele muur en je ziet die palen niet meer ! Hebben wij ook gedaan. Groetjes, Dolf.

 3. william zegt op

  TheoB

  Op de laatste twee foto’s kijk je tegen de zit/tv-kamer aan muur is bij de Airco vier en een half bij drie en een halve meter ongeveer
  De grote slaapkamer met douche is ongeveer zeven en een halve meter lang bij drie en een half is ligt in het verlengde van eerst genoemde.
  Het midden gedeelte is eigenlijk honderdtachtig graden omgedraaid waarbij de kleine ruimte dan de keuken is en dus aan de achterzijde van het huis ligt.
  Het gedeelte met de twee slaapkamers die ongeveer hetzelfde zijn in oppervlakte met in het midden een douche toilet van kleine twee meter breed met een halletje ervoor zodat eenieder daar gebruik van kan maken die in het huis aanwezig is.
  Het huis is tien en een halve meter breed en twaalf meter lang.
  Grofweg het is aan de voorzijde niet recht vanwege terras en carport.

  Afgelopen jaar het plafond van carport en terras laten vernieuwen door sherawood planken, gipsplaten waren na vele jaren aan vernieuwing toe erger nog carport kwam er een naar beneden tijdens de regenperiode.
  Het neemt vocht op ook zonder lekkage.
  De overstekende plafond aan de zijkanten van het huis vernieuwd met die plaatjes met slobgaten erin zelfde materiaal als sherawood.

  Zonnepanelen laten plaatsen verleden jaar zit nu in de testfase dit jaar voor mijn gevoel, wil het uitbreiden met een thuisbatterij zodat in de toekomst ut andere autootje eraan kan en je wat
  ‘gratis’ elektriciteit in de donkere uren kan gebruiken.
  Het MG EV verhaal hier was interessant.

  Voor de rest zijn het huis tuin en keuken activiteiten wat onderhoud betreft die ik wil en aankan.
  Zoals een vroegere buurman altijd wist te vermelden.
  Je moet wat te doen hebben [op zijn Duits]

 4. william zegt op

  UbonRoma

  Aan de achterzijde heb ik een strook grond van drie meter gedeeltelijk waar wij een extra wastafel hebben gemaakt met een schuurtje van een meter vijfentwintig bij drie meter
  Locatie wasmachine droogrek grote bezemkast en gereedschap en dergelijke geen foto waard.

 5. Roland Van der Sypt zegt op

  Beste, zou graag de kostprijs in totaal willen zien, en ook het plattegrondplan, en eventueel enkele foto’s van binnen

 6. william zegt op

  Beste Roland,

  De plattegrond in schrift heb ik naar de moderatie gestuurd is [nog] niet geplaatst.
  Kostprijs totaal het pand is 19 jaar oud met allerlei activiteiten in die jaren.
  Wat denk je dat ik alles nog in de administratie heb staan?
  Foto’s van binnen, het staat niet te koop dus overbodig in mijn gedachte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website